Şimdi Ara

Lehim İstasyonu Sensor Hatası(Lf-1600)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bende xytronic lf-1600 lehim istasyonu var. Normalde çalışıyordu fakat sanırım düşmeye bağlı S-E yazıyor acinca. Kullanma kılavuzuna baktım. Sensör hatasıymış. Sorun nedir? Sensörü nerdedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multicaglar -- 2 Temmuz 2015; 18:22:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sensör ısıyı algılaması için havyada olur. 2. resimde havyanın orta kısmında spiral metal bişey var. Ve ucuna kablo bağlı. Bence sensör o parça. Sensörle kart arasındaki bağlantı kopmuş olabilir. Kartta göremediğiniz çatlak olabilir.
  • Bende öyle düşündüm de takip ettiğimde toprak olduğunu gördüm.

• Bilen yok mu beyler?
  • Kitapçığında rezistansın içinde olduğu yazıyor. yakından tekrar bir gözat derim.

"The temperature is maintained within +/-3°C (+/- 6°F) of its operating temperature by a thermocouple sensor placed in the head of the heating element"
  • Sanırım rezistansı gitmiş. Sensor yerine termokupl bağladım. Bu sefer heater hatası verdi. Seramiği kırılmış galiba 2 parça. Seramiği değişince çözülcek gibi.

• Konuyu hortlatmak gibi olacak ama,

5-6 senedir Xytronic LF-8000 havya istasyonu kullanıyorum, 6 ay kadar önce benim havya istasyonundaki ısı göstergesi alakasız değerler göstermeye başladı. Bir baktım ki havyanın ucu kor hale gelmiş, hemen kapattım. Soğuduktan sonra açtım yine saçma rakamlar gösterdi ve havya aşırı ısındı. 210ESD havya alıp değiştirdim ve sorun çözüldü ancak şimdi (6 ay sonra) tekrar aynı durum ortaya çıktı. Acaba istasyonun havya beslemesinde mi bir sorun var yoksa bu aldığım havyanın ömrü çok daha çabuk mu doldu?

Bu sorunu yaşayan başkaları var mı? Havyanın içindeki iki bacaklı, eski kutupsuz kondansatörlere benzeyen komponentten şüpheleniyorum, onun kodunu veya ne olduğunu bilen var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.