Şimdi Ara

led - dimmer - trafo hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    elimde 10m 5630 şerit led var. 30amper trafoo mevcut, ünite dimmerle kontrol etmek için birde dimmer mevcut fakat dimmer 12 amper. 30amper trafoya 12 amper dimmer bağlanırmı, sıkıntı olurmu?

• quote:

Orijinalden alıntı: proveza

herkese merhaba.
    elimde 10m 5630 şerit led var. 30amper trafoo mevcut, ünite dimmerle kontrol etmek için birde dimmer mevcut fakat dimmer 12 amper. 30amper trafoya 12 amper dimmer bağlanırmı, sıkıntı olurmu?

Trafodan kastınız nedir.Trafoya şeritled bağlanmaz,eğer kasteddiğiniz resimdeki gibi bir düç kaynağı ise evet bağlanır.Mühim olan dimmerin üzerinden ne kadar akım çekileceği,5630 için metreye 1.5 amper demişler biryerde,12 amper dimmer 10 metre 5630 şeritled için yetmeyebilir,veya çok sınırda kalabilir,ölçüp nekadar çektiğine bakmak lazım.

• evet trafo diye bahsettiğim adaptör resimdeki gibi.
    elimdeki dimmer 12 amper adaptör ise 30 amper. 12 amper dimmeri bu adaptöre bağlasam sıkıntı olurmu?
    teşekkürler.
  • dimmer bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proveza -- 31 Aralık 2014; 11:52:23 >
  • quote:

evet trafo diye bahsettiğim adaptör resimdeki gibi.
    elimdeki dimmer 12 amper adaptör ise 30 amper. 12 amper dimmeri bu adaptöre bağlasam sıkıntı olurmu?
    teşekkürler.

Güç kaynağı için sıkıntı olmaz,ama dimmer için sıkıntı olabilir 10 metre şerit led fazla gelebilir.
  • 8 metreye deneyeceğim artık yapacak bişey yok, yada ikinci bir dimmer alacağım. teşekkürler ekrem3457
  • proveza P kullanıcısına yanıt
    İsterseniz 50A adaptöre bağlayın sorun olmaz,,, önemli olan şerit ledin dımmer üzerinden çekeceği akım.
    Dimmerinizdeki 12A değeri max değer olarak verilmiş, siz onu 10A olarak hesaplayın. hatta peak demek anlık (0,1 saniye gibi) vereceği güç,, ne amaçla yazmışlar onu anlamadım. sizin şerit led e sitelerde baktım biraz,, metrede 1,5A çekiyor, 5 metre için 8A hesaplayınız.
    bendede buna benzer led var, sağdece 5 grup 350mA çekiyor, diğer sıradan led ise 8 grup 160mA çekiyor. Sizin ledde metrede 60 led varmış, 20 paralel grup yapar, 20x0.70mA : 1,4 A. sonuç dimmere 6m şerit bağlıyabilirsiniz, dimmerde ısı olup olmadığını kontrol edin.
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    teşekkürler emin-firtina. 8metre deneyip ısıyı kontrol edicem olmazsa 2. dimmer alırım.
  • quote:

teşekkürler emin-firtina. 8metre deneyip ısıyı kontrol edicem olmazsa 2. dimmer alırım.

8 metre değil,, 6metre.. doğru,8m 12A yapar ama bu dimmerinizin max yada anlık max değeri, sınırları zorlıcam diyorsunuz yani
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.