Şimdi Ara

led bağlama hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
8.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu işlere başlamak istiyorum ama nasıl yapabilirim bilmiyorum.Yani pc elektronigi hakkında pek bilgim yok.Yani hangisi kaç volttur v.s gibi.Pc modding nasıl olur :S led ışıklandırma + led ekleme v.b olaylar nasıl oluyor..
    Bilenler açıklarsa çok sevinirim...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Hocam modifiye elma nasıl yenir gibi bir olay değildirki Milyonlarca çeşit olasılık fikir yorum vardır... Sen birşey yapmaya karar vereceksin nasıl yapabilirim diye soracaksın, mod nasıl yapılır diye bir soru olamaz
    Led ışıkları sormuşsun kısa bir özet geçeyim;
    Kasada güç kaynağı(psu) 4 pinlik molexlerde kırmızı siyah ve sarı renkte toplam 4 adet kablo bulunmaktadır. Sarı ve siyahı kullanırsan 12 volt kırmızı ve siyahı kullanırsan 5 volt elde edersin... Gidip bir elektronikçiden istediğin renkte led alıp ve yanında 1K ohm luk direnç alıp direncin bir bacagını ledin bir bacagına bağladıktan sonra ledin diger bacağıyla direncin diğer bacağını sarı ve siyah kablolara bağlarsan ledi kasa içerisinde çalıştırmış olursunHer ledin direnci farklı olacağından alacagın zaman abi ben bunu 12 voltta çalıştıracagım dersen uygun direnci verecektir
    Mod nasıl yapılır sorunun cevabı ise oturup forumlardaki tüm konuları teker teker inceleyerek neyin nasıl yapıldıgını yavaş yavaş sindirerek kafanda bir plan proje belirleyerek uygulamaya geçmelisin emeklemesini öğrenmeden koşmamalısın

• quote:

Orjinalden alıntı: mc.kork

Hocam modifiye elma nasıl yenir gibi bir olay değildirki Milyonlarca çeşit olasılık fikir yorum vardır... Sen birşey yapmaya karar vereceksin nasıl yapabilirim diye soracaksın, mod nasıl yapılır diye bir soru olamaz
    Led ışıkları sormuşsun kısa bir özet geçeyim;
    Kasada güç kaynağı(psu) 4 pinlik molexlerde kırmızı siyah ve sarı renkte toplam 4 adet kablo bulunmaktadır. Sarı ve siyahı kullanırsan 12 volt kırmızı ve siyahı kullanırsan 5 volt elde edersin... Gidip bir elektronikçiden istediğin renkte led alıp ve yanında 1K ohm luk direnç alıp direncin bir bacagını ledin bir bacagına bağladıktan sonra ledin diger bacağıyla direncin diğer bacağını sarı ve siyah kablolara bağlarsan ledi kasa içerisinde çalıştırmış olursunHer ledin direnci farklı olacağından alacagın zaman abi ben bunu 12 voltta çalıştıracagım dersen uygun direnci verecektir
    Mod nasıl yapılır sorunun cevabı ise oturup forumlardaki tüm konuları teker teker inceleyerek neyin nasıl yapıldıgını yavaş yavaş sindirerek kafanda bir plan proje belirleyerek uygulamaya geçmelisin emeklemesini öğrenmeden koşmamalısın

Peki tesekkur ederim bunlar için:). su bahsettinz sarı,siyah,kırmızı kabloları kesmem mi gerekiyor ? yani yalıtkan kısmını kesip oradan mı baglamalıyım :S biraz saçma oldu galiba ama :S

•  led bağlama hakkında..

Hocam çizdim solda yukarda psu nun 4 pin molex i duruyor zaten iç kısmı çıplaktır onun ledleri bağladığın kabloyu içine geçirip oraya bantlarsan olur...
    Birden fazla led içinde sagdaki şekilde yapabilirsin bu şekilde istediğin kadar led bağlayabilirsin renkleri takip et sagdaki sarı molex te sarıya siyahta molexteki siyahlardan birine gelecek

