Şimdi Ara

Ldt & Pci Bus Control nedir? Tam olarak ne işe yarar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar imzamdaki sisteme sahibim uzun sürelerdir yaşadığım bir problem vardı Corsair Xms ramlarimle orjinali(2-3-3-8) 2-3-3-6 1T değerlerinde kullanırken ve Fsb 230 ddr400 olarak makina ilk açılışta ramlar devreye girmiyor ve açılmıyordu hemen ardından restart yaptığımda açıyordu çok araştırdım hatta ilk olarak ramlari teste soktum tek tek ve çiftli olarak memtestte 3 kere pass etti bir hata bile çıkarmadı sonra bios update denedim sorun devam ediyordu daha sonra ramlara kartın verebildiği max voltaj olan 2.8v verdim sorun hala devamdı artık delirmek üzereydim post code hatası olarak 90 alıyordum abit bu hataya o.c problemi die yazmış sonra daha da detaya indim yabancı forumlardan bazı arkadaşlar psu nın 12v hattının en az 20 amper olması gerektiğini yazmışlar bana pek inandırıcı gelmesede bende zaten tagan easycon 530 watt vardı ve 20 amper verebiliyordu.Başka bir arkadaş yine yabancı forumdan biosta Ldt & Pci Bus Control kısmının içindeki ayarlarda upstream ldt bus width ve downstream ldt bus width ayarları default 16 bit iken 8 bite ikisini birden düşürdüğünde sorunun kalmadığını yazmıştı.Bende aynen denedim ve belki yüzlerce defa makinayı aç kapa yaptım bu ayardan sonra makina hiç takılmadan ramlarda problem çıkmadan açılıp kapandı sevindim açıkçası düzeldiğine.

Şimdi gelelim önemli soruya peki bu 16 ve 8 bit ayarı tam olarak ne işe yarar performansa etkisi varmıdır dfi kartlarda da bu ayar mevcutmuş o.c işinin inceliklerini bilen arkadaşlar bu konu hakkında bilgileri varsa beni aydınlatırlarsa çok sevinirim.Birde son olarak yine bu konuyla alakalı başka bi abit karta yapılan işlemler ve içinde yine bu ayar geçen bi sayfa buldum onuda ekliyorum belki daha iyi anlarsınız http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2719&p=2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TorN@do -- 30 Ağustos 2006; 23:46:06 >

• Yine post 90 yani o.c hatası yedim ama sonunda işin iyice derinine inip buldum hatayı ben ldt bus ayarını 5x da tuttuğum için ve şu an 230 fsb de olduğundan boardın max verebileceği 2000 ht yi aşmış oluorum onu 4x ya düşürücem şimdi iş yerindeyim eve gidince yapıcam sanırım hallolucak fikri olan varsa yine sölesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TorN@do -- 31 Ağustos 2006; 9:59:03 >
  • Yokmu arkadaşlar yardım edecek birisi
  • Evet hatayı kendin bulmuşsun.Htt sabitlemek iyidir ama istersen auto da çıkabildiğin kadar çık 300 fsb yaparsa şahit 3x de sabitlersin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.