Şimdi Ara

LENOVO (IBM) 3000 N200 CLUB (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.653
Cevap
6
Favori
244.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pazar günü bende sıcak fırsatlarda yapılan güzel yorumlara dayanamıyarak bu makinayı aldım, ilk karşılaştığım sorun, wireless in bende de %60 seviyesinde çekmesiydi, daha sonra yazıcımı tanıtmaya çalışırken "bu yazılımı yüklemeye yetkimin olmadığı" türünde bir uyarı alarak inatla tanımayı reddetti, üstüne üstlük bir de garanti bankası internet şubesine sebepsiz yere girmeyi reddedip explorerı defalarca kapatınca dayanamyıp xp ye geri döndüm.
    xp ye dönünce ilk gözüme çarpan şey ise vistada %60 olan çekim kuvvetinin %100 olması idi 99 bile değil tam 100 ), demekki bu sorun donanımsal değil yazılımsal...
    diğer laptoplarıma göre kasası çok adi geldi bana, tamam kaygan hoş bir dokunuşu var ama mika sanki, keza tuş takımıda çok basit, fan sesi makul sayılabilir ama çok çabuk ısınıyor herhalde çünkü bayağı sık devreye giriyor, kolonlarından ses çıkışı ise toshiba ve packerd bell den daha iyi, datron,hp ve dell den kötü (bunları kullandım), camera görüntüsü güzel, microfonu idare eder ama biraz yaklaşarak konuşmakda fayda var, dvd si garip geldi, ötekilerde çok rahat okunan medyayı bu bayağı bir döndürdü, medyadan copy-paste de de yavaşdı, yazmasını henüz test etmedim. Ekranı ise güzel geldi bana dell deki kadar olmasada yinede güzel.
    şimdilik ön izlenimlerim bunlar, ama şunu diyebilirimki migrosun satış fiyatını kesinlikle hakeden bir cihaz.

• Hayırlı olsun..Vista'nın bana garip gelen beni kısıtlayan birçok gıcık özelliği olmasından dolayı xp kurdum.Fan'ın fazla çalışması bilgisayarının ısınmaması için.Lenovo da ısınma denen bişey yok.Arkadaşımın dell notebook'u var o benden daha sonra bilgisayarını açmasına rağmen aşırı sıcak oluyor.Soğutma sistemi lenovo'nun gerçekten güzel.Ekran konusunda ise şunu söylemem lazım.Gördüğüm en mükemmel ekrana sahip lenovo.Notebooklar için konuşuyorum.Mükemmel bi çözünürlüğü var.Migros'ta satılanlarla aynı çözünürükte değil sanırsam ama denemek görmek lazm.

Kasaya hiç laf yok.Taş gibi maşşalah.Özellikle klavyesi çoğu markaya göre güzel.(Asus,toshiba,dell gibi)
    Dvd sürücüsünün medya seçtiğini düşünüyorum.Yani başarısız.
    Ses'i de fazla çıkmıyor notebook'un.Film izlerken harici hoparlör kullanmam gerekiyor bazı filmlerde.

Migros fiyatı gerçekten çok iyiydi.O fiyata harici ekran kartlı bir IBM almak gerçekten büyük şans.

• FİYAT GERÇEKTEN UYGUN.. BENİM İLK LAPTOP UM.. 2+1 GB RAM İLE İYİ ŞİMDİLİK..RECOVERY İLE C Yİ İKİYE BÖLMEK KALDI SADECE ... LENOVO MARKA PİYASADAKİ ÇOĞU MARKADAN İYİ BENCE
  • kolay gelsin,

makinaya bende hiç bekletmeden xp kurdum ancak bir sorunum var. kendi sitesinden indirdiğim wirelles dosyasını kurdum. makine donanımı bulamadı. yazılımı kurdu ama sürücüyü manual bile kurmadı. kurmuş olduğum dosyanın ismi 68wb08ww bu dosyayı kurdum. ama nafile. blutouth çalışıyor wirellesten tık yok. inceleme yaptım birden fazla wirelles dosyanını olduğunu gördüm acaba hangisini indirmem gerekiyor. birde sürücülerden bir kaçını daha kurmadı onlara da anlam veremedim aşağıdaki resimdeki gibi gözüküyor şu anda inceleyip yardımcı olursanız sevinirim...
  • ben wireless olarak broadcom ve intelin abg yazanını kurdum sorun yok, fn+f5 yapıp ordan açtınmı belki off statüsündedir (resim gözükmüyor bu arada)
  • Genelde düşülen hata şudur
    indirdiğiniz dosya c.\klasör açar
    driver veya yazılımı oraya atar
    exe'yi çalıştırdıktan dosyanın nereye açıldığını kontrol edin ve açılan yerden kurun
    Birde zannediyorum kimse yapmıyor ama IBM/LENOVO'nun söyle bir olayı var
    ethernet veya wireless driver'ını yükleyin
    Framework 2.0'ı yükleyin devamında IBM sitesinden system update'i indirin bırakın ne kadar yazılım ne kadar driver ne kadar driver güncellemesi varsa o bulsun ve yapsın
    Sonuç 3 işlem yapın tamamı sorunsuz çalışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp_o -- 12 Mart 2008; 15:25:15 >
  • bana lenovo için çantaönerir misiniz çok uçuk fiyatı olmayan....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ressam0768

