Şimdi Ara

Lcd Tv Tavsiyesi İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    100-106 ekran civarında lcd tv almayı düşünüyorum
    hangi marka ve model tavsiye edersiniz
    yardımcı olabilirseniz çok memnun olucam saygılar

edit - signore : başlık
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Siz kendinize yardımcı olursanız, başkaları da size yardımcı olacaktır.

Sizinki "4 tekerlekli araba istiyorum, ne önerirsiniz" demek gibi olmuş. Ne için kullanacağınız belli değil, bütçeniz belli değil.

Forumdaki konuları okuyun siz, bu şekilde bilgi almanız mümkün değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

Siz kendinize yardımcı olursanız, başkaları da size yardımcı olacaktır.

Sizinki "4 tekerlekli araba istiyorum, ne önerirsiniz" demek gibi olmuş. Ne için kullanacağınız belli değil, bütçeniz belli değil.

Forumdaki konuları okuyun siz, bu şekilde bilgi almanız mümkün değil.

• şu soruları bir yanıtlamaya çalışın
    1. fiyat aralığınız nedir?
    2. kullanım amacınız nedir? tv(anten kablolu) tv(uydu) , dvd, pc ve ps
    3. izleme mesafeniz ne kadar?
  • arkadaşlar zaten konuyu bilsem yardım istemem
    mesela echelon un sorduğu tv yi antenle mi uydu ile mi izleyeceksin diyo
    ben bu seçeneğin önemli olduğunu yani buna göre de karar vermek gerektiğini bile bilmiyordum
    neyse
    Echelon kardes sen beni biras anladın gibi
    1- 2000 - 2600 ytl arası
    2- şu anda anten ama ilerde uyduya geçecem ve dizüstü bilgisayarımı bağlayıp ders anlatacam
    3- izleme mesafesi maximum 3 metre olacak
    tavsiyelerinize gerçekten ihtiyacım var
    saygılar
  • kullandığın normal antenle şuan ben sana, hiç bir şey alma derim. normal crt tüplü televizyonla aynen devam et.
    çünkü şuanki uydu yayın kalitesi bile kimseyi tatmin etmemektedir.
    illa alacam diyorsan 32 inclere bak. neden çünkü tvnin boyu büyüdükçe pixelleşme dediğimiz kareler oluşmakta ayrıca sen normal antenle bu büyük tvlerde ancak karıncaların oynadığı filmi izlersin. o kadar kötü bir görüntü oluşur.
    şuanki lcd tvlerin çözünürlüğü 1386x768'dir. normal anten yayının kalitesi ise 300x200 gibi bir çözünürlük olduğu için bu 300'Lük görüntüyü 1386'ya oturtuğunuzda sanki pc'de bir resmi %300 - 500 gibi zumlamış olursunuz.
    buda çok berbat bir görüntü demek. yani öncelikle siz bir uydu yayını almaya bakın.

sonra sene sonu olduğu için var olan modellerde fiyat düşüşleri meydana geliyor. 2008'İn ilk çeyreğinde yeni modeller duyrulur beklemekte yarar var.
    tv tercihinizde ise;
    izleme mesafenizdeki en iyi ekran boyutu 37inç yani 94 ekrandır.
    şuan 94 ekranda tavsiye edlien modeller.
    1.Samsung 37R81B lcd
    2. LG 37LC52 lcd
    3. Panasonic 37PV70 plazma.