• tesekkürler.. :) yanlıs bir baglama durumunda olabilecek en kötü ihtimal nedir ?
  • orda yapabileceğin pek bir yanlış bağlama çeşiti yok ikisinide siyaha takarsan çalışmaz, kırmızı siyah yaparsan sönük yanar, kırmızı sarı yaparsan yine sönük yanar ama psu nun kalitesine göre çeşitli zararlar verebilir(kağıt üzerinde zarar vermemesi gerekiyor ama nolur nolmaz) taktığın yerleri kontrol edersen hiç birşey olmaz
  • Çok teşekkürler, şimdilik aklıma gelenler sadece bu kadar, ben bir led takayım gerisi de gelecektir inşallah.
    Bir de, usb girişleri kaç v.? Yani usb den kaç v. alabilirz?
  • USB leri bilmiyorum neco anlar ondan sabah yazar o buraya
  • 4 PİN MOLEX İ NERDEN BULUCAĞIZ ? LED LERİ HALLEDERİM BABAM EML ELEKTİRK DEN ÇIKTI. O YAPARDA 4 PİN MOLEX ONU NERDEN BULABİLİRİM ?
  • TMM HOCAM GALİBA ANLADIM KASAYA DİREKMAN TAKICAĞIZ DEME SİYAH A VE SARIYA 2 ADET KABLO TUTUCAZ SARI VE SİYAHA TAKICAZ BU KADAR BASİT BİR ŞEY
  • evet
  • bence başlık biraz yanlış olmuş.. ben üst konu olarak forumda yararlı olabilecek tüm konuları bir araya toplamaya çalıştım öncelikle orayı ve sergiyi ziyaret etsen bi çok sorunun cevabını bulabilirdin..
    USB lerde 5v var ama çok fazla akım çekemiyoruz maalesef..
    normal bi led ortalama 20ma akım çeker ve usbye anca bundan 5 adet(toplam 100ma) bağlayabiliriz..
    bu nedenle en mantıklı olay 4 pin molexden güç almak..
    4pin molex direk güç kaynağına bağlandığından bir ledin çekebileceği güç 0.06w civarı ona göre güç kaynağınızın kaldırabileceği miktarı siz hesaplayın..
  • forumu gezdim ancak bu kadar detaylı bir bilgi bulamadım.k.bkmyn..
    Ayrıca anakartımın üzerinde sadece 1 tane fan girişi var.bunu çogaltmayı nasıl yapabilirm?
    anakartım : asus n6200le

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsane2006 -- 10 Ağustos 2008; 15:09:32 >
  • anakart fazla fanı kaldırmayabilir.. bunun için forumda bi arkadaş ayrıca bi devre yapmıştı istersen onu deneyebilirsin ya da fan kontrolcüsü yapabilirsin..
    ilgili konuyu bulamazsan yardımcı olmaya çalışırım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: necoinside

anakart fazla fanı kaldırmayabilir.. bunun için forumda bi arkadaş ayrıca bi devre yapmıştı istersen onu deneyebilirsin ya da fan kontrolcüsü yapabilirsin..
    ilgili konuyu bulamazsan yardımcı olmaya çalışırım..

fan kaldırmadı die bi konu açılmıstı ararsan bulabılirsin
  • Elektronikten pek fazla anlamam.Fan kontrolcusu satılmıyormu? fiyatları nasıl =?
  • fiyat kısmını 2. el bölümünden ya da diğer bilgisayar ürünleri satan sitelerden edinebilirsin ama bence elektronikle aranı yapmanın zamanı gelmiş.. eğer gerçekten bu işlerle uğraşıp minimum maliyet istiyorsan birşeyleri kendin yapmanda çok büyük fayda var.. ve sadece bilgisayar için değil yarın öbürgün evde birşey bozulduğunda "aa ben şu falanca zımbırtıyı forumda kasa için falanca yaparken görmüştüm.. orada da şunu şunu yaparken şöyle olmuş buöle böle düzeltimştik bunda da aynısın yapsam düzelir.." ya da "bu cihazın falancasında bozukluk var bizim forumda yaptığımız falanca vardı şu şu malzemeleri kullanmıştık bunda da o malzemelerden varsa o bozulmuş olabilir.." gibi düşünceler gelir aklına ve elektronikçiye, elektrikçiye ekstradan para dökmene gerek kalmaz..
  • hmm tamam teşekkürler :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: mc.kork

led bağlama hakkında..

Hocam çizdim solda yukarda psu nun 4 pin molex i duruyor zaten iç kısmı çıplaktır onun ledleri bağladığın kabloyu içine geçirip oraya bantlarsan olur...
    Birden fazla led içinde sagdaki şekilde yapabilirsin bu şekilde istediğin kadar led bağlayabilirsin renkleri takip et sagdaki sarı molex te sarıya siyahta molexteki siyahlardan birine gelecek

bu yontemi denedim tsekkürler oldu ancak direnc fazla ısınıyor bi sorun çıkar mı?

• eğer elini yakıyorsa bir sorun vardır pek ısınmaması gerek..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.