Şimdi Ara

LED-PLASMA TV Tavsiyeniz... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: techraven

Zaten TV ye yaklaşarak oynuyormuşsunuz heyecanlı yerlerinde, daha monitör tarzında, 32"-37" belki 42" seçmek yararınıza olur diye düşünüyorum
    Binen yük kısmını tam anlayamadım, biraz daha açık söyleyebilirseniz yarım etmekten mutluluk duyarım.

Evet, pek anlaşılır olmamış

Binen yük derken ben şu anki ekran kartımla pek çok oyunu full seviyede oynayabiliyorum ama bu 2d için geçerli. 3d led ya da 3d full hd teknolojisine sahip bir televizyonda oyun oynarken ekran kartıma binecek olan grafik yükünü sormak istedim aslında. Performansımı etkileyecek mi bu durum? ya da bana ekstra bir performans sağlayacak mı?

• quote:

Ne amaçla kullanacağınızı belirtirseniz daha iyi fikir alabilirsiniz.

TV yi öncelikle HD 1080p Bluray filmler,HDTV yayınlar ve PS3 için alacağım...Kısaca görüntü benim için ön planda olması dez avantaş gerektiriyor...Bütçe olarak şuanlık 2000TL ye kadar bana uyar...Ylnız 2500TL ye kadar da söyliyebilirsiniz...Saygılarla..
  • Bir yük olacağını sanmıyorum, sonuçta HDMI ile bağlanacaksınız. TV nizi sadece external monitör ve ses çıkışı olarak kullanacaksınız yani. Ancak 2D -> 3D çevirisinde nasıl bir yük biner bunu bilemiyorum tabii. Gerçi TV deki teknolojiden yola çıkarsak tek yapılacak ekrandaki aynı görüntüden bir adet daha üretip üstüste koyup vermek olacak. Tabii direk 3D oyunlar için daha farklı bir performans göstermesi beklenebilir ekran kartından.

Ancak bunun en güzel yolu; denemek lazım o zaman anlayabilirsiniz ancak.
  • O zaman bana full hd 3d tv'sini deneme amaçlı ödünç verebilecek olan var mı ya da ben kasamı kapıp gelsem beni kabul edecek olan?

Tamam denemek lazım ama nasıl, nerede? Bu soru bitiriyor beni işte

LG, Panasonic ya da Samsung. Hani herhangi birini bulsam bile kafi benim için. Neticede televizyonun 3d görüntü kalitesinden çok, ekran kartına bindireceği yükü merak ediyorum. PC odaklı deneyebileceğim bir mekan olsaydı keşke. Ben yine de bir bilene sormalı mottosuyla hareket etmeliyim sanırım
  • Bir bilene de sorabilirsiniz tabii, öğrenmek istiyorsanız bu konuyu gidip konuşun bence.
    Bende 42LW650S var, beklerim İstanbul'da oturuyorsanız

@HayabusaUSA

3D olarak uzun süreli film, oyun vs için kullanacaksanız LG Cinema 3D TV serisi RealD 3D sinemalarındaki gibi FPR gözlük kullanıyor ve belirttiğim gibi oyuncular için 3D de çok iyi. Ancak plasmanın avantajları da tartışılamaz tabii ki. Image retention sorununa dikkat ederek kullanacaksanız plasma tercih edebilirsiniz, tabii öncelikle SG 3D gözlüklerden rahatsız olmadığınıza emin olun.

Gerçi ben biraz karıştırdım sanırım siz 3D tercih etmiyorsunuz? Bu durumda Pany G20 iyidir. LED olarak bakacaksanız eğer Full LED TV leri tercih etmenizi öneririm.
  • quote:

Bir bilene de sorabilirsiniz tabii, öğrenmek istiyorsanız bu konuyu gidip konuşun bence.
    Bende 42LW650S var, beklerim İstanbul'da oturuyorsanız

Evet, İstanbul'da oturuyorum. Davetinizi kabul ederim ama bu sefer de televizyonunuzu alıp, gitmek isteyebilirim.

Bu arada özel mesaj yoluyla da belirtmiştiniz ama şu crosstalk denen görüş açısı hadisesi bu 3d tv'lerin hepsinde mevcut değil sanırım. Oyun kullanıcısı için bakış açısı çok önemli, grafik detaylarda her açıdan verim alabilirim değil mi? Zira soruyu sorduğumdan bu yana da epey araştırdım ve görüntü kalitesinin biraz da görüş açısına bağlı olduğu çıkarımına vardım ben.

• 3D görüntülerde crosstalk un nedeni SG gözlük teknolojisinde 3D TV nin gözlük ile iletişim kurmasına ve bu iletimin çeşitli nedenlerle sekteye uğraması sonucu sinyallerin karışmasına bağlı oluşan ekran titremesi. FPR gözlükte bu minimize edilmiş durumda, zaten pasif gözlük adı üzerinde iletişim kurmuyor TV ile.
    Görüş açısına gelirsek; SG gözlük kulannımında bakış açısı ortalama 80 derece iken FPR gözlüklerde 170 derece civarı yani büyük bir fark var. Kalabalık bir arkadaş grubuyla vs. oyun, film, video vb. aktiviteler daha güzel geçiyor yani. FPR gözlüklerin 15TL olması da bu bağlamda büyük bir artı.
    TVim konusunda bu tür düşüncelerinizi denemeden sonraya saklayın bence. Söylediğiniz riski alıyorum ben

