Merhabalar, DL380 sunucu için ekran kartı kullanacağım. Ekran kartında 8pin, sunucuda ise 10 pin mevcut. İlgili kablo bağlantısı yapmak için yardıma ihtiyacım var. Temin ettiğim bilgilere pinoutlar aşağıdaki gibi. Konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi? |
10 PIN GPU POWER Kablo Hk.
-
-
Merhaba,
Tam olarak aşağıda ileteceğim görsellerdeki gibi bi' durum mevcut sanırım, doğru mudur? Şayet öyleyse; çevirici yardımıyla ilgili durumu çözümlemeniz gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 15 Aralık 2024; 8:26:4 >
-
Kısmi olarak gösterdiğiniz gibi. İletmiş olduğunuz fotoğraf konuya hitap ediyor sayılabilir. Bende durum tam anlamıyla aşağıdaki fotoğraftaki gibi. Bu arada sistem hakkında:
-PCI'dan güç bağlantısı çekmeden direk GPU takınca x16 slotu 75w destekliyor.
-10pinlik bölümden güç bağlantısı çektiğimde 150w desteklediğini öğrendim.
-Sunucuda bu PCI'dan 2 adet mevcut. Her ikisinden de 150w+150w çekip tek ekran kartına verme niyetim var. He olur veya olmaz bilemem. Ekran kartını veya sunucuyu elime alma ihtimalim de var.
-Sunucuda 750w+750w iki tane güç kaynağı mevcut. (Bu namussuzlar toplam 1500w yapmıyor. balanced veya yedek mod var. 750w yani toplam)
-2 adet işlemci, 144gb ram (24 slotun 11'i dolu), 8 adet 15k sas disk
-PCI'lara ssd converter takacağım ordan da biraz güç kaybım olacak ama çok da etkilemez diye düşünüyorum.
Sistemin genel yapısını topladığımda 750w yapar mı bilmiyorum.
GPU'ya yük binince 180-225w çektiği yazıyor sağda solda. biz ona 250diyelim. 750-250= 500w yapar. CPU'lar 150+150=300 çeksin. 200 kalır elimizde. SAS+fanlar vs muhtemelen 750w'ı aşıyor.
PSU'yu 1200w'a yükseltmektense GPU için harici PSU daha mantıklı duruyor. Hesaplarım doğru mu yanlış mı bilmiyorum tabi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X