< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRaNaX. -- 5 Nisan 2015; 14:58:58 > |
Led Trafosunun cam sigortası Patlamış (kırılmış)
-
-
Sorun olur, 10A ile sınırı yukarı çekmiş olursunuz. Yine 2A civarı bir sigorta takmanız iyi olur. -
10 A takarsanız cihazın fazla akım çekip yanmasına sebep olabilir yine orijinal değerlerini kullanmanızı tavsiye ederim.quote:
Orijinalden alıntı: cyborg1981
Sorun olur, 10A ile sınırı yukarı çekmiş olursunuz. Yine 2A civarı bir sigorta takmanız iyi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AykutKOCATEPE -- 5 Nisan 2015; 16:05:57 > -
cihaz metal kasa smps adaptor..trafo degil..bu cihazlarda cam sigorta parcalanmis ise sorun baska yerdedir..sigortayi takip fisi yuzunuzu koruyarak sizden uzakta takin..sigorta tekrar parcalanip size zarar verebilir.ayni olay psu da basima geldi.garanti varsa verin garantiye. -
Arkadaş haklı
Smps trafo değil ki sigortayı değiştir düzelsin. Mutlaka başka bir yerde arıza vardır. Kendini komple yakmamak için sigortayı patlatmış. Yine taksanız yine patlatabilir. Öncelikle arızayı tespit etmeniz gerek.
@ay_tech dediğini yapın bir olasılık sadece sigrotayla patlamışsa başka arıza yoksa diye test etmek için yeni 2A sigorta takıp kendinizi koruyarak smpsyi çalıştırın yine sigorta patlarsa bu sefer arızayı arayın. -
quote:
Orijinalden alıntı: ay_tech
cihaz metal kasa smps adaptor..trafo degil..bu cihazlarda cam sigorta parcalanmis ise sorun baska yerdedir..sigortayi takip fisi yuzunuzu koruyarak sizden uzakta takin..sigorta tekrar parcalanip size zarar verebilir.ayni olay psu da basima geldi.garanti varsa verin garantiye.
evet aynen dediğiniz gibi oldu... aynı değerde bulamadım ve 2A / 250V yoktu yerine 3A / 250V alıp taktım ve sonuç ( yine patladı ) ;)
acaba problem mi oldu v.s. şüphesiyle ikinciyide takıp yine denedim sonuç aynıydı oda patladı...
quote:
Orijinalden alıntı: linyit43
Arkadaş haklı
Smps trafo değil ki sigortayı değiştir düzelsin. Mutlaka başka bir yerde arıza vardır. Kendini komple yakmamak için sigortayı patlatmış. Yine taksanız yine patlatabilir. Öncelikle arızayı tespit etmeniz gerek.
@ay_tech dediğini yapın bir olasılık sadece sigortayla patlamışsa başka arıza yoksa diye test etmek için yeni 2A sigorta takıp kendinizi koruyarak smpsyi çalıştırın yine sigorta patlarsa bu sefer arızayı arayın.
denemeleri yaptım sonuç olumsuz...taktığım sigortalar yine patladı... birde şimdi bir şey dikkatimi çekti, bir direnç in rengi biraz koyulaşmış diğerlerine göre rengi kahverengi gibi olmuş, diğer arkadaşları gibi açık renkli değil sonradan olmuş gibime geliyor...
renk sıralaması
KAHVERENGİ - SİYAH - KAHVERENGİ - YEŞİL yada tam tersinden olabilir renkleri bu
-
cihazda kisa devre var..olcu aleti ile kontrol etmen lazim..benim psudaki sorunu bulamamistim..sigorta yerine kopru atmistim nolursa olsun dedim..paraziti dengeleyen kapasitor kapkara olup parcalandi..keske acmasaydin icini..garantiden degisim yaparlardi belki..gerci o ledler icin 5 amper yeterli olur..sana tavsiyem plastik 12v 5a adaptor al kullan. -
Konuyu hortlatayım :) Benimde 16.5A 12V trafomun cam sigortası patladı. Sorunun nerede olduğunu nasıl bulabilirim?
-
Bu gün yeni sigorta taktım o da patladı. Sigortayı aldığım yer ince bir tel lehimle iş görür dedi. Biraz çekincem var bu konuda. Sorunu nasıl tespit edebilirim ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: barisinceyolBu gün yeni sigorta taktım o da patladı. Sigortayı aldığım yer ince bir tel lehimle iş görür dedi. Biraz çekincem var bu konuda. Sorunu nasıl tespit edebilirim ?
