Şimdi Ara

led bağlama hakkında.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
8.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: necoinside

eğer elini yakıyorsa bir sorun vardır pek ısınmaması gerek..

evet elimi yakıyor.. :S ne yapmam lazım..? basınızı agrıttım ama kusura bakmayın.
  • direnç değerini kontrol etmen gerek ufak değerde bir direnç taktın sanırsam..
  • Direnç takmadan doğrudan ledleri bağlayamaz mıyız?
  • 4 ledi seri bağlarsan olur ama pek sağlıklı değil.. dirençli iyidir..
    direnç değerini tam bilmiyorsan üzerindeki renkleri sırayla yazarsan yardımcı olabiliriz.
  • Elin yandıysa led i tersde bağlamış olabilirsin.Pis bir koku oluşmuş ve led bozulmuş olabilir.Ayrıca ledin uzun olan bacağı (+) ucu buna dikkat ettin mi????
  • ledler çekvalf gibidir ters bağlanırsa akım geçirmezler ve zarar da görmezler..
    ama ters bağlanınca ışık da vermezler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: necoinside

ledler çekvalf gibidir ters bağlanırsa akım geçirmezler ve zarar da görmezler..
    ama ters bağlanınca ışık da vermezler.

Nedense bendeki bir kaç tanesi yanlışlıkla ters bağlayınca patladı??????????(önce soba gibi ısındı sonrada kötü koku çıkararak eridi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 13 Ağustos 2008; 23:42:21 >
  • çok fazla gerilim vermişsindir o zaman.. ben renk değiştiren led e yanlışlıkla 12v vermiştim merceği kopup fırlamıştı..
  • direncin üstünde:
    açık kahverengi (koyu turuncu gibi) gibi renk
    siyah
    açık kahverengi (koyu turuncu gibi) gibi renk
    altın sarısı...
    renkleri var.
  • turuncu mu kahve mi tam karar vermen gerek..
    eğer kahve rengiyse 100ohm ki bu 5v da kullanılır bi direnç 12v da ısınması normaldir kısa sürede yanar sarı uca bağladığın ucu çıkartıp kırmızıya bağlarsan sorun düzelir..
    eğer turuncu ise 30K ohm olur o fazla bi değer led yanmazdı zati
    demekki sendeki dirençler100ohmluk..
    asıl alman gereken direnç bunun 10 katı yani kahve siyah kırmızı olması gerek..
    ama dediğim gibi sarıya değil de kırmızıya takarsan sorun düzelir..
  • arkdaşlar foruma şimdi üye oldum knuyu gördüm yeni konu açmak istemedim benimde bi sorum olcak bu hortum ledleri kasaya bağlamak mümkünmü??

http://img193.imageshack.us/img193/4127/image040n.jpg
  • bi sorum daha olcak kasaya kaç tane led bağlarsam iyi bi ışık elde ederim..
  • Bir sorum olacak arkadaşlar geçen gün karköye gittim 2 metre şerit led aldım direk taktım molekse sarı ve siyah kablolara çalıştı.
    Birde normal beyaz ledler aldım kendim yapmak için tek ledi moleksin + ve - uçlarına taktım dogru şekilde ledin uzun kısmı + kısa ucu - olarak bir sefer ışık geliyor sonra gelmiyor ne yapmamlazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc.kork

led bağlama hakkında..

Hocam çizdim solda yukarda psu nun 4 pin molex i duruyor zaten iç kısmı çıplaktır onun ledleri bağladığın kabloyu içine geçirip oraya bantlarsan olur...
    Birden fazla led içinde sagdaki şekilde yapabilirsin bu şekilde istediğin kadar led bağlayabilirsin renkleri takip et sagdaki sarı molex te sarıya siyahta molexteki siyahlardan birine gelecek

LED'lerde bir bacağın yan tarafına gelen yer hafif düzleştirilmiştir. Burası eksi uçtur.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.