Şimdi Ara

LENOVO G780 GENEL BİLGİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

LENOVO G780 GENEL BİLGİ

oyunlarda kaç fps alıyorsunuz ve nasıl bir laptop söyleyebilirmisiniz arkadaslar

ISINMA durumu ses filan genel bir bilgi verebilirmisiniz

İşlemci Markası INTEL
    İşlemci Ön Bellek 3 MB
    İşlemci Teknolojisi Intel Core i5
    İşlemci Hızı 2.6 GHz
    İşlemci Numarası 3230M
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB
    Disk Kapasitesi 500 GB
    Ekran Kartı Markası NVIDIA
    VGA Chipset Modeli GT635M
    Ekran Kartı Hafızası 2 GB
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza
    Ekran Boyu (inch) 17 inch
    Çözünürlük 1600 x 900
    İşletim Sistemi Windows 8
    Optik Sürücü DVD±RW
    Multimedya Özellikler Kart Okuyucu, Kamera
    Monitör Tipi LED

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaCiT[35] -- 26 Mayıs 2013; 18:46:23 >

• G580 i yakından incelediğim için 17'' olan g780 modeli de aynı kasa yapısına sahip. Yani iyi denilebilecek, fena sayılmayan bir kasa kalitesi var. Hd led + '' 1600*900'' çözünürlüğe sahip. Ayrıca orta sınıf, harici gt635m barındırıyor. Yalnız bu gt635m ; yüksek olan 144 shadersli modeli değil, gt630m özellikleri barındıran, 96 shadersli gt635m dir. Kısaca gt630m de denilebilir. Yine de güncel oyunları , ağırlığına göre orta-yüksek, karışık ayarlarda oynatabilecek bir karttır. Yani kötü denilemez. Bu arada kalite, donanım-ekran kartı olarak, orta seviye bir ürün , ancak ; oyunlardaki soğutma konusunda ne derece başarılıdır bilmiyorum. Birkaç kere kullanan arkadaşların yorumuna denk gelmiştim , herhangi bir sorununun olmadığı söyleniyordu ama ne derece sağlıklı cevaplardı bilemiyorum. Kısaca ; 17'' ekranlı, orta sınıf bir donanım barındıran ürüne bakıyorsanız, alternatif olabilecek bir cihaz. Donanım babında biraz açıklamaya çalıştım ama yine de cihazı kendiniz, yakından incelerseniz ; kalite, soğutma, ekran vs. gibi konular hakkında bilgi edinmeniz açısından daha iyi olur.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Ekran kartları performans sıralaması.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

İşlemci performans sıralaması.

• cevabın için çok tesekkür ederim ancak aklım karıştı ekran kartı için ?

SHADERS 144 yazıyor gt635 olup 144 değilmi yani nasıl oluyor bu acıklarmısın ayrıca kesin bir bilgi varmı böyle durumdan

eski nesil g780 de gt 630 var yeni nesil g780 de gt635 var diye biliyorum

NVIDIA GeForce GT 635M sitesinden alıntı
    GPU Motoru Özellikleri
    CUDA çekirdeği
    144'ye kadar
    Grafik Saat Hızı ( Mhz )
    675 'ye kadar / 753 'ye kadar
    Doku Doldurma Hızı (milyar/san)
    16.2 'ye kadar
    Bellek Özellikleri
    Bellek Hýzý ( Mhz )
    900 'ye kadar
    Bellek Arayüzü
    192-bit DDR3/GDDR5
    Bellek Bant Genişliği
    43.2 'ye kadar
    Özellik Desteği
    3D Vision

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaCiT[35] -- 26 Mayıs 2013; 19:38:45 >
  • Düşük özellikli gt635m barındıran bazı cihazlar ; asus k55vj, lenovo z580, msi cx ve g580 de kullanılan gt635m. 144 shadersli modeli, genelde 2000-200 tl ciarında satılan, ürünlerde kullanılıyordu. Yani düşük bütçeli cihazlarda , yüksek olan modelini pek kullanmıyorlar. Markaların müşteri avlama tekiniği de denilebilir buna. Bir de gt635m in incelemelerine bakarsanız, birden fazla farklı türünün olduğunu görürsünüz.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-635M.66964.0.html
  • tamam anladım verdiğiniz linki okumuştum ama pek takmamıştım

iki gün önce almıştım dün servise verdim bazı nedenlerden dolayı elime geçtiginde gpu z everest vs bazı programlardan bakarım artık 144 değilmi diye eğer değilse çok yanlış bir durum buradan size bilgi vereceğim laptop elime geçtiğinde

ayrıca şunu belirtmek isterim niye daha bir günlük bilgisayarı servise verdiğimi

boş durumdayken sıcaklık değerleri 50 - 60 derece ancak oyuna girdiğimde sıcaklık 95 dereceyi buluyor bu normal değil sıcaklık değeri 95 dereceye cıkmamalıdır diye biliyorum bu yüzden servis verdim ancak sizce normalmidir b usıcaklık değerleri bad company 2 ve battlefield 3 oynarken sıcaklık 95 dereceye cıkıyor ve fps 15 - 30 cıvarında oyun grafik ayarları ise en düşüktedir bilginize ayrıca laptop kullanırken iki fanlı aliminyum laptop sogutucusu kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaCiT[35] -- 26 Mayıs 2013; 19:59:42 >
  • G780 deki gt635m ; gf108, 96 shadersli modeli. Yine de kendin de bakarsın. Bu arada, sıcaklık değerleri pek iyi değilmiş. Fan sistemi iyi değil ya da fanında sorun olabilir. Bir de ekran kartı ve direcxt in güncel sürücüleri yüklü değilse, güncel olanları yükle. Fps değeri biraz daha artabilir çünkü.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-630M.63761.0.html

