Şimdi Ara

LCD TV ve SD yayın yorumu..! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cnbzkrt

SLM arkadaşlar sony w5500 alıcam lcd de sd yayın hangisinde daha güsel geliyo digitürk mü? yoksa teledünya mı? bi yardımcı olurmsunuz

digitürk sd yayında en kötüsü olması lazım
  • çok yardımcı oldunuz bide bunların karşılaştırma resimleri varmı digi vs tele gibi ben bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: drhasim

hepinize paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim... ama başka bir konuda albani üstadın plazmalar için "pio bulunmuyor, pana da üretilmiyor, samy/lg'yi de geçin" demesinden sonra açıkçası hiç plazma olayına niyetlenmedim bile... 2500-3000 dolaylarında sorunsuz izlenebilecek, hem SD hem de HD, hatta zaman zaman Full HD yayınlarda tatmin edecek bir plazma marka ve modeli önerebilir misiniz ..?!? özellikle konunun uzmanları fikir belirtirlerse çok sevinirim...

Kardeş sıralamayı yanlış yaptın!

1-Pio artık üretilmiyor;yani dükkanı kapadılar>>>ama hala sağda-solda Teşhir bulunabiliyor vede bulursan aynen kap,4,5/5 kağıt civarına

2-Pany ise üretiliyor ama herifler bir seneyi geçti hala TR ye kendileri gelecekti ama gelemediler! sadece Pany ler şimdilik İB de bulunuyor ve ben
    PDP olarak Pany leri tavsiye ediyorum!

3-Samy ler ise Pany den sonraki "tek alternatiftir"!!! özellikle HDReady panelleri SD lerde oldukça iyi

4-Ben sadece LGE nin PDP lerini geçin dedim!!

OK++

Ama her bir şeyi dört-dörtlük yapan bir panelde henüz yok,veya varsa söyleyin hep beraber her bir şeyi çok iyi yapan o paneli alalım

Bugünkü tüm panellerin artıları/eksileri vardır!!

++

açıkçası 2 haftadır philips 42pfl8694, samy 40b650 ve sony 40w5500 ile ilgili gücel yorumları takip etmeye çalıştım... ama sony center'da w5500'ü digitürk SD yayında gördükten sonra şimdilik almayı erteledim ve durumu yeniden değerlendirmeye karar verdim... son yorumları da okuduktan sonra Pana plazma aklıma yattı, ama garantisi olmadığı için belki ileride Pana Türkiye'ye geldikten sonra olabilir... şimdilik tavsiyeniz üzerine Samy 42 veya 46 PDP 100 Hz HD Ready modellerinden birini alsam digitürk'ün SD yayını konusunda evdeki eski model tüplü Sony Trinitron'a yakın (!) düzeyde beni tatmin eder mi??? ileride belki Digitürk + yayınına geçerim... bunun yanısıra HD media playerden, DVD playerden veya pc'den full HD film izlerken sıkıntı yaşar mıyım acaba?!? belki çok saçma bi soru olacak ama HD Ready PDP'de Full HD film izlenebilir mi?!?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxx64 -- 20 Aralık 2009; 16:13:34 >

• Samsung PS50B450 aklıma yatmaya başladı... salondaki oturma şekline göre 3.00 m - 4.5 m aralığında izlenecek... acaba bu mesafeden izlenmek için uygun olur mu, yoksa fazla büyük mü kalır PDP veya HD Ready olması nedeniyle..?!? eğer büyük olur derseniz aynı mesafeler 42" için uygun olur mu..?!?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxx64 -- 20 Aralık 2009; 17:07:40 >
  • bir sorum daha var... Samsung PDP'lerin 5 ve 6 serileri acaba piyasada yok mu..?!? internette o modeller ile ilgili pek fiyat bulamadım da... belki bana denk gelmedi...
  • arkadaşın başlığı altında üstadlara farklı bir soru sorucam ama mazur görür heralde..
    plazmayı bir kenara bırakırsak orta seviye lcdlerde philips pfl8694, samsung b650 ve sony w5500 modelleri ön plana çıkıyor f/p olarak. bu panellere göre yeni olan ve henüz kullanımı yaygınlaşmayan lg nin sl8000 serisini bu 3 panele göre nasıl konumlandırırsınız?
  • Arkadaşlar yeri değilse kusura bakmayın ama, elimde