şimdi her nekadar lcd teknolojisi plazma teknolojisinden ilerde de olsa normal tv yayınlarında lcd tv daha kötü bir görüntüye sahip olur. nedeni pixele ve yayın kaynağına bağlı bozulmalar. plazmalar düşük çözünürlük içerdikleri ve yapısı itibariyle görüntüyü kendi plazmacığının içinde gazla oluşturduğu için kalite kaybı daha az olur.

her teknolojinin ayrı bir dezavantajı var diye biliriz.
    plazmanın artısı dediğim gibi daha iyi görüntü sunar ama, kanalların sabit duran logolarından yada siyah bantlarından plazmanın ordaki kısmı (burn in)yanma dediğimiz hayali logo görüntüsü oluşur.
    siyah tonu çok iyi olmasada çok doğal renkler elde etmesi. günümüzde plazmalar siyah tonu ile fazla sorunu bulunmamaktadır.

lcd'nin artısı
    daha yüksek kontrast değerleri ile en iyi siyah tonunun elde edilmesi
    paha canlı ve parlak renkler elde edilmesi
    normal tv yayınından pixelleşmeler oluşması dezavantajıdır.

yani bu iki teknoloji, normal tüplü tvnin teknolojisine daha yaklaşamamıştır.
    ben plazma tercih ettim ve gerçekten tercihimde haklıymışım. çünkü 106 ekran lcdler çamur gibi görüntü elde ederken plasma cam gibi gösterebilmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 2 Ocak 2008; 0:54:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bamsıbeyrek
    arkadaşlar zaten konuyu bilsem yardım istemem
    ...

Echelon kardes sen beni biras anladın gibi
    1- 2000 - 2600 ytl arası
    2- şu anda anten ama ilerde uyduya geçecem ve dizüstü bilgisayarımı bağlayıp ders anlatacam
    3- izleme mesafesi maximum 3 metre olacak
    tavsiyelerinize gerçekten ihtiyacım var
    saygılar

Zaten sizden beklediğimiz konuyu bilmeniz değil; forumdaki mevcut konuları okumak için vakit ayırmanız. Bunu yapınca temel bilgilere kavuşuyorsunuz ve doğru soruları sormaya başlıyorsunuz. Siz konuları okumakla vakit harcamak istemiyorsunuz belki ama, hem konu kirliliği dolayısıyla önemli konular aşağıya düşüyor, hem de aynı şeylerin tekrar tekrar yazıldığı konular birikiyor.

Verdiğiniz bilgilere gelince... Lcd Tv'yi alırken beklentiniz nedir ? Eğer daha yüksek görüntü kalitesi ise, hiçbir Lcd Tv, SD yayın dediğiniz normal TV kanallarında Tüplü (CRT) Tv'ler kadar kaliteli görüntü veremez. Vermesi de beklenmez, çünkü Lcd ve Plazma Tv'ler HD yayın dediğimiz yüksek çözünürlüklü özel yayınlar, filmler, oyun konsolları içindir.

Eğer amacınız büyük ekrana sahip olmaksa, benim önerim (yer sıkıntınız yoksa) 84-86 ekran tüplü tv almanız. Ders anlatmak için 800x600 çözünürlüklü Projeksiyon cihazı alırsınız. Böylece 200 ekran görüntünüz olur, ders anlatmak için çok daha faydalı.

Ama eğer ısrar ediyorsanız ben ince ve büyük ekran istiyorum diye, o zaman Plazma Tv almanız gerekiyor.
    "Hangi Plazma Tv" diye soracaksınız doğal olarak, e artık bu ön bilgilerden sonra forumdaki konuları biraz okursunuz umuyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: EcheLoN_
    Şuanki lcd tvlerin çözünürlüğü 1386x768'dir. normal anten yayının kalitesi ise 300x200 gibi bir çözünürlük olduğu için..

Ufak bir düzeltme... Hd Ready Lcd Tv'lerin çözünürlüğü 1366x768'dir, Full HD Lcd Tv'lerin ise 1920x1080.
    Normal anten yayın kalitesini de 300x200 yerine 640x480 olarak tanımlarsak gerçeğe daha uygun olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 2 Ocak 2008; 0:54:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    55 inc TV tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    TV Tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • emeklerinize ve ilginize çok teşekkür ederim
    kafamda üç aşağı-beş yukarı fikirler netleşmeye başladı ve bir o kadar da karıştı
    biraz daha düşünüp taşınıp tekrar bilgilerinize müracaat edebilirim
    tekrar teşekkürler
    saygılar
  • arkadaslar oturduğum sitede ortak uydu yayını var receiver ım olmadığı için anten kullanıyordum
    ama bu gelişmeler karşısında receiver aldım. yalnız evimde 55 ekran tüplü konka tv var zaten benim lcd (ya da plasma) almaktaki
    asıl gayem dizüstü bilg bağlayıp ders anlatma ihtiyacımdır. bu durumda bilgisayar bağladığımda da aynı görüntü sorunu yaşar mıyım?
    bir de projeksiyon cihazlarında lamba ömrü muhabbeti olduğu için almak istemiyorum.sizce bu fikrim yanlış mı?
    saygılar
  • quote:

arkadaslar oturduğum sitede ortak uydu yayını var receiver ım olmadığı için anten kullanıyordum
    ama bu gelişmeler karşısında receiver aldım. yalnız evimde 55 ekran tüplü konka tv var zaten benim lcd (ya da plasma) almaktaki
    asıl gayem dizüstü bilg bağlayıp ders anlatma ihtiyacımdır. bu durumda bilgisayar bağladığımda da aynı görüntü sorunu yaşar mıyım?
    bir de projeksiyon cihazlarında lamba ömrü muhabbeti olduğu için almak istemiyorum.sizce bu fikrim yanlış mı?
    saygılar

PC Bağlantısı ve Lcd ya da Plazma Tv
    Eğer öncelikli amacınız PC bağlantısı ise, Lcd Tv almanız gerekir. Bugün birçok HD Ready Lcd Tv modeli "1:1 pixelmapping" dediğimiz özelliğe sahip. Yani panel çözünürlüğü 1366x768 iken, 1366x768 veya 1360x768 çözünürlüğü kristal netlikle alabiliyorsunuz. Bunun anlamı da, masaüstü bilgisayar monitörünü nasıl kullanıyorsanız, Lcd Tv'yi de o şekilde kullanabileceğinizdir.

Plazma Tv'ler ile PC bağlantısı konusunda başarılı değiller. 42" ve Hd Ready olan Plazma Tv'lerin çözünürlüğü 1024x768'dir. En boy oranı 4:3 aslında. "Nasıl oluyor da 4:3 oranına rağmen Plazma Tv'ler geniş ekran oluyor" derseniz, bu durum "Plazma Tv piksellerinin kare olmamasından kaynaklanıyor. Dolayısıyla PC bağlantısı konusunda Lcd Tv'ler kadar başarılı değiller.

Ders Anlatımı
    Kaç öğrenciye anlatacağınızı bilmiyorum ama, eğer bir masa etrafında en fazla 3-5 öğrenciye anlatım yapacaksanız, 22" bir monitör de yeterli olabilir, bir bakmanızda fayda var.

Projeksiyon ve Lamba Ömrü
    Marka ve modele göre farklılık gösterir. Gerçi siz ders anlatacağınız için lambanın ilk günkü performansını korumasına gerek yok. Yani film izleyen birisi için kabul edilemeyen bir görüntü, sizin için gayet yeterli olabilecektir. Ayrıca lamba fiyatları da yine farklılık gösterir, bunun da ayrı araştırılması gerekir. Fakat sizin alacağınız 800x600 çözünürlüklü bir projeksiyon için bu maliyetler çok da yüksek olmasa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 4 Ocak 2008; 9:14:25 >

• quote:

arkadaslar oturduğum sitede ortak uydu yayını var receiver ım olmadığı için anten kullanıyordum
    saygılar

büyük ihtimal oturma odasına düşünüyorsun tvyi

max 3mt dediğine göre

o zaman en fazla 82 ekran alabilirsin fazlası büyük olur

66 bile olabilir

bende seg var ve çok memnunum 1500 lişra ayarında bir tv

bilg vs de bağlantısı var tabii her lcd gibi

• quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels
    quote:

saygılar

büyük ihtimal oturma odasına düşünüyorsun tvyi
    max 3mt dediğine göre
    o zaman en fazla 82 ekran alabilirsin fazlası büyük olur
    66 bile olabilir
    bende seg var ve çok memnunum 1500 lişra ayarında bir tv
    bilg vs de bağlantısı var tabii her lcd gibi

Eğer ders anlatılacaksa 3 metreden 37" Lcd Tv bile ufak gelir.
    Tabi neyin, nasıl anlatılacağı da önemli. Eğer yazıların okunması gerekiyorsa, projeksiyon en iyi çözüm olur.

