Bildirim
LED-PLASMA TV Tavsiyeniz...
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
bütçeniz nedir?kaç ekran düşünüyorsunuz? -
Ne amaçla kullanacağınızı belirtirseniz daha iyi fikir alabilirsiniz. -
Yeni bir başlık açmak yerine ben de buradan devam etmek istedim.
Şimdi benim de sormak istediğim şey şu: Hem konsol, hem de pc'imi bağlayarak kullanabileceğim bir televizyon almak istiyorum. Foruma yazmadan önce okumaya çalıştım konu ile ilgili olan tüm başlıkları ve az çok bir şeyler netleştirdim ama özellikle oyun bazlı düşünüldüğünde 3D desteği de olan bir Led tv almak mantıklı olacak sanırım. LG ve Panasonic led tv'ler şimdilik aklımı çeliyor ama kararsızım. Para vermişken de en iyi olan 3d tv'yi satın almak istiyorum tabii ki. Ben de bu konuda tavsiyelerinize açığım. Zaten zor şartlar altında maaştan arttırarak alacağım, tek keyfim de oyun yanlış bir seçim yapmayayım -
oyunda 3D tv insanı oyuna daha çok dahil eder bütçe ne kadar? -
Bütçe konusunda aslında pek sınırlamam yok. 3d olmasını tercih ediyorum elbet ama fiyatı ve kalitesinin orantılı olması gerekiyor. Kredi kartları sayesinde fiyatından ziyade taksitleri ilgilendirecek beni
Geçenlerde bir videoya denk geldim pc bağlantısıyla 3d tv'de Crysis 2 oynuyorlarlardı videonun içeriğinde. Hastası oldum resmen yaa. O gün bu gündür deli gibi karşılaştırma yapmaya çalışıyorum ama net bir sonuca varamadım hala. -
Sanırım oyun ağırlıklı bir panel istiyorsunuz? En güzel bütçe sınırsız bütçedir derim ben hep zaten.
Hiç SD yayın izlenecek mi? Uzantı desteği önemli mi sizin için? -
quote:
Orijinalden alıntı: techraven
Sanırım oyun ağırlıklı bir panel istiyorsunuz? En güzel bütçe sınırsız bütçedir derim ben hep zaten.
Hiç SD yayın izlenecek mi? Uzantı desteği önemli mi sizin için?
Evet, bütçe sınırsız diyebilirim ama tabii 2. el bir araba parasını da gömdürmeyin bana tavsiyelerinizde
SD yayın izleyeceğimi çok zannetmiyorum. Zaten ben pc ile bağlantılı kullanacağım bir nevi monitör gibi. Tv izleme gibi bir amacım yok. Zaten evimde televizyonum da yok Şu 3d oyun konusu beni benden aldı gitti. Bir videodan bu kadar etkilendim, aranızda 3d'de oyun oynayan varsa biraz daha özendirebilir beni
-
koyacağınız odanın büyüklüğüne göre LG nin LW li modellerine SAMSUNG un D li modellerine bakabilirsiniz. bu arada izleme mesafesi kaç metre olacak? -
quote:
Orijinalden alıntı: cendere02
koyacağınız odanın büyüklüğüne göre LG nin LW li modellerine SAMSUNG un D li modellerine bakabilirsiniz. bu arada izleme mesafesi kaç metre olacak?
Tahmini bir metrekare veremiyorum ama 37''lik bir televizyonun çok sırıtmayacağını düşünüyorum. İzleme mesafesi çok fazla uzak olmayacaktır. Gerçi 3d oyun deneyimim dediğim gibi yok ama genellikle biraz dibine girerek oynarım oyunları.
Bir de ekran kartım ve bilgisayarımın diğer donanımı görüntü kalitesini elbette etkileyecektir ama 3d de performans düşüklüğü yaşayacak mıyım? Ekran kartım ATi HD 5870. Uyumsuzluk gibi bir sıkıntı yaşamak istemiyorum. -
Şunlara bakabilirsin.
http://www.istanbulbilisim.com.tr/lg-37lw5500-led-tv-fiyati-en-ucuz-uygun-televizyon-modelleri-indirimli-taksitli-kampanyalari-fiyatlari-taksit-avantajlari-servis,24092.html
http://www.ucuzu.com/crt-lcd-plazma-tv-c3164/samsung/ue37d6320-p47712465/ozellikler.html#description
samsung aktif, lg pasif gözlük kullanıyor. oyunlarda çok vakit harcandığı için gözlük olayı önemli buna dikkat
-
İzleme mesafeleri ile ilgili kullandığım rehber bu benim. İnternette diğer bulabileceğiniz sitelerde de hemen hemen benzer şeyleri gösteriyor. Oyun için tabii ki yakın olması heyecanı arttıracaktır, o konuda haklısınız.
Oyun için en önemli konu input lag ve ghosting sorunu taşımayan bir TV. Bu konuda en iyisi açık şekilde plasmalar, ancak onlar da büyük ekran boyutlarında asıl fiyat / performans değerlerini gösteriyorlar. Bundan daha önemli bir konu ise image retention denilen görüntü yanığı sorununa çok dikkat etmek gerekiyor plasma kullanırken. İkinci sırada LED TV ler geliyor oyun konusunda ve açıkçası plasmalardan hiç de geri kalır yanları yok, özellikle 2011 serisi modellerin. LED aydınlatmalı LCD ler normal LCD lere göre oyunlarda çok daha başarılı, bunlar kesinlikle tercih nedeni olmalı. Özellikle 3D TV özelliğinin olmasını da istiyorsanız.
-
quote:
Şunlara bakabilirsin.
http://www.istanbulbilisim.com.tr/lg-37lw5500-led-tv-fiyati-en-ucuz-uygun-televizyon-modelleri-indirimli-taksitli-kampanyalari-fiyatlari-taksit-avantajlari-servis,24092.html
http://www.ucuzu.com/crt-lcd-plazma-tv-c3164/samsung/ue37d6320-p47712465/ozellikler.html#description
samsung aktif, lg pasif gözlük kullanıyor. oyunlarda çok vakit harcandığı için gözlük olayı önemli buna dikkat
Bu aktif gözlük dediğiniz hadise sinemalarda kullanılan gözlüklerle aynı mantığı kullanıyorsa zaten benim migrenim var televizyonun üzerine dantel örtüp kaldırmak zorunda kalırım. Deli gibi baş ağrısı ve baş dönmesi yaşıyorum izlerken. Gerçi gözlüğü çıkardıktan 2-3 dakika sonra düzeliyor ama oyun sırasında bu sıkıntı. Şu fpr gözlüğünden yayılan herhangi bir sinyal falan yok değil mi bu tvlerde?
Ben işin gözlük kısmını hiç düşünmemişim 3d oyun hayalleri kuraraken
-
gözlük kısmı dediğim gibi çok önemli. hele hele sizin gibi migreni olan arkadaşlar için. şimdi LG nin kullandığı 3D tv FPR gözlükleri pasif gözlüklerdir. bu gözlükler SG teknolojisindeki gibi ekran titremesinden kaynaklı baş ağrısı, bulantı vs. yapmıyorlar. artı bu gözlükler şarjlı veya pilli değilller. yani herhangi bir sinyal yok. SAMSUNG ve diğer markalar SG gözlük teknolojisini kullanıyorlar. uzun süre kullanıldığı zaman söylediğim sorunlara yol açıyorlar. ama yine de 3D tv alacaksanız gidip yerinde denemenizi tavsiye ederim. hangi markayı alırsanız alın denemeden almayın derim. -
3d nın keyfine varabilmek icin 50 ve üzeri ekran tavsiye ediliyor ve forumda ustaların tavsiyesi tam oturmamıs bir teknoloji olmakla beraber bu isi en iyi yapan cihazların basında panasonic geliyor
50gt30 gözlüksüz olarak satılıyor ve pananın gözlükleri cok pahalı onun yerine 50vt30 alınması daha cazıp hem 2 adet gözlük ve ekran filitreleri daha iyi gt30 göre
iyi forumlar -
quote:
gözlük kısmı dediğim gibi çok önemli. hele hele sizin gibi migreni olan arkadaşlar için. şimdi LG nin kullandığı 3D tv FPR gözlükleri pasif gözlüklerdir. bu gözlükler SG teknolojisindeki gibi ekran titremesinden kaynaklı baş ağrısı, bulantı vs. yapmıyorlar. artı bu gözlükler şarjlı veya pilli değilller. yani herhangi bir sinyal yok. SAMSUNG ve diğer markalar SG gözlük teknolojisini kullanıyorlar. uzun süre kullanıldığı zaman söylediğim sorunlara yol açıyorlar. ama yine de 3D tv alacaksanız gidip yerinde denemenizi tavsiye ederim. hangi markayı alırsanız alın denemeden almayın derim.
bu fpr gözlükleri araştırdım. Eğer gerçekten göründüğü gibiyse normal gözlükten çok da bir farkı yok demektir sanırım. Bu teknoloji de bir tek LG de var yani. O halde LG 3d led tv modelleri üzerine eğilmeliyim. Dediğim gibi her şeyi geçtim öncelikle baş ağrısı, dönmesi ve mide bulantısı, sonrasında görüntü kalitesi ve oyun oynanabilirliği benim kriterlerim.
