Şimdi Ara

Legend of Galactic Heroes (LOGH) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
10.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Die Neue These için 2. sezon teaser'i yayınlandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 1 Mart 2019; 9:29:17 >
  • Akuma_Blade kullanıcısına yanıt
    Hocam mal da 3 tane movie gözüküyor, bu onlardan biri mi yoksa ilk sezon gibi mi olacak?

Bölüm sayısı ve yayınlanma tarihi belli mi bir de..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2. sezon Uchuu Senkan Yamato remake'leri gibi ilkin sinemada yayınlanacak. Her film 4 bölüm uzunluğunda olacağından 2. sezonun da 12 bölümlük bir materyal sunacağı düşünülebilir. Öte yandan TV'de yayınlanıp yayınlanmayacağı yada TV yayını tarihi tam olarak belli değil.
  • 2. sezonu işleyecek olan film serileri sırasıyla 27 Eylül, 25 Ekim ve 29 Kasım tarihlerinde Japonya'da gösterime gireceği belirtildi.
  • İzlemeye niyetlendim ama Heterophoia ve peace fansub çevirileri var. Önceden deneyip bakan oldu mu madem böyle iyi bir seri düzgün altyazıla başlayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thrashbringer

İzlemeye niyetlendim ama Heterophoia ve peace fansub çevirileri var. Önceden deneyip bakan oldu mu madem böyle iyi bir seri düzgün altyazıla başlayalım.
    Ben izlemedim ama o 2 grubunda çevirileri gayet kaliteli diye biliyorum.
  • quote:

İzlemeye niyetlendim ama Heterophoia ve peace fansub çevirileri var. Önceden deneyip bakan oldu mu madem böyle iyi bir seri düzgün altyazıla başlayalım.
    Ecthelion'un kaliteli çevirileriyle izleyebilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam Peace grubu Echthelion'un çevirilerini kullanıyordu. Heterophoia'yı bilmiyorum.
  • Echtelion'un çevirisiyle LOGH izlemedim. Iron Blooded Orphans'daki bir bölümde geçen "railgun" terimini "lazer silahı" diye çevirdiği için artık nickinin ve "kalite" kelimesinin yan yana anıldığı yerde ben "Eyvallah dostlar işim çıktı" der kalkarım. Ha, aynı zamanda sırf railgun mevzusunu hatırlattığım için bana ağıza alınmaz hakaretler yağdıran ve çeviri kavramının tabir-i caizse böbreğini patlatarak küfürsüz cümleye küfür uyduran çevirmeni de, kusura bakmayın, ben şahsen başkasına tavsiye de edemem. Çevirilerini sevene lafım yok, eminim güzel insanlardır ama kalite kavramını farklı yorumladığımız kesin.

Heterophobia grubu çevirisinden de izlemedim ama AMT tayfasından oldukları için şimdilik olumsuz bir düşüncem yok.

edit: Mention atmazsanız ayrıca sevinirim. Adminden önce kendi mesajını silen ve sırf moderatör olduğu için bana ettiği hakaretler yanına kar kalan insanla bir kez daha walloftext tartışmaya girip prim kazandırmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 12 Haziran 2019; 17:38:18 >

• Düzgün İngilizce altyazı ile izleyebileceğimiz siteler var mı? Tek bunun için değil genel soruyorum. Cruncyroll'a giriyorum orda da çoğu şey Türkiye'ye kapalı.
    İngilizce altyazıya da pek güven yok gerçi. Samurai Champloo altyazılı ve İngilizce dublaj olarak bakmıştım onda da fark var.
  • quote:

Düzgün İngilizce altyazı ile izleyebileceğimiz siteler var mı? Tek bunun için değil genel soruyorum. Cruncyroll'a giriyorum orda da çoğu şey Türkiye'ye kapalı.
    İngilizce altyazıya da pek güven yok gerçi. Samurai Champloo altyazılı ve İngilizce dublaj olarak bakmıştım onda da fark var.
    Stream sitelerin çoğu çözünürlüğü resmen öldürüyor. İmkanınız varsa Torrent ile indirmenizi öneririm.
  • My Conquest is Sea Of Stars, Overture to a New izledim ve şuanda 5.bölümdeyim ana serinin. Bu remake'ler nereleri kapsıyor tam olarak, ona göre yenisini izleyelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzlemek isteyen olursa ayrıntılı sırası şu şekilde:

