Şimdi Ara

lenovo 3000 N100, çok önemli...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar laptopumda vista kuruluydu xp kurayım diye bastım formatı ve bilgisayarın driver cdsi yok hepsi hdd de image halinde saklıymış ama hepsi gitti şimdi, lenovonun sitesinden driverleri indirdim kurdum ama ses kartı ve ekran kartını bir türlü yükleyemiyorum. Aslında ben yüklüyorum ama o çalışmıyor. yardımcı olursanız çok sevinirim...

• Öncelikle, üreticilerin aynı model ismi altında farklı donanım konfigürasyonlarında ürünleri olabiliyor. Burada model isminden daha çok ürün kodu önemli (TY0FMxx, TY0FFxx v.b. gibi).

Senin örneğinde; Lenovo 3000 N100 için ekran kartı olarak nVidia ve Intel, ses kartı olarak da Realtek ve SoundMAX alternatifleri mevcut!.

Doğru sürücü seçimi yapmış olduğundan emin ol. Ses kartı sürücüsü seçimi doğru olsa dahi, şayet yükleme paketi içerisinde Microshaft'ın :) KB888111 güncellemesi içermiyor ise ya da içeriyor ancak Türkçe'den farklı bir dile ait ise (yüklenemeyeceğinden), önceden senin tarafından yüklenmesi gerekir.

KB888111 güncellemesi: Universal Audio Architecture (UAA) High Definition Audio (HDA) class driver (Evrensel Ses Mimarisi Yüksek Tanımlı Ses sınıfı sürücüsü) dür. Yeni kuşak HD-Audio özellikli ses kartlarının XP SP2 tarafından tanınabilmesi için, önceden yüklenmesi gerekir.

Sürücüleri indirdiğin Lenovo'nun sitesinde, yukarıda adı geçen KB888111 (Q888111)'in hemen her dilde versiyonları var:
    http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-65456

Lenovo Microshaft'a ait güncellemeleri, kendine ait bir yöntem ile yeniden paketliyor. "Essential Updates" denilen bu güncelleştirmeler, Microshaft tarafından otomatik güncelleştirme ya da yükleme merkezinden elle yükleme yoluyla son kullacıya sunulmuyor. Bu nedenle, Lenovo'nun özel paketleme yönteminden kaynaklı yükleyememe sorunu yaşayabilirsin. Yükleme paketi "Registry" de Lenovo'ya ait birtakım özel tanımlamaları sorguluyor olabilir. Haliyle bilgisayarını formatladığından dolayı, böyle bir kayıt bulamıyacaktır!. Elbette ki bunlar farazi yaklaşımlarım.

Şayet KB888111'i yükleme sorunu yaşar isen, benim upload ettiğim Microshaft'ın orjinal paketini kullanabilirsin:
    http://rapi%64%73hare.com/files/33728015/WindowsXP-KB888111-x86-TRK.zip

Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2DF -- 26 Haziran 2007; 2:20:28 >

• windows update' ye girmiş olsan ekran kartını da yükler ses kartını da. sonra girer sistemden bakarsın nedir ne değildir. aslında tag numarası dene bir olay var. yaz sitesine sana aletin kimliğini çıkarsın.
  • zaten laptopların driverleri yok onların yedekleri var onu yüklemen gerekiyor sen kendinde format atabilirsin

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=HOME-LENOVO

buraya modelini yaz driverleri çıkar
  • www.lenovo.com
    adresinden search kısmından Makınanızın Altında type Numarasını gırerek Drivers and updates kısmına girip Bulabilirsiniz. Tüm Uygun Driverları.

Ayrıca system update 3.0 ıda Indırıp Kurmanızı tavsiye ederim...

saygılarımla...
  • teşekkürler arkadaşlar ama laptopta sanki ses kartı yokmuş gibi anlamıyorum yüklüyorum doğru driveri ama yinede olmuyor?? ben bunun yedekleme cdsini nereden bulabilirim ?*
  • İkametgah olarak ankaradamı Yaşıyorsunuz?
    Benımle ırtıbata geçmeniz yeterli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • istanbuldayım malesef..
  • Tamam sana bir numara vereceğim orayı ara zeki Altun"u iste
    Çamlıcada IBM ana yeri
    durumunu Anlat deki Ben Ibm"in orjinal recovery cd lerini istiyorum ne yapabilirimde. O sana yardımcı Olacaktır.
    Recovery cdlerınden UCRET ALINMAMAKTADIR. haberin olsun zaten talep etmezler. telefonu özelden pm attım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.