Şimdi Ara

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.022
Cevap
12
Favori
81.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Doğru 16000 dolara yakın tuttu, siz sadece bu kadar parayı verince benim inanılmaz fotolar çekeceğimi düşündüyseniz, yanlış düşünmüsünüz. Öyle olsa işler çok kolay olurdu...

Siyaset ile ise pek işim olmaz herhalde hatlar karıştı..

merhaba, şükrü bey,
    yazınızı bir fotoğrafsever olarak zevkle okudum. yaklaşık 20 senedir amatör fotoğrafçılık yapıyorum, fotoğrafsever olmak gerçekten farklı ele alınacak bir konu. aslında bu konuda kaç para harcadığınız, ne yaptığınızda önemli değil. belki aynı parçayı 3bin liralık gitarla yada 300 liralık gitarla çalabilirsiniz, belki dinleyenler aradaki farkı anlamayabilir ama burda asıl konu müziği yapanın hangi gitarla mutlu olduğudur.
    senelerdir nikon d50+5omm f1,8 kullanıcısıyım ve yakın zamanlarda buna sony hx5v ekledim, iki üründende memnunum ama açıkcası hafta sonu izmir yalçınlara gidip leica m9 ve dlüx4 ü görünce canım çekmedi değil hani. gerçekten bu makineler mutlulukla kullanılacak makineler.
    bu sabah bu iki makinayı biraz incelemek için nete girdiğimde sizin yazılarınızda dikkatimi çekti, örnek fotoğraflar gerçekten çok güzel. kesinlikle anı fotoğrafı için verilen her kuruşa değer. seçiminiz için sizi kutlar nice güzel fotoğraflı yıllar dilerim.

• quote:

Doğru 16000 dolara yakın tuttu, siz sadece bu kadar parayı verince benim inanılmaz fotolar çekeceğimi düşündüyseniz, yanlış düşünmüsünüz. Öyle olsa işler çok kolay olurdu...

Siyaset ile ise pek işim olmaz herhalde hatlar karıştı..

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Ekipman insanın içine sinmeli, tabi ki fotoğrafı ekipmandan ziyade fotoğrafçı çekiyor. Herkes imkanı dahilinde en iyi cihazı almak ister, bu son derece doğal. Paylaştığınız için teşekkürler...

• Sayın Tsomania, Sayın Reviewtr, Sayın Coxackia (A'mı B'mi , fakülteden biraz hatırlarım),

Mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten yazdığınız gibi ekipman insanın içine sinince her fotoyu çekerken kendimi iyi hissediyorum zaten amacım da buydu.

Umarım herkes içine sinen ekipmanlar kullanarak keyifli zaman geçirir..

Bende bu akşam, Leica M9 titanium Photokina'da tanıtılacaktı, heyecanla fotolarını bekliyorum...

** Titanium denince aklıma hep Olympus OM4Ti gelir, o sırada alamamıştım ama hep aklımda kalmıştı..

• Photokina fuarı Köln'de yarin basliyor sanirim...
  • Şimdi baktım, 21-26 Eylül arası Almanya Cologne'de..
  • m9 50mm
     Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..
  • herkese selamlar,

titanium m9 un sadece renk olarak mı, yoksa çeşitli güncellemeler içeren bir versiyon mu olacak?

heyecan ile bekliyorum cevapları
  • netten bulabildiğim kadarı ile, 500 adetle sınırlı bir special edition modeli olacakmış. bir tane resimde buldum ama fuarı netten canlı takip eden ya da orda bulunan arkadaşlar varsa daha iyi aydınlatabilir bizleri

resmin linki:
    twitpic.com
    Here is the Leica M9 Titanium #leicadesignpreview #leica #photokina
    http://twitpic.com/2qe1hb

edit: daha fazla resim, detay ve fiyat hakkında;

http://www.engadget.com/photos/leica-m9-titanium-video-unveiling-at-photokina-2010/

ayrıca handgripin retro havasına bayıldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m3l1h -- 21 Eylül 2010; 0:36:34 >

• Fiyati icin 22000 euro demisler... Titanium oldugundan dolayi hafiflemistir ama yine de 22000 euro edecek kadar hafiflemis olabilir mi, en azindan 400-450 gr vardir agirligi... Lens de titanium o da 300-350 gr. gelse toplamda 750gr'dan asagi degildir diye dusunuyorum...

