Şimdi Ara

Lenovo G580 Kullanıcı Topluluğu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
4
Favori
11.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ali_ali12345

quote:

Orijinalden alıntı: VVVertigo

merhaba forum okur yazarları. haftasonu teslim aldığım g580 intel pentium 2020m 4gb ram li 500gb hafızalı notebook umu bugün arkadaşımın yüklediği windows 7 ile kullanmaya başladım.

898 lira fiyatı vardı. 110 lirayada canon yazıcı aldım, bir de yazcı kablosu ( 3 lira ) dahil toplam ( kargo dahil) 1027 lira tuttu hepsibrada dan aldım. 150 lira hediye çeki ve 100 lirada world puan kazandım. bedavadan biraz pahalıya (770 lira)geldi diytebilrim.
    halihazırda emektar toshibam var 6-7 yıllık bi notebook. artık biraz kendine getireyim emektarı derken sadece batarya ya 75 lira verince toptan yenilesem mi dedim ve sonuç g580 oldu :)

bana emektardan sonra herşeyiyle mükemmel geldi diyebilirim. oyun oynamam , program vs işim olmaz. standart internet kullanıcısı forum okuryazarıyım:) fazlasıyla işimi görecek gibi. klavye ekran ses kalitesi dahil genel olarak kalite algısı çok yüksek diyebilirim. düşünen olursa basic kullanıcılar için mükemmel bir seçim olur diyebilirim. oyun vs düşünenler zaten direk eliyorlarmış..

http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-g580-59-405687-notebook-pmu300306 merhaba ben de pentium 2020m işlemcili bu notebook u almayi dusunuyorum da siz memnun musunuz acaba?g580 serisini kullanan arkadaslar genel olarak cihazdan bahsederse sevinirim isinma sorunu var mi mesela cihaz internette dolasirken film izlerken bile hissedilir derecede isiniyor mu

şubat ayindan beri kullaniyorum.yorumlara guvenerek hizlialdan aldim.hiç oyun oynamam.kullandigim şeyler,torrent indirme,film izleme ,ofis ve basit programlar.başta 8.0 ile geldi sonra 8.1 e bedava yukseltilebiliyor.yaklaşik 5 aylik kullanimda baslangicta gercekten hizliydi fakat sonradan takilma ve donmalar oldu.tek tuşla kurtarma özelliğini kullanarak format attım şu anda bir aydir 8.0 kullanıyorum işlemlerde bir sıkıntı yok bunun dışında bir sorunla karşılaşmadım ihtiyaçlarını karşılıyor batarya tam dolu iken yaklaşık 3 saat performans gösteriyor ses performansı güzel sessiz çalışıyor ama kütlece biraz ağır:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gördüğüm tek eksikliği ekranın parlak olması nedeniyle yansıma yapması, onun haricinde ne ısınma sorunu ne de performans sorunu yok. tabi günlük kullanıcılar için durum böyle birazcık zorlarsanız ne olur bilmiyorum.
  • Arkadaslar lenovo laptopum hic acilmiyor, guc kamera ve sarj isigim yandigi halde pc acilmiyor yaklasik 2 aylik laptop bimeksten aldim bimekse mi yoksa servisle mi irtibata gecmeliyim.

• basmane kullanıcısına yanıt
    Bimekse götürün onlar Lenovo'ya gönderecektir.

• Biraz arastirdim ayni sorunla karsilasanlar anakart sorunu diyorlar tahminen kac gunde geri gelir ki

Edit

Fan sıcak kaynaklı açılmayı başlatmıyordu altına laptop soğutucu usb koyunca düzeldi.Şimşek hızıyla açıldı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basmane -- 5 Temmuz 2014; 10:57:06 >
  • Yok olmuyor arkadaş 07.07.2014 günü kargoya verdim servise ulaştı açılmıyor laptop ışıklar yanıyo güç kaynağı ışığı geliyo ekranda hiç bir şey yok.

sitede Lenovo Bölge Onarım Merkezimize göndermiş olduğunuz kayıt numarası ............, seri numarası ................ olan ürününüzün onarımı devam etmektedir.Onarımınızın tamamlanması için gereken parça(lar) yurtiçi stoklarımızda bulunmadığından yurtdışı stoğumuzdan sipariş edilmiştir. yazıyor

Ortalama kaç gün sürer?Bilgisi olan var mı 20 iş günü 07.08.2014 günü dolacak.
    Yasal olarak izin verilen azami onarım süresi 20 gündür.
    Lenovo'nun sitesinde böyle yazıyor daha kısa sürede bitebilir ama daha fazla olamaz
  • Arkadaşlar bu model için soğutucu tavsiyeniz var mı? Aslında ben de G580'in Celeron 1000M işlemcili en tırt modeli vardı, artık annem kullanıyor. Onun da tek yaptığı internette dolaşmak, Youtube'da dantel videoları izlemek ( o kadar dalıyor ki rusça dantel, iğne oyası videolarını izlerken buluyorum bazen onu) ve benimle Skype üzerinden görüşmek. Bunlar o bilgisayarı ısıtmaz zaten ama benim daha çok baktığım ergonomik bir stand. Soğutucu fanları olursa belki daha iyi olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    Tam olarak bir model tavsiyem yok ama eğer PC ısınıyorsa (bende oyun harici ısınma olmuyor) tek fanlı değil çift fanlı soğutucu tavsiye ederim. Ben fazla bilmeden gittim tek fanlı bir soğutucu aldım sadece PC'nin ortasını soğutuyor ama asıl ısınan kısım sol tarafı, orayı soğutamıyor. Resimde temsili bir model var alınacaksa o şekildeki modelleri tavsiye ederim.
     Lenovo G580 Kullanıcı Topluluğu
  • Anladım, bilgisayar ısınmıyor zaten annemin yaptığı şeyler belli. Daha çok konforu ön plana çıkan bir soğutucu stand arıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1100 tl yi geçmeyecek şekilde laptop arıyordum. forumda iki model önerildi. bu topluluğu görünce size sorsam daha iyi olur dedim.

biri bu

http://www.hizlial.com/lenovo-g500-59414986-2020m-24ghz-4gb-500gb8gbsshd-156-windows-81-notebook/10372505

diğeri bu

http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-g580-59-405685-notebook-pmu305816

şimdi benim kafamı karıştıran şu : g500 de 8 gb sshd var hız için iyidir diyorlar.. g580 de Nvidia GeForce GT710M var ötekinden daha iyi bu diyorlar.

ben üst segment oyun oynamıyorum. facebook oyunları oynuyorum..işte çiftlik , krallık bilmemne o tarz oyunlar.. film, dizi, müzik için kullanıyorum.. günboyu başına oturmam ama gece oturdum mu da 5 saat başından kalkmam..

ek olarak soğutucu alabilirim.. ekstra 4 gb ram al diyenler var.. onu da alabilirim..

size göre hangisi daha iyi? 1 senede servislik olsun istemiyorum. ayrıca bu ram konusuyla da ilgili fikir verirseniz sevinirim.

ya da siz başka bi model önerirseniz ona da açığım..

ama yarına kadar vaktim var.. şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alameti_farika -- 17 Temmuz 2014; 17:35:25 >

• alameti_farika kullanıcısına yanıt
    G580 daha iyidir ekran kartı çok iyi olmasa da hiç yoktan iyidir :) ayrıca i3 de var
    8 GB SSD konusuna gelirsek eğer sistemi SSD'ye kurarsan ki 80GB lazım o zaman hızlı olur 8GB SSD'ye anca 1-2 program kurarsın.
  • ssd ile ilgili söylediğiniz şeyi anladım teşekkür ederim. g500 den o zaman vazgeçtim. peki g580 den iyi olup bu fiyatı geçmeyecek bi şey önerebilir misiniz?
  • alameti_farika kullanıcısına yanıt
    Birkaç siteye baktım o fiyat aralığındaki en iyi ürün sizin sorduğunuz G580
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merc With a Mouth

Tam olarak bir model tavsiyem yok ama eğer PC ısınıyorsa (bende oyun harici ısınma olmuyor) tek fanlı değil çift fanlı soğutucu tavsiye ederim. Ben fazla bilmeden gittim tek fanlı bir soğutucu aldım sadece PC'nin ortasını soğutuyor ama asıl ısınan kısım sol tarafı, orayı soğutamıyor. Resimde temsili bir model var alınacaksa o şekildeki modelleri tavsiye ederim.
     Lenovo G580 Kullanıcı Topluluğu

Bimeksten 39 Tl ye aldım memnunum.Ayrıca laptop tamirden geldi her seferinde windows aktifleştir çıkıyor.Mesai saatlerinde pc başında değilim nasıl etkinleştirerbilirim.Kod falan verilmedi laptop alırken.

PC'nin altında veya kutusunda biryerde Windows logolu bir yapıştırma olması lazım onda kod yazıyor. Benim PC freedos olduğu için kod yoktu ama genelde oralara yazarlar.
  • quote:

PC'nin altında veya kutusunda biryerde Windows logolu bir yapıştırma olması lazım onda kod yazıyor. Benim PC freedos olduğu için kod yoktu ama genelde oralara yazarlar.

BIOS a gömülü geliyormuş kod yok yani.Recovery modunda yeniden yükledim.Windows 8 olarak geldi aktif oldu.
    Windows 8.1 e güncelleştirirsem aynı kod geçerli olur mu ki kodla felan uğraşmak istemiyorum artık.
    Win7'lerde altta yazıyordu Win8'lerde BIOS'a gömmüşler demek. 8.1'e güncellerken zaten mağazadan indirip güncelleyeceksin format atmak gibi değil de güncelleme yapar gibi kuracak bu durumda kod soracağını sanmıyorum. 8.1 yükleyenlerin atladığı bir nokta var 8.1 yükledikten sonra bütün driverları tekrar yüklemen lazım yoksa sorun çıkarıyor.
  • quote:

Win7'lerde altta yazıyordu Win8'lerde BIOS'a gömmüşler demek. 8.1'e güncellerken zaten mağazadan indirip güncelleyeceksin format atmak gibi değil de güncelleme yapar gibi kuracak bu durumda kod soracağını sanmıyorum. 8.1 yükleyenlerin atladığı bir nokta var 8.1 yükledikten sonra bütün driverları tekrar yüklemen lazım yoksa sorun çıkarıyor.

Kendimi garantiye alıp image alıp sonra yükleyim.Olmazsa geri dönerim windows 8'e.
    Servisten gelince aktivasyon istemeye başlamıştı çünkü serviste mi bişey oldu ki?Windows mağazadan güncelleştirmiştim oysa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basmane -- 23 Temmuz 2014; 14:03:42 >
  • arkadaşlar ekran kırıldı lenovo servisi ne kadar ücret ister acaba.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.