Şimdi Ara

En Doğru Batarya Kalibrasyonu Nasıl Yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
5
Favori
76.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar batarya kalibrasyonları hakkında çeşitli şeyler söylendi az önce bir konu altında şöyle birşey gördüm doğruluğunu test etmek ve bilenlerde yardım almak amaçlı bu konuyu açtım.

Bataryayı kalibre etmek:
    Android de her ROM kurulduktan sonra batarya kalibrasyonu yapılmadığı için batarya durumunu yanlış gösterir.Bunu önlemek için;

- Telefon'u kapanana kadar pilini tüketin
    - Telefon Kapalı Konumdayken 100% kadar Şarj edin
    - Bittiğinde Telefonu yoğun bir şekilde 5-10 dk kullanın
    - Tekrar telefon açık bir şekilde 100% kadar şarj edin
    - CWM ye girin advanced > wipe battery stats ı seçin

yukarıdakini ilk defa duydum benim bildiğim ise aşağıdakiydi

telefonu açıkken %100 şarj et
    telefonu kapat kapalı durumda 30 dk şarj et
    telefonu aç 1 dk kadar sonra kapat tekrar 30 dk şarj et
    CWM ye girin advanced > wipe battery stats ı seçin

acaba hangisini yapmak daha doğrudur ve hangisinden iyi sonuç alırız...

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz_227 -- 27 Şubat 2012; 9:36:35 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

En Doğru Batarya Kalibrasyonu Nasıl Yapılır

Batarya kalibrasyonu, cihazınızın batarya seviyesini doğru bir şekilde yansıtmasını sağlamak için önemli bir adımdır. İşte en doğru batarya kalibrasyonu yapma adımları:

1. Bataryayı Boşaltın: Cihazınızı pil tamamen bitene kadar kullanın. Cihazınız otomatik olarak kapanmalıdır.

2. Cihazınızı Kapatın: Cihazınız tamamen kapandıktan sonra birkaç dakika bekleyin.

3. Yüklemeye Başlayın: Cihazınızı kapatılmış haldeyken şarj cihazına bağlayın.

4. Şarj Olmasını Bekleyin: Cihazınızı, batarya %100 dolana kadar şarj edin. Bu işlem birkaç saat sürebilir.

5. Kodu Girin: Bazı cihazlar, batarya kalibrasyonu için özel bir kod gerektirir. Bu kodu cihazınızın üretici web sitesinden veya kullanma kılavuzundan alabilirsiniz.

6. Cihazı Tekrar Başlatın: Cihazınız tamamen şarj olduktan sonra şarj cihazından çıkarın ve yeniden başlatın.

Batarya Kalibrasyonu Kodu:

Batarya kalibrasyonu kodu, cihazdan cihaza değişir. Bazı yaygın kalibrasyon kodları şunlardır:

• Samsung: *#0228#
    • LG: 3845#*855#
    • Huawei: ##2846579##

Notlar:

• Batarya kalibrasyonunu ayda bir kez veya batarya performansında bir düşüş fark ettiğinizde yapmanız önerilir.
    • Kalibrasyon sürecini kesinlikle kesmeyin.
    • Cihazınızda özel bir batarya kalibrasyonu özelliği varsa, lütfen üreticinin talimatlarını izleyin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yokmu bir bilgisi olan arkadaşlar....
  • Bende merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: coldblue_

Bende merak ediyorum
    Ben Dün Telefonu Şarja Koydum Alttaki İşlemleri Yaptım Bugün Bataryanın Voltajını Ölçtüğümde 4200+ Birşey Çıkmıştı Yani Başarılı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIF

Ben Dün Telefonu Şarja Koydum Alttaki İşlemleri Yaptım Bugün Bataryanın Voltajını Ölçtüğümde 4200+ Birşey Çıkmıştı Yani Başarılı :D

Alıntıları Göster
    bende şu anda alttakini tekrar yapıyorum daha öncede yapmıştım ama romu fazla kullanmadıpğım için bişey anlamadım lşimdi yine yapıyorum üsttekinide daha önce deneyen arkadfaşlar varsa izlenimlerini aktarabilirlermi birde kullandıkları romları yazarlarsa daha iyi olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz_227

bende şu anda alttakini tekrar yapıyorum daha öncede yapmıştım ama romu fazla kullanmadıpğım için bişey anlamadım lşimdi yine yapıyorum üsttekinide daha önce deneyen arkadfaşlar varsa izlenimlerini aktarabilirlermi birde kullandıkları romları yazarlarsa daha iyi olur..

