bu gördüğünüz kablo sayesinde birleştirme yapıcam (tak çıkar) . Ama lehim yapamıyorum . Makşna mı problemli , ben mi yoksa lehim tel mi ? ince tel alırsam yapabileceğimi söyleyenler var . Bi elektrikçiye götürüp yaptırsam olur mu ?
Lehim yapılmamasının başlıca sebepleri var , sizde kendinize pay bicin;
- havyanin yeteri kadar isinmamasi
- lehim telinin çok kalın olması
- havya ucunun parlak olmaması , temiz olmaması
- lehim yapılan alanın lehim tutmayacak malzeme olması ( mesela krom )
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
dfk24
kullanıcısına yanıt
elektrikçiye yaptırabilirmiyim ?
MrEmre06M
kullanıcısına yanıt
elektronik tamirci. kısaca bir cep telefoncu tamircisine gidiniz. Ancak neden sorun yaşadığınızı anlatır mısınız? Lehim alet fazla ısınırsa lehimi engeller. Kablo ucu bir kere aşırı kızmışsa bir daha lehim tutmayabilir. Kablo ucu yeterince ısıtılıp lehimi kendine sardıysa sonra lehimleneceği yere ufak bir temas ile lehimlersiniz. Lehimenecek yüzeylerin önce lehimi kendine sarması sağlanır. Siz çok uğraştıysanız yüzeyler bzulmuş olabilir, zıparalayın.
şerit ledin lehim yapacağın kısmını zımpara ile birazcık pürüzle. daha sonra alkol ile sil. lehim telini azıcık pastaya bulandırıp şerit ledin üzerine biraz lehim sür. aynı şeyi kabloya da yap. daha sonra havya ile ikisini kavuştur.
Şerit ledler üzerinde bulunan kesim noktalarındaki bakır iletken üzerinde ince bir film katman bulunur. Öncelikle bu tabakayı dikkatlice kazıyın/sıyırın ardından havya ile ısıtıp yüzeye lehim sardırın. Sonra kablo ucunu lehimleyip havya ile birbirine iliştirin.
karafetvaK
kullanıcısına yanıt
Sorunu çözdüm lehim telinden kaynaklanıyormuş . Bu işler için 0.5mm lik teller gerekli imiş . benim tel 1.2mm :D