Şimdi Ara

LCD - PLAZMA SEÇİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar 350cm. - 400cm. izleme mesafem var. Salon da ortalama 30m2...

Düşündüğüm 4 adet üründen birini alacağım. Gerçekten bu işleri iyi bilen arkadaşlar var burada... Her bayi her satıcı farklı şey söylüyor. Sizlerin samimi fikirlerine ihtiyacım var.

Eğer PLAZMA olursa;

LG 42PX4RV veya SAMSUNG PS42D51S

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=152449&productid=evlg42px4rv

http://www.webdenal.com/store/view.jsp?idProduct=19865&idCategory=219&topnavCategory=36

Eğer LCD olursa;

Loewe Concept L32, LG RZ32LX2R veya PHILIPS 32PF7320

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=151470&productid=evloeweconcl32

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=152359&productid=evlg32lx2r

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=152435&productid=evph32pf7320

Öncelikle izleme mesafeme ve belirttiğim metraja göre ben 82 ekran LCD mi almalıyım yoksa 106 ekran PLAZMA mı?

Bu cevabın sonucuna göre de yukarıda belirttiğim ürünlerden hangisini seçmeliyim. Bu arada Samsung' un SLIMFIT ürünü ve DIBOSS için düşüncelerinizi de öğrenmek isterim. Ben marka olarak DIBOSS' u bilmiyorum ancak satıcılar iyi olduğunu söylüyorlar...

İlginiz için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanuser -- 21 Mayıs 2006; 14:51:05 >

• Sevgili Serkanuser arkadaşımız aramıza hoşgeldiniz,
    Vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda 32" bir tv almanız uygun olacaktır.Genelde mesafe ye göre hesaplama ekran boyutu x5 olarak hesaplanır.Bu mesafede hem renler daha doğal görünür hemde gözünüz yorulmaz.Bakmış olduğunuz elit markalardan Samsungun en son çıkan Bordeux serisinden 32R71 modelini incelemelisiniz.Özellik ve görüntü kalitesi olarak çok iyi bir tv.

Saygılarımla,

Serkan ALTINBAŞAK

SAMSUNG LCD TV HD READY 5000:1 Dinamik Kontrast 12.8 milyar renk

32"(82cm)
    DNIe (Dijital Doğal Görüntü)
    HD Ready
    178 derece Görüş Açısı
    8ms Hızlı Tepki Süresi
    12.8 milyar renk
    5000:1 Dinamik Kontrast Oranı
    500 cd/m2 Parlaklık
    1366(H)*768(V) Çözünürlük
    16:9 Görünüm Oranı
    Dijital Comb Filtre
    Güçlü Ses Çıkışı 2x10watt
    SrsTruSurround XT Ses Sistemi
    Otomatik Ses Kontrolü
    PIP
    1000 sayfa Teletekst
    Bağlantılar: HDMI,S-Video,Komposit, Komponent, PC Girişi,2 skart, Kulaklık

http://www.basarionline.com/index.php?p=show&pid=99&k_id=15

• Teşekkürler ancak belirttiği ürünler haricinde fazla alternatifim yok. Çünkü bu alışveriş bir değişiklik söz konusu... Daha önce anlaştığım fırın yerine TV alacağım ve mağazada olan ürünler yukarıda belirttiğim ürünler... Dolayısıyla dışına çıkamıyorum...

Sizlerden sıralama yapmanızı ve fikirlerinizi belirtmenizi rica ediyorum. Bir de SLIMFIT ve DIBOSS hakkındaki yorumlarınızı da merak ediyorum.
  • Yeriniz yeterli ise Slim fit tv yi düşünebilirsiniz.Yaklaşık 40 cm gibi derinliği vardır.32 Lcd Tv derseniz marka olarakta LG'yi düşünebilirsiniz.Sonuçta 5 ana üreticiden 1 tanesi ve Philipslede ortak üretimi var.Diboss için bir şey söyleyemeyeceğim.Çünkü hem dünyadaki hemde Türkiyedeki sıralaması ve satış satış sonrası hizmetleri ne derce iyidir bilemiyorum.Sadece duyduğum doğubank kökenli bir firma olmasıdır.Bu şekilde değerlendirirken özellikleri ve ayırca Fiyat/Performans olarak değecekse düşünülebilir.

