Şimdi Ara

LENOVO (IBM) 3000 V200 12.1' KULLANICILARI TOPLANTI ODASI (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
999
Cevap
3
Favori
113.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: salvo

Dvd-writer'ımın çalışmadığından ve görünmediğinden bahsetmiştim. Servis bu sorunun işletim sisteminin düzgün yüklenmemesndn kaynaklandığını söylüyor. Vista'yı baştan kuracaklarmış. Bu doğru olabilir mi? Ben daha önce kutudan çıkan işletim sistemi yüklemesinin böyle bir soruna neden olduğunu duymadım. Fikirlerinizi bekliyorum, servis dvd-writer'ı değiştirmek için beni oyalıyor olabilir mi?

Tekrar Vista kurana kadar 2 dk da dergilerin verdiği linux canlı cd yada pardus canlı (live , cd den çalışan ) işletim sistemi ile açmayı denesinler, sistem bu işletim sistemleri ile boot ediyorsa vista da problem var denir, yok hiç açılmıyorsa sistem daha vistaya geçmeden çalışmadığından donanımsal sorun var denebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 23 Haziran 2008; 16:06:23 >

• Cevap için teşekkürler. Ben işte olduğumdan annem ilgileniyor ve sanırım laptop'ı bıraktı servise. Benim için önemli olan daha yeni aldığım makinenin içinin açılıp parçasının değiştirilmemesi. Böyle bir hizmeti kabul etmek zorunda değilim sanırım, o nedenle dvd writer'ın 5 dakika çalışıp çalışmamaya başlamasının nedeni OS olabilir mi diye sormak istedim. Çünkü açıkçası bana biraz saçma geldi, üstelik sistemle ilgili başka hiçbir sorun yokken.
  • quote:

Orjinalden alıntı: silverdream

arkadaşlar bende almayı düşünüyorum fiyatı dahada çekmişler sanırım 949 die hatırlıyorum...

ekranda ölü pixel çıkarsa üzülme. bende 1 tane çıktı ama alet çok güzel verdiğin parayı hakediyor. bütün arkadaşlarıma "gelin size aldığım doğru kararlardan birini göstereyim" diye v200ü gösteriyorum. mac alan arkadaşlarımın 700-800 dolar fazladan para ödediklerini düşünüp düşünüp keyif yapıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: tolgao2000

quote:

Orjinalden alıntı: WahshE

quote:

quote:

v200lerimize takılabilecek işlemcileri inceliyorum;
    şu an kullandığımız işlemci bu.

Pentium Dual Core T2370 1733 MHz 1024 KB FSB:533MT/s 13x 1.075-1.175V 35W SocketP

kullanabileceğimiz işlemcilerse şunlar

Intel Core 2 Duo (T5xx0, T7xx0, T8x00, T9x00)
    Intel Celeron M
    Intel Pentium Dual-Core (T23x0)

Dostum uğraşmaya hiç değmez, c2d cpu lar hem pahalı hemde performans farkını görmen zor .... neden dersen benim hem V200 'üm var hemde compaq C2D 1.83Ghz lik notebook' um var, c2d olan 1.5 GB ram ' e v200 2 gb ram'e sahip... şu an ikisi arasında hiç bir performans farkı göremiyorum... ikisi de çift çekirde ve 64 bit oldukatan sonra biz ev kullanıcıları için diğer tampon bellek bus vs bir fark göremiyoruz.. zaten cihaz entegre ekrtran kartına sahip hani oyun vs desen isterse c3d olsun yine farketmeyecek... CD 1.73 bence gayet başarılı ve fazla fazla yeterli..

Hocam oyun performansı gibi bi beklentim tabiki yok :) gerçi age of empires, counter strike gibi multiplayer oyunları rahat rahat oynuyorum.
    Şu an bana da yetiyor 1.73 ama atıyorum 1 yıl sonra 200 dolarlık bir masrafla(pil + işlemci) yeni bir laptop almış gibi olabiliriz.