Alıntıları Göster
    Alttakini yapıyordum ben üsttekini deneyenler varsa yorum yapabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heikki

Alttakini yapıyordum ben üsttekini deneyenler varsa yorum yapabilirler.

Alıntıları Göster
    hiç birini yapmadım yapmayada niyetim yok. Telefonda aramaları mesajlaşmaları net kullanımı vs. çok olan insanlara şarj dayanmaz hiç bir telefonda. Benim gün arasında şarjım azalacak bu tip işlerlemi uğraşacam ? Azaldığı yerde takıyorum şarja işim çıkıncada çıkartıp şarjdan gidiyorum. Ha böyle batarya 1 yıl dayanır 2 yıl dayanır farketmez işimi görüyorum sonuçta.
    Bu tip şeyler işe yarıyor olabilir ama sürekli uygulanamaz BANA GÖRE

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu nasıl pil ?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ns.xombe

hiç birini yapmadım yapmayada niyetim yok. Telefonda aramaları mesajlaşmaları net kullanımı vs. çok olan insanlara şarj dayanmaz hiç bir telefonda. Benim gün arasında şarjım azalacak bu tip işlerlemi uğraşacam ? Azaldığı yerde takıyorum şarja işim çıkıncada çıkartıp şarjdan gidiyorum. Ha böyle batarya 1 yıl dayanır 2 yıl dayanır farketmez işimi görüyorum sonuçta.
    Bu tip şeyler işe yarıyor olabilir ama sürekli uygulanamaz BANA GÖRE

Alıntıları Göster
    Üstteki yöntem benim yöntem .Ben onu daha garantili olsun diye yazmıştım siz nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

Üstteki yöntem benim yöntem .Ben onu daha garantili olsun diye yazmıştım siz nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz...

Alıntıları Göster
    başka bir yerde farklı bir acıklama vardı.. bende merak ediyorum doğru yol hangisi. CWM menüden batarya bölümünü sildiğim oluyor arada zaten menüyü son zamanlrda kullanmaya başladım. ama gecenlerde battary uygulaması yüklemiştim onda benim görüğüm voltaj da sizin verdiğiniz değerle aynı, ben calibrasyon yapmadım hiç kafama görede cıkarıyorum takıyorum şarja, öyleki internet kullanıyorum şimdi, sürekli bitiyor e işim oluyor cıkacağımda dolsun dolmasın alıyorum.. tabi li-on pillerin özelliği bitmeden şarj etmek daha iyi ama dolmadan cıkarmak da ne gibi zararları olur mu bilmiyorum tam olarak, bende genelde bitmeden şarj yapıyorum mümkünsede tam dolduruyorum, internet yoğun kullnımındaysa zaten dolması cok zor oluyor şarjda duruyor uzun zaman.. bil konusu aslında cok önemli bir konu!! ne kadaruzun sürerse şarj o kadar iyi,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj-61 -- 5 Temmuz 2012; 14:51:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dj-61

başka bir yerde farklı bir acıklama vardı.. bende merak ediyorum doğru yol hangisi. CWM menüden batarya bölümünü sildiğim oluyor arada zaten menüyü son zamanlrda kullanmaya başladım. ama gecenlerde battary uygulaması yüklemiştim onda benim görüğüm voltaj da sizin verdiğiniz değerle aynı, ben calibrasyon yapmadım hiç kafama görede cıkarıyorum takıyorum şarja, öyleki internet kullanıyorum şimdi, sürekli bitiyor e işim oluyor cıkacağımda dolsun dolmasın alıyorum.. tabi li-on pillerin özelliği bitmeden şarj etmek daha iyi ama dolmadan cıkarmak da ne gibi zararları olur mu bilmiyorum tam olarak, bende genelde bitmeden şarj yapıyorum mümkünsede tam dolduruyorum, internet yoğun kullnımındaysa zaten dolması cok zor oluyor şarjda duruyor uzun zaman.. bil konusu aslında cok önemli bir konu!! ne kadaruzun sürerse şarj o kadar iyi,

Alıntıları Göster
    Bu android cihazlar fabrika çıkışlı romlarında kalibrasyonsuz geliyor heralde.
    Gio kullanıyorum.Orjinal 2.3.3 sürümünde batarya simgesindeki hareketlere göre %55 den %30 lara vs. düşüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: azizerkan07

Bu android cihazlar fabrika çıkışlı romlarında kalibrasyonsuz geliyor heralde.
    Gio kullanıyorum.Orjinal 2.3.3 sürümünde batarya simgesindeki hareketlere göre %55 den %30 lara vs. düşüyor.