• çok sağolun arkadaşlar ben verdiğiniz bilgiler doğrultusunda biraz araştırma yapayım
    duruma göre yine sizi rahatsız edebilirim
    emeğinize sağlık
  • quote:

şuanki lcd tvlerin çözünürlüğü 1386x768'dir. normal anten yayının kalitesi ise 300x200 gibi bir çözünürlük olduğu için bu 300'Lük görüntüyü 1386'ya oturtuğunuzda sanki pc'de bir resmi %300 - 500 gibi zumlamış olursunuz.
    buda çok berbat bir görüntü demek. yani öncelikle siz bir uydu yayını almaya bakın.

@EcheLoN_
    Uydu yayınının çözünürlüğü nedir ?
  • normal tv yayın kalitelisi svcd çözünürlüğünde olurken 480*576 uydu yayınında PAL 704x576 çözünürlüğünde olur. tabi bu yayıncı kuruluşa göre değişir kalite kayıplarıda meydana gelir.
  • quote:

normal tv yayın kalitelisi svcd çözünürlüğünde olurken 480*576 uydu yayınında PAL 704x576 çözünürlüğünde olur. tabi bu yayıncı kuruluşa göre değişir kalite kayıplarıda meydana gelir.

SD > 576i/p =720×576
    SD > 480i/p = 720×480
    SD > 480i/p = 640×480
    HD > 720p = 1280×720
    HD > 1080i/p = 1920×1080

Wikipedia linki için TIKLAYIN
    (sayfanın en altında)

Ayrıca Tv Yayıncılığı hakkında Wikipedia Linkleri (İngilizce) :
    - TR BROADCASTING >http://en.wikipedia.org/wiki/Broadcast_television_systems
    - SDTV >http://en.wikipedia.org/wiki/Standard-definition_television

Daha fazla bilgi isteyenler Google'da "TV Broadcasting" şeklinde arama yapabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 5 Ocak 2008; 12:33:05 >

• tamam da bunlar sadece mpeg2de olması gereken teknik veriler. ama ben bunun pal, secam, ntsc diye yayın formatları var. türkiye ve avrupada pal sistemi var.
    ayrıca bizim gibi ülkelerde bu değerler daha yakalanmamıştır diye düşünüyorum. ben burdaki yayınların tam 720* 576 olduğunu sanmıyorum. bu konuda fazla iddam yok yanlışta biliyor olabilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 5 Ocak 2008; 13:27:11 >
  • quote:

tamam da bunlar sadece mpeg2de olması gereken teknik veriler. ama ben bunun pal, secam, ntsc diye yayın formatları var. türkiye ve avrupada pal sistemi var.
    ayrıca bizim gibi ülkelerde bu değerler daha yakalanmamıştır diye düşünüyorum. ben burdaki yayınların tam 720* 576 olduğunu sanmıyorum. bu konuda fazla iddam yok yanlışta biliyor olabilirim..

Türkiye'deki SD kanalların 720x576 olduğunu kimse söylemedi zaten, belli ki linklere bakmamışsınız.

Yukarıdaki özet tablo sadece olasılıkları belirtiyor; bir olasılıkta "SD > 480i/p = 640×480".
    Ben Türkiye'deki SD yayınları genel olarak 640x480 olarak dikkate alınabilir şeklinde özetliyorum genel olarak.

Zaten burada "genel" bilgi yeterli, kimse bu çözünürlük bilgisine göre milyon dolarlık yatırım yapmayacak, % 100 doğru bilgiye ihtiyaç yok yani.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.