Golden Wings

Gaiden II, 01-14

Gaiden I, 1-4

Gaiden II, 15-26

Gaiden I, 5-8

Gaiden I, 13-24

Gaiden II, 27-28

Gaiden I, 9-12

Ginga Eiyuu Densetsu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Eiyuu -- 23 Kasım 2020; 20:53:6 >
  • Bazı anime serilerin de devam ya çıkmıyor ( maliyetli bir iş olması yada mangasının devam etmesi ve satması için ) yada yıllar sonra çıkıyor. + mevsim de bir sürü seri çıkıyor, güzel animeler de kaynayıp gidiyor zamanla. Hatta bu süre zarfında mangaka yada seslendirmeler bile ölebiliyor. Bu arada one p. alt yazısı neden çıkmıyor bilen varmı .

•  Legend of Galactic Heroes (LOGH)

Legend of the Galactic Heroes

Hayatınızda izleyebileceğiniz en overrated balon serisini tanıtıyorum size;

Legend of the Galactic Heroes, elitist anime hayranlarının tüm zamanların en iyi serisi olarak gördükleri 110 bölümden oluşan eski bir OVA serisidir.

Seriyle ilgili pek çok izleyici, ilk 20 bölümün ya da daha fazlasının sıkıcı olduğundan şikayet ediyor. Hikayeyi inşa ettiği için bir sıkıntım yok ama benim sorunum farklı. 1. veya 2. bölümde bile anlatıcıdan çok fazla açıklama ve ayrıntı alırsınız. Bir seride Anlatıcı olmasına tamamım mesela Hunter x Hunter gibi serilerde bu güzel yedirilmiş ama efekt üretmek için anlatım kullanmak nedir ya? Neyse ki anlatıcı bokunu çıkarmıyor.

Bu serinin yönetmeni "ALT METIN" denilen şeyin ne olduğunu bilmiyor sanırım, bazen bir seri her şeyi açıklaması gerekmez bunu izleyiciye bırakması gerekir. Aptal yerine koymaktır bu izleyiciyi. Galiba gerçek bir eser nasıl yazılır bilmeyenlerin bu animeyi bu kadar övme sebeplerinden biri olarak sayabiliriz bunu.

Bunun bir kitap olmaması gerekiyor, evet bir roman serisinden uyarlanıyor ama bu, karakterlerin konuşup performans sergilediğini görmemiz gereken bir animasyon! Karakterlerin konuşmalarında gerekli bilgileri kaydırabilirsiniz, bu şekilde cümlelerini okuyan bir anlatıcıdan çok daha ilginç olacaktır. Bunu eleştirirken biraz sert davrandığımı düşünebilirsiniz, katılmıyorum.

Anlatıcı sadece bir savaş olduğunu açıklamıyor, FPA ve Galaktik İmparatorluğu rahatsız eden her küçük durumu açıklıyor. Bu sadece tembellik ve bize anlatmaktansa bu sorunları göstermek çok daha ilginç olacaktır. Neyse ki her bölümde bilgi akışı yok... ama gerçekleştiğinde ilk iki bölümden daha da kötüleşiyor. Buna daha sonra geri döneceğiz.

Serinin başında ve bir süredir MC olmayan komutanlar bir orduyu komuta etmekte beceriksizdir ve aptalca hatalar yaparlar. Yang veya Reinhard bu aptallardan biriyle dövüşürse kimin kazanacağını salak değilseniz bilirsiniz zaten. Goldenbaum imparatorluğu altında bunu bir ölçüde anlayabilirsiniz, çünkü komutanlar aristokrat kanları nedeniyle oradalar, prestijleri yüzünden değil, ancak FPA'nın hiçbir mazereti yok. Ve bir veya iki kez değil, yaklaşık 30 bölüm boyunca Yang veya Reinhard olmayan herkes boktan bir hata yapacak ve bundan faydalanacaklar. Her savaşın formülü aynı olunca, 'akıllı taktikler' olması onu ilginç kılmaz.