Koleksiyon icin olabilir deniyor, 500 adet uretilecek.. Leica'nin kasasina brut 11 000 000 Euro girecek... ama 500 sayisi koleksiyon icin cok iyi bir sayi degil.. 100 olsa daha sonra ikinci elde daha degerli olurdu...

** Netun Ustad cok guzel bir foto eklemissiniz, ev ortaminda (available light) cok harika bir kare olmus, lensin 1.4 olmasi herhalde boyle fotolarda cok rol oynuyor.. Ben henuz f2'nin altina inemedim..
  • valla hocam titanyum falan ama flaş takılmıyor galiba ayrıca dlux 5 ve v-lux 2 modeli de tanıtılmış
  • USB bağlantısı da iptal olmuş diye bir tartışma vardı bugün Leica forum'da.

Bu design'ı Alfa 156'yı da çizen şimdi de Volkswagen grubu design sorumlusu olan Walter de Silva modifiye etmiş.., deri kısım Audi'de de kullanılıyormuş, viewfinder da LED kullanılmış (yeni Audi'ler gibi ), arka ekranda da Leica M8.2'deki gibi çizilmez safir cam kullanılmış...

• Birkac foto daha ekleyeyim, zaman gecince design olarak daha guzel gozukmeye basliyor...

• O kadar pahali ve kaliteli gozuken M9 Titanium'dan sonra ucuz plastik goruntulu leica-Panasonic ayni stand'a bence hic uymamis...

• Leica gecen gunlerde yeni bir M9 limited edition cikardi.. Neiman Marcus edition..

Uzerinde 35mm f2 summicron ile beraber 17000 dolar.. yilbasi hediyesi (Neiman Marcus pahali yilbasi hediyelik magazasi olarak biliniyormus.. )

Uzerinde devekusu deri imitasyonu ve arka ekran icin safir cizilmez cami da var..

• Belki ayri baslik altinda yazsam daha iyi olurdu ama yine buraya eklemis olayim..

http://www.avaxhome.ws/ebooks/Photo_related/

Internetten fotografcilik kitabi indirmek isteyenler icin iyi bir kaynak...
  • quote:

Birkac foto daha ekleyeyim, zaman gecince design olarak daha guzel gozukmeye basliyor...

Çok kışkırtıcı fotoğraflar.

• 75mm f2 summicron ile çekilmiş iki foto... normal lambaların yanında TV'nin açık ve kapalı oluşu renk spektrumunu çok etkilemiş.. Her iki foto'da aperture priority mod, iso80 ve f2'de.

Işık ayarı tungsten, sol tarafta TV açık..

Işık ayarı tungsten, sol taraftaki TV kapalı..

• quote:

75mm f2 summicron ile çekilmiş iki foto... normal lambaların yanında TV'nin açık ve kapalı oluşu renk spektrumunu çok etkilemiş..

Aydınlatma için ışık sıcaklığı kavramı var.
    En iyi yapay ışığı veren kaynak Xenon lambalar, zaten flaşlarda da genelde Xenon bazlı lambalar kullanılıyor. Yeni yeni gelişmekle beraber LED ışık kaynakları da gelecek vaat ediyor. Volfram lambalara ve tasarruflu ampüllere değinmiyorum hiç, çünkü sarı renkte ışık veriyorlar.
    Tabii şunu da söylemem lazım; en iyi yapay ışık kaynağı bile güneş ışığının sıcaklığında aydınlatma sağlayamaz.

en.wikipedia.org
    Color temperature - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Color_temperature

• enterasan duruyor cidden bu makine
  • Bir seferde alışveriş yapayım diyenler için Leica M9 kit. ebay'den alınabilir..

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.