Şimdi Ara

Lenovo Ideapad 5 14ITL05 FIRSAT (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
1
Favori
25.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uygundur, içinde 11. nesil 4 çekirdek ve 8 izlek İntel işlemci var.

tel soru ram arttırılıyor mu yoksa sabit mi, bu konuda bilgi vermemişler.

• sahafiec kullanıcısına yanıt

Aldım hocam cihazı umarım 4 5 sene götürür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arslantr55 A kullanıcısına yanıt

hocam merhaba, ben de 22'sinde sipariş verdim ama henüz kargolanmadı. Sizin elinize ulaştı mı ürün?

• Eve ulaştı hocam il dışında olduğum için daha kontrol edemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sahafiec kullanıcısına yanıt

Ram sabit ve ekran TN. Ekran kartı iyi ama 8 GB ile darboğaz yapacaktır. Parasını haketmiyor.

• "Autocad ve office programları için linkteki bilgisayar uygun mu?"

darboğaz ha?! Lenovo Ideapad 5 14ITL05 FIRSAT 

• Neredeyse aynı özelliklere sahip thinkbook bir cihaz kullanıyorum. Fazla oyun oynamam lakin arada açıp girdiğim oluyordu. Ram cidden çok sıkıntı çıkarıyordu. 8gb ramın yanına 4 gb daha alınca rahatladı bilgisayar. İlk fırsatta 16 yapmaya çalışacağım

• selamlar, bütün mesajları okudum sayılır. yıllardır çok kötü bir HP marka laptop ile tez yazmaya çalışıyorum. laptopum o kadar kötü ki, word'de bazen kaynakça gösterirken falan bile donup kalıyor. fan sesi yüzünden bir kere kütüphanede ayrılmak zorunda kalmıştım. :D maalesef fiyatlar arttıkça arttı yeni bir şey almam gittikçe zor oldu. ama bir çeşit burs olarak, bana üst limit 10 bin lira olmak üzere laptop seçmem söylendi. ben de hem taşıması kolay düzgün bir cihaz olarak bunu gördüm.

6500 yukarısı fazla geliyormuş zamanında, bana 10 bin liraya alındı. :( ( başlıktaki model 14ITL05 olarak gözüküyor ama bana alınan model 82fe00k6tx. ne gibi farklar var acaba?)

şu linkten:

https://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-ideapad-5-core-i5-1135g7-2-4ghz-8gb-512gb-ssd-14-mx450-2gb-w10.html#

yalnızca word ve maxqda gibi metin tabanlı uygulamaları kullanan biri için bu cihaz oldukça başarılı değil mi? hele yıllardır hantal bir laptop kullanan biri için. :D kütüphaneye gidiyorum, pdf okuyorum, yazı yazıyorum, youtube'da falan geziniyorum başka da bir şey yapmıyorum bilgisayarla.

incelemelere baktım, GTA V dahi çalışıyor. fps verileri falan verilmiş ama benim oynadığım son GTA, san andreas idi. :D yani GTA IV falan rahat rahat çalışır mı bu cihaz? böyle çok sıkılınca GTA IV ya da V gibi oyunları arada açsam -ama ondan ziyade daha düşük grafikli oyunları oynarım muhtemelen- laptopun ömrünü kısaltmayız değil mi? şu little nightmares diye bir oyun vardı mesela onu çok merak ediyorum. cidden yıllardır hantal bir laptopla öğrencilik geçiren biri olarak en azından şu laptopun biraz uzun ömürlü olmasını çok isterim. siparişim elime muhtmelen pazartesi salı günü gelir. kendi hantal cihazımı yalnızca film izlemeye bırakacağım için oldukça heyecanlıyım. :D

ek olarak, sabit 8 GB RAM ile geliyormuş. buna ekleme de yapamıyormuşuz. eski laptopumu hızlandırmak için ekstra ram ve SDD taktırmıştım. bu cihazda, ileride değişiklik yapmak istediğimizde olmayacak mı yani? bunu bilmeden aldığıma biraz üzüldüm yalan yok. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delban -- 11 Aralık 2021; 13:22:52 >

• Delban kullanıcısına yanıt

dünya gerçekten küçük :)

benimde 7 yıllık lenovo z500(5. nesil i5) laptoptan sıkılmam ve her gün gelen zamlardan sıkılmam sonucunda bugün vatan bilgisayar a gidip spontane orada bilgisayarlara bakmaya çalıştım.

sizin linkini paylaştığınız bilgisayarda bugüne özel indirim varmış bakıp inceledim

artıları:

klavyesi ışıklı,

parmak izi mevcut,

kamera gizliliği var,

paylaşımsız ekran kartı,

işlemcisi fena değil,

iyi ses veriyor

eksisi;

ekranı küçük ve arkaya doğru tam yatmıyor

sonuç olarak ihtiyaç kredisi ile aldım yaklaşık 11.000'e denk geldi ama hepsiburada da satıldığı fiyat bu zaten.

ek olarak 1 yıllık office hediyeleri var , her şeye rağmen değer bence güzel bilgisayar.

• hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. :) ilanı ilk okuduğumda 6000 liralardan bahsediliyor, şimdi ne yazık ki 10 bin civarlarına uygun diyoruz, çok üzücü....

82FE00K6TX yazan modelini aldınız siz de değil mi? kasası nasıl peki, internetten plastik/alimünyum gibi olduğuna ve pek kaliteli olmadığına dair yorumlar okudum ama bazıları da kasanın sağlam olduğunu söylüyor. öte yandan kimisi de klavye ışığı yok yorumu yapmış. sanırım vatan'da satılan sizin de aldığınız 82FE00K6TX modelde var zaten teknik özelliklerde var yazmış. fakat kasa malzemesinden bahsedilmemiş.

bu arada ek bilgi olarak hocam, etrafınızda öğrenci biri varsa offlice programları ücretsiz olarak indirilip kullanılabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delban -- 12 Aralık 2021; 11:18:15 >
    Aynen kod yazdığınız şekilde.

Kasası plastik haliyle metaller kadar iyi sayılmaz fakat kasanın yük taşıyacak durumu yok sonuçta yeterli diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feel The Difference -- 13 Aralık 2021; 16:58:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Feel The Difference F kullanıcısına yanıt

hocam bana da bugün teslim geldi. gayet hafif, ekranı, klavyesi çok hoş bir cihaz. kasası da iyiymiş bu arada. :) bir sorum olacak, power tuşu içe göçük gibi. yani daha doğrusu dışa doğru bir tuş değil de gömülü bir tuş gibi. belki parmak okuyucu olmasından ötürü öyledir. forumdaki fotoğraflara baktım ancak anlayamadım. sizde de mi öyle acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delban -- 14 Aralık 2021; 15:54:31 >
    Evet tuş biraz derinde, kapağı açınca bilgisayar açıldığı için parmak izin dışında pek kullanılmıyor zaten

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çok teşekkür ederim yanıtlarınız için.

peki son sorum.

laptop şarjda kullanılır iken ısı sorunu yok ancak şarj olurken klavyenin sol üst kısmında bir miktar ısınma oluyor. (adaptörde de ısınma var gibi) (en iyi performans değil de daha iyi performans seçeneği açık) yepyeni bir cihaz olmasına rağmen bu ısı olayı normal bir durum mu? yıllardır çok kötü bir cihaz kullandığım için cihazın sıkıntısız olduğundan emin olmaya çalışıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delban -- 15 Aralık 2021; 14:15:42 >

Isı olayı o bilgisayarda oluyordu. Ben iade etmeden önce özellikle oyunlarda klavyeyi kullanmak zor oluyordu. Bide klavye ışığı var yazıyor aşağıda sanırsam fakat benimkinde yoktu. Bide 8 GB ram ileride çok canınızı sıkabilir. Ben aşağıdaki bilgisayarı kullanıyordum ve sonradan 8 GB ram daha ekledim. Fark cidden inanılmaz.

• cihaz dün geldi bana ama anlamadığım şekilde fan fazla çalışıyor gibi klavye üstünde de bi fazladan ısı var sanki. adaptörde sürekli bir sıcaklık var. pek çok performans ayarını (güncellemeler ve benzeri) yaptım. oyun vs denemedim hiç, gözüm korktu. teknoloji konusunda şansız biriyim umarım cihaz kendine gelme sürecinde falandır da bana kötü bir kopya gelmemiştir. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delban -- 16 Aralık 2021; 0:42:37 >
  • HWMonitor indirdim. ısı değerleri böyle çıkıyor. fazla değil mi bu değerler? üstelik ağır bir işlem de yok şu an, genel ofis programları... klavye de oldukça sıcak. bütün olayım word kullanmak, biraz anormal bir durum mu var acaba?

Lenovo Ideapad 5 14ITL05 FIRSAT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delban -- 16 Aralık 2021; 11:4:44 >

Max sıcaklıklar biraz fazla geldi bana. Klavye kısmında ne kadar sıcaklık hissediyorsunuz rahatsız ediyor mu?

• Cızırtı sorunu yaşayan ve çözen var mı hiç?

Yabancı forumlardan baktım biraz, Lenovo forumunda 30 sayfa bu konu var.

En çok önerilen BIOS düzenlemesi ama Advanced BIOS açılmıyor cihazda, hiçbir tuşla açamadım.

Realtek driver tekrar kurdurup kaldırdım. Olmadı. Kayıt defterinde bir değişiklik önerilmiş onu yaptım o da olmadı.

Intel Optane Memory diye bir yazılım var onda da bir ayar öneriliyor, o da açılmıyor sanırım Windows 11 sebebiyle.

Bir fikri olan var mı?

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.