Anime boyunca değişmeyen bir şey, topal yan karakterler ve küçük kötüler. Küçük kötüler yalnızca başlangıca yakın görünürler ancak sıkıcıdırlar ve tek boyutlu karakterledir. Hiç şüphe yok ki animenin kıç yalayıcılarından bazıları "tarihe benzemesi gerekiyor çünkü insanlar böyleydi" diyecek, bu sadece saçmalık. Bu mantıkla animede olan neredeyse her şeyi mazur görebilir ve bunun tarihsel sembolizm olduğunu söyleyebilirsiniz. Plot Armor? Tarihsel sembolizm en iyisi! Serinin ilk 40 bölümünde kişiliği yokmuş gibi görünen Julian gibi karakterleri sevmem biraz zaman aldı. Politika hakkında konuşmayı seviyor. Bu onun karakteri. Neyse ki bu daha sonra değişiyor ama asıl mesele şu ki, diğer yan karakterler de bu kadar sıkıcı.

Yang'ın PLOT ARMOR'u da çok rahatsız edicidir. 1. perdeden sonra Yang stratejik olarak bir savaşı asla kaybetmez (Heinessein sayılmaz). Reinhard başarılı olduğunda çok daha büyük bir orduya sahip olmasına rağmen, her fırsatta Yang tarafından zorbalığa uğrar. Yang'ın taktikleri iyi ama ancak Reinhard da bir taktik deha olması gereken biri için çok kolay düşüyor gibi görünüyor, Reinhard sahip olduğu eski ustalığı kullanıyor ve tonlarca gemi göndermek dışında nadiren taktikler kullanıyor.

Yang aşırı OP. Bu, bir karakterin sürekli yenilmez olacağı başka bir anime olsaydı, çok eleştirilirdi ancak LOTGH'de herkes bunu görmezden geliyor neden eski seriymiş bilmem neymiş. Sadece Yang değil ve bir çok karakter böyle! Her şey tahmin edilebilir bu seride.

Şimdi tarih dersi bölümlerinden bahsedelim. Hiç olay örgüsü ilerlemesi olmayan ve sadece daha az umursayamayacağınız kurgusal bir tarihten bahseden birden fazla bölüm var. Yine bilgi dökümü ile bahsettiğim gibi, bu evrenin tarihinin bir bölümünü lanet bir tarih dersi olmadan anlatmanın birçok daha iyi yolu var. LOTGH bir olay örgüsü ve karakterlerle bir hikaye anlatmaya çalıştığını unutuyor ve sergiye çok fazla odaklanıyor. İnsanların bu animeyi bırakmasının asıl sebebi bence bundan kaynaklanıyor.

Apaçık kimin öleceğini görmemiz de bu seride bir şey. Bir karakter ailesine şefkat göstermeye başladığında er ya da geç ölür. Bunun en iyi örneği, Iserlohn'a saldıran şişman Galaktik İmparatorluk komutanıdır. Savaşa girip ölmeden önce ailesiyle bir an yaşıyor. Bu klişe sadece cehennem gibi değil, izleyiciye kişiliği olmayan ya da uzaktan ilginç hiçbir şeyi olmayan bir karaktere sempati hissettirmek için ucuz bir çabadır. O kadar kötüydü ki adını hatırlayamıyorum, tüm hatırlayabildiğim kocaman bir kafası olduğu.

Drama zaman zaman da boş ve cringedir. Bu dizideki kadınların çoğunun sadece sandviç yapmakta başarılı olduğu gerçeğini ayrıca değiştirmiyor.

Genel olarak klişelerle, tahmin edilebilirlikleriyle, mantık hatalarıyla ve plot armorlarla dolu olan boş bir seridir., mantık hatalarıyla ve plot armorlarla dolu olan boş bir seridir.

1/10 - Bu çöpe zamanınızı ayırmanıza değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marloon -- 30 Mart 2021; 15:59:39 >

• Marloon kullanıcısına yanıt

Çok düşmanca bir yazı olmuş ama ilk 2 bölümü bitirince hayal kırıklığına uğradım. Beklentim yüksekti. Yazının sertliği hariç tespitler ve tahlillere ilk 2 bölüm özelinde katılıyorum. Saçma sapan şeyler oluyor. Taktiksel deha dediği şeyi izliyorsun ve bunun olma ihtimali yok. Senaryo 5 yaşında çocuklar tarafından yazılmış gibi. Devam etmem galiba.

• seriyi gerçekten beğenen biri olarak arkadaşın eleştirilerini değerlendirmek istiyorum.

Alıntı

metni:
    Hayatınızda izleyebileceğiniz en overrated balon serisini tanıtıyorum size

ilk eleştirisi "overrated balon" olması. aslında eski ve az bilinen bir yapım ama bilenler de çok seviyor bu yüzden kült diye adlandırabiliriz.

