Şimdi Ara

LCD ve Plazma Hakkında Bütün Sorularınız ve Yorumlarınız [ANA KONU] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.571
Cevap
2
Favori
134.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar Samsung LE40R88B modelini sipariş ettim bugün,bu LCD hakkında bilgisi olan varmı ?

40-42" ebatlarında full HD daha kaliteli bir LCD ye gücüm yetmediğinden fiyat uygun geldi. 1.976.- YTL 12 ay

LCD ve Plazma Hakkında Bütün Sorularınız ve Yorumlarınız [ANA KONU]

Genel özellikleri ;

# Görüntü Ekran Boyutu 40" 102 ekran
    # Çözünürlük 1366 x 768
    # Dinamik Kontrast Oranı 8,000:1
    # Görüş Açısı 178/178
    # Tepki Süresi 8ms
    # DNIe™ Var
    # HD Ready Var
    # Parlaklık 550 nit
    # Arka Işık CCFL
    # Ses Ses Efekti Sistemi SRS TrusurroundXT
    # Ses Çıkışı (RMS) 10W x 2
    # Stereo Türü A2/NiCAM
    # Giriş & Çıkış (Yan) HDMI 1
    # Giriş & Çıkış (Arka) HDMI 2
    # Kompozit (AV) 1
    # S-Video 1
    # Kulaklık 1
    # PC Girişi (D-sub) 1
    # Komponent (Y/Pb/Pr) 1
    # RF Girişi 1
    # Video Monitör Çıkışı (Sola / Sağa) 1
    # Scart 2
    # Kabinet Dönebilir Ayak (Sağa / Sola) Var
    # Özellik PIP (Resim İçinde Resim) 1 Tuner
    # Uyku Zamanlayıcısı Var
    # Saat & Açma / Kapama Zamanlıyıcısı Var
    # Görüntü Durdurma Var
    # Otomatik Kanal Arama Var
    # Otomatik Kapanma Var
    # OSD Dil EU 21EA
    # Otomatik Ses Seviyesi Ayarlıyıcı Var
    # Anynet+ (HDMI-CEC) Var
    # Movie Plus Var
    # Oyun Modu Var
    # Teletext (TTXT) 1000 TXT
    # Sistem Renk Sistemi EU Multi
    # Güç 220V ~ 240 V (CIS: 160V ~ 240V)
    # Güç Çalışma Sırasında Güç Tüketimi 170W
    # Bekleme Sırasında Güç Tüketimi <1W
    # Aksesuar Duvara Montaj İsteğe bağlı (VESA Standardı)
    # Uzaktan Kumanda TM87C

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Innocence -- 15 Mart 2008; 18:37:01 >

• japonozan hocam bendeki tvde(samsung32)sharpness ayarı yok.kontrast,renk,parlaklık falan var(türkçe menü)
    quote:

Orjinalden alıntı: japonozan11

gurmer kırılma gördüğün oyunlarda tv ayarlarından sharpness ı düşür ,özellikle bende GT5 de kokpit içi kırılmaları bu şekilde halledebiliyorum.
  • Allah allah çok eski bi tvde sayılmaz sharpness ayarı nasıl olmaz anlamadım monitörlerde bile var bu ayar Türkçe menüde "keskinlik" diye geçer ama.................

Soruna gelirse eğer güncel modellerden bir tanesini alıp S81 R81 veya M,N serisi, sharpness sayesinde kırılmaları en aza indirmen mümkün.

Ha kontrast ve parlaklık açısından R71 i satıp bunlardan birini almaya dğer mi kesinlikle hayır
  • hocam bendeki ayarlar aynen şöyle:
    kontrast-parlaklık-ton-netlik-renk-renk tonu yani keskinlik diye birşey yok.yinede cevap için tşkler
    quote:

Allah allah çok eski bi tvde sayılmaz sharpness ayarı nasıl olmaz anlamadım monitörlerde bile var bu ayar Türkçe menüde "keskinlik" diye geçer ama.................

Soruna gelirse eğer güncel modellerden bir tanesini alıp S81 R81 veya M,N serisi, sharpness sayesinde kırılmaları en aza indirmen mümkün.