• Bugün iş çıkışı gidip bir bakayım şu 3d led tvlere. Özellikle tavsiye edip, önereceğiniz modeller varsa onlara öncelik vereyim. Eğer kısa zamanda tv'yi satın alırsam bana yardımcı olan arkadaşlara parti verip 3d oyun eğlencesi yapacağım, söz olsun size
  • Cinema 3D TV serisinin 6xxx serisi 42" boyuttan başlıyor sanıyorum, bu yüzden 37LW5500 gibi bir modeli inceleyebilirsiniz. Gitmişken plasmaları da es geçmeyin tabii ki, özellikle Panasonic GW20 serisi çok başarılıdır. Görüşlerinizi esirgemeyin bizden, davete iki elimiz kanda olsa geliriz
  • tamam 37LW5500 ve GW20 modellerini inceleyeyim bugün. Oradaki arkadaşlardan da 3d led tv için tavsiye alırım hem. Şişli civarında nerelere bakmamı önerirsiniz peki? Cevahir'e mi yönleneyim direkt?
  • Cevahir'de Teknosa Extra var evet. Ayrıca metro hattı boyunca birçok alışveriş merkezleri var, oralardaki teknomarketleri gezebilirsiniz. Şişli civarında Cevahir Teknosa hariç teknomarket yok maalesef, ben de yakın oturuyorum biliyorum yani
  • Dün akşam iş çıkışı gittim ve inceledim GW20'yi ama LG'yi incelemeye fırsatım olmadı henüz. Panasonic L42GW20'de 3D görüntü yokmuş. İçerisinde oyun modu denen, görüntünün her karesi için, en iyi görüntülemeyi hesaplayarak kendisini ona göre stabilize eden bir hadise varmış. Bu çok iyi göründü bana. Yine de özellikle de hem 3D görüntü, hem de seslerin gerçekliğini istiyorum ben.

LG'yi inceleyemedim dediğim gibi, haliyle fpr teknolojisine de yakından bakıp, izleme şansım olmadı. Lg led 3d ya da full hd 3d tv'lerde böyle bir oyun modu var mı acaba?

Düzeltme: GW20'ye 3D dediğim için kafanızı karıştırmış olabilirim. Marka-model ikilemesinde henüz yeniyim. Aklımda tutmam zor yahu sabahın köründe Kızmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusty -- 8 Haziran 2011; 10:10:16 >

• VT20 dir sanırım o model, iş çıkışı tabii insanın kafasında binbir türlü ütopik düşünceler oluyor.
    Oyun modu var Cinema 3D TVlerde de, hatta ana başlıkta bir arkadaş sadece oyun amaçlı almıştı 42LW5500 ve gayet memnun olduğunu; input lagın düşük ve görüntülerin parlak olduğundan bahsediyordu. Benim de konsolum yok henüz, tek başıma deneyemeyeceğim şu an maalesef
  • quote:

VT20 dir sanırım o model, iş çıkışı tabii insanın kafasında binbir türlü ütopik düşünceler oluyor.
    Oyun modu var Cinema 3D TVlerde de, hatta ana başlıkta bir arkadaş sadece oyun amaçlı almıştı 42LW5500 ve gayet memnun olduğunu; input lagın düşük ve görüntülerin parlak olduğundan bahsediyordu. Benim de konsolum yok henüz, tek başıma deneyemeyeceğim şu an maalesef

sizin bahsettiğiniz model TX - P42GW20 mi techraven? Eğer buysa ben buna bakmadım teknosa'da

Demek ki neymiş? Donanımdan anlamak illa ki teknolojiden anlamak değilmiş. Televizyondan sınıfta kaldım sanırım.

• Evet, 3D mi 2D mi kararsızlığında kaldığınızı düşünmüşüm ben herhalde daha önceden.
    O da donanım tabii bir yerde, öğrenirsiniz yavaş yavaş, inceleye inceleye. Acele yok.
  • Yok, artık hiçbir kararsızlığım yok. Kesinlikle 3D teknolojisine sahip bir led tv almak istiyorum. Samsung'un 3D modelleri nasıldır peki? Samsung, LG ve Panasonic arasında karşılaştırma yapsanız siz hangisini tercih edersiniz peki?
  • 3D LED TV istiyorsanız Samsung D ve LG Cinema 3D modellerini inceleyebilirsiniz, Pany plasmada daha iyi burada değil. İlgili başlıklar ve bu seriler ile ilgili geniş bilgiler ilgili başlıklarda var ama oyun ağırlıklı bir 3D için FPR gözlük teknolojisini ve yüksek F/P düzeyini göz önünde bulundurursak LG Cinema 3D TV serisi öne çıkıyor bence. Geniş izleme açısı ve düşük fiyatlı gözlükleri de kalabalık gruplarla 3D deneyimini kolaylaştıran bir özellik tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 8 Haziran 2011; 13:15:56 >
  • Hıımm, o zaman LG ve Samsung başlıklarından takip etmek daha mantıklı. Panasonic'i çıkardım aklımdan. Pekala, biraz okuduktan sonra oradaki arkadaşları sıkıştırayım bari. Teşekkür ederim techraven yardımların için.
  • Rica ederim, benim için bir zevkti
  • Arkadaşlar TV aldım öncelikle ilginize ve bu güzel paylaşımınıza teşekkür ederim,bilgi için okuyacak tüm arkadaşlar için yararlı oldu...
    Panasonic TX-P42G20E TV yi aldım ve çokk memnunum alacak olanlara kesinlikle tavsiyem olur...Sevgilerle..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.