Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Lehim yapamıyorum yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam piller normalde asla lehimlenmez. Punta yapılır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eldeki imkanlar sınırlı. İnternet'te baya lehim yapan vardı. Bende sorun olmaz diye düşündüm.
  • Hocam yapılır zora düşünce tabii. Ben biraz profesyonel anlamda yaklaşmıştım

Ayrıca EEPROM u resetlemeniz gerekecek. Yoksa pilden verim alamazsınız. Basit bir yol ise pili değiştirirken EEPROM a bağlı uçlara adaptör voltajı vermek

• Ilk defa duyuyorum bunu. İnternetten bir araştırayım ozaman.

• Laptop bataryası pilleri sadece paralel ve seri bağlanmış pillerden oluşmaz. İçeriğinde şarj devresi, aşırı şarj koruması, “PİL DÖNGÜSÜ SAYACI”, aşırı ısınma koruması gibi özellikler vardır.

Her üretici ürettiği pile döngü sayısı biçer. EEPROM bu döngüye göre laptopun pilden çekeceği akımı sınırlar. Bu demektir ki bilgisayar daha yavaş çalışacaktır. :)

• Hocam cihazım 10.5 senelik. Ve yüzde 40 ile çalışıyordu orjinal pili.

1 saat gidiyordu ben sökmen önce. Orjinal pilleri sanyo marka. Bu kadar dayandığına göre çok kaliteli olmalı.

Adaptör ile kaç volt vermemiz Lazım? Bide yeni pillerim 6 tane. Batarya ise 8 pilli. 2 tane de eski pili takayım diyordum. Sıkıntı olur mu acaba?

• yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Hocam batarya kümesinden çıkan voltaj kadar kontrolcüye voltaj verin ama diyotla tabii ki

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.