Şimdi Ara

Led.. acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yılbaşında sevgilime ledlerle çam ağacı üstüne bi devre yapcam
    ne çeşit led kullanmalıyım ? ve 9 voltluk 2 paralel pille ne kadar verim alabilirim
    sadece "M" harfini yapmayı planlıyorum

• dar açılı led kullan renk farketmez. M harfi için 12-13 led lazım en azından onuda ledleri 3 erli 3 erli paralel bağlayarak pillere bağlarsan istediğin kadar led bağlıyabilirsin. 10 led in 1 w güç tükettiğini varsayarsak kaliteli 2 9 v luk pille 3-4 saat yanar ışıklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner.b -- 22 Aralık 2010; 23:50:13 >
  • 3erli 3erli bağlayarak derken? kusura bakma elektronikde pek iyi değilim=) flaşörlü led kullansam beslemenin daha yüksek olmasımı gerek?
  • led ler tek başına 3-3.5 volt aralığında çalışırlar bu yüzden 3 led i seri bağlaman lazım 9 voltla çalıştırmak için

(+)-----------led-----led-----led-------------(-)
    |-------------led-----led-----led--------------|
    şeklinde olcak bağlantıların ilk 36 led bu şekilde 7. 8. ve 9. ledi artı ve eksi arasına başka kablo çekip o kabloya seri bağlıycaksın yani diğer ledlere paralel olcak böylece. mantık eklencek her 3 led için aynı seri olarak 3 led onları birbirine paralel bağlayıp pile bağlıycaksın (piller de paralel bağlı birbirine)

flaşörlü led de normal led olması lazım görmeden birşey söyleyemem ama anladığım kadarıyla kısa süre yanıp sönmesi için devreye bağlanmış led lerde bahsediyoruz. onları kullanabilirsin.
  •  Led.. acil yardım

Kullanıcağın ledlerin rengine göre akım sınarlayıcı dirençler koyman gerekebilir.
  • çok teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil Yardım...
    18 yıl önce açıldı
    Acil Yardım!!!
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.