Şimdi Ara

led ler nasıl bağlanır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim ledler le animasyon yapmam gerek mesela önce biri sora diğeri sora bir diğeri yanacak ama bu işlerden pek anlamaıyorum entegrelerden hiç devre şeması desen çoktan unuttum ha bide bunlar fişe bağlanacak şimdi arkadaşlarım bunun iiçin dönüştürücüler ve animasyon iççinde anahtar benzeri bir devre elemanı olduğunu söylediler ama neyse bu ledleri fişe nasıl bağlıcam en cok tırstığım alan bu elek. tesisatına zarar vermekten yada ledlerin mısır gibi patlamasından korkuyorum ne önerirsiniz?

• kasaya mı bağlayacaksın yoksa başka herhangi bir yere mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheTimesOfTR38

kasaya mı bağlayacaksın yoksa başka herhangi bir yere mi?

başka bir yere kasayla alakası yok direk prize bağlayabileceğim sırasıyla birkaç ledi yandığı bir devre cihaz yada sen ne dersen
  • doğrudan prize ise 12 volt adaptörleri var. Onları kullanman gerekir. Doğrudan bağlarsan prize patır patır yanar.
  • bildiğim kadarıyla starter ile yapa bilirsin bir starter, led, kablo,12 voltluk adaptor
    starteri parelel bağlamalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdalgun

bildiğim kadarıyla starter ile yapa bilirsin bir starter, led, kablo,12 voltluk adaptor
    starteri parelel bağlamalısın

nasıl adaptörki bunlar devre elemanımı yoksa telefon adaptörü gibi bişe mi?
  • quote:

doğrudan prize ise 12 volt adaptörleri var. Onları kullanman gerekir. Doğrudan bağlarsan prize patır patır yanar.

nasıl adaptörki bunlar devre elemanımı yoksa telefon adaptörü gibi bişe mi?
    quote:

doğrudan prize ise 12 volt adaptörleri var. Onları kullanman gerekir. Doğrudan bağlarsan prize patır patır yanar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tamam ya adaptör kafam gitmiş adaptör için bir uç alırımm elektronikçilerden sora ledlederimi dizerim animasyon işine sora bakarım ama ledleri seri mi bağlayayım paralel mi sanırım seri bağlarsam biri gitse hiçbiri yanmayacak ha birde aklıma daha hoş birşey geldi küçük bir pano hazırlayacağım e led sayısı artacak haliyle peki ya direnç direnç bağlamalımıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kodır -- 20 Mart 2011; 10:30:53 >
  • ben direnç bağlamadan çalıştırıyorum ama gelen voltaja bağlı.
  • quote:

ben direnç bağlamadan çalıştırıyorum ama gelen voltaja bağlı.

bnde 12 vayarlı adaptör var kullanıcamda 9v da olur dikkat çekse yeter ama mesele şu direkt olarak 12v vericem ve çok fazla ledi mesela kendi ismimi yazıcam yada daha fazla harf her harf için ortalama 6 led harcasam baya led yapacak sorun olur mu direnç gerekmezmi ?
  • valla ben 3 tane led kullanıyorum 2'si seri birisi doğrudan o 2side doğrudan bağlı olana bağlı şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım.
  • quote:

valla ben 3 tane led kullanıyorum 2'si seri birisi doğrudan o 2side doğrudan bağlı olana bağlı şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım.

birkaç tane bende çalıştırdım ama 20 -50 led olursa _?
  • o zaman direnç gerekir ama ne kadar olduğunu bilmiyorum.
  • ya bak hiç takma kafana al yılbaşı ışıklarından onların tek renk olanları var istesiğin gibi diz ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: animecolic

quote:

valla ben 3 tane led kullanıyorum 2'si seri birisi doğrudan o 2side doğrudan bağlı olana bağlı şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım.

birkaç tane bende çalıştırdım ama 20 -50 led olursa _?

20-50 demişsin yakmaz alcağın adaptör bak ledler ortalama 20 mah 50 tane olsa 3 volt 1 amper yapar alcağın adaptör yetmez bak eski bilgisayar psu su varsa onu adaptör olarak kullan 12 v unu kullanırsın 12v da 4 tanesini seri bağladınmı sorun olmuo 4 lü guplarda bağlarsın veya 220 ohm luk dirençlerden al 2-3 tanede bir birenç atarsın yine olur ama çok mühim değilse yılbaşı ışıklarından hiç uğraşma

• eyw :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.