PANASONIC 42-PZ80E

model bir Plazma var. 100Hz ve FULL HD. Yeni G12 panelle muhtemelen muadil bir cihaz. Bir süre teşhirde kullanılmış, yetkili satıcısından alacak karşılığı aldım. 2500TL civarı bir fiyat düşündük. Ayrıntılı bilgi ve fotoğraf ikinci el sayfalarında var aslında ancak çok gerilere düştüğü için ben de bulamadım. Sahibinden.com dan da incelenebilir. Ciddi alıcısına pazarlık payımız olur. Kimse almazsa açıp kullanıcam sonunda.

lazooly-gmail-com
  • Selamlar dostum bende şuan lcd almak üzereyim ve sürekli araştırıyorum Toshiba AV serisi veya RV serisi Sd yayınlarda iyi oldugu söyleniyor...
  • Vestel 37'' 7014 80.000 : 1 100 HZ aldım. SD yayın kalitesini 2 TL'lik scart kabloyla bu kadar net bir görüntü beklemiyordum. Süper bir görüntü var. Alacağınız tv'nin izleme mesafesi ekranx3m. Tv'lerin yayınlarını izlerken bu kurala dikkat edin derim. Vestel'in bu kadar net göstereceğini kendim görmesem inanmazdım açıkcası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: schneider17

Vestel 37'' 7014 80.000 : 1 100 HZ aldım. SD yayın kalitesini 2 TL'lik scart kabloyla bu kadar net bir görüntü beklemiyordum. Süper bir görüntü var. Alacağınız tv'nin izleme mesafesi ekranx3m. Tv'lerin yayınlarını izlerken bu kurala dikkat edin derim. Vestel'in bu kadar net göstereceğini kendim görmesem inanmazdım açıkcası.

Foto koyma sansınız var mı ? Merak ettim dogrusu. 100hz icin uygun fiyatı var
  • Yakın zamanda koyacağım.
  • Panasonic Ocak 2010 dan itibaren Türkiye'de ürün satışına başlayacağını duyurdu..
    Plazma alacaklar Ocak ayını beklesin..
  • 1. Arkadaşlar samsung le40b530 modelini aldık 40 inc mesafe 3,3.5 m izliyoruz riciverimiz 10 yıllık sanırım eski bir riciver var sunny at 7011d modeli malum görüntü kötü insanlar tombul çıkıyor ekran büyük olduğu için Eee hd d smart almaya güçde yetmez ben bu görüntüyü en iyi şekilde nasıl toparlarım yeni çıkan hd çıkışlı bir riciverle görüntü kalitem nasıl olur insanlar yine tombulmu görükür. kablo olarak nasıl kablo almam gerek hd çıkışlı bir riciver alırsam hem hd çıkışlı bir riciver ne önerirsiniz.

2. yada lcd nin ekran özelliklerinden 16:9 / 4:3 v.s bu seçenklerden 4:3 ü seçince ekran küçülüyor 102 ekrandan 82 ekrana iniyor ama görüntü güzelleşiyor insanlar v.s normal oluyor ben bu lcd sürekli 4:3 de tutsam bir sorun oluşurmu lcd de onu merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocean

1. Arkadaşlar samsung le40b530 modelini aldık 40 inc mesafe 3,3.5 m izliyoruz riciverimiz 10 yıllık sanırım eski bir riciver var sunny at 7011d modeli malum görüntü kötü insanlar tombul çıkıyor ekran büyük olduğu için Eee hd d smart almaya güçde yetmez ben bu görüntüyü en iyi şekilde nasıl toparlarım yeni çıkan hd çıkışlı bir riciverle görüntü kalitem nasıl olur insanlar yine tombulmu görükür. kablo olarak nasıl kablo almam gerek hd çıkışlı bir riciver alırsam hem hd çıkışlı bir riciver ne önerirsiniz.

