Şimdi Ara

LED TV'de Yenileme Hızı Kaç Hz Olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
18.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evdeki emektar televizyonlardan biri, yakın zamanda ikinci arızasını verince değiştirmeye karar verdik. 42" dahili HD uydu alıcısı da olan bir LED TV almak istiyorum. Oyun oynanmayacak, film izlenmeyecek, maç izlenmeyecek; çoğunlukla babam izleyecek. Yalnızca haber, belgesel izlemek için kullanılacak anlayacağınız. Bu nedenle gözü yormayan bir televizyon istiyorum. Yenileme hızı en az 100 Hz olacak ama LED TV'lerin özelliklerine baktığımda yenileme hızı, fiyatlarıyla düz oranlı olarak 800 Hz'e kadar çıkıyor. 100 Hz LCD TV gözü yormuyor, alt yazılar da fena değil ama 200 Hz daha canlı tabi ki. LED TV'de bu durum daha mı farklı? Fazladan gereksiz para harcamadan bu ihtiyaçlara en uygun televizyon hangisi olur? Bu arada 3D'ye de gerek yok. Hem yeni bir teknoloji olduğundan, hem de kullanılmayacağından fazla para vermek istemiyorum. Televizyonları teşhirde hiç incelemedim. Geçenlerde Vatan Bilgisayar'da birkaçına şöyle bir bakmıştım, Sony her zaman olduğu gibi diğerlerinden çok farklı duruyordu. Muhtemelen Sony alacağım. Peşin alım için ayırdığım bütçe 2.000 TL. Hakkını verirse bütçeyi artırabilirim.

Bir de şunu merak ediyorum; sinemalardaki gibi basit 3D gözlüklerle 3D görüntüler hatasız izleniyor mu? 3D televizyonların farkı yalnızca gözlük değildir herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 4 Mart 2012; 8:47:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Merhaba arkadaşlar.

Evdeki emektar televizyonlardan biri, yakın zamanda ikinci arızasını verince değiştirmeye karar verdik. 42" dahili HD uydu alıcısı da olan bir LED TV almak istiyorum. Oyun oynanmayacak, film izlenmeyecek, maç izlenmeyecek; çoğunlukla babam izleyecek. Yalnızca haber, belgesel izlemek için kullanılacak anlayacağınız. Bu nedenle gözü yormayan bir televizyon istiyorum. Yenileme hızı en az 100 Hz olacak ama LED TV'lerin özelliklerine baktığımda yenileme hızı, fiyatlarıyla düz oranlı olarak 800 Hz'e kadar çıkıyor. 100 Hz LCD TV gözü yormuyor, alt yazılar da fena değil ama 200 Hz daha canlı tabi ki. LED TV'de bu durum daha mı farklı? Fazladan gereksiz para harcamadan bu ihtiyaçlara en uygun televizyon hangisi olur? Bu arada 3D'ye de gerek yok. Hem yeni bir teknoloji olduğundan, hem de kullanılmayacağından fazla para vermek istemiyorum. Televizyonları teşhirde hiç incelemedim. Geçenlerde Vatan Bilgisayar'da birkaçına şöyle bir bakmıştım, Sony her zaman olduğu gibi diğerlerinden çok farklı duruyordu. Muhtemelen Sony alacağım. Peşin alım için ayırdığım bütçe 2.000 TL. Hakkını verirse bütçeyi artırabilirim.

Bir de şunu merak ediyorum; sinemalardaki gibi basit 3D gözlüklerle 3D görüntüler hatasız izleniyor mu? 3D televizyonların farkı yalnızca gözlük değildir herhalde.

lcd ler için geçerli olan durmlar led içinde geçerli.Gözü yormasın diyorsan en az 200 hz hatta 400 hz olsa daha iyi olur.Gerçi haber ve belgesel için 100 hz bile yeterli olur.

• Ben de öyle düşünüyorum. Almışken en azından 200 Hz olmalı. Fırsatını bulup teşhirde görebilirsem kararım netleşecek.
  • Almayı düşündügüm bi tv var vestel marka. Bir arkadaş görüntü tazeleme hızının 50hz oldugunu söylemiş ama ürün özelliklerinde yazmıyo böyle bişey sormak istediğim şu arkadaşlar 50 hz cokmu düşük bir hızdır 40" bi tv için büyük sorun yaratırmı. ürün linkini buraya paylaşıyorum. yardımlarınızı bekliyorum:

• Arayüz olarak smart özelliği olanlarda acaba en kullanışlı hangisi ? Samsung kullandım sadece ama youtube falan iyi hoş giriyorsun ama tarayıcı işkence zaten kullanılmaz. Sony android arayüzden falan bahsediyor var mı kullanan ? Lg kullanan bir arkadaşım vardı, ismi aklıma gelmiyor ama bir uygulama sayesinde bir çok film ve diziyi bedava izlediğini söylüyordu. Kullanan arkadaşlar bilgi verebilir mi ?
  • Bu başlıkta panel yenileme hızı ile yazılımsal hızlar birbirine karışmış.

Paneller en fazla 200 hz olur(du). Ams artık 200 hz panel yol. Max 100 hz.

400-800-1000 hz diye gördükleriniz, yazılımsal değerlerdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.