Trafo da çok büyük ihtimal kısa devre var.Önce o sorunu giderin sonra sigortayı yenileyin.İlk kontrol edilecek malzemeler sırasıyla; köprü diyot, yüksek voltaj mosfet yada transistörü, yüksek voltaj kondansatörleri....Sonra çıkış diyot ve kondansatörleri,,,kolay gelsin.
-
elimde iki adet psu var ikiside mefta arızalı kaç sefer yapmaya çalıştıysam hep sigorta patlattı bu smps işi biraz riskli hocam
-
Bu konular hakkında pek bilgim yok. Kontrolleri nasıl yaparım?
-
quote:
Orijinalden alıntı: barisinceyolBu konular hakkında pek bilgim yok. Kontrolleri nasıl yaparım?
Kısa devreyi sesli uyarı veren bir multimetre gerekir.Varsa;
Köprü diyot giriş ve çıkışlar arası artı eksi arası kısa devre kontrolu yapın.Kısa devre varsa köprü nakavt olmuştur.Ayrıca mosfet yada transistörleri de bacaklar arası kısa devre kontrolu yapın kısa devre varsa bunlarda nakavt olmuştur değiştirmek gerekir.Ya da yüksek voltaj kondansatörü (yada2 seri bağlıysa kondansatörleri) üst yada alt tarafında şişme varmı kontrol edin.Multimetreniz kondansatör ölçümü destekliyorsa en garantisi ölçmektir.Şiş olmasa da kuruyup yine bozulmuş olabilir.Şiş kondansatör de arızalı kabul edilir. Kolay gelsin.
-
Teşekkürler. En kısa zamanda kontrolleri yapacağım.
-
vay be 6 yıl sonra mesaj bildirimi gelince bi sevindirik oldum :)
-
Malisert hocam elimde iki adet psu bir adet Meanwell marka 12v 29 amper smps psu ve güç kaynağı var.
Bu Meanwell 12v 29 A güç kaynağı sigorta patlatmış birde yüksek voltaj kondansatörlerinin orda bulunan varistörlerden biri patlamıştı değiştirdim devreye seri ampül bağlayıp denedim tık yok lamba sürekli yandı devre çalışmadı...
güç mosfetlerini ölçtüm sağlam arıza başka nerden kaynaklanabilir
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: tda 1562qMalisert hocam elimde iki adet psu bir adet Meanwell marka 12v 29 amper smps psu ve güç kaynağı var.
Bu Meanwell 12v 29 A güç kaynağı sigorta patlatmış birde yüksek voltaj kondansatörlerinin orda bulunan varistörlerden biri patlamıştı değiştirdim devreye seri ampül bağlayıp denedim tık yok lamba sürekli yandı devre çalışmadı...
güç mosfetlerini ölçtüm sağlam arıza başka nerden kaynaklanabilir
Merhaba Ömer kardeşim,öncelikle köprü diyot sağlammı?Sağlamsa varistörü aradan iptal et. Yine seri bağlı lamba yanıyorsa güç mosfetlerinde problem var demektir.Yani 220V katında kısa devre var aranıp bulunacak.Kolay gelsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: malisert32Merhaba Ömer kardeşim,öncelikle köprü diyot sağlammı?Sağlamsa varistörü aradan iptal et. Yine seri bağlı lamba yanıyorsa güç mosfetlerinde problem var demektir.Yani 220V katında kısa devre var aranıp bulunacak.Kolay gelsin.
Alıntıları GösterTeşekkür ederim hocam mosfetleri ölçtüm sağlam. varistörleri iptal edip yerini boşmu bırakayım?
Bakalım arızayı aramaya yarın devam ederiz artık meanwell olduğu için ayağı kaldırmaya çalışıyorum yoksa uyduruk çin mallarından olsa zaten uğraşmam yedek parça yapardım.
-
Varistörün aynısı nı bulup takmak gerekir şimdilik yeri boş kalsın çok önemli değil.Varistör kısa devre yaptıysa zaten multimetre ile tespit edilir.Yıldırım düşmesi yada anlık yüksek voltaj gelmesi durumunda elbette varistör gerekir ama şimdilik en azından arızayı tespit etmek adına yeri boş kalsın.
Benzer içerikler
- audio görüntülü diafon mavi ekran arızası
- en iyi havya markası
- alüminyum lehim tutar mı
- çamaşır makinesi elektrik kaçağı
- rgb led kumandasız çalıştırma
- lehim nasıl yapılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X