Şimdi Ara

LENOVO (IBM) 3000 V200 12.1' KULLANICILARI TOPLANTI ODASI (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
999
Cevap
3
Favori
113.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni aldığım lenovo 3000 v200 notebook'umun dvd sürücüsü çalışmıyor. Ne bilgisayar menüsünde görünüyor ne de taktığım dvdleri okuyor. Bu sorunu yaşayan var mı? Migros'a geri götürsem değiştirirler mi? Alırken kutu açıldıktan sonra servise göndermem gerektiğini söylemişlerdi.

Acil yardımınızı bekliyorum. Teşekkürler.
  • kullandığın işletim sistemin için doğru driver ları kurduğunda dvdyi hiç bir şekilde görmüyorsa ve sistem açılırken dahi ışığı yanmıyorsa sorun vardır, sanırım değiştirirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exdp -- 21 Haziran 2008; 15:25:57 >
  • Notebook'la gelen Vista Home işletim sistemini kullanıyorum şu an. Ayrıca driver mı yüklemem gerekiyor? Bir dvd veya cd koyduğumda ışığı yanıp sönüyor başta ve okuma sesi çıkarıyor bir süre ancak ne autoplayle bir şey görüyorum ne de dediğim gibi Bilgisayar altında dvd writer görünüyor. Aygıt yöneticisinde tam olarak nerede görmem gerekiyor? Baktım ama göremedim bile. Aygıt arattığımda da bulmadı. Ayrıca Lenovo Care Restore da cd/dvd sürücü bulunamadı hatası verdi backup sırasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salvo -- 21 Haziran 2008; 16:00:05 >
  • an itibari ile lenovo v200 sahibiyim. 1 saat önce cevahir mmm migrostan 949 liraya aldım. şu anda temizlik ve ubuntu 8.04 kurulumu yapıyorum. ilk izlenimlerim;

1. klavye, ekran, malzeme, boyut ve hafiflik süper.
    2. 1 adet ölü pixelim var ama sanırım anlaşıcaz onunla.
    3. biraz ısındı gibi sanki. fan sessiz çalışıyor.
    4. vistadayım, çok gereksiz program var.
    5. 950 liralık bir laptop için gayet hızlı ve şık.

to be continiued...
  • Yine aynı sorunu yaşıyorum, back up yapmaya çalışıyordum, 1 dvdyi başarılı bir şekilde yazdı ve dvd writer yine tüm menülerden kayboldu. Yedekleme programı da hata veriyor dvd writer'ı bulamadığı için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: baboli?

Arkadaşlar sayfa linkini vermeyi unutmuşum, buyrun

Lenovo Support, Bios update

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-68384

sayfanın en altındaki 65ET41WW versiyonu yüklenecek.

Her zaman en yeni bios en sorunsuzu demek değildir.

Kolay gelsin.

yanılıyo olabilirim ama en son sürüm 65ET59WW olan değil mi?
    yanlış bişe yapmayalım bios sonuçta...

• quote:

Orjinalden alıntı: WahshE

quote:

Orjinalden alıntı: baboli?

Arkadaşlar sayfa linkini vermeyi unutmuşum, buyrun

Lenovo Support, Bios update

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-68384

sayfanın en altındaki 65ET41WW versiyonu yüklenecek.

Her zaman en yeni bios en sorunsuzu demek değildir.

Kolay gelsin.

yanılıyo olabilirim ama en son sürüm 65ET59WW olan değil mi?
    yanlış bişe yapmayalım bios sonuçta...

Doğru söylüyorsunuz son bios sürümü 65ET59WW ,ancak benim bilgisayarımda bu sürümü yüklediğimde kapağı kapatıp açınca görüntünün geri gelmemesi sorunu oldu. Eski bios versiyonu olan 65ET41WW i yükleyince sorun düzeldi.

