Paralel bağlantı için bms lazım mı?
3-4 adet 18650'yi paralel bağlayarak el feneri için batarya yapacağım. Nasıl bir bms kullanmam lazım? (Tercihen balanslı ve hem şarj hem deşarj olan)
Paylaşılan Bellek Nasıl Kullanılır ?
Nvidia GeForce 940M 2gb ekran kartım var. 16gb ram var, 8gb paylaşılan bellek var. Oyun oynarken ekran kartı %100 kullanılıyor ram %50 civarı. Fakat paylaşılan bellek hiç kullanılmıyor. Neden olabilir? Gpu nasıl kullanır bu belleği?
Bluetooth Hoparlör Güç Yok
Marley Get Together Bluetooth hoparlörün güç giriş yerinde 15V 1.5A yazıyor. 12V 0.5A adaptör ile çalışır mı?
Daha doğrusu takınca çalışmıyor. Acaba adaptörden mi yoksa başka bir problem mi var nasıl tespit edebilirim?
KENDİN YAP- BLUETOOTH HOPARLÖR
Eski bluetooth kulaklığımdan çıkan devreyi ve eski ses sisteminden kalan hoparlörleri kullanarak şarj edilebilir bluetooth hoparlör projesi yapmayı planlıyorum. Henüz fikir aşamasındayım ve bu konularda neredeyse hiç bilgim ve tecrübem yok. Yani sizlerden gelecek her türlü yardıma muhtacım :)
Fikir şöyle;
İki hoparlör kabininin içine birer adet 12V üreteç koyup bunları paralel bağlayacağım. Tabi birer 12V amfi koyarak ses gücünü de yükseltmek lazım. Eski kulaklığım JBL T450BT. 5V 1A ile şarj oluyor. Batarya yerine bir voltaj regülatörü bağlarsam sistem ile birlikte çalışır sanırım. Bir şarj devresi ile de sistemi 220V prize bağlayarak şarj etmek lazım. Kabaca böyle işte. Her türlü fikre ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler :)
İki ram birlikte çalışmıyor
Aynı marka, model ve özellikte ikinci ram aldım. Bilgisayara taktığımda bir süre sonra mavi ekran vererek kapanıyor. Ne yapmalıyım ? SkHynix Korea bende olan, SkHynix China yeni aldığım.
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 13
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.072 (Bu ay: 74)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware