Şimdi Ara

TEŞHİRDEN LED TV ALMAK ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
10.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun süredir almak istedigim fakat fiyatlarının düşmesini bekledigim... Marka SONY oldugu için zamanla fiyat düşüşüne diger markalara göre daha dirençli olması vs. nedenleri ile halen alamadıgım serinin üretimi sona erdi (NX serisi) Şu an yerine bir üstü olan HX serisi üretiliyor. Fakat piyasada halen (azda olsa) NX stokları mevcur.
    Fikir paylaşımında bulunmak istedigim konuya gelince;
    Bu TV yi dün Carrefour teşhirde gördüm (1 adet kalmış teşhir)
    Fiyat olarak aynı TV nin şu an piyasada kutulu sıfır olarak satılanlarına göre %20 ila %25 arası daha uygun.
    elemana sordugumda... teşhir için kullanım ortalamamız... günde 12 saat.. ortalama 6 aydır diye cevapladı.
    Soruma gelince...

1- Teşhir TV (Led TV) bu şarlarda %20-%25 fiyat avantajı ile alınırmı ? Yada almaya degmezmi. Ben ledlerin floresan aydınlatmalı önceki nesil lcd tv lere göre daha uzun ömürlü (ledlerin ömrünün floresandan uzun olması nedeniyle) oldugunu düşünüyorum. Dolayısıyla TV nin başka bir bozuklugu kusuru yada kozmetik hasarı vs yoksa teşhirde kullanılması benim aldıktan sonra evdeki kullanım ömrünü yada kalitesini fazla etkilermi tam olarak emin degilim.
    2- Bu ürünü teşhirden alacagım için (TV kurulu vaziyette ve çalışoıyor... ama kutusu ve kutu içindeki tüm muhteviyatı mevcutmuş) bu ürünü alırsam evde tekrar kurulumu servis tarafından yapılırmı ve sony eurosa'nın 2 yıl garantisi altında olurmu...? (Oradaki eleman bana aldıgınız fatura tarihinden itibaren 2 yıl garantilidir teşhir olması etkilemez dedi... )

Konu hakkında bilgi ve fikir paylaşımlarınız ile yardımlarınız bekliyorum... Şimdiden paylaşımcı arkadaşlara teşekkür ederim...

• Ben olsam teşhirden TV almam. Mayıs ayında aldığım Led tv için 6 ay öncesine kadar yaptığım araştırmalar ve incelemeler için defalarca değişik teknomarketlere ziyaretlerde bulundum. Bir çok satış elemanı tvnin sağlamlığını göstermek için yumrukluyordu gözlerimle şahit oldum. Buna göre değerlendir. :)
  • Evet arada bende böyle olaylara denk geldim... inceleyenler sagına soluna dokunanlar hatta ekranına tak tak yada hafif darbeyle vurup ''test eden'' satış elemanları...
    Evet bunlar olabiliyor... fakat bunları tv ye zarar vermedikten sonra (yani ekranda yada ekran camında yada tv işleyişinde) bir kusura yol açmadıkça çnemlimidir ? ki tv yi alırken zaten çalışır durumda olan tv.nin ekranını (görüntü ve ayrıca ekran camı) ve birtakım fonksiyonlarını test edip alma şansı var...
  • Konu güncel.... Yorum / Fikir ve önerilerinizi bekliyorum....
  • bende tv arayışı içinde olduğum zaman bakmış olduğum modelin teşhir ürününü 100 tl daha ucuza bulmuştum ama içime sinmedi ve biraz daha araştırma sonucu açılmamış olanına 100 tl fark vererek aldım hem kafam rahat oldu hemde içime sindi isterse 4 yıl garantili olsun. teknoloji malesef ülkemizde çok ucuz değil ve para kazanmasıda kolay değil :) bu yüzden ben teşhir ürünü tavsiye etmiyorum.
  • sevgili darkerdi... cevap için teşekkür....
    evet ekran ebadı dolayısıyla nihai satış fiyatı küçüldükçe teşhir ve sıfırı kutulusu arasındaki farkda küçülür... örnegin satış fiyatı 900 TL olan 32 inch tv nin teşhiri %20 düşük olsa fark 180 TL kadar eder...yani 720 TL ye teşhirden alırsınız... ki dediğin gibi 100-200 TL fark için ben buraya konu bile açmam...(degmez çünkü) hiçde ugraşmam sıfır kutulusunu alırım.
    Fakat benim düşündüğüm ekran bi hayli büyük... 60 inch.. böle olunca %20 lik fark bile 1.000 TL nin üzerinde bir rakam ediyor... buda nerden baksan 32 inch tv parasından fazla... yani insanı düşündürecek bir rakam.. benim sıfır ile teşhir arasındaki alternatiflerden düşürebildim min fak 1.200 TL. Buda hatırı sayılır önemli bir miktar. Onun için ikilemde kaldım ve bu konuyu açtım.
  • Mağazada beyendiğiniz teşhirdeki TV hakkında bilgi almak için personeli çağırın "Bu tv'nin kasası paneli sağlammıdır?" deyin, personel cıhazı biraz yumruklamaya başlar ve "bakın taş gibi hiçbirşey olmaz bunlara" der.