öncelikle bu klasik eser yaşını maalesef belli ediyor. günümüzde rahatsız edici gelen ve klişeleşen teknikler eserde mevcut. ancak sayıca az ve eserin ritmini bozmuyor. anlatıcının olaya fazla dahil olması da bunlardan biri.

Alıntı

metni:
    Bu serinin yönetmeni "ALT METIN" denilen şeyin ne olduğunu bilmiyor sanırım, bazen bir seri her şeyi açıklaması gerekmez bunu izleyiciye bırakması gerekir. Aptal yerine koymaktır bu izleyiciyi. Galiba gerçek bir eser nasıl yazılır bilmeyenlerin bu animeyi bu kadar övme sebeplerinden biri olarak sayabiliriz bunu.

Alt metin ve aptala anlatır gibi göstermek farklı bir tartışma... eserde izleyici farkedememiş ama birden çok ANLATIM KATMANLARI var, yani eğer politik ve ahlaki değerlendirmeleri alt katmana itilseydi, eserdeki diğer anlatım katmanları zedelenecekti. zaten eseri de bir yandan değerli yapan bu. ufak tefek dokundurmalar yerine mevzuyu tüm ayrıntıları ve diğer ihtimallerle beraber önüne seriyor, izleyiciye de tüm ihtimalleri ve gerekçeleri değerlendirmeyi bırakıyor. küçük dokundurmayla anlayan anladı demek yerine üstüne basa basa bir kavramı vurguluyor. yine de bunu SJW filmleriyle kıyaslamamak lazım. reklam yapmıyor, işin özünü anlatıyor.

Buradaki herkes yüzlerce film, dizi ve anime izlemiştir. bunu sevenler gerçek eser nasıl olur bilmiyor demek doğru değil. bu yazarın bir tercihidir ve bu tercih animeyi EŞSİZ kılıyor. yazarın merkeze aldığı ve tartışmaya açtığı "hayır bunlar alt metin olmalıydı, doğrudan karakterler bu meseleyi değerlendirmemeliydi" demek seriyi anlamamak oluyor.

Mesela savaşı eleştiren, sorgulatan yüzlerce eser var. ancak bu eserler ya sadece duygulara hitap ediyor ya da sadece slogan atıyor. Bu anime savaş kavramını her ayrıntısıyla insanın içine işletiyor. Romantik bir şekilde savaşlar durmalı masalına inandırmıyor insanı.Animede savaşların neden kaçınılmaz olduğu, savaş sisi, barışa giden süreci, savaşların finansmanını, rantını, askerleri, kurmayları aktörlerin motivasyonunu, Asker-Politikacı (ve genel olarak siyaset) ilişkilerini, Emir almayı, Emir vermeyi, hiyerarşiyi, insiyatif almayı, psikolojik savaşı, güç dengesini, farklı anlam katmanlarında titizlikle anlatıyor. eğer "anlatma-göster" prensibini benimseseydi bunu yapamazdı. mesela bunu izleyen biri clusewitz'in savaş üzerine kitabını çok daha hızlı kavrayacaktır. ya da ukrayna-rusya savaşının neden var olduğunu daha sağlıklı değerlendirecektir.

Alıntı

metni:
    Anime boyunca değişmeyen bir şey, topal yan karakterler ve küçük kötüler. Küçük kötüler yalnızca başlangıca yakın görünürler ancak sıkıcıdırlar ve tek boyutlu karakterledir. Hiç şüphe yok ki animenin kıç yalayıcılarından bazıları "tarihe benzemesi gerekiyor çünkü insanlar böyleydi" diyecek, bu sadece saçmalık. Bu mantıkla animede olan neredeyse her şeyi mazur görebilir ve bunun tarihsel sembolizm olduğunu söyleyebilirsiniz. Plot Armor? Tarihsel sembolizm en iyisi! Serinin ilk 40 bölümünde kişiliği yokmuş gibi görünen Julian gibi karakterleri sevmem biraz zaman aldı. Politika hakkında konuşmayı seviyor. Bu onun karakteri. Neyse ki bu daha sonra değişiyor ama asıl mesele şu ki, diğer yan karakterler de bu kadar sıkıcı.

yan karakterler sıkıcı diyen çarpılır. ancak şu bir gerçek ki seride yüzlerce karakter var. öyle ki karakter 50 bölümdür seride var olmasına rağmen çok sonradan karakterin varlığını farkedebiliyoruz. bu nedenle bazı yan karakterlerin kişiliğini çözemiyoruz. Oberstein, Reuenthal, Mittermeyer, Attenborough, Cazellnu, Olivier Poplan, von Schenkopp gibi yan karakterlere sahip seri... ve hepsinin ayrı bir kişiliği, motivasyonu ve hayali var. çoğu da gayet derin ve renkli karakterler. ben kendi aralarında goygoy yapmalarını bile beğeniyorum. Ancak itiraf etmeliyim ki karikatürize kötüler mevcut. yine de kişiliksiz değiller.