sadece bir sorun var oda router den mi kaynaklanıyor bilmem bazen bağlantı kesiliyor. SMARTNET router kullanıyorum modem haricinde.

Anaaaa...

Valla şimdi kargo getirdi bana ve buradan fikir alacaktım. Hepsiburada'dan 27 ytl ye p.tesi aldım az önce geldi. SMARTNET ARCW 4BR ROUTER. Alt kattaki arkadaşın kablolu modeminden gelen sinyali ev içerisinde lenovom'a kablosuz sinyal vermek için aldım. Kablosuz modemden yırttım derken... Bu kesilme işi nedir ne değildir kafama takıldı şimdi !!

Neden bağlantı kesilir ki? Cihazın iyi olduğu bizzat bilgisayarcı arkadaştan teyitli.. Sorun ne o zaman?? Bak üzüldüm şimdi :( Neyse bi deneyelim de bakalım biz de de kesilme olacak mı??
  • Arkadaslar,,

Lenovo 3000 N200 notebook aldım.
    tam modeli : BWG-0769
    XP kurmak istedim.

ses driveri bir türlü olmuyor.

Aygıt yöneticisinin ses bölümünde
    Bluetooth Hands-free-Audio
    Bluetooth Stereo Audio

yazıyor. Realtek bir türlü gelmiyor.
    hoperlör resmi var ama aktif değil.

Denetim Masasında Ses Efekti bölümüde ise
    Bluetooth Hands-free-Audio görünüyor.

bir türlü cözemedim.
    Siz nasıl yaptınız??

XP ilk defa çalışırken hangi driveri önce kurdunuz??
    bence audio driverinin yerini bluetooth giriyor.
    ama cozemedim.

Tesekkurler
  • vista home premium da, wireless seceneklerinde , maximum power saving mevzusu nedeniyle % 60 lık cekim gücü olabilir mi acaba ?
    ilk aldıgım zaman wireless baglantısında sorun cıkıyordu, sanıyorum windowsun kendi programıyla , access connection da bir çakışma olabilir. authentication hatası veriyordu. WPA şifrelemesi kullanıyordum. Xp de kesinlikle sorun yok.

Ses için XP yi kurduktan sonra realtek'in sitesindehttp://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3

bu linkten "Windows 2000, Windows XP/2003(32/64 bits) Driver only (ZIP file)" R1.88 yazani yükledim. Yüklerken XP cd si istedi. şimdi bilg.dan ses geliyor

• quote:

Orjinalden alıntı: cumhuruzun

quote:

Orjinalden alıntı: ressam0768

sadece bir sorun var oda router den mi kaynaklanıyor bilmem bazen bağlantı kesiliyor. SMARTNET router kullanıyorum modem haricinde.

Anaaaa...

Valla şimdi kargo getirdi bana ve buradan fikir alacaktım. Hepsiburada'dan 27 ytl ye p.tesi aldım az önce geldi. SMARTNET ARCW 4BR ROUTER. Alt kattaki arkadaşın kablolu modeminden gelen sinyali ev içerisinde lenovom'a kablosuz sinyal vermek için aldım. Kablosuz modemden yırttım derken... Bu kesilme işi nedir ne değildir kafama takıldı şimdi !!

Neden bağlantı kesilir ki? Cihazın iyi olduğu bizzat bilgisayarcı arkadaştan teyitli.. Sorun ne o zaman?? Bak üzüldüm şimdi :( Neyse bi deneyelim de bakalım biz de de kesilme olacak mı??

dostum korkma o kadar alet çok güzel çalışıyor ama bazen neden se bağlantıyı kesiyor fakat şunu fark ettim ki bu ancak ben bilgisayardan bir süreliğine uzaklaşınca ve sanırım o enerjiyi daha az kullanmak için kendi kendine kapatıyor wirelless bağlantısını.

• quote:

Orjinalden alıntı: b|@ckc|oud

bana lenovo için çantaönerir misiniz çok uçuk fiyatı olmayan....

Lowepro çantalarını öneririm. Lenovo'nun boyuna da uygun ve fiyatı da pahalı değil ben 35 YTL'ye aldım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TekBozok

quote:

Lowepro çantalarını öneririm. Lenovo'nun boyuna da uygun ve fiyatı da pahalı değil ben 35 YTL'ye aldım.

teknosadan caselogic aldım 30 ytl ye gayet iyi bir çanta..
  • http://www.shop-mar.com/store/ProductDetails.aspx?productId=34483

Arkadaşlar buradaki linkte 899 YTL. Nasıl fiyat baya cazip gibi geldi bana.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alaboraface

http://www.shop-mar.com/store/ProductDetails.aspx?productId=34483

Arkadaşlar buradaki linkte 899 YTL. Nasıl fiyat baya cazip gibi geldi bana.

Core Duo ve 120 GB, 1.6 GHZ

Migros'tan aldığımız 999 YTL Core 2 Duo ve 160 GB 1,5 GHZ idi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: biber2006

quote:

Orjinalden alıntı: TekBozok

quote:

teknosadan caselogic aldım 30 ytl ye gayet iyi bir çanta..

ben de teknosadan case logic aldım. 30 ytl
    bir de özdilek te design port marka vardı. 20 ytl. ama çok dandik geldi.

• case logic 30 lira dediğiniz e bakayım bi.. mause klavye felan konacak gözler i var değil mi yani işimizi görür
  • quote:

Orjinalden alıntı: gecelerinlordu

quote:

Orjinalden alıntı: acy78

quote:

Orjinalden alıntı: gecelerinlordu

kolay gelsin,

dün bende lenovo alanların arasına dahil oldum. 799 ytl. kdv dahil. tansaş tan. cihazda vista yüklü ilk işim vistayı imha etmek ancak her halukarda elimde de bir yedeğim bulunsun diyorum. ama bunu hangi programla yapacağım ve hdd yi yeniden yapılandırdıktan sonra sorunsuz bir şekilde hangi program ile yeniden windows kurulumunu gerçekleştire bilirim.

ayrıca ram sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. uygun fiyat bulursam 1x1 2 gb. ram almak istiyorum. markada daha karar veremedim. ramlerde marka ve model denemesi yapan arkadaşlar var ise onlardan da bilgi edinmek isterim.. birde araştırırken şöyle ram gördüm bilgisi olan var mı?

http://www.markomshop.com/asp/show_stock.asp?product=KTL-TP667-1G

ne yaptın sen hocam. 60 ytl ye 1 gb ram mı alınır ???

ustat şu anda fiyat konusunu değilde aldığımız makineye göre en iyisini araştırmaya çalışıyorum. fiyat ikinci planda. sağlıklı ve stabil çalışacak olanı araştırıyorum...

arda adlı lenova ankara teknik servisi ve mod arkadaşa sordum ben tüm ramlar olur dedi yeterki mhz uysun
    bende dün veritech siparişi verdim 2 gb. 60 ytl ye

• Arkadaslar en sonunda Ses sorununu cozdum..
    Nasıl mı??

ALINTIDIR:

Birçok arkadaş ses kartını kurmayı başaramıyor. Aşağıdaki işlemleri SIRASIYLA ve hiçbir adımı atlamadan yaparsanız sorunsuz bir şekilde notebook ses kartınızı kurabilirsiniz.

Önce ses yamasını kuruyoruz. Daha sonra realtek ses kartı driverını normal bir şekilde kuruyoruz.
    http://rapidshare.com/files/61341996/ses.rar
    İki dosyayı birden buradan indirebilirsiniz. Eğer dosyalar açılırken şifre isterse şifresi "www.notebook.gen.tr"

Bilgisayarıma sağ tıklıyoruz. Özellikler > donanım > Aygıt yöneticisini açıyoruz. EN ALTTA SİSTEM AYGITLARININ ALTINDA sarı ünlem işaretiyle bir pci device göreceksiniz. Sağ tıklıyoruz.
    Sürücüyü güncelleştir > Hayır, Bu kez değil > Listeden ya da belirli bir konumdan yükle (Gelişmiş) i seçip ileri diyoruz. Gelen ekranda arama şu konumu da içersin: yazan yerde işaret yoksa mouse ile tıklayarak işaretliyoruz. Hemen altında boş bir satır olacak. Bu satıra şunu yapıştırın.

Kod: Tümünü seç
    C:\Program Files\Realtek\InstallShieldDaha sonra ileri'yi tıklayıp herşeyi onaylayarak kurulumu tamamlayın. Bilgisayarı yeniden başlatın. Ses kartınız başarı ile kurulmuştur.

bunu yaptım oldu..
    ohh bee..

• şifre w w w . n o t e b o o k . g e n . t r
    bitişik yazın.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.