Alıntıları Göster
    Selamün aleyküm ARkadaşlar .. Bir maruzaatım olacaktı yardımcı olursanız çok sevinirim .
    Bende sony xperia p var 2.3.7 ile aldım .
    1 hafta il dışında olduğum için bazı samsungların ucu buna oluyordu ve onunla şarj ettim pil'in nerdeyse %50 sini yedim öldü gibi birşey
    go power master uygulaması kullanıyorum full olduğunda 119 saat filan gösterirken şimdi 52 saat gösteriyor tabi o kadar gitmiyor ama sürelerden anlayabiliyoruz.. memlekete döndüğümde 4.0.4 e güncelledim onunla alakası varmı blmiyorum ama batarya baya kötü drumda .. kaliprasyon yaparsan kendine gelirmi acaba ? yardımcı olursanız sevnrm

• quote:

Orijinalden alıntı: DespueRr

Selamün aleyküm ARkadaşlar .. Bir maruzaatım olacaktı yardımcı olursanız çok sevinirim .
    1 hafta il dışında olduğum için bazı samsungların ucu buna oluyordu ve onunla şarj ettim pil'in nerdeyse %50 sini yedim öldü gibi birşey
    go power master uygulaması kullanıyorum full olduğunda 119 saat filan gösterirken şimdi 52 saat gösteriyor tabi o kadar gitmiyor ama sürelerden anlayabiliyoruz.. memlekete döndüğümde 4.0.4 e güncelledim onunla alakası varmı blmiyorum ama batarya baya kötü drumda .. kaliprasyon yaparsan kendine gelirmi acaba ? yardımcı olursanız sevnrm

dostum yanlış yerdesin burası sadece Huawei bölümü bu sorununun Sony bölümünde paylaş...

• quote:

Orijinalden alıntı: regasoft

quote:

Orijinalden alıntı: DespueRr

dostum yanlış yerdesin burası sadece Huawei bölümü bu sorununun Sony bölümünde paylaş...

Alıntıları Göster
    peki bu cwm hangisi , Rom managermi kaliprasyon yapmak istesem .. rom managerde advanced göremiyorm

• arkadaşlar ben alttaki yöntemle 2.3 gb deyken yapiyordum duzgun calisiyordu.sonra aurora elora falan tukledim ne zaman yapsam ise yaramiyor.%50 den %30 a dusuyor hemen mesala sonra 1 saat oyle gidiyor tekrar hizli bi sekilde dusuyor.baska nasil kalibrasyon yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dikerow

arkadaşlar ben alttaki yöntemle 2.3 gb deyken yapiyordum duzgun calisiyordu.sonra aurora elora falan tukledim ne zaman yapsam ise yaramiyor.%50 den %30 a dusuyor hemen mesala sonra 1 saat oyle gidiyor tekrar hizli bi sekilde dusuyor.baska nasil kalibrasyon yapabilirim?

batarya kalibrasyomu yapın, ardından bir hafta boyunca tam dolum tam bosaltım(telefon kapanana kadar) sorun duzelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperspeed55

quote:

Orijinalden alıntı: dikerow

arkadaşlar ben alttaki yöntemle 2.3 gb deyken yapiyordum duzgun calisiyordu.sonra aurora elora falan tukledim ne zaman yapsam ise yaramiyor.%50 den %30 a dusuyor hemen mesala sonra 1 saat oyle gidiyor tekrar hizli bi sekilde dusuyor.baska nasil kalibrasyon yapabilirim?

batarya kalibrasyomu yapın, ardından bir hafta boyunca tam dolum tam bosaltım(telefon kapanana kadar) sorun duzelir

teşekkurler bi deneyelim bakalim bazen %25 var en az 2 saat gider diyorum bi anda %4 e düsüyor deli ediyor.insallah dediginiz yontemle daha kararli gosterir sarji.
  • ..cihaz Cf root lu olsun.
    Kapali iken 100 sarj edin.
    Yuzde yuz sarj olduktan sonra
    Hizli ca Recovery e girip
    WIPE BATTERY i secip islemi
    Tamamlayin.

--------------
    Cihaziniz root lu olsun.
    Gerekenler.
    Battery calibration
    Extweaks

Telefonu %100 sarj olana kadar
    Battery cal. Acik olsun.
    Sarj oldu uyarisi gelince
    Kabloyu cikarin
    Extweaks acin.
    Misc kategorisinden
    RESRT FUEL CHIP e basin.
    Tekrar Battery Calb. A gecin.
    Sarjiniz 100 den 96 ya dusmus gozukecektir.
    Tekrar kabloyu takin 100 olana kadar bekleyin.
    Islem tamamdir.
    Aciklama bu her cihaz da olmayabilir.
    Extweaks s2 s3 vb cihazlarda calisir.
    Sunu UNUTMAYIN.
    Bu islem yani batarya kalibrasyon
    Size yuzde 10 fazla kullanim saglamaz.