Alıntı

metni:
    Serinin başında ve bir süredir MC olmayan komutanlar bir orduyu komuta etmekte beceriksizdir ve aptalca hatalar yaparlar. Yang veya Reinhard bu aptallardan biriyle dövüşürse kimin kazanacağını salak değilseniz bilirsiniz zaten. Goldenbaum imparatorluğu altında bunu bir ölçüde anlayabilirsiniz, çünkü komutanlar aristokrat kanları nedeniyle oradalar, prestijleri yüzünden değil, ancak FPA'nın hiçbir mazereti yok. Ve bir veya iki kez değil, yaklaşık 30 bölüm boyunca Yang veya Reinhard olmayan herkes boktan bir hata yapacak ve bundan faydalanacaklar. Her savaşın formülü aynı olunca, 'akıllı taktikler' olması onu ilginç kılmaz.

Okuyan da tüm komutanlar beceriksiz sanacak. şu var ki bazı komutanlar "aptalca hatalar" çok yapıyor. bu sadece ana karakterin önünü açmak için de değil, bazı komutanların gerçekten liyakatsiz oldukları için hata yapıyorlar. (al sana alt metin) bunu nereden biliyoruz? başka yerlerde aslan kesilip ana karakterlerle karşılaşınca kediye dönen karakterler yok. Aslında karşı taraflarında da gayet becerikli komutanlar var. örneğin Oramiral Merkatz bunlardan biri. hepsi aptal demek hatalı oluyor. yine FPA tarafına da en bariz örneği Alexander Bucock karakteri. aptal mı? kesinlikle değil. canını dişine takarak yaşlı kurt gibi son nefesine kadar mücadele etmeyi biliyor. ancak liyakatsiz olanlar da var. aristokrasi mazereti çok güçlü. anime alt metninde bunu oldukça vurguluyor. ancak alt metindeki diğer vurgulanan kavram kaçırılmış. bu kavram ise FPA devletinin meritokratik değil, Nepotizm ve Kleptokrasi (bir ülkede iktidarı ele geçiren bir siyasal veya ekonomik grubun, o ülkenin kaynaklarını sistemli olarak soyması) ile yönetilen bir devlet olduğunu fark edememiş. hala FPA'dan liyakatli atama bekliyor.

Bir de işin şu yanı var, Lohengramm galaksiye yenilik getiriyor. Bu yeni düzene ayak uyduramayan komutanlar ise çok beceriksiz görünebiliyor. çünkü alışılageldik taktikler işe yaramıyor.

Alıntı

metni:
    Yang'ın PLOT ARMOR'u da çok rahatsız edicidir. 1. perdeden sonra Yang stratejik olarak bir savaşı asla kaybetmez (Heinessein sayılmaz). Reinhard başarılı olduğunda çok daha büyük bir orduya sahip olmasına rağmen, her fırsatta Yang tarafından zorbalığa uğrar. Yang'ın taktikleri iyi ama ancak Reinhard da bir taktik deha olması gereken biri için çok kolay düşüyor gibi görünüyor, Reinhard sahip olduğu eski ustalığı kullanıyor ve tonlarca gemi göndermek dışında nadiren taktikler kullanıyor.Yang aşırı OP. Bu, bir karakterin sürekli yenilmez olacağı başka bir anime olsaydı, çok eleştirilirdi ancak LOTGH'de herkes bunu görmezden geliyor neden eski seriymiş bilmem neymiş. Sadece Yang değil ve bir çok karakter böyle! Her şey tahmin edilebilir bu seride.

gelelim asıl konuya... dizide plot armor var mı? aslında yok. Ana Karakter bir çok açıdan kusurlu bir karakter. Savaş alanında da politikada da zaaflarını hiç bir zaman düzeltemiyor. ve bu zaafları hem kendisine hem de milletine pahalıya patlıyor. ancak kendisi muazzam bir taktisyen. çok yetenekli bir taktisyen olmak PLOT ARMOR sayılır mı? bence sayılmaz.