Türkiyedeki tenkno mağazalardan teşhir ürün almanın ne kadar riskli olduğunu görün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 13 Ocak 2013; 12:43:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lg Led tv arıza
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşhirdeki ürünün bir miktar yaşlandığı ve hırpalandığı gerçek. Ama ekranında bir sorun yok ve kozmetik açıdan da kusursuzsa benim fikrim alınabilir. Düşünün ki evinize bir tv aldınız, günde 6 saat kullandınız ve tv bir yaşını doldurdu. İlk günkü halinden bir fark görebilir misiniz? Bu kullanım da aşağı yukarı 6 ay, 12 saat/gün e denk gelir zaten. Çok aman aman bir süre değil. Kaldı ki bir tvnin ömrü bir kaç yıl değildir ki bunun bir yılı gittiğinde sorun yaratsın. min 10 yıl sorunsuz kullanılabiliyor olması gerekir.

Darbeden dolayı ekranda sorun oluşmamışsa, ölü/parlak piksel yoksa zannetmiyorum ki ileride darbe alan bu bölgelerde sorun olsun. Üreticiler koruyucu panelleri zaten bu tip sorunlara engel olmak için koymuyorlar mı? Yani siz ekrana tık tık vurdunuz, o an birşey olmadı, 6 ay sonra o bölge gitti. Ozaman koruyucunun hiçbir anlamı olmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tedmiller -- 13 Ocak 2013; 15:37:46 >
  • Bence alınır ama fiyat avantajı sağlıyorsa,ekranını tv kapalı iken iyi incele çizik kırık yoksa,tv yi açınca görüntüde sıkıntı yoksa alınır ha kasasnda ufak tefek çiziklei kafaya takma önemli olan paneldir.
  • 2 yıl garanti göz önüne alınarak 1200 TL gibi bi fiyat avantajı için alınabilir gibi duruyor.... Halen karar veremedim :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: zvzv

2 yıl garanti göz önüne alınarak 1200 TL gibi bi fiyat avantajı için alınabilir gibi duruyor.... Halen karar veremedim :(

1200tl avantajı var ise al o zaman. Karar vereceğim diye akıp geçiyor zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 18 Ocak 2013; 14:39:03 >
  • Ben teşir ürünü bir led tv aldım neden, en ucuz fiyattan yaklaşık %40 daha ucuzdu, yalan yok pfl5507k 800 tl verdim piyasası 1300 civarında idi. Ucuzsa al denenmiş ürün ölü pixel yok garanti. Tabi iki yıldır teşirde duran olmasın.
  • 2-3 aylık teşhiri çok iyi bir fiyata aldım,evimdede daha önce kullanımdığım sony crt vardı 12 yıldır kullanıyorum daha tık demedi,teşhirdeki ürünün sağına soluna bakarsın derin çizik,vuruk vs.varmı diye yoksa en önemlisi görüntüsüne bakarsın ölü piksel,bulutlanma vs.bunlarda yoksa bir kaç ay temiz çalışan bir ürünse,2 yıl se garantisi varsa,fiyatıda çok cazipse daha ne olsun şamda kayısı
  • sakın alma;)
  • fiyati %50 ye varan bi avantaji varsa... neden almayasin ki

%15-20 indirimi varsa yani teshir urunu diye biraz daha ucuza satiyorlarsa, alma derim...
  • haa bi de dikkat et...

genelde teshir urunleri ister istemez yipraniyor... sagina soluna iyi bakiver...
  • Yorumlarınız için katkısı olan arkadaşlara teşekkür ederim...
  • sony center in 3500 tl dediği led tv yi 1999 tl ye aldım daha ne olsun,2 yılda sony garantili.
  • Teşhirden lcd alınmaz ama led tv alınır. Çünkü arka aydınlatmada kullanılan ledler ortalama 50.000 saat ömürlüdür.
    Ama lcd tv nin en babası 10.000 saate çıkamaz.
    Bu yüzden teşhirdeki ürün temizse alınabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.