CES 2015 kapsamında Lenovo, yeni dizüstü bilgisayar modellerinden ThinkPad X250'yi de duyurdu. X serisinin yeni temsilcisi, tasarım çizgileri olarak oldukça tanıdık gelse de, yenilenen donanımı ile artık çok daha güçlü. Lenovo'nun açıkladığı detaylara göre ThinkPad X250'deki en önemli yenilik, Haswell-U yerine 14nm Broadwell-U i7 işlemci ailesine geçiş yapılarak daha az ısınan ve daha az güç tüketen bir donanımsal altyapının oluşturulmuş olması.
12.5-inç büyüklüğündeki ekranı için iki farklı çözünürlük sunulurken, eğer 1366 x 768'i tercih ederseniz üst seviye IPS panele, Full HD çözünürlüğü tercih ederseniz standart bir IPS panele sahip oluyorsunuz. İki panel arasında başta kalibrasyon olmak üzere belli başlı noktalarda kalite farkı hissedileceğini öngörmek yanlış olmaz diye düşünüyorum. Tek bir SO-DIMM bellek slotuna sahip olan dolayısıyla en fazla 8GB'a kadar bellek desteği sunan dizüstü bilgisayar, dilendiği takdirde 512GB'a kadar SSD veya 1TB'a kadar mekanik disk ile alınabilecek.
Diğer özellikleri arasında 720p çözünürlüğünde kamera, çift mikron dizisi, Bluetooth 4.0, çok formatlı kart okuyucusu, mini DisplayPort, kablolu internet bağlantısı için RJ45 portu ve yeni nesil Clickpad gibi detaylara yer verilen sistem, yine Lenovo'nun açıklamalarına göre 72 Watt/Saat kapasiteli 6 hücreli pili 20 saatin üzerinde kullanım ömrü sunabiliyor. ThinkPad ailesinin karakteristik özellikleri ve güç tasarım ögelerini beraberinde getiren X250'nin ağırlığı ise ~1.3Kg. Sadece işlemciye entegre grafik birimi ile gelen ve arkadan aydınlatmalı klavye seçeneği de bulunan ThinkPad X250, Şubat ayında 1149$'dan başlayan fiyatlarla sunulacak.
Resim Galerisi
Galeri10 Görsel
Tasarım eski ve sadece misafir çocuklarına verdiğim bir Sony dizüstüm var ona benzemiş. Tasarım olmamış.
Tasarım klasik Lenovo tasarımı, conconlara hitap etmez. Tam bir iş bilgisayarı, klavyesi çok rahat. Fahat şu fiyatlandırma politikaları beni benden alıyor. Türkiye'de 1500 TL civarında satılıyor olsa, iş odaklı çalışan insanların çok tercih edeceği bir model olurdu. 20 saatin üzerinde kullanım ömrü sunan bu bilgisayar cidden harika olmuş.
bu pc çok çok güzel benim gibi visual studio ve eclipse matlab ile çalışanlar için pil süresi de çok güzel ama fiyatı çok pahalı türkiyeye 2700 lerden gelir sanırım thinkpadler in dış kaplamaları çok pahalı
Yeni şirket bilgisayarım... he para verip alır mısın derseniz, almam derdim fakat bunun sebeplerinden biri de ülkemizdeki fiyat dengesizliği. Diğer taraftan tasarımı çoğu kimsenin hoşuna gitmese de ben bayıldım kendine has bi tasarımı var bence, IBM'den beri değişmeyen kült thinkpad tasarımı -tabii bi mac olmasa da- sade ve güzel. su geçirmeyen ve arkadan aydınlatmalı klavyesi trackpad ve ikinci nesil clickpad ile daha güzel. Benim kullandığım modelde dahili pil de mevcut ( bilmiyorum hepsi mi böyle ) çıkarılabilen pilini çıkardığımda dahi bir süre (yaklaşık 7-10 dk) çalışmaya devam diyor. toza şoka ve darbelere dayanımı -military düzeyinde- olduğundan bahsediliyor... gelelim eksi taraflarına; bence hdmi girişi kesinlikle olmalıydı fakat bunu ekstra'dan alınan dock ile giderilebiliyor. sadece benimki mi böyle bilmiyorum ama daima Fn tuşunda yeşil bi led yanması beni sinir ediyor. bilgisayar hafif - şarjı uzun gidiyor tamam ama o şarj aleti nedir... neredeyse bilgisayar kadar ağır. bağlantı portları açısından eksik. Sadece 2 tane usb girişi var.
FromZeroToHeroF
kullanıcısına yanıt
Bahsettiğiniz yedek pil hepsinde var.
x serisi özel bir seridir o yüzden farklı bir yapılandırması var. İsterseniz mobil modül de ekletebilirsiniz. Kaldı ki sağına bakarsanız sim kart yuvası da mevcuttur normalde. Modül eklettiğinizde sim kart takarak internet bağlantısı kullanabilirsiniz.
ekranı 180 derece açılabilir, alaşımlı menteşeleri sağlam, klavyesi piyasadaki en rahat klavyelerden birisi.
Kasa yapısı elden kaymayı zorlaştırıyor. Tasarımı tam iş makinesi için. Kimse beğenmese de trackpad ine bayılıyorum ben. mouse kadar rahat hareket edebiliyorum.
Lenovo nun bu serisi 900 dolar civarına satılıyor. Millete pahalı geliyor ama dayanıklılık, stabilite, servis desteği gibi unsurlar göz önüne alınınca x serisi ve t serisi makineler piyasadaki bütün markalardan ayrılır.