Merhaba arkadaşlar. Bu ürünü kullananlar ram yükseltmesi için araştırma yapmadılar ise ya da bu konulara uzaksalar sıkıntı yaşayabilirler. Uyumlu ramler için kullanım kılavuzuna bakınız.
Bana gelirsek içinde Ramaxel takılı aynı modelde bir Ramaxel almak istiyorum. Elinde olan varsa sevinirim. Model numarasını ekleyeceğim.
Take a breadT
kullanıcısına yanıt
Merhaba,
Bende aynı ürünü yeni aldım. 2GB daha ekleme yapacağım. İkinci el DDR3 1333Mhz bir bellek sorun çıkarmayacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: Alkanlı
Merhaba,
Bende aynı ürünü yeni aldım. 2GB daha ekleme yapacağım. İkinci el DDR3 1333Mhz bir bellek sorun çıkarmayacaktır.
Dostum ilk mesajda da belirttiğim gibi araştırma yapmadıysan yanılabilirsin. Maalesef olay dediğin kadar basit değil.
Öncelikle içinde 1600 mhz'lık bir ram var. 1333 mhz çalışıyor sanırım anakarttan dolayı ancak yine de ben 1600 almayı tercih ediyorum.
Diğer konumuz ise uyum. Kesinlikle marka uyumu olmalı hatta sanırım model uyumu da gerekli. Zira bu Ramaxel'in yanına bir Kingston taktığında çalışmayacaktır.
Amacım yardımcı olmak çünkü bu konuyla baya uğraştım sizler bu kadar uğraşmayın.
Mesela Ramaxel'in sitesinde bu ramlere 1.5 volt demekte. Ama sen gidip 1.5 volt bir ram alırsan tek başına bile çalışmaz çünkü Lenovo'nun forumunda sağ olsun bir yabancıdan öğrendim ki bizim ramlerimiz çift voltajmış ve 1.35 voltta çalışıyormuş. Bu yüzden DDR3L yani düşük enerji tüketen yeni nesil ramlerden almalıyız.