Şu anda eski biosu kullanıyorum ve hiçbir problem yok pc.de.
    Problem yaşarsanız yeni versiyonu yüklersiniz zaten, kaygılnacak birşey yok, eğer kapak/ekran kararması problemini yaşıyorsanız eski bios u yükleyin, ben öyle yaptım ve sorun düzeldi.

Not: Yeni çıkan her driver, her bios vs. yüklenecek diye bir kural yok arkadaşlar bilgisayarınız sorunsuz çalışıyorsa fazla kurcalamamak gerekir diye düşünüyorum, bu yüzden şahsen yeni bios u da yüklemeyeceğim.

Saygılarımla.

• iki biosuda deneyeyim o zaman.
    harddiskin olduğu taraf biraz ısındı ama rahatsız etmiyor. havanın sıcaklığıda etken.

bir kaç sorum olacak;

1. son bios güncellemesi ile penyrnn işlemcilerin desteği geldiğini yazmışlar. yani işlemciyi değiştirebilir miyiz? son çıkan penyrn işlemcilerden takabilir miyiz?

2. ne tür bir çanta kullanıyorsunuz? v200 aslında tam 12.1 sayılmaz, çerçevesi biraz geniş. notebookunuzu nasıl taşıyorsunuz?

3. şimdiye kadar hangi sürücüleri güncellediniz, hangilerine gerek olmadı?(vista için)

4. hangi programları gereksiz bulup kaldırdınız.(vista için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmnkim -- 21 Haziran 2008; 18:17:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: WahshE

iki biosuda deneyeyim o zaman.
    harddiskin olduğu taraf biraz ısındı ama rahatsız etmiyor. havanın sıcaklığıda etken.

bir kaç sorum olacak;

1. son bios güncellemesi ile penyrnn işlemcilerin desteği geldiğini yazmışlar. yani işlemciyi değiştirebilir miyiz? son çıkan penyrn işlemcilerden takabilir miyiz?

2. ne tür bir çanta kullanıyorsunuz? v200 aslında tam 12.1 sayılmaz, çerçevesi biraz geniş. notebookunuzu nasıl taşıyorsunuz?

3. şimdiye kadar hangi sürücüleri güncellediniz, hangilerine gerek olmadı?(vista için)

4. hangi programları gereksiz bulup kaldırdınız.(vista için)

Penryn desteklediği yazdığına göre penryn işlemci takabilirsiniz sanırım.

Vista ile alakalı birşey diyemeyeceğim, zira XP Pro kullanıyorum.

Çanta olarak kozyatağı carrefourdan kendi üretimleri olan bi çanta aldım. Çanta dikey kullanımlı sırt çantası tipinde olanlardan. Lenovo V200 tam sığıyor ve ek olarak birçok gözü/cebi var çantanın, malzeme kalitesi de gayet iyi, fiyatı 28 YTL, tek kötü yani bilgisayarı yerleştirdiğiniz korumalı ana gözün cırt cırtı yok, sonuçta bilgisayar tam otursana cırt cırt ile sabitlemek daha iyi olurdu..

• teşekkürler @baboli?

takılcabilecek işlemcilerin bir listesini yapıp, güç çekimlerine göre seçim yapmalı aslında.

anakartın işlemci socket tipini bilen var mı?
  • P socket;

Benim de kafama şu media modunda açma olayı takıldı ve hemen kendime bir Linux Media Center Distro su buldum. Şu an download ediyorum. Onu da recovery dosyalarının olduğu partition a yükleyeceğim. Böylece bilgissyarı açarken Ubuntu ile Media Pc arasında seçim yapabileceğim.

Asıl yapmak istediğim ise, orjinal halinde media tuşuna basınca media modunun açılması gibi o tuşa basarak, benim kurduğum media distro yu boot etmesini sağlamak. Şu anda nasıl yapabileceğimi bilmiyorum ama lenovo yaptıysa ben de yaparım heralde.

Onun haricinde linux da parmak izi okuyucu çalışıyor ama henuz kurulumunu yapmadım. Birkaç önemli bug var onların halledilmesini beklemeli miyim bilmiyorum.

Media Distro:http://www.earos.dk/
    Aslında bir de LinuxMCE buldum fakat onun kurulumu otomatik olarak hdd yi formatlamayı gerektiriyormuş o yüzden vazgeçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Msy1987 -- 21 Haziran 2008; 21:13:58 >

• ubuntu(8.04 32-bit) yüklemeye çalışırken makine kitleniyor.
    capslock ışığı yanıp sönüyor. reset atmak zorunda kalıyorum.

ilk başlarda hard diski bölümlendirirken yapıyordu. artık kafasına esince yapmaya başladı(live cd den çalışırken).
    başka cd yazdım yine aynı şey oldu.
  • Bende hiç sorun yok. Sanırım bu seri sorunlu bir seri çok fazla sorun yaşayan var aramızda. Fiyatının düşük olmasının açıklaması da bu olabilir sanırım.

bende şu ana kadar en ufak bi problem yok o da ayrı (:
  • image dosyasını yeni mi indirmiştin? benimki biraz eskiydi.
    ubuntuyu yükledim şu an updatelerini yapıyorum ama kafasına esince başlarda olduğu gibi donuyor ve capslock ışığı dıptıs dıptıs.
  • sorun wireless kartın ubuntunun yeni sürüm ile gelen driverinda.
    caps lock ışığının yanıp sönmesinin nedeni kernel panic.
    yeni bir wireless driverı ile sorun çözülecek, araştırmalarım sürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmnkim -- 22 Haziran 2008; 3:11:10 >
  • Evde wpa ile, işte wep + mac filtering ile bağlanıyorum hiç sorun yok.

Wireless dan olduğunu düşünüyorsan yandaki düğmeden deaktif edip öyle aç makinayı, hatta bios dan wireless i disable edebilirsin.

Onun haricinde ubuntu nun son update leri aldığına emin ol.
  • Msy1987 ; yaşanan sorunlar genel olarak yazılımsal problemler kullanımla ilgili, donanım problemleri pek yok gibi bende mesela mac sürücülerini bulmada problem yaşıyorum ama beklentim yok zaten bulabileceğime dair
  • quote:

Orjinalden alıntı: Msy1987

Evde wpa ile, işte wep + mac filtering ile bağlanıyorum hiç sorun yok.

Wireless dan olduğunu düşünüyorsan yandaki düğmeden deaktif edip öyle aç makinayı, hatta bios dan wireless i disable edebilirsin.

Onun haricinde ubuntu nun son update leri aldığına emin ol.

sorunun wirelesstan olduğu kesin. wirelessi kapattım ve ubuntu hiç sorun çıkartmadı. ayrıca wirelessi vistada sorunsuz kullanıyor olmamda; ubuntudaki sorunun yazılımsal olduğunu gösteriyor. iwl drivelarının son sürümlerini kaynak koddan derlemeye çalışıyorum fakat ondan önce mac80211'in son sürümünü yüklememi öneriyor iwl nin sitesi. bakalım uğraşıyorum..
  • bu arada son bios güncellemesini yaptım(daha önceden varmıydı bilmiyorum ama) vistada kapağı kapatınca ekranın geri gelmemesi gibi bir sorun olmadı.
  • Lenovayı dün aldım fakat dünya kadar gereksiz program vardı.ben buna vista ultimate kurdum.wi-fi ilk geldiğinde çalışıyordu fakat şimdi çalışmıyor.dvd sürücünün üzerindeki anahtarı aktif hale getirmeme rağmen ve fn+f5 e basıyorum sadece bluetooth çalışıyor.sürücüsünü de çektim 65wg03ww olanı.ne yapmam gerekiyor.acaba kendiliğinden bozuldu mu ki bu wi-fi kafayı yiycem yardımmmmm...
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.