Şimdi Ara

Led El Feneri tamir edebilecek var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşım için 2 adet el feneri sipariş etmiştim. Tanesi 25$. Palight X4 Marka. Birinin camı kırık geldi, çok üzerinde durmadık, değiştiririz diye. Çalışması normaldi. Pili bir kez çıkarıp taktıktan sonra fenerin ışığı çok çok düşük yanmaya başladı. Pilde sorun yok, aynı pil diğer feneri çok güzel çalıştırıyor. Sorun ne olabilir ve tamiri mümkün mü?

İkinci fener de 20 gün kadar normal çalıştı. Arakdaşım pilini çıkarıp taktıktan sonra hiç yanmamaya başladı. Fenerler darbe almış değiller, nemli ortamda vs. de bırakmadı. Birden bire ortaya çıkmış problemler...

Birinci bozuk fener, sol tarafta, ışığı az yanıyor. Sağdaki fener normaldi ama o da şu an hiç çalışmıyor...

• Yapay Zekanın Yanıtı

LED El Feneri Tamiri: Sorun Giderme ve Onarım Rehberi

El fenerleri, tüm şekil ve boyutlarda, çeşitli kullanım alanlarına sahip çok yönlü cihazlardır. Ancak, arızalandıklarında, karanlıkta kalmak can sıkıcı olabilir. Neyse ki, birçok LED el feneri tamiri, biraz bilgi ve beceriyle evde yapılabilir.

Yaygın LED El Feneri Sorunları ve Çözümleri

• El feneri açılmıyor:
      • Pilleri kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
      • Temas noktalarını temizleyin.
      • LED ampulün hasar görüp görmediğini kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • El feneri loş yanıyor:
      • Pillerin zayıf olma ihtimalini düşünün.
      • Ampulün gevşemiş olup olmadığını kontrol edin ve sıkın.
      • Reflektörün kirli olup olmadığını kontrol edin ve temizleyin.
    • El feneri yanıp sönüyor:
      • Pillerdeki gevşek bağlantıları kontrol edin.
      • Anahtar düğmesini temizleyin.
      • Tüm kablo bağlantılarını kontrol edin ve sıkın.

Daha Karmaşık LED El Feneri Tamiri

Daha karmaşık el feneri tamiri sorunları için profesyonel bir el feneri tamircisine başvurmak gerekebilir. Örneğin, watt değeri yüksek polis el fenerleri veya şarj edilebilir pilli el fenerleri gibi özel cihazların onarımı için özel ekipman ve bilgiye ihtiyaç duyulabilir.

El Feneri Tamiri İpuçları

• Her zaman güvenlik önlemlerini alın ve elektrikli cihazlarla çalışırken dikkatli olun.
    • Sorunu teşhis etmek için el fenerini dikkatlice inceleyin.
    • Ortak sorunları ortadan kaldırmak için yukarıdaki adımları izleyin.
    • Tamiri yaparken orijinal parçaları kullanın.
    • Gerekli araçları kullanın ve her parçayı dikkatlice sıkın.
    • Sorunu çözemiyorsanız, profesyonel bir onarım servisine başvurun.

Bu ipuçlarını takip ederek, birçok yaygın LED el feneri arızasını kendin onarabilir ve karanlıkta kalmaktan kurtulabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • fenerin kafasını çıkar dışarda pil ile yak bakalım aynımı..öylese ledde sorun yoksa yaylar tam temas etmiyordur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

fenerin kafasını çıkar dışarda pil ile yak bakalım aynımı..öylese ledde sorun yoksa yaylar tam temas etmiyordur..

Cevap için teşekür ederim.

Fenerin kafasını sökemiyorum, özel bir aparat gerekli sanırım. Bu aparatın ismini bile bilmiyorum. Elektrikçiye gittim, o da açamadı. Açmak için 5 köşe birşey gerekiyor galiba;

Ayrıca kafakta sorun yok sanıyorum. Çünkü az yanan fenerin kapağıın ilk başta sorunu olmayan fenere taktığımda onu çalıştırabiliyordu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 14 Haziran 2015; 13:05:58 >

• Fenerin baş kısmı gövdeden ayrılmıyor mu?

İçini tamamen ayırmak değil de başını ayırıp pili öyle dışarıdan tellerle bağlamaktan bahsetmiş arkadaşlar.
  • cyborg1981 kullanıcısına yanıt
    Baş kısmı ayrılmıyor. Gövde tek parça. Sadece arka kapak ve ön camın olduğu yer ayrılabiliyor.
  • Bendede vardı böyle bişey o 5 delik güzel bi makası 2 ucunu deliklerin ikisine dik olarak bastırarak cevirdim gevşeyince zaten elle acılıyordu dene bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ati1919 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için.

Çin'e zarf kategorisinde kargo yaparsam 15TL gibi düşük bir ücret ödeyeceğimi söyledi bir arkadaşım. Yarın postaneye soracağım, eğer böyle ise direkt geri göndereceğim. Satıcı geri göndermeden paranın tamamını iade etmeyi kabul etmiyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuducuk

Teşekkürler cevap için.

Çin'e zarf kategorisinde kargo yaparsam 15TL gibi düşük bir ücret ödeyeceğimi söyledi bir arkadaşım. Yarın postaneye soracağım, eğer böyle ise direkt geri göndereceğim. Satıcı geri göndermeden paranın tamamını iade etmeyi kabul etmiyor...

Sanırım ürünü aliexpressten aldınız.

aldığınız satıcının feedback lerine bakın aynı sorunu yaşayan olmuş mu olduysaa nasıl bir yol izlemiş fikir sahibi olursunuz.

bende çoğu kez alış veriş yaptım. bozuk olan ürün için tam iadeyi dediğiniz gibi gönderim yaparsanız ödüyorlar.

ben onun yerine yarı fiyatını iade istiyorum SORUN RESMİNİ DE EKLEYEREK, ürünü göndermiyorum tamir edilecek birşeyse burada tamir ediyorum.

tamir edilmeyecek bir durum yok gibi görünüyor . tabi sizin kararınız tam iade için kargo ile gönderebilirsniz

• yolcu27 Y kullanıcısına yanıt
    Evet, Ali'den aldım.

Satıcının geridönüş profili kuvvetli, yükske puanlı. Ben PTT'den geri kargolamanın maliyetini çok yüksek sanıyordum. Bugün sordum, 400 gram için 20Tl gibi bir ücretten bahsedildi. Bilseydim hiç vakit kaybetmeden yollardım ki yarın ya da diğer gün geri yollayacağım kısmetse.

Yarı iadeyi Ali de teklif etti ancak iki fener 50$. 75TL kayıp ortaya çıkıyor. 3-5 dolarlık birşey olsa dediğiniz gibi yapardım. Bana kalsa tamir ettirmek isterdim ancak vasıflı insan bulmak zor, 1-2 yere götürdüm kapağını bile açamadılar. Açıp tamir ettiklerini düşünürsek gene 30-40 liradan az çıkmaz masraf. 20Tl kargo parası verip geri göndermek biraz daha akılcı gibi duruyor.

İlginiz için, açıklamalarınız için çok teşekkürler...
  • o alet arızalı değil kardeş aluminyum kasa içerisine yapıldığı için ve oksidasyon gibi sebeplerden ek yerlerinde oluşan dirençten dolayı maalesef bu tür fenerlerde kronik bir sorundur bu bence iade etmek yerine ek yerlerini güzelce temizle ve iyice sıkıştır düzelecektir emin ol böyle bir arıza içinden değil dışından olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tr-ex

o alet arızalı değil kardeş aluminyum kasa içerisine yapıldığı için ve oksidasyon gibi sebeplerden ek yerlerinde oluşan dirençten dolayı maalesef bu tür fenerlerde kronik bir sorundur bu bence iade etmek yerine ek yerlerini güzelce temizle ve iyice sıkıştır düzelecektir emin ol böyle bir arıza içinden değil dışından olur...

Öğrenmek için soruyorum;

Bu temizliği ne ile yapacağız? Pamuk ve kolonya ikilisi yeterli olur mu? Abimin bazen bazı şeyleri böyle temizlerken gördüğümü hatırlıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 16 Haziran 2015; 12:48:11 >
  • aluminyuma su değdirme, aşındırıcı kimyasal değdirme de tiner, alkol olur. sonra ileri geri sıkarak yivlerin kendini temizlemesini sağla dahası. pilin uçlarından kablo cıkar ve led grubuna dikkatli bir şekilde değerek alumintum yüzeyi kullanmadan direkt ledi yakmayı dene göreceksinki parlak yanacak.
  • fuducuk kullanıcısına yanıt
    Ah bir kapağını açabilsem neler yapıcam da...

Çok teşekkür ediyorum ilginiz için, sağolun...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.