Ha kontrast ve parlaklık açısından R71 i satıp bunlardan birini almaya dğer mi kesinlikle hayır

• Hocam netlik=sharpness işte benim aklım monitörde kalmış onda keskinlik diye geçiyordu netlik ayarını AA sorunu gördüğün oyunlarda düşürürsen bu sorundan kurtulabilirsin.
  • hocam çok sağolasın yardımların için ama bir sorum daha olacak.ps3 display settingsten nasıl ayar yapıyosun.hani varya cross color reductıon fılter-super whıte mode-lımıted range hdmı falan o ayarlar nasıl sende.birde mesela en fazla 1080 i ye destek veren bir ps3 oyununu oynarken tv hangi çözünürlüğe ayarlı olmaslı 1080imi yoksa 720p mi.cevaplar için çok tşkler.sevgiler saygılar hocam.
    quote:

Hocam netlik=sharpness işte benim aklım monitörde kalmış onda keskinlik diye geçiyordu netlik ayarını AA sorunu gördüğün oyunlarda düşürürsen bu sorundan kurtulabilirsin.

• rica ederim

Öncelikle 720p her zaman daha iyidir

CROSS COLOR ve SUPER WHİTE ın ne işe yaradığını ben çözemedim ama RGB kesinlike FULL olmalı renklerin doygunluğu açısından

Bir de senin tvde varmı hocam bilmiyorum ama tv ayarlarında "kurulum"menüsünde "hdmi siyahlık düzeyi" diye bi ayar var onu da düşüğe getirirsen daha güzel siyah elde edebilirsin:)
  • Arkadaşlar Sony Bravia KDL-32P3000 HD Ready tv ile Samsung 32r81b yi karşılaştırırsak hangisini almalıyım sizce? Birde samsung 32r81b modelinin resmini koyabilirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kratos_35 -- 16 Mart 2008; 11:19:48 >
  • arkadaşlar Samsung LE40R88B modelini sipariş ettim dün,bu LCD yi kullanan varmı ? nasıldır iyimidir ?

40-42" ebatlarında full HD daha kaliteli bir LCD ye gücüm yetmediğinden fiyat uygun geldi. 1.976.- YTL 12 ay

Diğer R81B R82B S81B modellerinde olmayan optic digital ses çıkışı var,bu çıkış sayesinde, TV ye PS3 ve XBox360 HDMI bağlayıp tv nin optic çıkışından tek girişli optik (örnk; Logitech Z-5500) bir ses sistemine bağladığımızda çift optik giriş sorununuda bu şekilde çözmüş olacağım sanırım değilmi ?

LCD ve Plazma Hakkında Bütün Sorularınız ve Yorumlarınız [ANA KONU]

Genel özellikleri ;

# Görüntü Ekran Boyutu 40" 102 ekran
    # Çözünürlük 1366 x 768
    # Dinamik Kontrast Oranı 8,000:1
    # Görüş Açısı 178/178
    # Tepki Süresi 8ms
    # DNIe™ Var
    # HD Ready Var
    # Parlaklık 550 nit
    # Arka Işık CCFL
    # Ses Ses Efekti Sistemi SRS TrusurroundXT
    # Ses Çıkışı (RMS) 10W x 2
    # Stereo Türü A2/NiCAM
    # Optical Digiatl ses çıkışı (Arka)
    # Giriş & Çıkış (Yan) HDMI 1
    # Giriş & Çıkış (Arka) HDMI 2
    # Kompozit (AV) 1
    # S-Video 1
    # Kulaklık 1
    # PC Girişi (D-sub) 1
    # Komponent (Y/Pb/Pr) 1
    # RF Girişi 1
    # Video Monitör Çıkışı (Sola / Sağa) 1
    # Scart 2
    # Kabinet Dönebilir Ayak (Sağa / Sola) Var
    # Özellik PIP (Resim İçinde Resim) 1 Tuner
    # Uyku Zamanlayıcısı Var
    # Saat & Açma / Kapama Zamanlıyıcısı Var
    # Görüntü Durdurma Var
    # Otomatik Kanal Arama Var
    # Otomatik Kapanma Var
    # OSD Dil EU 21EA
    # Otomatik Ses Seviyesi Ayarlıyıcı Var
    # Anynet+ (HDMI-CEC) Var
    # Movie Plus Var
    # Oyun Modu Var
    # Teletext (TTXT) 1000 TXT
    # Sistem Renk Sistemi EU Multi
    # Güç 220V ~ 240 V (CIS: 160V ~ 240V)
    # Güç Çalışma Sırasında Güç Tüketimi 170W
    # Bekleme Sırasında Güç Tüketimi <1W
    # Aksesuar Duvara Montaj İsteğe bağlı (VESA Standardı)
    # Uzaktan Kumanda TM87C

• quote:

Orjinalden alıntı: keremx

bluet bunun kontrastı çok düşük hiç tavsiye etmem şahsen.arada 1000 ytl fark var amahttp://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_LE-40M86BD-LCD-TV,2410.html bu aleti alirsan emin ol ki pişman olmazsın kefilim buna

kontrast çok önemli mi ki?dinamik değil mi zaten kontrastı ?