Saygılarımla,

Serkan ALTINBAŞAK
  • Açıkçası daha fazla öneri ve yorum beklerdim. Gerçekten kafam çok karıştı ve tarafsız yorumlarınız önemli benim için... Birilerinin samimiyetle yol göstermesi lazım yoksa çıkamicam işin içinden... Belirttiğim marka ve ürünlerin dışına çıkma durumum da gündemde şu an...

Önce mesefeye göre seçimi netleştirmem lazım. Belirttiğim mesefa için LCD' nin doğru tercih olduğunu mu düşünüyorsunuz yoksa Plazma' da izlenebilir mi?

3000 YTL civarına en mantıklı LCD ve PLAZMA seçimi ne olur?
  • dostum,
    Bu yaşıma kadar aldığım TV ler hep en büyük boy olmuştur, ilk 70, 86 crt lerden sonra 106 LG yide yeni aldım.....
    Sebebi: önemli olan izlediğin mesafe değil, TV ekranında haberlerdeki spikerin boyutlarının normal insan ölçülerinde olması insana büyük keyif veriyor, karşılıklı konuşuyor gibi.........
    mesela şu anda LG plamayı 106 cm 2.5 m den izliyorum..........nefis.................
    ayrıca projeksiyonum var salonda 180x180 perde de film ve maç izliyorum, anla yani onunda mesafesi 4m kadar..........

bence ne yaparsan yap plazma al........
    ister HD olsun ister olmasın.................

açtığım başlığa bir bak istersen................

http://forum.donanimhaber.com/m_7046239/tm.htm

selamlar

• Hocam teşekkürler;

Bende şu an o başlığı büyük titizlikle yeni bitirdim tesadüf...

Anlaşılan oldukça memnunsun ve benimde alternatiflerimde yer alan bir model... Benim tek farketiğim nokta şu oldu; 106 plazma ve 82 LCD' yi yan yana izlediğimde uzak görüntülerde sorun yok ama yakın plan görüntülerde 106 çok gözümü yordu. Bu arada bu testi mağaza içinde kısa bir süre yaptım. Sorduğum insanların % 85' i LCD al diyor ama o % 15 aklımı karıştırıyor işte :)

Bunun yanında Plazma' lardaki yansıma da rahatsız edici geldi bana... Mesela tavandaki avize, parlak başka bir cisim vs plazma ekranında yansıma yapıyor ayna gibi görüyosunuz ama LCD' de kesinlike yansıma yok ayna gibi... Bu hoşuma gitti mesela...

Yine iki TV' ye yan yana baktığımda LCD' nin renkler çok abartı geldi bana... Yani doğal değil her şey çizgi film gibi :) Plazma daha gerçek ve doğal...

Samsung' daki DNE olayı sizce çok önemli mi... Bu arada LG 42PX4RV' de HD varmıydı?

• Samsung daki DNE karşılığı LG de XD olarak geçiyor aynı işi yapıyorlar........
    bir 4 kez diğeri 3 kez işliyor resmi........
    yansımadan yana derdim yok, zaten loş izliyoruz tv yi, ayrıca tam karşısında ışık kaynağı yoksa (lamba-balkon-pencere) sorun olmuyor
    Evet HDMI giriş var ama HD yayınlar 720 ve üzeri oluyor, bu 852x480 yinede HDMI ile net görüntü alabilirsin...........
    SONUÇ: bence 106 plazma, 5-7 yıl sonra HD ile birlikte LCD alınır............
    selamlar
  • Düşündüğüm ürünü kullanan biri olarak yorumların değerli benim için. Teşekkürler...
  • 2000 ytl civarında çok iyi lcd ler vardı (kur krizi öncesi)
    ama tercihim 2940 ytl ile plazma oldu.........
    şu anda altay-sakarya maçı ile "çocuklar duymasın" dizisini yanyana izliyoruz, (dizi sesli)
    bunu hangi LCD de yapabilirsin (vestel hariç) ekranı böldünmü kaldı 37 ekran, halbuki şu anda 2 adet 63 ekran yanyana............(foto yollayacağım)
    PIP özelliğini yabana atmayın.............
    (böylece aile saadetimizde bozulmadı, eskiden hanım ve kızım salonda 70 de dizi seyrederdi, ben 86 da maç, sonra evde mızıldanma başlardı "niye bir arada vakit geçirmiyoruz" diye)
    selamlar
  • İşin aslı;

