Şimdi Ara

Led den Plazmaya dönüş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
3.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: istcool

quote:

Orijinalden alıntı: zemir1903

Arkadaslar plasma tv muhtesem birseymis daha once tv izlemiyormusum, onceden izledigim filmlere bakiyorum sanki ilk kez izliyormusum gibi geliyor, siddetle tavsiye ediyorum herkese.

ne gibi farklar var bende 46D6000 var yeni tv almayı düşünüyorum 65 inc gibi fiyat uygun olsun diye plazma düşünüyordum fakat canımın sıkılmaması içinde led bakıyordum.

ne gibi farklar var?

Bir kere siyahlar gercekten siyah, muhtesem bir goruntu veriyor, ozellikle star wars gibi uzay goruntuleri muhtesem. Bunun disinda ledlerdeki gibi hareketli sahnelerde pixellesmeler yok camurlu goruntu olmuyor, eski plasmalari bilmiyorum ama st50 modelindeki renkler bir plazmaya gore oldukca canli fakat dogal. Ledlere gore daha derin bir goruntu var sanki. Tek sorun 1080p filmlerde hareketli sahnelerde ozellikle kameranin hareket ettigi durumlarda goruntu titreyerek hareket ediyor fakat 720p lerde bu sorun gozume ilismedi. Bu sorun panelden mi kaynakli bilemiyorum, tv nin media playerindan da kaynakli veya kaliteli kablo kullanmadigindan mi kaynaklaniyor olabilir bilmiyorum. Bu soruna aciklama getirilirse sevinirim. Bugun ikinci gun oldugu icin henuz hersey icin tam yorum yapamayabilirim ama aksam trtspords realmadris macini izledim muhtesem bir goruntu vardi led tv ler ile kiyaslanamaz kesinlikle ayrica playstationda da biraz oyun baktim oradaki performansta cok cok iyi geldi. 2 gunluk deneyimelerime gore konusursam iyiki 55 " Lg760 s tv imi satip yerine bunu almisim, simdilik cok memnunum.
    Buyuk ekranda kesinlikle plazma diyorum, 55 alti tv lerde ledlerin pixellesmes camurlanma sorunu cok rahatsiz etmiyor olabilir ama 55" te bu sikinti cok ciddirahatsiz edici boyutta ozellikle benim gibi detayci ve takintiloysan,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Arkadaslar plasma tv muhtesem birseymis daha once tv izlemiyormusum, onceden izledigim filmlere bakiyorum sanki ilk kez izliyormusum gibi geliyor, siddetle tavsiye ediyorum herkese.

ne gibi farklar var bende 46D6000 var yeni tv almayı düşünüyorum 65 inc gibi fiyat uygun olsun diye plazma düşünüyordum fakat canımın sıkılmaması içinde led bakıyordum.

ne gibi farklar var?

Bir kere siyahlar gercekten siyah, muhtesem bir goruntu veriyor, ozellikle star wars gibi uzay goruntuleri muhtesem. Bunun disinda ledlerdeki gibi hareketli sahnelerde pixellesmeler yok camurlu goruntu olmuyor, eski plasmalari bilmiyorum ama st50 modelindeki renkler bir plazmaya gore oldukca canli fakat dogal. Ledlere gore daha derin bir goruntu var sanki. Tek sorun 1080p filmlerde hareketli sahnelerde ozellikle kameranin hareket ettigi durumlarda goruntu titreyerek hareket ediyor fakat 720p lerde bu sorun gozume ilismedi. Bu sorun panelden mi kaynakli bilemiyorum, tv nin media playerindan da kaynakli veya kaliteli kablo kullanmadigindan mi kaynaklaniyor olabilir bilmiyorum. Bu soruna aciklama getirilirse sevinirim. Bugun ikinci gun oldugu icin henuz hersey icin tam yorum yapamayabilirim ama aksam trtspords realmadris macini izledim muhtesem bir goruntu vardi led tv ler ile kiyaslanamaz kesinlikle ayrica playstationda da biraz oyun baktim oradaki performansta cok cok iyi geldi. 2 gunluk deneyimelerime gore konusursam iyiki 55 " Lg760 s tv imi satip yerine bunu almisim, simdilik cok memnunum.
    Buyuk ekranda kesinlikle plazma diyorum, 55 alti tv lerde ledlerin pixellesmes camurlanma sorunu cok rahatsiz etmiyor olabilir ama 55" te bu sikinti cok ciddirahatsiz edici boyutta ozellikle benim gibi detayci ve takintiloysan,

bende 65 inc düşünüyorum, söylediklerin 1080p dışında beni tatmin etti, senden birşey rica etsem. Bilgisayarında hdmı varsa bağlayıp 108op videolara bakabilirmisin? şu piksellenme benimde çok uyuzuma gidiyor.

saygılarımla

• quote:

quote:

quote:

quote:

ne gibi farklar var?

bende 65 inc düşünüyorum, söylediklerin 1080p dışında beni tatmin etti, senden birşey rica etsem. Bilgisayarında hdmı varsa bağlayıp 108op videolara bakabilirmisin? şu piksellenme benimde çok uyuzuma gidiyor.

saygılarımla

ona da baktım ama benim pc biraz yetersiz kaldığı için 1080P filmler için bu konuda yorum yapamıyorum malesef.

