Şimdi Ara

Led Trafosunun cam sigortası Patlamış (kırılmış) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
6.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: malisert32

Varistörün aynısı nı bulup takmak gerekir şimdilik yeri boş kalsın çok önemli değil.Varistör kısa devre yaptıysa zaten multimetre ile tespit edilir.Yıldırım düşmesi yada anlık yüksek voltaj gelmesi durumunda elbette varistör gerekir ama şimdilik en azından arızayı tespit etmek adına yeri boş kalsın.

Malisert hocam köprü diyot nakavt olmuş değiştirdim. Mosfetler sağlam sockyy diyotlar 4 adet stps20h100ct ler sağlam.

diğer smd malzemleri direnç diyot transistör ölçtüm sadece transistörler bana şüpheli geldi. Devrede bağlı oldukları için kısa devreymiş gibi davranabiliyorlar.

Devreye enerji verdim seri lamba ile lamba anlık yanıp söndü çalıştı diye sevindim ama power ışığı yanmadı kondansatörlerde 280 volt dc var. Trafodan herhangi bir cızılama sesi filan gelmiyor. Varistörler bu yüksek voltaj kondansatörlerin orda bağlı bunları sökmedim.

Hocam arızayı başka nerde arayayım. ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam unutmadan ekliyim bu smps ler ile uğraşmak bana acayip zevkli gelmeye başladı...

Fsp BlueStorm II 500 watt 80 bronz psu var 2017 den beri bozuk yatıyor. Üzerinde 20N60C3 mosfet var iki tane biri nakavt olmuş to-220 plastik kılıflı bunun yerine to-247 kılıflı mosfeti taksam hatta diğer sağlam mosfetide değiştirsem devrem çalışırmı ?? Onda köprü diyotu mosfetleri socky diyotları ölçtüm herşey sağlam tek mosfeti patlaktı ayağa kaldırabilirsem ne mutlu bana

Kusura bakmayın hocam sizi eskiden beri tanırım çok bilgi öğrendim sayenizde tşk ederim.

• Kond.lar uzerinde 310v yada yakın olmalı 280v olduğuna göre varistorde biraz kısa devre var gibi Giriş voltajı 220vac olduğunda 310v daha yüksek girişte daha yüksek dc voltaj olur Fsp konusunda çok dikkatli olmak gerekir Yani arızayı bulmak samanlıkta iğne aramak gibi.

• Hocam varistörleri iptal ediyorum normalde 310 volt dc olmalı 220 ac girince diyosunuz anladım.

Bakalım FSP ye şimdi bakıcam inş tamir edebiliriz.

Kondansatörde 310 volt dc yi görünce arızayı başka nerde aramalıyım hocam bu smps te sockky diyotlar tam olarak ne iş görüyor onlarda sağlam bu arada trafonun sağlam olup olmadığını anlayabilirmiyiz hocam

• Mosfeti yerine taktım ama inanın bugünde çok yoğundum sadece yerine taktım denemesi yarına kaldı inş çalışır tek seferde uğraştırmaz...

Sonuçları burdan yazarım artık...

• ooo bu forum ölmemiş miydi ya malisert kenakord tda1562q hepinizii hatırlıyorum

• Yıkılmadık ayaktayız kanki

Çılgın projelere tam gaz devam

• Malisert hocam Fsp ye mosfeti takıp tüm kontorollerden sonra bismillah dedik elektriği verdik 213 volt ac elektrikte 300 volt dc elektrik olması gerekirken 280 volt dc okuyorum.

20 pin soketteki yeşil ve siyah kabloları birbirine değdirince start alıyor 12 volt u okuyorum ani şekilde düşüyor. Tekrar değdiriyorum yine lamba anlık yanıp çıkış 12 volt oluyor sonra tekrar düşüyor. Sürekli değdirince tık yok start alıyo ama sürekli çalışmıyor sebebi ne olabilir hocam bunda da varistörler patlamış olabilirmi ??

Buda video linki hocam

https://www.youtube.com/watch?v=NJRpxleFDYI&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 22 Mart 2021; 15:1:14 >

• tda 1562q kullanıcısına yanıt

Değeri nedir ve tek mi veya çoklu kondansatörmü kullanıyor devrede ,eğer birden fazla ise ortak bölgeden okumalısın değeri aksi halde yanlış ölçersin

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.