Şimdi Ara

Lenovo ideapad-320-15ikb 2 model arasındaki fark nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
3.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

iş yerine günlük işleri yapmak için bir laptop alacağım fakat bu iki model arasındaki fiyat uçurumuna değecek farkı bulamadım.
    ucuz olanın rengi açık w10 var
    pahalı olan rengi koyu w10 yok

fiyat farkına değecek ne var göremedim? yardımcı olabilirmisiniz
    https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-320-15ikb-intel-core-i5-8250u-8gb-1tb-mx150-freedos-15-6-tasinabilir-bilgisayar-81bg00mutx-p-HBV00000A2CJ8?magaza=Hepsiburada
    https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-320-15ikb-intel-core-i5-8250u-8gb-1tb-mx150-windows-10-home-15-6-tasinabilir-bilgisayar-81bg00lxtx-p-HBV00000A2CJ6?magaza=Hepsiburada

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lenovo IdeaPad 320-15IKB 2 Modelleri Arasındaki Farklar

Lenovo IdeaPad 320-15IKB serisi dizüstü bilgisayarlar, bütçe dostu seçenekler arayan kullanıcılar için popüler bir seçimdir. Ancak bu seri içerisinde iki ana model bulunmaktadır: 320-15IKB ve 320-15IKB 2. Bu modeller arasında önemli farklar bulunmaktadır.

İşlemci ve Bellek

En önemli farklardan biri işlemci ve bellek konfigürasyonundadır. 320-15IKB modeli 7. nesil Intel Core i3 veya i5 işlemciye sahiptir, 320-15IKB 2 modeli ise daha yeni 8. nesil Intel Core i3 veya i5 işlemciye sahiptir. Ayrıca, 320-15IKB 2 modeli 32 GB'a kadar bellek desteklerken, 320-15IKB modeli yalnızca 16 GB'a kadar bellek destekler. Bu, daha yoğun görevler gerçekleştiren kullanıcılar için daha iyi performans sağlayabilir.

Ekran

Ekran özellikleri de modeller arasında değişmektedir. 320-15IKB modeli 15,6 inç TN panel bir ekrana sahipken, 320-15IKB 2 modeli 15,6 inç IPS panel bir ekrana sahiptir. IPS paneller, daha geniş görüş açıları ve daha iyi renk doğruluğu sunar.

Depolama

Depolama seçenekleri de farklılık göstermektedir. 320-15IKB modeli 1 TB HDD veya 128 GB SSD ile yapılandırılabilirken, 320-15IKB 2 modeli 1 TB HDD veya 256 GB SSD ile yapılandırılabilir. SSD'ler, HDD'lere kıyasla daha hızlı yükleme süreleri ve daha iyi genel performans sunar.

Sonuç

Lenovo IdeaPad 320-15IKB ve 320-15IKB 2 modelleri arasında işlemci, bellek, ekran ve depolama açısından önemli farklılıklar bulunmaktadır. Daha yüksek performans ve daha iyi özellikler arayan kullanıcılar 320-15IKB 2 modelini tercih etmelidir. Ancak, bütçe dostu bir seçenek arayan kullanıcılar 320-15IKB modelini düşünebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba

Ben de bir süredir bu bilgisayarı takip ediyordum. İki bilgisayarda aynı. Fiyatı yüksek olan windowssuz modelin fiyatını değiştirmemişler, eski satış fiyatı devam ediyor, yani bir indirim yok. Windowslu model ise 2800 lü fiyattan düştü. Hafta sonu mediamarkette 2799 du fiyatı, indirim bitince şuan 3190 gibi bir fiyattan satılıyor. Buradaki fiyat çok avantajlı. Eğer bu modele karar verdiysen en uygun fiyat hepsiburada da. Ben bugün bu modelle 520 serisi arasında seçimimi 520 serisinden yana kullanıp siparişi verdim.
  • schumi35 S kullanıcısına yanıt
    mrb dostum

gözümü kapatıp ucuz olanı sipariş verdim, elime geçince buraya deneyimlerimi yazacağım.

aldığın modelin linkini paylaşabilir misin? teşekküler
  • abddgr kullanıcısına yanıt
    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/lenovo-ip520-81bf00bttx-i5-8250u-8gb-1tb-156-4gb-mx150-vga-fdos-P227197456

Bakalım inşallah üzmez bilgisayar.

Seninki de hayırlı olsun...
    görmüştüm bunu, excel+sap çalışacağım için çok önemsemedim ekranın full hd olmasını.
    ev kullanımı için alsaydım kesinlikle senin tercih ettiğini alır üstüne 4 gb ram takar yoluma bakardım.

güzel seçim, seninki de hayırlı olsun
    aynı ürünü bir aydır kullanıyorum kesinlikle harika. 320 den farkı klavye ışılandırma ve fhd ips ekran.
  • hrn001 H kullanıcısına yanıt
    hocam selamlar. anladığım kadarıyla Lenovo IP520 kullanıcısısınız. Şu meşhur hdd cızırtısı var mı cihazınızda acaba?
  • scorpion64_120 S kullanıcısına yanıt
    Hiç olmadı bende.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Aman hocam hiçte olmasın inşallah. ben de sipariş geçtim dün gece. pazartesi-salı elimde olur diye düşünüyorum. bu cızırtı konusunda çok endişeliyim
    Aynı bende endişeliydim ama sıkıntı olmadı. Biraz da şunun farkına vardım. Cızırtı olanları n çoğu orijinal win 10 olanlar, sanırım sürekli güncelleme yapıyor arka planda. Ben freedos alıp kurdurdum güncelleme kapalı.

hocam süper bir tespit olmuş bu. genelde şikayet edenler teknosa, vatan, mediamarkt gibi yerelrden alan kişiler. ki bu mağazalar freedos satmıyor zaten. Peki siz nasıl çözdünüz bu freedosu win10 yapma işini?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion64_120 -- 24 Şubat 2018; 13:23:42 >
    Bilgisayarcı arkadaş a verdim 20 tl Ye halletti. Mis gibi oldu.

• 80T3018RTX

80WQ024NTX

BENDE bu ikisi arasında kaldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baggwell kullanıcısına yanıt
    hocam V serisi ile alakalı pek bilgim yok fakat;

aldığım 320 için şunu diyebilirim
    +kasa güzel
    +performans ayarlamaları yaptıktan sonra hız gayet iyi
    +klavye kullanımı güzel
    +ince, şık duruyor

-hard disk az da olsa ses yapıyor
    -ekran full hd olmadığı için renk tonları tatmin edici değil(excel ağırlıklı çalıştığım için önemsemiyorum, göz yormuyor)
    -ince olmasının dezavantajı pil çıkmıyor

genel görüşüm bu şekilde 320 lerle alakalı.

• IntoTheStorm kullanıcısına yanıt
    genelde fhd oyunları daha çok zorlar. bu ekran kartıyla zaten oyunları 1080 p de oynayamazsın. tn ekranların da tepkime süreinin ips e oranlşa daha iyi olduğu söylenir.
    burada önceliğinizin ne olduğunu belirleyin. mesela benim için günlük kullanım ve film olduğu için fhd ips tercih ettim.
  • 81BG00LXTX modelini hepsiburadadan bende sipariş verdim.Hdd sesi canımı sıktı.Cızırtı sesleri gelip duruyor.Servise göndereceğim.Lenovolarda ıdeapadlerde kronik bir sorun sanırım bu.Bilgisayar özellikleri gayet iyi fiyatına göre günlük kullanım için.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: schumi35

https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/lenovo-ip520-81bf00bttx-i5-8250u-8gb-1tb-156-4gb-mx150-vga-fdos-P227197456

Hocam aynı cihazı ben de düşünüyorum, laptop size ulaştı galiba, herhangi bir problemi var mı önerir misiniz bana da? Yorumunuza göre alcam ben de.

Ayrıca iki sorum daha olcak

1 ekran kartı mx150 mi yoksa gtx940 mı? (bazı sitelerde aynı seri kodlu ip520 ye gtx940 yazmışlar)

2 hdd sesi var mı (bildiğim kadarıyla ip320lerde var sadece ama..)

• quote:

Orijinalden alıntı: ertug15

quote:

Orijinalden alıntı: schumi35

Hocam aynı cihazı ben de düşünüyorum, laptop size ulaştı galiba, herhangi bir problemi var mı önerir misiniz bana da? Yorumunuza göre alcam ben de.

Ayrıca iki sorum daha olcak

1 ekran kartı mx150 mi yoksa gtx940 mı? (bazı sitelerde aynı seri kodlu ip520 ye gtx940 yazmışlar)

2 hdd sesi var mı (bildiğim kadarıyla ip320lerde var sadece ama..)

Ürünü aldım

1 evet ekran kartı 4 Gb mx150

2 maalesef hdd sesi mevcut

• ertug15 E kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma foruma uzun zamandır bakmamıştım. ancak cevap yazıyorum. Arkadaşın da dediği gibi ekran kartı 4gb mx150. hard disc sesi var evet ama beni rahatsiz etmiyor. Özellikleriyle vede klavye ışıklandırmasıyla güzel bilgisayar. Her ne bilgisayar alırsan da hayırlısı olsun....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.