quote:
Orijinalden alıntı: alperenugur
3d nın keyfine varabilmek icin 50 ve üzeri ekran tavsiye ediliyor ve forumda ustaların tavsiyesi tam oturmamıs bir teknoloji olmakla beraber bu isi en iyi yapan cihazların basında panasonic geliyor
50gt30 gözlüksüz olarak satılıyor ve pananın gözlükleri cok pahalı onun yerine 50vt30 alınması daha cazıp hem 2 adet gözlük ve ekran filitreleri daha iyi gt30 göre
iyi forumlar
Panasonic cezbetmiyor değil, yaptığım araştırmalarda da Panasonic öne çıkıyor gibi ama tabii kullanıcı yorumlarına bakarak net karar vermemek lazım. LG'nin gözlük fiyatları çok can yakmıyormuş. Ben oyunu oynarken yancım sıkılmasın dersem bu anlamda fiyatının uygunluğu önemli oluyor. Boyut konusunda da dediğim gibi net değilim, birkaç tavsiye aldıktan sonra bugün iş çıkışı gidip, bir bakacağım tvlere.
-
Pany PDP panelde tartışmasız lider zaten. Ancak 3D TV ve oyun işin içine girince olay biraz değişiyor.
Plasmalardaki image retention gerçekten önemli bir sorun, oyun için alacaklar bu hususa azami önem göstermeliler. 2011 serilerinde büyük gelişme katetti PDP ler bu konuda ama yine de kullanıcının bilinçli olması çok önemli.
Diğer konu da PC ye bağlama ya da PS3 vb. konsollara bağlayarak monitör - TV şeklinde kullanacak kişiler için 50" çok büyük bir rakam ve büyük bir maliyeti beraberinde getiriyor. Bu kişilere daha uygun TV ler küçük boyuttaki LED TV ler.
Diğer önemli bir konuda da 3D izlerken gözlük sorunu. SG gözlükler gerçekten rahatsızlık veriyor uzun süreli kullanımda, hatta bazı insanlar kısa sürede bile dayanamayıp bırakıyor. Oyun oynayan kişilerin günde ortalama 4-5 saat TV karşısında olacağını düşünürsek bu konuya özen göstermek gerekiyor, ihtimali varsa almadan önce gözlük ile denenmeli bu durum. Ayrıca, arkadaş grubu ile oyun oynamaya kalktığınızda SG gözlükler 250TL civarı iken FPR gözlükler 15TL ye satılıyor. 32-37 gibi küçük boyutlarda hemen hemen hiçbir 3D TVde SG gözlük kutuda dahil olmuyor. LG Cinema 3D TV serisinde ise her kutuda 2 adet standart var, ekstra isterseniz 15TL gibi bir fiyat.
LG'nin yeni FPR gözlük teknolojisi ise daha rahat bir 3D TV deneyimi sağlıyor. RealD 3D sinemalarındaki gibi polarize gözlük kullanıyor. Özellikle oyun için alanlar için çok avantajlı oluyor, teknolojilerinden dolayı göz yorgunluğu, bulantı, baş ağrısı vb. şikayetler yaşanmıyor.
-
Evet, 50'' 3d tv zaten oyunda pek çok detayı takip edemememe neden olur. O sebeple o kadar devasa boyutlu bir tv tercih etmem sanırım. Peki bir soru daha full hd 3d tv tercih etmem durumunda ekran kartı ve donanımıma binen yük ne oluyor? Gerçi bunu Ati hd 5870 kartıma göre cevaplamasanız da olur zira ykın tarihte bir de donanımsal yükseltmeye gideceğim pc'imde de. -
Zaten TV ye yaklaşarak oynuyormuşsunuz heyecanlı yerlerinde, daha monitör tarzında, 32"-37" belki 42" seçmek yararınıza olur diye düşünüyorum
Binen yük kısmını tam anlayamadım, biraz daha açık söyleyebilirseniz yarım etmekten mutluluk duyarım. -
Arkadaşlar TV'yi FİLM-PS3 ve HDTV yayınlar için alacam...LCD-LED-PLAZMA ayrıntılarını araştırdım ama (LCD-LED)eksileri çok...Plazmayı daha çok istiyorum...
Kafamda şu plazma oluştu ...HDTV Plazma
Tabiki önerilerinizi bekliyorum bugün veya yarın alacağım...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HayabusaUSA -- 7 Haziran 2011; 13:13:34 >
Benzer içerikler
- google tv mi android tv mi
- vestel mi beko mu
- 120 hz tv önerisi
- lg mi samsung mu
- toshiba 65ua2263dt
- huawei televizyon
- en iyi televizyon markası
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X