Bundaki fps değelerine bakabilirsin. G780 deki gt635m in çekirdek sayısı, standart gt630m den biraz daha fazla olduğu için fps oranı biraz daha (2-3) yüksek olması gerekir.

• ilginiz için tesekkürler en güncel sürücüleri yükledim ancak yine aynı idi o yüzden servise verdim verdiğiniz linkte low ayarlarda battlefield 3 ortalama 39 / 40 fps yazmıs olabilir bende zaten low da oynamıstım ancak 15 / 25 fps arasında değişti benimki
    ancak sanal alemde laptop g780 videoları var orta ayarlarda 40 - 50 fps alıyoruz diye fraps ile video çekerkenki hali youtubeden biraz baktım

masa üstümde gts250 ekran kartı var bad company 2 yi full ayarlarda battlefield 3 ise 1080p low /medium ayarlarda takılmadan oynayabiliyorum benim masa üstündeki kart eski bir kart laptoptaki ise yeni nesil bir kart mantıken laptop daha iyi oynatması lazım ancak şunuda biliyorum laptoplar oyun için değildir ama insan tuhaf oluyor işte :) 3,5 yıllık pc full ayarlarda oynatıyor yeni nesil pc oynatmıyor :D

asıl derdim oyun filan değil aslında tek basımı ağrıtan 95 derece olması ekran kartının eğer normal ısı değerlerinde olsaydı bu konuyu bile açmazdım ancak 95 derece olması çok ilginç mutluka sorun oldugu düşünüyorum laptopta artık günler sonra elime gecer yeni aldıgım laptop ve sunuda belirtmek isterim daha bir günlük laptopu değiştirmediler bu konu sinirlendirdi beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaCiT[35] -- 27 Mayıs 2013; 7:09:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dell Inspiron 7577 - Ana Konu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çok güzel bir bilgisayar bir aydır kullanıyorum güzel :)
  • lenovo g780i 10-15 gündür kullanıyorum oyunlarda çok memnunum
  • çok güzelde çok ısınıyor oyunlarda bu sıcak yaz aylarında :)
  • MaCiT[35] kullanıcısına yanıt
    ısınması normal kardeşim.ben de lenovo g780 kullanıyorum.16 temmuzda almıştım.güzel bir bilgisayar.oyunlarda ısınması beni kuşkulandırıyor.92 derece gördüm core temp programında
  • quote:

Orijinalden alıntı: savcili_27

ısınması normal kardeşim.ben de lenovo g780 kullanıyorum.16 temmuzda almıştım.güzel bir bilgisayar.oyunlarda ısınması beni kuşkulandırıyor.92 derece gördüm core temp programında

bende öyle sıcaklık 95derece görüyorduk oyuna girer girmez sonra laptopu değiştirdim şimdi en fazla 75 e çıkıyor sıcaklık önceki mesajlarımı oku anlarsın zaten :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaCiT[35] -- 10 Ağustos 2013; 16:28:45 >
    zaten geçici bir soğutucu aldım.platoon pl-9958.10 tl. baktım yaz ayında laptop ile oyun oynanmıyor.pc de yeni.tatile de gideceğiz.onun için cooler master,zalman gibi soğutucular alamam.eylül ekim gibi bursumu alıcam.o zaman da adam akıllı bir soğutucu alırsam 75 derece düzeylerinde oyun oynayabilirim yaz aylarında.

hocam bir de ramim 4gb.bunu da gelecek yaza doğru 8 gb yapmayı düşünüyorum.eğer 8gb yaparsam pc oyunlarda daha az yorulur ve bunun sonucunda oyunlarda ısınması azalır mı?
    ama ben 92 dereceyi soğutucusuz 1 saat kesintisiz crysis 2yi 1600x900 çözünürlükte oynadıktan sonra 92 dereceyi gördüm
  • anladım ram ı yükseltmen ısıyı etkilemez büt0nü laptoplar ısınır yani sıkıntı yok laptoplar oyun bilgisayarı değil zaten :)
  • hala kullanan var mı bilmiyorum ama, gta5 te termal macunu yenilememe rağmen 92 derece'ye çıkıyor.

canımı sıkıyor bu durum. tarayıcı açıkken 55-60 derece sıcaklık.
  • 7 yıl oldu ama alırken sıcaklık sorunu olmuştu değişim yapmıştım o dereceler normal su sıcak yaz aylarında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.