Ben yang wenli, Lohengramm'ı dövüyor eleştirisini anlamıyorum. çünkü Yang wenli Taktisyen, Lohengramm ise stratejist. bu nedenle yang Wenli kazanırken bile kaybetmesine rağmen, Lohengramm kaybederken bile toplamda kazanıyor. yani kısacası -spoiler sayılmaz- yang wenli bir muharebeyi kazanırken Lohengramm tüm savaşı kazanıyor. Anime bu dengeyi çok güzel kurmuş, bu yüzden yang wenli yerinde sayarken ve politikaya etki edemezken, Lohengramm başarı basamaklarını hızlıca tırmanıyor. Yani insanlar eski olduğu için görmezden gelmiyor mantığını kavrıyor.

çok op denen Yang Wenli,

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    hiç bir zaman kesin zafere ulaşamadı. tüm başarıları geçici kazanımlardan öteye gidemedi. politikacıların kuklası olmaktan kurtulamadı.

karakterler çok op değil, başka bir eserde op karakterler hiç bir formüle oturmuyor çünkü. serideki en op karakter Julian denen çocuk. hiç yazılmasa daha iyi olurmuş.

Gundam serisindeki gibi tek bir robot 100lerce robotu yok etmiyor.

STAR WARS'taki gibi koskoca imparatorluk 3-5 asinin peşine düşüp kepaze olmuyor. şapkadan tavşan çıkmıyor.

Star Trekteki gibi insanlara bir ütopya çizmiyor. Demokrasi iyidir masalını okumuyor. ve yine tek gemiyle galaksiyi kurtarmıyorlar.

Warhammer 40 K gibi grimdark yapacağım diye şiddet festivaline dönüştürmüyor. sebepsiz ve sınırsız savaşlar yok.

savaşlarda yüz binlerce insan ölüyor ve bu rakamın ağırlığını hissettiriyor. bazı karakterlerin sağ duyusu daha fazla ancak yine de çok güçlü değiller. hepsinin bambaşka zaafları var, bazıları fazla merhametli, bazıları fazla duygusuz, bazıları aceleci, bazıları kırı kırk yarıyor. bazıları fırlama bazıları ağırbaşlı, fazla gururlu, ... herkes her konuda yetenekli değil. bir adam iyi bir taktisyense bırak da kaybedeceği savaşa girmesin, nerede çekileceğini bilsin...

Alıntı

metni:
    Apaçık kimin öleceğini görmemiz de bu seride bir şey. Bir karakter ailesine şefkat göstermeye başladığında er ya da geç ölür. Bunun en iyi örneği, Iserlohn'a saldıran şişman Galaktik İmparatorluk komutanıdır. Savaşa girip ölmeden önce ailesiyle bir an yaşıyor. Bu klişe sadece cehennem gibi değil, izleyiciye kişiliği olmayan ya da uzaktan ilginç hiçbir şeyi olmayan bir karaktere sempati hissettirmek için ucuz bir çabadır. O kadar kötüydü ki adını hatırlayamıyorum, tüm hatırlayabildiğim kocaman bir kafası olduğu.

kimin öleceği kesinlikle belli oluyor. ama karakterlerinin ailesini göstermekle ilgisinin olduğunu düşünmüyorum. en önemli örneği mittermayer ve cazelnu.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    zaten Animede neredeyse herkes ölüyor. karakterler ailesi gösterilmese de ölüyorlar. örneğin Siegfried Kircheis, Amiral Merkatz (ailesinin var olduğunu bilmemize rağmen göstermediler.) Turnith, Adalbert von Fahrenheit, Cornelius Lutz gibi.

Eserin pek çok yerinde zorlama senaryolar da mevcut, bu senarist tembelliğinden olmasa da biraz daha düşünülse daha iyi çözüm bulabilirlermiş. ancak yine de bu eser kadar savaşı ve politikayı iyi anlatan ama insan faktörünü görmezden gelmeyen onlarca temayı ustalıkla işleyen bir esere denk gelmedim. tüm garipliklerine ve yaşına rağmen benim için en iyi animedir. ben bu eleştiriyi çok acımasızca buldum bence yazar seriyi anlamamış.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.