Şimdi Ara

Led mi Plasma mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar çok arada kaldım, açıkçası teknolojinin de gerisinde kaldım.
    şimdi ortalama 2.500 TL bütçem var.
    biraz araştırma yapayım dedim ama her mağazanın satıcısı farklı havalardan konuşuyor.
    LG'nin 42LE53 serisi bir led öneriyorlar genel olarak
    birde 50" panasonic marka bir plazma var ama modelini tam hatırlayamıyorum.
    sadece dvd izlemek amaçlı kullanacağım. belki nadiren notebooku bağlar oyun oynarım onun dışında günde 1 saati bulmaz oturup tv izlediğim.
    bu durumda önerileriniz ne olur?
    ayrıca lcd ile led arasında o kadar fiyat farkını hak edecek bir teknoloji yeniliği daha doğrusu bana yararı var mı?
    şimdiden teşekkürler

• Led ve Lcd arasında ki fark aslında kontrast değerleridir.Lcd tv lerde şu an en fazla 500,000 gibi bir rakam varken Led tv lerde bu oran 9,000,000 civarında ki fiyat farkınıda bu ortaya çıkarıyor.

Sorunuza gelecek olursak Plazma tv almanız yararınıza olacaktır.Hem ebat olarak hemde yüksek kontrast ve düşük tepki süresi sayesinde bütçenizle alınabilir fiyat performansı en iyi bu tvler verecektir.Ve söylemiş olduğunuz panasonic markası ki bu marka plazma tvnin en iyi üretici firmalarından bir tanesi.

Plazma almanız yararınıza olacaktır.
  • Piyasada her markanın çıkardığı ve Edge LED teknolojisini kullanan TV'lerin incelikleri dışında bildiğiniz standart LCD TV'lerden performans olarak HİÇBİR farkı yoktur! Gerçekte bu tip LED TV'lerin üretimi LCD TV'lere göre daha ucuzdur fakat kandırmaca kontrast değerleri ile tüketicinin kafası karıştırılıp katot ışıklandırmalı standart LCD'lerden 300-500TL daha pahalıya satılmaktadır, bu kandırmacaya gelmeyin!

Gerçekten yüksek kontrast farkı yaratabilen modeller Full LED olarak geçen LED TV modelleridir ki bunlar da 2500 TL fiyat aralığında pek bulunmaz.

Kullanım alanınız çok sınırlı olduğu için en iyi çözüm bence bir mağazaya gidip kendi gözlerinizle görmenizdir. Ama kesinlikle gerçekte pek bi halttan anlamadığı halde bol keseden sallayan satıcıların sözüne fazla kafanızı takmayın. Kendi gözlerinizle gördüğünüz şeyler hepsinden daha önemlidir. Şunlara dikkat edin:
    1) Parlama sizin için önemli mi, TV'nizin karşısında açık pencere var mı, genelde plazmalar bu konuda LCD'lerden daha kötüdür
    2) Çok uzun süreler bilgisayarın başından kalkmadan oyun oynuyor musunuz, ucuz yollu plazmarda ekranda aynı görüntünün saatlerce kalması kalıcı hasarlara sebep olabilir
    3) DVD görüntüsü küçük ekranlarda kaliteli gözükse de 42" ve FullHD bir ekranda izlediğinizde karelenme benzeri görüntülerle karşılaşabilirsiniz. Bu tip FullHD bir TV alacaksanız DVD'yi bırakıp MKV gibi FullHD film formatlarına geçiş yapmanız daha faydalı olur.

• LG 50PJ650 veya samsung50c530 al
  • Led tv diye birşey yoktur. İkisi de aynı lcd paneldir. Okean hocamız doğru bilgi veriyor.
  • çok teşekkürler arkadaşlar şimdi mağazaları tekrar dolaşıp plazma özellikleri ve fiyatları toplayacağım. aslında plazmayı koyacağım yerin solu ve karşıcı cam. büyük ihtimalle parlama problemim olacaktır ancak sadece akşamları evde olabiliyorum parlama problemini göz ardı edebilirim

sadec aklımı kurcalayan bir şey kaldı
    LG 42LE53 full led mi edge led mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi running_away -- 2 Temmuz 2010; 10:16:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mini LED mi OLED mi?
    4 yıl önce açıldı
    Edge led mi yoksa Direkt led mi?
    11 yıl önce açıldı
    QLED mi Normal Led TV mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.