2. yada lcd nin ekran özelliklerinden 16:9 / 4:3 v.s bu seçenklerden 4:3 ü seçince ekran küçülüyor 102 ekrandan 82 ekrana iniyor ama görüntü güzelleşiyor insanlar v.s normal oluyor ben bu lcd sürekli 4:3 de tutsam bir sorun oluşurmu lcd de onu merak ettim.

1- Yayınlar 4:3 olduğu müddetçe HD uydu alıcısı almanın tombulluk sorununa etkisi olmaz. Sadece tv ayarlarından geniş, 4:3 vs. nin bulunduğu yerde muhtemelen bir nebze, çok değil bu durumu düzelten bir seçenek vardır. Onu kullanabilirsin. Ayrıca bir iki ay sonra gözün alışır merak etme. Bu geçici bir durum...

2- Lcd2ler bu tip zilemelere plazmalara oranla daha dayanıklı iselerde uzun süreli yandan bantlı şekilde seyretmek kalıcı izlere yol açar. Aman diyeyim sakın öyle kullanma. Forumda birinin başına gelmişti. 4-5 ay öyle kullanmış. Artık o siyahlı bölge kalıcı olmuştu.

• peki arkadaşım riciverin değiştirsem ne kadar faydalı olur bana hd çıkışlı bir riciver alsam o tombulluk gidermi??

quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

1. Arkadaşlar samsung le40b530 modelini aldık 40 inc mesafe 3,3.5 m izliyoruz riciverimiz 10 yıllık sanırım eski bir riciver var sunny at 7011d modeli malum görüntü kötü insanlar tombul çıkıyor ekran büyük olduğu için Eee hd d smart almaya güçde yetmez ben bu görüntüyü en iyi şekilde nasıl toparlarım yeni çıkan hd çıkışlı bir riciverle görüntü kalitem nasıl olur insanlar yine tombulmu görükür. kablo olarak nasıl kablo almam gerek hd çıkışlı bir riciver alırsam hem hd çıkışlı bir riciver ne önerirsiniz.

1- Yayınlar 4:3 olduğu müddetçe HD uydu alıcısı almanın tombulluk sorununa etkisi olmaz. Sadece tv ayarlarından geniş, 4:3 vs. nin bulunduğu yerde muhtemelen bir nebze, çok değil bu durumu düzelten bir seçenek vardır. Onu kullanabilirsin. Ayrıca bir iki ay sonra gözün alışır merak etme. Bu geçici bir durum...

2- Lcd2ler bu tip zilemelere plazmalara oranla daha dayanıklı iselerde uzun süreli yandan bantlı şekilde seyretmek kalıcı izlere yol açar. Aman diyeyim sakın öyle kullanma. Forumda birinin başına gelmişti. 4-5 ay öyle kullanmış. Artık o siyahlı bölge kalıcı olmuştu.

• quote:

peki arkadaşım riciverin değiştirsem ne kadar faydalı olur bana hd çıkışlı bir riciver alsam o tombulluk gidermi??

1.şıkta onun cevabını verdim zaten dostum. HD uydu alıcısı almak insanları tombul, yayık gösteren sorunu düzeltmeyi sağlamaz. Sadece daha net görüntü alırsın.

Yayın 4:3 ise ki bizim kanalların nerdeyse hepsi öyle bunun çözümü yok. Ne zaman ki 16:9 yayınlar başlar örneğin: trt turk kanalı var 16:9 yayın yapıyor, işte o zaman düzelir.
  • Anlaşıldı arkadaşım saolasın en azından hd riciver alalım 10 yıllık riciverle olmaz bu iş :D sunny marka iyimi peki önereceğin modeller neler?
  • quote:

Anlaşıldı arkadaşım saolasın en azından hd riciver alalım 10 yıllık riciverle olmaz bu iş :D sunny marka iyimi peki önereceğin modeller neler?

Ben Crea hd kullanıyorum ama piyasada yok artık. Yerli firmaların nerdeyse hepsinin hd uydu alıcısı var. Sunny, Goldmaster, Yumatu vs. Ayrıca Hiremco marka baya alan var. Net bilgim ve tecrübem olmadığından illa şunu al diyemiyeceğim...
  • saolasın arkadaşım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.