• 46st30 kullanıyorum hdd den 1080p 10 15gb filmlerim var hepsını takır takır okuyor 42st50 ikitane arkadasımda var ben aldırmıstım onlardanda bir şikayet duymadım bu konuda..sizde takılması biraz düşündürücü farklı kaynaklardan deneyiniz dediğiniz gibi kablo hdd usb aygıtı herseyden kaynaklanabilir.. ama st50 bir lg veya samsg. led tv ile kesinlikle kıyaslanamaz dediğiniz gibi led tv ile geçirilen vakıt boşaymıs bende led tvden dönenlerdenim :) SD performansı müthiş bir tv cam gibi :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aramazmert

quote:

Arkadaslar, birbucuk ay kadar once 55" Lg 760 s Led tv almistim. Fakat hareketli sahnelerdeki goruntu bozulmasi cok ciddi rahatsiz edici geldigi icin 4000 Tl ye aldigim tv yi 3500 Tl ye sattim ve simdi Panassonic plazma tv almak istiyorum. 55" vt50 nin fiyati butcemi astigi icin su uc model arasinda karasis kaldim. Karar vermemde yardimci olursaniz cok sevinirim, saygilar.

55" VT30 veya GT50 veya ST50 modellerinden hangisni ,hangi nedenle onerirseniz?

Not: dts 2.0 destegi nedir onu da aciklarsaniz sevinirim.

55ST50 alabilirsiniz. GT50'de olabilir. Ama içlerinden en iyisi bana göre ST50'dir. Tabi gönül ister VT50 almanızı . Görüntü kalitesi açısından çok iyi bir modeldir bana göre tabi VT50'den sonra.

DTS 2.0 desteği ise bir ses codec türüdür.

GT50 den daha ucuz olmasına rağmen ST50 yi öne çıkaran özelliği nedir, fiyat performans mı? GT50 nin daha iyi olduğu bir durm var mı ST50 den.
    DTS ses codeği olduğunu biliyorum ama 2.0 ın anlamını merak etmiştim. Şunu diyebilir miyim bu modeller ile DTS filimleri DTS formatında (AC3 e indirgemeden) izleyebiliyor muyuz?

gt donanım olarak VT YE daha yakın st biraz gerisinde kalıyor ama bu iki modelden farkı fansiz olması ve aşırı ısınması diye yorumlar var.. ısınması sorunmudur değilmidir bilinmez kullananlar daha iyi bilecek
    st daha cok F/P olarak öne cıkıyor ve satın alan bazı tüketiciler buzzıng yapmasından şikayetçi (ama tüm st serileri böyle değildir tabi) onun dısında oldukça başarılı bir tv.

• quote:

Orijinalden alıntı: aramazmert

quote:

GT50 den daha ucuz olmasına rağmen ST50 yi öne çıkaran özelliği nedir, fiyat performans mı? GT50 nin daha iyi olduğu bir durm var mı ST50 den.
    DTS ses codeği olduğunu biliyorum ama 2.0 ın anlamını merak etmiştim. Şunu diyebilir miyim bu modeller ile DTS filimleri DTS formatında (AC3 e indirgemeden) izleyebiliyor muyuz?

Fiyat/performans da diyebilirsiniz. Ben olsam bende öyle derim. GT50 daha iyidir elbette ST50'den.

2.0 ise codec'in versiyonu. Sanırım DTS Codec'i yok. Ben göremedim ya da. Şuradan bakabilirsin:

http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/3188574/module/general/compare/products/displayResult.html?p=TX-P50VT50&p=TX-P50ST50

DTS sanırım panasonc plazmalarda standart tüm modellerinde var diye bilyiorum

• quote:

quote:

ne gibi farklar var?

fiyat uygun olsun diye 65inc plazma mı?
    pek uygun bi yanı yok hani plazmalarında :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsavasci

Aynen bende. LG 55LM670 ile Pana 55ST50 arasında kaldım. ST50 Cnet.com da editörün seçimi almış bir TV fakat siteye nedense güvenemiyorum. Best TV listelerinde çok az samsung ve LG var genelde panasonic hakimiyet var listelerinde. Reklam, sponsorluk çakallıkları olabilir diye korkuyorum.
    Bir yanda da teknosada her iki tv yide canlı izledim. Plazma başka bir alem hakkaten.. Ama dikkat edin bu tür teknoloji marketleri TV reyonlarını oldukça karanlık yapıyorlar, duvarlar bile siyah.. Yani eve getirince pasparlak salonda dımdızlak bir görüntü olmasından da çekinmiyor değilim..ayrıca şu LG nin Digiturk hediyeside karar vermemde neredeyse bana kafayı yedirtecek

plasma eve gelince teknomarketteki performansının iki katını sunuyor emin ol.. :)
    aslıl problem şişirilme 1080p ağır yavaş resim gibi demolarla süsledikleri led tvler eve gelince ne hal aldığı
    ntvsporda la liga yada trtde bundesliga birbirine karışan renkler karelenmeler sayesinde tam bir hayal kırıklıgı oluyor.

tabi 40 İNÇİ BİLE 3000 küsür olan SONY HX850 led almazsan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 24 Ocak 2013; 16:39:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

quote:

quote:

ne gibi farklar var?

fiyat uygun olsun diye 65inc plazma mı?
    pek uygun bi yanı yok hani plazmalarında :)

vall led göre daha uygun oluyor hele birde gecen senenin modeli olursa daha uygun oluyor

• quote:

DTS sanırım panasonc plazmalarda standart tüm modellerinde var diye bilyiorum

Olabilir de hocam. Ama ben göremediğim için öyle yazdım.
  • 55 phil 3500 5000 arası tl 2011-2012
    55 samsg. 4000 5000e var 2012
    55 plasma 6500 2012

65 inc led LG 6400
    65 PLASMA 10 000 2012
    65 PLASMA 8000 (TEŞİR) 2011
    civarları :)

bence daha uygun fiyat değilde, görüntü bakımından araştırma yapın :)
  • quote:

46st30 kullanıyorum hdd den 1080p 10 15gb filmlerim var hepsını takır takır okuyor 42st50 ikitane arkadasımda var ben aldırmıstım onlardanda bir şikayet duymadım bu konuda..sizde takılması biraz düşündürücü farklı kaynaklardan deneyiniz dediğiniz gibi kablo hdd usb aygıtı herseyden kaynaklanabilir.. ama st50 bir lg veya samsg. led tv ile kesinlikle kıyaslanamaz dediğiniz gibi led tv ile geçirilen vakıt boşaymıs bende led tvden dönenlerdenim :) SD performansı müthiş bir tv cam gibi :)

Aslinda takilma demek pek dogru olmaz, filmlerde camera sagdan sola yukaridan asagiya genis aciyla hareket ettiginde hafif kesik kesik hareket ediyor, cok dikkatli olmayan detayci olmayanlar bunu farkedemeyebiliyorlar. Benim gibi detaycilarin gozune rahatsizlik veriyor sadece. Denemelerim sonucunda sorunun tv nin mediaplayerinin islemcisinden kaynaklandigini dusunuyorum, regreat r6b media pleayer ile oynattigimda bu sorunu yasamadim. Ayrica st50 de buzzing sorunu gormedim, tv nin dibinde bile ses gelmiyor isinma sorununa ise dikkat etmedim malesef.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

46st30 kullanıyorum hdd den 1080p 10 15gb filmlerim var hepsını takır takır okuyor 42st50 ikitane arkadasımda var ben aldırmıstım onlardanda bir şikayet duymadım bu konuda..sizde takılması biraz düşündürücü farklı kaynaklardan deneyiniz dediğiniz gibi kablo hdd usb aygıtı herseyden kaynaklanabilir.. ama st50 bir lg veya samsg. led tv ile kesinlikle kıyaslanamaz dediğiniz gibi led tv ile geçirilen vakıt boşaymıs bende led tvden dönenlerdenim :) SD performansı müthiş bir tv cam gibi :)

Aslinda takilma demek pek dogru olmaz, filmlerde camera sagdan sola yukaridan asagiya genis aciyla hareket ettiginde hafif kesik kesik hareket ediyor, cok dikkatli olmayan detayci olmayanlar bunu farkedemeyebiliyorlar. Benim gibi detaycilarin gozune rahatsizlik veriyor sadece. Denemelerim sonucunda sorunun tv nin mediaplayerinin islemcisinden kaynaklandigini dusunuyorum, regreat r6b media pleayer ile oynattigimda bu sorunu yasamadim. Ayrica st50 de buzzing sorunu gormedim, tv nin dibinde bile ses gelmiyor isinma sorununa ise dikkat etmedim malesef.

kaliteli filmleri gerçek sinema modunda izliyorum daha akıcı daka keyifli oluyor filmler denedinizmi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 27 Ocak 2013; 17:04:53 >

• arkadaşlar ben pana 50st50 alacağım ama korkuyorum çok arıza veriyor diyorlar yoksa görüntü süper kullanan arkadaşlar bu50st50 almayı deyermi zaten daha üst model alma imkanım yok anca 2500 tl onun için 50st50 diyorum lütfen kullanan arkadaşlar yardım
  • quote:

quote:

quote:

ne gibi farklar var?

Güle güle Kullanın, peki Fosfor gecikmesi farkettinizmi oyun oynarken yada film izlerken?

http://www.youtube.com/watch?v=VXywRRlgmu4

http://www.youtube.com/watch?v=lVw_VvFcV1U

http://www.youtube.com/watch?v=tXtVU_ZQ660

http://www.youtube.com/watch?v=XLuOa_F9DCM

http://www.youtube.com/watch?v=Jm63BEhHWUk

• quote:

aramıza hoşgeldin
  • quote:

Bugun servis tv yi kurdu bir sorun yok gibi gorunuyor, tv yi bir sure normal modda izlememi istediler rodaj icin. Genelde sinema modu goruntuyu normal moddan daha mat hale getirir fakat bu tv de daha canli oluyor,enteresan geldi. Tek gordugun rahatsizlik aslinda diger tv lerde de yasadigin film izlerken kamera soldan saga dogru kaymaya basladiginda arka fonun titremesi sorunu. Bu sorun genel midir veya duzeltebilir miyim yardimci olursaniz sevinirim.

Bu sorun panelle alkalı değil belirtmek isterim ve altını çiziyorum kesinlikle panelle alaklaı bir sorun değildir !

Arka fondaki hareketlilik, harici cihazlarınızın ve voltajın yarattığı genel bir problemdir herkes bunu cihazla alakalı sorun sanar, oysaki tamamen yanlıştır !

Hatta en basit örneklede ispatlamak mümkün !

Vasat bir uydu reciverınız var, hdmi kablo ile aldığınız görüntüde bahsettiğiniz sorunu yaşıyorsunuz, scartla bağladığınızda şaşıracaksınız çunki sorun olmadığını göreceksiniz, demek istediğim harici kablo ve cihazların panelin resim üretimine tekisi %90 seviyesindedir, inanılmaz bir oran yazdım malesefki doğrudur !

Sorunu düzeltmeniz basittir, yeterki sorununun kaynağını bilin, bir kaç tane örnekle yardımcı olmaya çalışırsam !

1. Tvyi bağladığınız priz eskiyse yada ne kalitede olduğundan emin değilseniz, hiç düşünmeyin, hemen değiştirin, piysada %100 topraklması garantili porselen prizle değiştirin ve kaliteli voltaj bloklama özelliği olan, kendinen sigortalı çoklu priz almayı unutmayın, 3 dakikanızı almaz !

2. Uydu reciverınız eskiyse, hdmi kablo girişi var ise yukardaki sorunuda yaşıyorsanız, scart ile değişin, problemin kalktığını göreceksiniz, eski uydu reciverlar malesefki sinyal aktaraımında sorunlu olabiliyor yada Türkiyede bazen İngiltere yada İskandinav Ülkerlerinin serileri satılıyor, bu cihazlarda pin girişleri farklıdır, uygun kabloyu alın !

Çok basit ama etkili yöntemelerdir, tartışmasız tavsiyemse, bir şekilde sabit güç regülatörünü heskese tasviye ediyorum, sebebine gelince !

Türkiye kalitesiz Voltajda malesefki Avrupanın en başında geliyor, aslında bu voltaj kalitesi ile iyi görüntü alanlar kendilerini şanslı hisetmeliler !

Kullandığınız Lcd-Led-plasmaların tümünün değişmez ve tartışılmaz tek tarafı, gelen voltajın kalitesine göre pixseller tepki verirler, kalitesiz voltajda cihaz kaliteli resim üretemez çunki panel her bölgesinde pixsel farklı tepki verecektir !

Konu uzamadan sadece paylaşmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 26 Ocak 2013; 22:41:58 >

• dayanamayıp panosonic Türkiye yi aradım ve Türkiye ye STW60 serisini getirdiklerini söylediler ST60 tan farkı dahili uydu alıcısıymış elektronik marketlere dağıtım yapılmış bakalım ne zaman raflarda görücez yeni plazmaları
  • supersiniz, ST60' in uydu alicilisi olacagini ogrendigim cok iyi oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şuan acayip pahalı stw ler alınacak gibi değiller
    bu arada st ile stw arasındaki fark kasanın beyaz olması st-siyah, st(white)-beyaz yada metalik olacak :)
    tüm diğer özellikler aynı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.