• Samsung genelde dinamik kontrastları ile ön plandadır.Piyasada dinamik kontrast idiasını da Samsung başlattı denilebilir.Açıkçası genel anlamda kullanılan panelin ses ve görüntü genel özellikleri belirleyici olmalıdır.Kontrasta bağlı kalıp yanlış seçim yapılmamalıdır.

Panellere,fiyat - performans açısından baktığım zaman kesinlikle Toshiba'yı öneriyorum.Özellikle 1-2 ay önce çıkan V serisi ya da nispeten eski sayılan X serisi seçiminiz olmalıdır.
  • http://www.istanbulbilisim.com.tr/-LG-LCD-TV,66,1418.html bu nasil?

47 inc full hd 2500 ytl civari
  • İstanbul bilişimden alma,orası kendi garantisini veriyor,yarın birgün batar felan kalırsın bak,en iyisi Tbn distribitörlüğünde ülkemize giriş yapan resmi bir Toshiba tv alman olacaktır.Birkaç yüz ytl için yanlış bir seçim yapma.

En basiti,mesela ürünün bozuldu ve İstanbul dışındasın,arızalı ürünü kargo parasını cebinden ödeyip ,İstanbul bilişimin belirlediği servise yollaman lazım. (ortalama kargo 100 ytl civarı tutar)
    Ama distribütör ürünü satın aldığında,şehir dışında da olsan,firmanın anlaşmalı kargosu ile cebinden 5 kuruş çıkmadan,ödemeli yollarsın;paşa paşa garanti işlemlerini yaptırırsın.

Toshiba,hd lisansı,panel kesimi vb.. hususlarda lisans bedeli,kira vb.. bedel ödemeyen 1-2 firmadan birisi, olduğu için,fiyatları oldukça minimal düzeylerde geziniyor.Samsung,Sony,Philips bu bedelleri ödedikleri için ,Toshiba;onlar gibi eşdeğer ürüne fiyat basmadığı için,insanımızın aklında soru işareti oluşuyor ayrı husus.

• ee nerden alicaz bu tv yi o zaman bildigin guvenli bir satici var mi?
  • Satın alacağın modeli belirlemen önceliğin olmalı,piyasada resmi garantili ürün satan onlarca fiziksel ve sanal firma var.Tabiki sanal firmalar ödeme vb.. hususlarda genel anlamda daha cazip olduğu için oralardan seçim yapman akıllılık olur.

Sadece oyun mu oynayacaksın,diğer aktivitelerde kullanacakmısın?Anlat istersen ne istediğini,bütçe aralığını da belirt.Sana en uygun ürünü seçmeye çalışalım.
  • Hayırlı olsun,güle güle eskit
  • bu arada bir şey de ben eklemek istiyorum. full hd alamıyorum diye yanan insanlar için şöyle bir önerim var. yanmayın. cod 4'ü hem full hd (philips 106") hem de hd ready tvde (samsung 102") yanyana denedik. görüntü arasında çok fark yok, hatta hiç fark yok. şöyle ki nispeten daha eski olan samsung philpsten daha iyi bir görüntü veriyor. (ki philps'in tepki süresi 5 ms, samsung 8 ms) yani illa full hd demiyorsanız hd ready almanızı öneririm. çünkü arada ciddi bir fark var.

saygılar.

bluetin uyarısı doğru full hd değilmiş, kaile almayınız sözlerimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozali -- 17 Mart 2008; 18:01:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: faho
    Hayırlı olsun,güle güle eskit

tskler

cod 4 full hd desteklemiyor ki?
  • almak için çok acelem olmasa da 450 lytl civarında ps3 aldğımda da kullanabileceğim güzel bir LCD monitör arıyorum.. önerisi olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.