Mağazadan 2650 YTL alacağım var. Ben de bunu TV' de kullanacağım ancak TV almak için acelem de yok, Eylül' e kadar vaktim var. Şimdi alacaktım ama elektroniğin fiyat olarak sürekli düşüş eğiliminde olması ve sürekli yeni modellerin çıkması nedeniyle 2 ay sonra almaya karar verdim. Belki de 2 ay sonra aynı paraya daha üst model veya şimdi alacağım modeli daha uygun fiyata alabileceğim diye düşünüyorum bilmiyorum sizler de aynı fikirde misiniz?
  • önümüzde kriz görünüyor.....
    o senin para kuş olup uçacak............
    ben olsam şimdi alırım........
    3 gün ile 300 ytl kazancım oldu.........
    selamlar
  • Valla zaten kurdan dolayı 500 içeri girdim daha yükseklmez ve fiyatlar geriler diye düşünüyorum.

Bu arada benim almayı düşündüğüm ve sizinde kullandığınız LG plazmayı 2.700 YTL' ye alma imkanım var aslında şanssızlık işte;

Eşim iş bankası çalışanı ve personele bu fiyata veriyorlar ama gel gelelim benim mağazadan alacağım olduğu için gidip paşa paşa aynı tv' ye 3300 YTL vereceğim yada başka bi marka alacağım her neyse sonuçta 2.700 YTL' lik kampanyadan yararlanamayacağım ona yanıyorum...

Erketede bekliyorum şu an işin özü :) Her an bir Plazma veya LCD alabilirim ancak hala karar verebilmiş değilim :(
  • arkadaşlar vestel 106 xga yı niye düşünmüyosunuz nakit 3000 ytl veriyolar özellik olarakta baya iyi bi alet.
  • nakit 3400 istiyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkanuser

Valla zaten kurdan dolayı 500 içeri girdim daha yükseklmez ve fiyatlar geriler diye düşünüyorum.

Bu arada benim almayı düşündüğüm ve sizinde kullandığınız LG plazmayı 2.700 YTL' ye alma imkanım var aslında şanssızlık işte;

Eşim iş bankası çalışanı ve personele bu fiyata veriyorlar ama gel gelelim benim mağazadan alacağım olduğu için gidip paşa paşa aynı tv' ye 3300 YTL vereceğim yada başka bi marka alacağım her neyse sonuçta 2.700 YTL' lik kampanyadan yararlanamayacağım ona yanıyorum...

Erketede bekliyorum şu an işin özü :) Her an bir Plazma veya LCD alabilirim ancak hala karar verebilmiş değilim :(

bu sitede LG alacak çok arkadaş var.......
    birleşsenizde 2700+3300= 6000
    6000/2= 3000 ytl
    her ikinizde kar etseniz...........
    selamlar

• olabilir tabii... varsa niyeti olan konuşalım...

quote:

Orjinalden alıntı:muratakca

arkadaşlar vestel 106 xga yı niye düşünmüyosunuz nakit 3000 ytl veriyolar özellik olarakta baya iyi bi alet.

o paraya LG veya SAMSUNG almak daha mantıklı geliyor bana... Ürün iyi olabilir tamamen psikolojik benimki...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.