Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Lehim yapamıyorum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayda yılda bir lazım olur belki diye çinden ucuz lehim makinası, lehim teli ve pasta aldım.

Laptop bataryasının içindeki pilleri yenisi ile değiştireyim dedim. Yarım saatte anca 2 pili birbirine bağladım. Kriz gerçirdim resmen. Yapışmıyor bir türlü.

Sorum beceriksizlik bende mi yoksa bu ucuz mallarla lehim yapılmaz mı?

• Lehim makineniz kaç w ?

Lehim teli önemli kurtel,Feray,soldex önerilir.piyasada satılan dandik lehim telleri insanı gerçekten cildirtir.

Havya ucunu temizlemek içinde nişadir kullanmanız lazım veya bulaşık teli.

Eliniz yapa yapan alisicaktir.

yardımcı olur belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun577 -- 14 Mayıs 2018; 7:27:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lehim pastası (reçine) kulanmayın. Zira kullandığınız lehim teli içerisinde yeterince reçine vardır. Bir diğer nedende havya yeterince ısınmıyordur, lehim yapsanız bile soğuk lehim olacaktır.
  • Lehim tabancası veya havya olarak isterseniz çivi ısıtıp kullanın ama lehim teli konusunda kesinlikle kaliteli birşey kullanın. Aksi halde delirtir insanı. Piyasadaki ucuz cin mali lehimler resmen çamur gibi.

• ghostmanzero G kullanıcısına yanıt
    Çamur gibi olması bir yana,eriyene kadar insanı çileden çıkarıyor.Ve erittigimizde mat bir görüntü oluşturuyor.

• harun577 H kullanıcısına yanıt
    Özellikle de lehim işlerinde kaliteli malzemenin ne kadar önemli olduğunu kaliteli malzeme kullanınca öğrendim :D kart basıldı geldi. üreticimizde delik içi kaplama yapılmıyordu. Dünya kadar via var ve çok küçük çapları. oralara tek damar ince bakır tel koyup lehimlemem lazım. eritiyorum erimiyor, eriyor havyadan pede geçmiyor, pede geçiyor mat ve iğrenç duruyor.En son pes ettim .Bir abimizden hollanda malı bir 0.5 lik lehim teli aldım. yani inanın eski telle bir iki ped için harcadağım zamanla kartı komple bitirdim.
  • pillerin üzerini zımparalamanız lazım yoksa lehim tutmaz yada bıçak gibi birşey ile dikkatlice kutup başlarını kazıyın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun577

Lehim makineniz kaç w ?

Lehim teli önemli kurtel,Feray,soldex önerilir.piyasada satılan dandik lehim telleri insanı gerçekten cildirtir.

Havya ucunu temizlemek içinde nişadir kullanmanız lazım veya bulaşık teli.

Eliniz yapa yapan alisicaktir.

https://youtu.be/YC94YQdYjOU yardımcı olur belki.
    Hocam çin malı 2dolarlık makina. Yazdığı değeri de vermez muhtemelen. Eritmede bir problem yok, hızlıca eriyor fakat yapışmıyor. Mesela videoda görüyorum adam damla gibi lehimi damlatıyor, bu zıkkım lehim makinasına yapışıp kalıyor, doğru düzgün sürülmüyor bile. Hayva ucunu arada peçete ile sertçe siliyorm ama ne kadar temizlenir bilmiyorum.

@whitestone58

Hocam bide pastasız deneyeyim ozaman akşam. En son fırlatıp attım umarım çalışıyordur makina

@ghostmanzero

Hocam dediğiniz gibiyse sıkıntı bende değil telde olabilir . kaliteli bir tel alıp deneyeyim. Marka falan var mı tavsiye edilebilecek?

@çiköfte

Hocam aslında ilk yaptığım çok iyi tuttu, sonrası tutmak bilmedi. Videoda adam 1 lehime 5 saniye harcıyor, ben 5dk da yapamadım ağladım Deneyeyim zımpara işini.

Hocam videoyu izledim. Sanırım benim tel çok kötü Soldex midir nedir o telden alıp deneyeyim. Teşekkür ederim video için tekrardan
  • Soldex yada Weller lehim teli kullanın.

• yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Kötü lehim teli biraz zor erir,, eriyince lehimlenecek yüzeyi tutmaz, tutsa bile rengi soluk grimsi olur parlamaz,,,

İyi lehim teli ise hemen erir, lehimlenecek yüzey temiz ise hemen tutar ve toplu iğne başı gibi parlak olur..

Kötü lehim baş belası, kötü çok ısınan havya baş belası,

Kötü havya lehimi eritmek için ucunda yer seçer, eritsede çok ısıtıyorsa lehimin pastası falan kalmaz, lehim yapılana kadar lehim kalitesi düşer,

Anlaşılan herşey zincirleme ..

• Her kaliteli lehim parlak olacak diye kural yoktur
    60/40
    63/37
    Yukardaki karisimlarin kalitelileri gayet parlak olur ozellikle pamuk ve alkol ile temizlenince
    Sn96Ag2 gümüş karışımlı lehim çok sağlam olur soğuk lehim olma ihtimali düşüktür fakat mat renk olur
    Sırf kalay karışımlı SN100 lehim telide yine sağlam fakat mat görünümlüdür.

Bir çok karışım lehim teli kullandım en iyi karışım bana göre
    Kalay gümüş bakır karışımıdır (Sn96Ag2).Fakat 60/40'a gore lehimlemek güçtür
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Hocam erime de sıkıntı yok gibiydi ama sanki hemen yanıp yapışma özelliği gidiyor gibiydi. Soldex marka sipariş geçtim bugün. Gelince bir test edeceğim.

Havyanın ucuna değer deymez, lehim duman oluyorsa, ısı çok fazla olabilir,, biraz önce şu ürün tavsiye olundu BK950D ,, veya 908 veya 936 setlerden birine bakabilirsiniz ,,,

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Ayda yılda 1 lehim ihtiyacım olduğu için pahalı bişeye gerek duymadım. Bu cin malı ucuz havyalarda ısı ayarı yapmamız mümkün mü?

Neyse şu soldex telim gelsin de ozaman belli olur sıkıntının nedeni

En kolay yoldan, basit bilinen dimmer devresi ile olur,, ben öyle yaptım, daha sakin lehim yapıyor,,
    goo.gl
    Resim: Dimmer Nedir, Nasıl Bağlanır – KontrolKalemi.Com
    https://goo.gl/images/JoK2fs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 15 Mayıs 2018; 13:14:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

Ayda yılda 1 lehim ihtiyacım olduğu için pahalı bişeye gerek duymadım. Bu cin malı ucuz havyalarda ısı ayarı yapmamız mümkün mü?

Neyse şu soldex telim gelsin de ozaman belli olur sıkıntının nedeni
    Şuna bi göz at ben kullanıyorum, oldukça iyi istasyon havyası gibi hafif.

m.tr.aliexpress.com
    Online Shop BEST-102C Sıcaklık Ayarlanabilir Kaynak havya Anahtarı ile | Aliexpress Mobile
    https://m.tr.aliexpress.com/item/32825884492.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&productId=32825884492&productSubject=-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 15 Mayıs 2018; 16:56:38 >

• Soldex marka lehim teli ile bugün lehim yaptım. Çok kolay ve rahat oldu. Demekki sorun ucuz lehim telindeymiş. Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
    Yapabildiginize sevindim hocam.

Ama lehimden çıkan dumanı solumayiniz.

Mümkünse havadar bir ortamda görün isinizi.

Sağlığınızdan daha önemli ne olabilir ki?

Haklısınız. Ayda 1 kere lehim yapsamda dikkat etmem gerekli. Teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.