Vallahi ben yola oyun da oynamak için çıkmıştım, dahili ekran kartlı sistemlere bakıyordum, şöyle iyi birşey için 300 usd fazla parayı gözden çıkarmak gerekiyordu... Sonra bu forumda hasbel kadar XBOX360 ile ilgili bölüme girdim, okudukça iştahım kabar dı ki ben 34 yaşında biriyim :) hiç laptopa, pc ye ekran kartına para ödemeye gerek olmadığını gördüm ve aradaki o 300 küsür usd ye Xbox 360 Halo3 Special Edition alarak konsol dünyasına adımımı attım... kalan bütçe ile bir laptop alacaktım... e artık oyun işini çözmüştüm bana artık taşınabilir hafif küçük sağlam birşey gerekl iderken V200' ü gördüm ve aynı gün satın aldım.

Şu an Xbox 360 da Call Of Duty 4 de Amerikan sunucularında kıran kırana online çarpışıyoruz kıdemli Albay rütbesindeyim, envai çeşit silah ve techizat kazandım :) ben oynarken Lenovo V200 ' üm external uydu kartı sayesinde uydudan offline bedava download yapıyor ki gigabaytlarca veri kısa sürede cihaza iniyor... o arada bir müzik ve ya film atıyorum bir gözle onu seyrediyorum yada dinliyorum ( Sniper olarak soteye yatınca film vs seyredebiliyorum ) ... velhasıl bir bütçeye iki cihaz sığdırarak çok mantıklı bir iş yaptığımı düşünüyorum ve yeni laptop alacak arkadşlara da bu yöntemi tavsiye ediyorum .. keza 2-3 yıl sonra bile internet sörf, ofis vs uygulamaları için hala bu ciahz çok fazla geliyor olacak ama şu an oyun için alınan laptoplar çöplük olacak.. ama konsollar en az xbox en az 5 yıl ... ps3 ün açıklamasına göre 10 yıl boyunca ( 2-3 yılı gitti ) yeni konsol üretilmeyecek... bu arada bu artan bütçe ile alınan Xbox 360 ' ın 3 adet simetrik 3.2 Ghz CPU su, biraz daha fark ile alınabilen Playstation3 ' ün 7 adet crossbar mimari CPU su olduğunu, oyun geliştiricilerin hala sistemleri tam çözüp son raddeye kadar zorlayamadıkları bilgisini vermek isterim..

konsol olayı çok zevkli ama bütçe istiyor, orjinal oyun almak şart oldu.
    birde ps3 e fedora yükleniyordu galiba. IBM bi seminer vermişti bizim okulda, yeni çıkardıkları işlemci ile ilgili; ps3 ün içindeki 8 çekirdekli işlemciden bahsetmişlerdi. Ps3 e fedora yükleyip "paralel-programing" kodlayabiliyorsun.

neyse , ben v200ü almadan önce ya mac, ya lg p300 yada sony sz serisi düşünüyordum. 2 sene önce 1800 dolar vererek aldığım casper bilgisayarımı geçenlerde 500 dolar gibi bir paraya sattıktan sonra bir daha bilgisayara asla fazla para vermeyeceğime dair kendime söz verdim. Ardından Msi'ın ucuz modellerine bakmaya başladım. Önceki bilgisayarım casper 15.4" büyüklüğünde idi. 2 yıldır yeterince kas yaptığımı farkettim ve 12.1 ve 13.3 inc modellere bakmaya başladım o sırada v200ü gördüm, casperı almadan önce bana çok yardımı dokunan DH forumlarına girdim. Baktım herkes memnun, çok şık ve hafif olduğundan bahsediyorlar, ubuntuyla sorunsuz çalıştığınıda öğrendim, fiyatı zaten malum çok uygun olunca önümde bir engel kalmadı. Migros'a gidince aleti geömek istedim ama teşirde olmadığını ve kutuları açamayacaklarını söylediler. Bende DH üyelerine olan güvenim sayesinde gözüm kapalı aldım. Aşırı bir beklentim yoktu ama eve gelipte kutuyu açtığımda beklentilerimin üzerinde bir laptop beni karşıladı. Çok mutluyum. Şu ubuntunun wireless sorununu da halledeyim hiç bir eksiği kalmayacak.

• performansı %100 arttırmak istiyorsanız 7200 rpm hdd alın.
  • Bence bu cihaza yapabileceğimiz yegane para harcama 6 cell pil olmalı... 1.5 saat ileride iyice düşecek..

Bu arada bu segmentlerdeki datron laptop 57 dk gidiyormuş chip test merkezi test etmiş bu ay...
  • Alsam mı acaba 949 ytl 12 ay taksitle hmmm
  • quote:

Orjinalden alıntı: exdp

performansı %100 arttırmak istiyorsanız 7200 rpm hdd alın.

LENOVO (IBM) 3000 V200 12.1' KULLANICILARI TOPLANTI ODASI

LENOVO (IBM) 3000 V200 12.1' KULLANICILARI TOPLANTI ODASI

%100 çok iddalı olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmnkim -- 23 Haziran 2008; 18:32:24 >

• bencede %45 dielim biz ona ama tabiki 7200rpm disk istiyor insanın canı yanına bide t9300 işlemci

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exdp -- 23 Haziran 2008; 19:03:18 >
  • 7200 ler 5400 lerden daha az ısınıyor gibi bir yazı gördüm forumun birinde, ne kadar doğrudur acaba?
    şu an kullanılan hard disk bayağı ısınıyoda..
  • Arkadaşlar gerçekten de fiyat/performans olarak piyasadaki en iyi laptopa sahibiz bence. Fiyatı da 949 a indirmişler kangurum'da düşünen arkadaşlar kaçırmasınlar. Ben alacağım zaman LG e200 ile karşılaştırdım ama fiyat olarak sunduklarını düşününce Lenovoyu tercih ettim. Vatan'dan 25 dolar+kdv ye 1 gb kingston ram ekledim ve cihaz gerçekten çok tadından yenmez oldu.

Arada sorun yaşayan arkadaşlar olacak tabi (ben dahil) ama her markada böyle şeyler olabiliyor. Çoğu da buradaki kullanıcılar sayesinde çözülecektir.

Benim Lenovo ile ilgili sizlere sormak isteğim birkaç şey var, bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim;

1) On screen display programı XP de düzgün çalışmıyor, bazen ekrana pop up menusu geliyor bazen gelmiyor ama her halde fn-f5 e basınca wireless ve bluetooth açılıp kapanıyor (klavyenin sol alt tarafındaki sistem ışıkları yanıp sönüyor), bende bu programı sildim, şu an ekranda bilgi görünümüyor ama fn-f5 yapınca wireless ve bluetooth hala açılıp kapanıyor.

Sorum şu ki on screen display programı XP de düzgün çalışıyormu arkadaşlar? Ve abi ben programı sildiğim halde fn-f5 ile wireless cihazları açabiliyorsam bu program ne işe yarıyor?

2) fn-f5 yapınca wireless ve bluetooth u aynı anda açıp kapatıyor bilgisayar. Bunları ayrı ayrı açıp kapatmanın yolu varmıdır? Ben mesela bluetoothu her zaman kullanmak istemiyorum bunu nasıl yapabilirim?

3) Ekran kartı belleği XP de 128mb olarak görünüyor, bunu artırmanın yolu nedir? Ekran kartı bios güncellemesi mi gerekiyor acaba? Zira yazılımsal olarak nasıl yapacağımı bulamadım.

Sonuçta çok birşey değişmeyecektir ama görsel uygulamalarda az da olsa bi iyileşme olacağını umut ediyorum.

Şimdiden teşekkürler herkese.

• quote:

Orjinalden alıntı: baboli?

Arkadaşlar gerçekten de fiyat/performans olarak piyasadaki en iyi laptopa sahibiz bence. Fiyatı da 949 a indirmişler kangurum'da düşünen arkadaşlar kaçırmasınlar. Ben alacağım zaman LG e200 ile karşılaştırdım ama fiyat olarak sunduklarını düşününce Lenovoyu tercih ettim. Vatan'dan 25 dolar+kdv ye 1 gb kingston ram ekledim ve cihaz gerçekten çok tadından yenmez oldu.

Arada sorun yaşayan arkadaşlar olacak tabi (ben dahil) ama her markada böyle şeyler olabiliyor. Çoğu da buradaki kullanıcılar sayesinde çözülecektir.

Benim Lenovo ile ilgili sizlere sormak isteğim birkaç şey var, bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim;

1) On screen display programı XP de düzgün çalışmıyor, bazen ekrana pop up menusu geliyor bazen gelmiyor ama her halde fn-f5 e basınca wireless ve bluetooth açılıp kapanıyor (klavyenin sol alt tarafındaki sistem ışıkları yanıp sönüyor), bende bu programı sildim, şu an ekranda bilgi görünümüyor ama fn-f5 yapınca wireless ve bluetooth hala açılıp kapanıyor.

Sorum şu ki on screen display programı XP de düzgün çalışıyormu arkadaşlar? Ve abi ben programı sildiğim halde fn-f5 ile wireless cihazları açabiliyorsam bu program ne işe yarıyor?

2) fn-f5 yapınca wireless ve bluetooth u aynı anda açıp kapatıyor bilgisayar. Bunları ayrı ayrı açıp kapatmanın yolu varmıdır? Ben mesela bluetoothu her zaman kullanmak istemiyorum bunu nasıl yapabilirim?

3) Ekran kartı belleği XP de 128mb olarak görünüyor, bunu artırmanın yolu nedir? Ekran kartı bios güncellemesi mi gerekiyor acaba? Zira yazılımsal olarak nasıl yapacağımı bulamadım.

Sonuçta çok birşey değişmeyecektir ama görsel uygulamalarda az da olsa bi iyileşme olacağını umut ediyorum.

1. xp kullanmıyorum ama on screen display bastığın tuşun işlevini ekranda sana gösteren program değil mi? programı sildiğinde ekrada uyarılar çıkmayacaktır. ama tuş işlevini yapacaktır.

2. bluetoothu donanım olarak aygıt yöneticisinden kapatırsan sanırım istediğin olur.

3. hiç bilgim yok. belki biostan arttırılıyordur. yinede bütün driverlerini güncel tutman yararına olacaktır.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: baboli?

Arkadaşlar gerçekten de fiyat/performans olarak piyasadaki en iyi laptopa sahibiz bence. Fiyatı da 949 a indirmişler kangurum'da düşünen arkadaşlar kaçırmasınlar. Ben alacağım zaman LG e200 ile karşılaştırdım ama fiyat olarak sunduklarını düşününce Lenovoyu tercih ettim. Vatan'dan 25 dolar+kdv ye 1 gb kingston ram ekledim ve cihaz gerçekten çok tadından yenmez oldu.

1. xp kullanmıyorum ama on screen display bastığın tuşun işlevini ekranda sana gösteren program değil mi? programı sildiğinde ekrada uyarılar çıkmayacaktır. ama tuş işlevini yapacaktır.

2. bluetoothu donanım olarak aygıt yöneticisinden kapatırsan sanırım istediğin olur.

3. hiç bilgim yok. belki biostan arttırılıyordur. yinede bütün driverlerini güncel tutman yararına olacaktır.

Ok WahshE, teşekkürler.

• Bellek arttırımının pek bir getirisi yok, bellek olayı artık ticari aldatmacanın en önde giden unsuru olmuş, ekran kartlarında vasat altyapı üstüne 512 mb ram ekleyip satıyorlar, birde janjanlı kutu... sonrası hüsran.. şu an lenovonun ekran kartını biostan 512 mb çıkarsanız bile hiçbir anlam ifade etmeyecek boşu boşuna ramdan yiyecektir, keza entegre ekran kartının kabiliyetleri ortadadır, ucuz externallerin bile 1 gb lık kartları kullanıcıları memnun etmekten çok uzak, o yüzden bence hiç kafa yormayın orsanı burasını arttırmaya , bizim cihazların tek eksiği 3 hücreli pili, 6 hücreye çıkarın kafanız rahat etsin... 2 GB ram ' ede 35 YTL ye çıktığınızı düşünürseniz, uzun zaman keyifle kullanırız cihazı..

Bu arada çok büyük bir şans ki Lenovo %100 XP ye uyumlu, civarda yeni laptop alan arkadaşlar kıvranıyor devşirme sürücülerle xp yi çalıştırmaya çünkü firmaların çoğu artık xp desteği vermiyor, buna en iyi örnek hp, bende hp compaq var iş yeri için xp driverları ne eziyet çektirdi dene Allah dene sağolsun arkadaşların yardımı ile topladık driverları ama şuan bluettoh driverı çalışıyor ama fiziksel olarka çalıştıramıyor.... vs...

• bu ekran kartı kullanacağı rami uygulamaya göre kendisimi ayarlıyor yoksa biz ellemi ayarlıyoruz?.Eğer elle ayarlıyorsak ben bişey bulamadım.biostada yok ayarla ilgili bir şeyler.bir el atıverin arkadaşlar birde en iyi bios sürümü hangisi? değiştirmeye değermi sürümü ?
  • Aslında en iyi bios sorunsuz çalıştığına inandığın mevcut biostur, bu yılların verdiği tecrübeler il elde edilmiş bir olgudur :) , bios upgadleri herzaman risk taşır, hemen çatır çutur bios değiştirmeye atlamamak gerekir, tüm çareleri önlemleri aldınınız hala bir takım sıkıntılarınız varsa, o zaman bios değiştirmek en akıllıca yoldur. bios değiştimek 1-2 dk nızı alır ama o 1-2 dk da bir sorun olur işlem yarıda kalırsa, anakartınıza veda edeceksiniz demektir. Ben şuan bios ' u değiştirmedim her ne kadar kritik upgrade olarak sitede görünsede...
  • quote:

Bellek arttırımının pek bir getirisi yok, bellek olayı artık ticari aldatmacanın en önde giden unsuru olmuş, ekran kartlarında vasat altyapı üstüne 512 mb ram ekleyip satıyorlar, birde janjanlı kutu... sonrası hüsran.. şu an lenovonun ekran kartını biostan 512 mb çıkarsanız bile hiçbir anlam ifade etmeyecek boşu boşuna ramdan yiyecektir, keza entegre ekran kartının kabiliyetleri ortadadır, ucuz externallerin bile 1 gb lık kartları kullanıcıları memnun etmekten çok uzak, o yüzden bence hiç kafa yormayın orsanı burasını arttırmaya , bizim cihazların tek eksiği 3 hücreli pili, 6 hücreye çıkarın kafanız rahat etsin... 2 GB ram ' ede 35 YTL ye çıktığınızı düşünürseniz, uzun zaman keyifle kullanırız cihazı..

Bu arada çok büyük bir şans ki Lenovo %100 XP ye uyumlu, civarda yeni laptop alan arkadaşlar kıvranıyor devşirme sürücülerle xp yi çalıştırmaya çünkü firmaların çoğu artık xp desteği vermiyor, buna en iyi örnek hp, bende hp compaq var iş yeri için xp driverları ne eziyet çektirdi dene Allah dene sağolsun arkadaşların yardımı ile topladık driverları ama şuan bluettoh driverı çalışıyor ama fiziksel olarka çalıştıramıyor.... vs...

Teşekkürler tolgao2000, bende zaten pek bi perf. artışı ummuyorum zaten, dediğiniz gibi vga ram i çok etkili değil performansta; eğer vga ram i arttırmanın kolay bir yolu var ise benim bilmediğim onu denemek istemiştim, sonuçlarına göre eski hale getirmeyi gerekirse de...
    Kolay gelsin,
    Saygılarımla.

• quote:

Aslında en iyi bios sorunsuz çalıştığına inandığın mevcut biostur, bu yılların verdiği tecrübeler il elde edilmiş bir olgudur :) , bios upgadleri herzaman risk taşır, hemen çatır çutur bios değiştirmeye atlamamak gerekir, tüm çareleri önlemleri aldınınız hala bir takım sıkıntılarınız varsa, o zaman bios değiştirmek en akıllıca yoldur. bios değiştimek 1-2 dk nızı alır ama o 1-2 dk da bir sorun olur işlem yarıda kalırsa, anakartınıza veda edeceksiniz demektir. Ben şuan bios ' u değiştirmedim her ne kadar kritik upgrade olarak sitede görünsede...

"Aslında en iyi bios sorunsuz çalıştığına inandığın mevcut biostur" - çok haklısınız.

Bende şu an bilgisayarım ile gelen default bios (58) un bile alt versiyonunu kullanıyorum, sorunum yok mutluyum:)

• rami 2gb'a yükselttim. performans artışı farkedilmeyecek gibi değil.
    istanbul profilo alışveriş merkezindeki toshiba mağzasından 13.3" macbook için üretilmiş olan kılıflardan aldım.
    tam oturuyor. malzemesi çok güzel darbe emici bi madde var içinde; parmağınızla bastırınca içine giriyor(bir çeşit kum sanırım).
    birde dartyden bluetooth mouse aldım. usb işgal etmiyor olması büyük avantaj. herkese tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmnkim -- 24 Haziran 2008; 21:01:54 >
  • marka model varmı BT mouse 'un bende sipariş vereyim iyi fikir..
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.