Şimdi Ara

LENOVO (IBM) 3000 N200 CLUB (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.653
Cevap
6
Favori
244.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar slm bende migrostan bir lenovo aldım ve Xp kurdum 1gb takviye ile sorunsuz stabil neredeyse masa üstü pcmle aynı performanta kullanıyorum.. Dün 10 saat kadar açık kaldı yaklasık 4 saat kadar oyun oynadım (Call of Duty 4) biraz ısınsın ya ısınan sadece adaptörü oldu çok çok memnunum ama bir nokta canımı sıktı.. Wirelles olayı Hp A200 sanırsam yanyana koyduk aynı bağlantıya bağlanmaya çalıştık o bağlandı ben bağlanamadım :( ve oraya bağlanmam lazım. Wirelles performansını arttıracak bir program varmıdır yada nasıl arttırırım bu performansı?
  • Lordy ben de bugun aldım +1 1gb kingston ram ekledim çok güzelçBu wireless olayında ise windowsun değil de kendi içinde gelen ptogramı kullanın onda hiç sorun olmuyor ve de çok güzel program
  • Arkaslar bende aldim dün bu laptoptan ama içinden 2 adet 512 ram çıktı sinirim bozuldu. Niye tek takmazlar anlamadım. 2gb ram almayı dusunuyorum yanınada 512 takıcam bi sorun olusturmaz sanırım ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MeL*

Lordy ben de bugun aldım +1 1gb kingston ram ekledim çok güzelçBu wireless olayında ise windowsun değil de kendi içinde gelen ptogramı kullanın onda hiç sorun olmuyor ve de çok güzel program

bu Programın adı netdi ya ben alır almaz xp yaptım..
    Arkadaşım benden önce almıştı o xp kurmuştu onun Ghost yedeğinden direk xp'ye çevirdim :D adını yazarsan sevinirim. Aslında Ghost yedeğini buraya upload edicektim 460 mb . uğraşamadım.
  • Tmmdır buldum indirdim ve kurdum :D
  • bilgisayar yönetiminden disk yönetimine girdim ama sonra ne yapacağız...
    quote:

Orjinalden alıntı: ressam0768

quote:

Orjinalden alıntı: b|@ckc|oud

quote:

Orjinalden alıntı: trilogy

Arkadaşlar,
    Vista kullanan ve diski C: + D: olarak ikiye bölen var mı?
    Vista kendi içinde, diskteki bilgileri silmeden bölebiliyormuş.
    Fakat sanırım vista ile maximum yarı yarıya bölebiliyorsunuz.
    160 GB lık diski vista ile C:40GB ve D:120GB olacak şekilde bölebilirmiyim?

bu bilgi bana da lazım benimde bölmem lazım yardımcı olacak varsa çok iyi olur.. bide sadece d diyemi bölebiliriz.. ben 4 e ayırmayı düşünüyordum...

XP de yapılamıyor fakat VISTA da yapılıyor.
    Araçlar - Denetim Masası - Yönetimsel Araçlar - Bilgisayar Yönetimi - Disk Yönetimi altında sağ altta yeni Mantiksal Bölüm oluştur olması gerek bende Vista yuklü olmadığı için tam adını veremiyorum.
    İstediğin kadar bölebilirsin ama her bölmede gereksiz bir alan Vista tarafından kullanılacağı için disk boyutun düşecektir. Artık sen karar vereceksin buna :-)
    Kolay gelsin arkadaşlar.

• C: yi böldüm ama D: yi max. 40GB yapabildim. Vista kafasına göre bölüyor. Bari C: yi bir daha böleyim, en azından 80+40+40=160gb olsun dedim. Ama bu defa max. 158mb gibi komik bir limit verdi. D: 40gb ile idare edeceğiz artık.
  • Recovery Media cd si oluşturdum. iki cd ve bir dvd istiyor. ben hacimleri bilemediğimden üç dvd kullandım. önce bir cd ye boot cd oluşturdu. sonra dvd ye birinci recovery sonra ikinci recovery devamı. böylece her ihtimale karşı vistayı yedeklemiş oldum.
    başlangıçtaki gereksiz programları msconfig den deaktif ettim. sağ altta sadece wireless, avast, modem bağlantı, ses, defender ikonları görünüyor. açılış oldukça hızlandı.
    pcdoctor programında ram test kısmından tarama yaptırınca 700-800mb olan ram kullanımı 300-400mb a kadar düşüyor. bu yüzden açılışta bi tarama yaptırıp sonra devam ediyorum.
    uninstall için ccleaner programı çok kullanışlı. ccleaner ı ücretsiz indirip kurabilirsiniz.
    arada bir C nin sistem geri yükleme noktasını oluşturuyorum. yanlış bir şey yaparsam kolay dönüşüm olsun diye.
    0769-BWG ram 1 gb olduğu halde normal kullanımda gayet hızlı.
  • Power Management programını kurduktan sonra

kapanırken kilitlenme oluyor. Kapanış ekranında bekliyor.

Dikkat edin ben tekrar windows kurdum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eroglu05

Recovery Media cd si oluşturdum. iki cd ve bir dvd istiyor. ben hacimleri bilemediğimden üç dvd kullandım. önce bir cd ye boot cd oluşturdu. sonra dvd ye birinci recovery sonra ikinci recovery devamı. böylece her ihtimale karşı vistayı yedeklemiş oldum.
    başlangıçtaki gereksiz programları msconfig den deaktif ettim. sağ altta sadece wireless, avast, modem bağlantı, ses, defender ikonları görünüyor. açılış oldukça hızlandı.
    pcdoctor programında ram test kısmından tarama yaptırınca 700-800mb olan ram kullanımı 300-400mb a kadar düşüyor. bu yüzden açılışta bi tarama yaptırıp sonra devam ediyorum.
    uninstall için ccleaner programı çok kullanışlı. ccleaner ı ücretsiz indirip kurabilirsiniz.
    arada bir C nin sistem geri yükleme noktasını oluşturuyorum. yanlış bir şey yaparsam kolay dönüşüm olsun diye.
    0769-BWG ram 1 gb olduğu halde normal kullanımda gayet hızlı.

Şu CD'leri sana rica etsem bana kargo gonderirmisin.

Xp kurduktan sonra Lenovo Care butonu :D kendini kaybetti.

• iyi günler arkadaşlar bilgilendirmeler için teşekkür eder 1 konuda daha bilgi almak isterim.
    1- bilgisayar açılırken bir sürü proğram var hangilerini kaldıralım yada izin verelim bu konuda değerli bilgilerinizi bekliyorum,
    açılış listesinde hangilerinin olması yeterli...
    2- daha önce yazılmasına rağmen sistem back up -yedeklenmesi aşamasını işlem basamaklarına göre anlatabilirseniz sevinirim...
  • slm arkadaslar bende gecen hafta migrostan aldım
    benim bi sorunum var bilgisayar zor acılıyor yani
    acma dugmesine basıyorum windows calısmaya baslarken tık diye bir ses geliyor ve kapanıyor
    2-3 kere tekrar ettikten sonra acılabiliyo kullanırken bi sorun olmuyo
    sizce neden olabilir bide servisin telefonunu bilen arkadaslar bana yardımcı olurlarsa sevinirim
  • Bir kaç yere yazdım ama kusura bakmayın, soruna çözüm için en kalabalık yer burası olduğu için buraya da yazıyorum..

Ben de bu bahsi geçen makineden (1.66 core 2 duo t5450 işlemci) 999 ytl ye geçen pazar migrostan aldım. Alacak olanlara 1 haftalık deneyimlerimi, daha önce kullananlardan da benim meraklarımı gidermelerini rica ediyorum;

1- İlk laptop um olduğu için ısınma ve ses konusunda kıyaslama yapabileceğim tecrübem yok. Ama Rahatsız edici bir durum görmedim ben. Ses ve ısı az şekilde..
    2- Özellik olarak donanımına bakarsak çok çok iyi ve üst seviyede;

Yalnııızzzz;

1- Vista ve 1 Gb Ram hiç olmuyor inanın. (Bu makine için değil hepsinde aynı) Benim cihazın açılması 3 dakika kapanması ise 7 dakika (evet tam 7 dakika)
    2- Batarya çok kısa gidiyor. Bunu da denedim. Hiç bir işlem yapmadan (açık program vs..) 1 saat anca gidiyor. Bu da parlak ekran olmasından kaynaklanıyor maalesef..
    3- Wireless özelliği de düşük seviyede çekiyor. KAblosuz modemin yanında iken bile cihaz % 60 (İyi) seviyede çekiyor. Arkadaşın eski Celeron Acer'i aynı anda % 89 (Çok iyi) çekiyordu.
    4- Bir de 1 ölü piksel çıktı makinede.. Bazı arkadaşlar deneyin falan dedi almada. Migros yetkilileri kapalı koli ile verdiler. Koliyi açtırmadılar. Teşhir ürünlerini birileri kırmış ekranını bi daha açmadık dediler. Deneme şansımız olmadı yani.

Bugün 1 gb kingston ram alıyorum hem de çanta.. Bakalım yine ağır çalışırsa vistayı kurban edicez xp ye ve korsana ne yapalım. Elimizde vista lisansı var ama cd yok ne hitmetse..

Deneyimli arkadaşlardan yardım istiyorum. Ram, Şarj ve kablosuz konusunda tavsiyeleri olan var mı? Neler yapabiliriz iyi parformans için. Bir not daha; Vista makine performansını 3.0 olarak gördü düşük değil mi? Ayrıca servis noktaları nerede var bu cihazın. Arıza durumunda Migros' a götürecek değiliz sanırım :) Teşekkürler...

• 999 ytl kdv dahil mi, değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cumhuruzun

Bir kaç yere yazdım ama kusura bakmayın, soruna çözüm için en kalabalık yer burası olduğu için buraya da yazıyorum..

Ben de bu bahsi geçen makineden (1.66 core 2 duo t5450 işlemci) 999 ytl ye geçen pazar migrostan aldım. Alacak olanlara 1 haftalık deneyimlerimi, daha önce kullananlardan da benim meraklarımı gidermelerini rica ediyorum;

1- İlk laptop um olduğu için ısınma ve ses konusunda kıyaslama yapabileceğim tecrübem yok. Ama Rahatsız edici bir durum görmedim ben. Ses ve ısı az şekilde..
    2- Özellik olarak donanımına bakarsak çok çok iyi ve üst seviyede;

Yalnııızzzz;

1- Vista ve 1 Gb Ram hiç olmuyor inanın. (Bu makine için değil hepsinde aynı) Benim cihazın açılması 3 dakika kapanması ise 7 dakika (evet tam 7 dakika)
    2- Batarya çok kısa gidiyor. Bunu da denedim. Hiç bir işlem yapmadan (açık program vs..) 1 saat anca gidiyor. Bu da parlak ekran olmasından kaynaklanıyor maalesef..
    3- Wireless özelliği de düşük seviyede çekiyor. KAblosuz modemin yanında iken bile cihaz % 60 (İyi) seviyede çekiyor. Arkadaşın eski Celeron Acer'i aynı anda % 89 (Çok iyi) çekiyordu.
    4- Bir de 1 ölü piksel çıktı makinede.. Bazı arkadaşlar deneyin falan dedi almada. Migros yetkilileri kapalı koli ile verdiler. Koliyi açtırmadılar. Teşhir ürünlerini birileri kırmış ekranını bi daha açmadık dediler. Deneme şansımız olmadı yani.

Bugün 1 gb kingston ram alıyorum hem de çanta.. Bakalım yine ağır çalışırsa vistayı kurban edicez xp ye ve korsana ne yapalım. Elimizde vista lisansı var ama cd yok ne hitmetse..

Deneyimli arkadaşlardan yardım istiyorum. Ram, Şarj ve kablosuz konusunda tavsiyeleri olan var mı? Neler yapabiliriz iyi parformans için. Bir not daha; Vista makine performansını 3.0 olarak gördü düşük değil mi? Ayrıca servis noktaları nerede var bu cihazın. Arıza durumunda Migros' a götürecek değiliz sanırım :) Teşekkürler...

Son cümlene cevap olarak:Bilgisayar'ın yanında verilen kitapçıkları incelersen nerede servis var öğrenebilirsin(Şu an hangisi hatırlamıyorum)

Batarya normal kullanımda 1,5-2 saat arasında değişiyor.Tabi bu yaptığın işleme de bağlı.Pildeyken güç tasarrufu modu.na alırsan daha fazla sürer dayanma süresi.

Almadan deneyin diyen bendim.Senin müşteri olarak satın aldığın makinayı teslim almadan önce inceleme hakkın var.Ölü piksel laptoplarda çok hassas bir mevzu diye düşünüyorum.Aldığın yerle bu konuyu görüşmeni öneririm.Gerekirse şikayet et.Hakkını ara..

Wireless'de bi problem var sanırım normal şartlarda modemin yanında %100 çekmesi lazım.Tabi bu durum modem le de alakalı.

Vista konusunda da şunu söyleyebilirim.Ben xp kullanıyorum.Ama ben vista kullancam diyenler varsa.Bilgisayarın ilk günkü vistasıyla değil de o vistanın bir dvd sini bulup sıfırdan bir yükleme yapılarak performans alınabilir.Tabi laptopunuzun altındaki cd-key i de kullanın.Yani Lenovo'nun vistasında çok gereksiz ve belleği meşgul eden program ve uygulamalar var.

Hayırlı günler dilerim..

• slm arkadaşlar merhabalar,
    elimdeki vistalı laptopa xp yükledim;fakat yüklerken diski bölmeyi becemedim sonradan partition macig programı kurup bölmeyi deneyim dedim; fakat programı çalıştıramadım..
    bu bölme işlemiyle ilgi başka bildiğiniz bi program varmıdır acaba

tşker
  • quote:

Orjinalden alıntı: b|@ckc|oud

RAM LERDE ARIZA VARMIŞ.. GİTTİM YENİSİNİ WERDİLER ŞİMDİ ALLAH A ŞÜKÜR ÇALIŞIOR.. .. YARDIMCI OLANLARA EBEDEN TEŞEKKÜRLER... BİDE C Yİ BÖLÜP VE RECOVERY OLUŞTURUK MU TAMAM OLUR İNŞAALLAH
    ALDIĞIM RAM A-DATA 2GB TEK MODÜL İDİ... ŞU AN 3GB İNŞ. Bİ SORUN OLMAZ....

BİRDE BİŞİ SORACAĞIM BAZEN BİLG. BAŞLATTIĞIMDA MASÜSTÜNE GELMÖİYOR RESCUE AND RECOVERY ÇIKIYOR.. BNDE KAPATMA TUŞUNA BASILI TUTUP YENİDEN AÇIOM BU SEFER NORMAL WİNDOWS BAŞLIO.. ACABA RECOVERY OLUŞTURMADIĞIM İÇİN Mİ BİLG. AÇTIĞIMDA ARASIRA ÇIKIO ÖLE.... BÖLE CAN SİMİDİ GİBİ RESİM VAR

HERKESE HAYIRLI GÜNLER

PAZAR GÜNÜ İNCELEMÖE YAPIP SİZLERE SORULARUIM OLUR

A-DATA 2 gb sorunsuz çalışıyormu hocam ?

• quote:

Wireless'de bi problem var sanırım normal şartlarda modemin yanında %100 çekmesi lazım.Tabi bu durum modem le de alakalı.

cosh-boy hocam arkadaşın en fazla % 60 çekim gücü olduğu problemi bende de mevcut, ancak internet kullanımında bir soruna yol açmıyor..

sanırım internet connections programı en fazla bu oranı gösteriyor..
  • Cosh_Boy teşekkür ederim cevaplar için. Dün 1024 Kingston ram aldım 38 ytl ye.. Takan çocuk biraz da temizlik yaptı sistemde... 60 günlük deneme programları kaldırttım falan. Hız yerine geldi. Kapanma 32 saniyeye düştü.. Yani Vistaya devam..

999 kdv dahil fiyat... (özgün arkadaş sordu)
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.