-Rom yukledikten sonra dogru batarya bilgileri ni cihaza vermek
    - batarya lar fazla sarj olmamak
    Ve sarjin yuzde 1 lere dusse bile icinde yuzde 5-10-25 kullanimlik enerji birakmasi gerekir.

Pilinizin uzerin de kac MAH yaziyorsa o kadar hatta 1650 yazsa 1500 yan sanayi bataryalar da 1200 mah kapasitesii vardir.

androidli cep telefonlari yuzde 100 sarj olunca birden 90 in asagisina iner.
    Bu islem ile sadece bir seferlik durumu duzeltirsiniz.
    Kapasitesinin ustunde enerji depolayabilmeniz icin pil de yer olmalidir.

Kalibrasyon olani kalibre eder
    Kakibrasyon sonrasi cihaz yuzde 10 -20-30 daha fazla pil omrune kavusmaz.

Kendim s2 kullaniyorum.
    Orjinal 2000 mah batarya ile.
    Nexusun da 2000 mah orjinal bataryasi var.

Bir de momax andida vb. Batarya alip
    El ergonominizi bozmayin.
    Yapilan testlerde yan sanayi mallarin
    Az kapasiteli oldugu cikmistir.
    2700 mah alirsiniz
    2200 mah dan kapasitesi oteye gecemez.
    Xda da testler bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 22 Ekim 2012; 6:50:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 1080p

..cihaz Cf root lu olsun.
    Tamamlayin.

--------------
    Cihaziniz root lu olsun.
    Gerekenler.
    Battery calibration
    Extweaks

Battery cal. Acik olsun.
    Kabloyu cikarin
    Extweaks acin.
    Misc kategorisinden
    RESRT FUEL CHIP e basin.
    Islem tamamdir.
    Sunu UNUTMAYIN.

Ve sarjin yuzde 1 lere dusse bile icinde yuzde 5-10-25 kullanimlik enerji birakmasi gerekir.

Pilinizin uzerin de kac MAH yaziyorsa o kadar hatta 1650 yazsa 1500 yan sanayi bataryalar da 1200 mah kapasitesii vardir.

Kendim s2 kullaniyorum.

2700 mah alirsiniz

Hocam s2 ye nordic jb kurdum batarya kalibrasyonu için neler yapmalıyım?cihaz rootlu değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan_34

quote:

..cihaz Cf root lu olsun.
    Tamamlayin.

--------------
    Cihaziniz root lu olsun.
    Gerekenler.
    Battery calibration
    Extweaks

Battery cal. Acik olsun.
    Kabloyu cikarin
    Extweaks acin.
    Misc kategorisinden
    RESRT FUEL CHIP e basin.
    Islem tamamdir.
    Sunu UNUTMAYIN.

Kendim s2 kullaniyorum.

2700 mah alirsiniz

Hocam s2 ye nordic jb kurdum batarya kalibrasyonu için neler yapmalıyım?cihaz rootlu değil.

Alıntıları Göster
    Root şart.

Ayrıca XWLSD İtalya Firmware ' tavsiye ederim.
    LSJ ve özellikle LS8 e göre
    Kararlılık çok daha iyi ve 60 sn kare akıcılık lag sız.
    Menü ayarlar da olan gecikme ortadan kalkmış.

Disaster Rom'un XWLSD custom romunu bekliyorum.
    Root yaparasanız Doriman X yüklemeyin hem ram den yiyor hem de 60 sn project butter da lag mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 11 Şubat 2013; 12:12:07 >

• quote:

Root şart.

Ayrıca XWLSD İtalya Firmware ' tavsiye ederim.
    LSJ ve özellikle LS8 e göre
    Kararlılık çok daha iyi ve 60 sn kare akıcılık lag sız.
    Menü ayarlar da olan gecikme ortadan kalkmış.

Disaster Rom'un XWLSD custom romunu bekliyorum.
    Root yaparasanız Doriman X yüklemeyin hem ram den yiyor hem de 60 sn project butter da lag mevcut.

WWLSD Nordic kullaniyorum hocam ancak gercekten sarjda gozle gorulur hizli bir dusus var.Uyku modunda dahi.Acaba yukledigim programlar mi yiyor sarji yoksa bataryam ki sorunlu?

Bir de kurulum esnasinsa telefon hafizasina format atmadim ama wipe lari yaptim.Tekrar temiz kurulum mu yapsak formatlayip.Italya surumunu mu denesem fark ettirir mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.