arkadaşlar merhaba belli bir süredir forumu takip ediyorum kendi bütçem dahilinde bir televizyon almaya karar verdim vermeden önce ne kadar zor bi karar olcağını tahmin etmiyordum ama bir sürü topici okuduktan sonra 1700 ytl lik bütçeme göre full hd alınmayacağını ve bluray ps3 gibi şeyler kullanmayacağım için gereksiz olduğunu düşündüm ve hd ready bir lcd almaya karar verdim.okuduğum yorumlardan sonra istediğim fiyat aralığında samsung 32r81 modelinde karar kılmıştım(ta ki bugüne kadar)bir samsung bayiine fiyat sormaya gittiğimde ellerinde 32 inçlik modeli yoktu ancak 102 ekranlık kablolu tv bağlı modelini açtığında gördüğüm görüntü kelimenin tek anlamıyla rezaletti.ve cidden beni yine kararsızlığa itti.evimde kablolu var sadece ve bütçemi gerçekten zorladığım için uydu da bağlatmak istemiyorum.televizyonu laptopa bağlamak ve tv izlemek dışında bluray veya ps3 için kullanmayacağım.lcd veya plazma olarak hangi modeli önerirsiniz?o izlediğim piksel piksel görüntü kullandıkları bağlantı kablolarından da kaynaklanıyor olabilir mi?ya da kablolu tv olması yüzünden mi görüntü kötüydü?uydu yla kablolu arasında çok büyük kalite farkı olur mu lcd de?
Merhaba,
Uydu ile kablolu arasındaki görüntü farkı oldukça fazla. Şunuda söylemek istiyorum; Mağazalarda genelde pek çoğumuz tv'nin 1m. önüne gelip öyle inceliyoruz. Buda doğru karar veremememize sebep oluyor. Geneli itibariyle görüntünün paylaştırılması ve iyi kablolama yapılmaması gibi etkenleride göz ardı edilmemesi gerek.
Ayrıca ekranın ufak olması, görüntü hatalarını örtmekte yardımcı oluyor.
Nacizane görüşüm lcd'lerinde tv seyredecekler en azından uydu yayınına geçsinler. Uygun bir izleme mesafesi ile nispeten kaliteli yayın yapan ulusal kanallarda beyenilmeyecek bir durum olacağını sanmıyorum.
Cevabınız için çok teşekkürler.Peki 1700 ytl civarında uydu ve bilgisayar bağlantısı için önerebileceğiniz 32 inç bir model var mı?
Samsung'un r81 modeli ve Sony'nin s3000 modeli o fiyata alınabilir. Kendim s3000'in 40" ini kullandığım, sen de pc bağlantısından bahsettiğin için pc algılama değerlerini vereyim.
vga bağlantı ile max.1280*768, hdm, bağlantı ile 1360*768 çözünürlüğe ulaşabilirsin.
Uydu yayını kullanıyorum. İzleme mesafem 3,5m civarı 40" ekran. Bu şartlarla sd'sinden de hd'sinden de memnunum..
Phlips'lerde yeni serilerde koymaya başladı ama 1700 ytl'ye alabileceğin modellerinde sanıyorum vga girişi yok. Eğer pc bağlantısını vga ile yapmayı düşünüyorsan bunuda dikkate almalısın.
bence siz plasma tv alın
panasonic 37PV70 teknosada 1700 felan, fiyat sınırınız bu ise ve açılmamış ellenmemiş bir kutu bulursanız bu model uygundur bence
quote:
Orjinalden alıntı: demirarca
bence siz plasma tv alın
Bence ilk önce uydu yayınına geçsin.
Sonra istediğini alsın. İster plazma, ister lcd...Yoksa kabloluyla olacak iş değil. Yani olurda verilen para yüksek olduğu için beklentide yüksek oluyor. Kablolu ilede beklentiler pek karşılanamıyor. İster plazma, ister lcd...
Kablolu yayınla devam edecekseniz, kesinlikle plazma alın. Eğer 3-4 m izleme mesafeniz varsa Samsung 42c91 modeli, 1780 ytl fiyatı.
tavsiyelerinize göre uydu yayınına geçmeye karar verdim en ucuz uydu çözümü digiturkün şu kampanyası gibi görünüyor ancak digiturk ün recieverının kalitesizliğini okudum bir kaç yerde.uyduyu digiturk alternatifinden daha ucuza getirebilme yolum var mı acaba? bu arada gerçekten uydu görüntüsüyle kablolu görüntüsü bayağı farkediyor,uyduya bağlanmış samsung 32r81b yi almaya tekrar karar verdim,bu akşam almaya gideceğim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme