Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad 5 Ryzen 7 5700U (5.700TL) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
497
Cevap
10
Favori
54.699
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Af buyrun, bu cihazda Türkçe karakterler var mı , ekranda göremiyorum.

• Görselde tanıtım için olduğundan yabancı klavyedir. Türkiyeden aldıklarınızda aksi belirtilmedikçe türkçe klavyedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batary durumuna bakacaktınız hocam unutmadınız değil mi :)

• Sabah 9 dan beri kullanıyorum yeni bitti

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Japonya kullanıcısına yanıt

Bu normal iş için kullanımda değil mi? Oyun falan oynanmadı

• Normal fakat arkada çok şey açıktı binance trade online Spotify word Adobe bilimum doküman editör uygulamaları Microsoft edge whatsapp telegram hepsini aktif kullanıyordum

• Japonya kullanıcısına yanıt

Anladım çok teşekkür ederim aydınlatmalarınız için. Gerçekten almak istiyorum ama şüpheye düştüğüm sebeplerde var bakalım inşallah çözüme kavuşturacağım bu durumu.

• Anladım hocam hayırlı olsun şimdiden

• Acaba başka kullanan ve değerlendirecek yorum katacak birileri daha çıkar mı bu laptop için

• Arkadaşlar bu sabah cihazım geldi tüm kurulumları yaptım. Sabahtan beridir de kurcalıyorum genel olarak ilk izlenim yorumlarımı yapabilirim

• İlk olarak malzeme kalitesinden bahsetmek gerekirse kesinlikle ürün gayet şık ve güzel duruyor. Üst kasa metal sadece alt kapak ve klavye kısmı sert plastik. Ürün gayet premium bir his veriyor. Kalite olarak klavye bir tık kötü gibi ama çokta kötü değil idare ediyor arka aydınlatma yok. Çerçeveler ince ve çok kompakt bir cihaz inceliği gayet iyi. Taşınabilirlik olarak Mac'ler gibi
    • Ekran ben 720p TN panelden geçtiğim için bana devrim gibi geldi :) gayet beğendim yani normal kullanıcıyı üzmez kesinlikle.
    • Ses kalitesi gayet berrak. Şarkılardan zevk alıyorsunuz dinlerken ama maalesef bana ses yüksekliği çok zayıf geldi. Yüksek ses isteyenleri üzer bence.
    • Ön kamara gizlenebiliyor çok güzel ama kalite leş hiçbir şey beklemeyin
    • Fan sesi çok az geliyor. Fanları sadece windows kurarken ve cs go oynarken duydum. Günlük işlerde fan çalışmıyor bile cihaz çok serin çalışıyor ısınma yok gibi nerdeyse. Fanlar çalışsa bile sesi çok az
    • Gelgelelim Performansa :) Cihaz resmen Ryzen 5700U ile ben burdayım diyor. Gün içinde Chrome da 10-15 sekme açık office uygulaması kullanıyordum ve arka planda indirmeler yapıyordum cihaz bir kere bile teklemedi canavar gibi. Ssd gerçekten hızlı pcnin açılması kapanması 3-4sn sürüyor. 8GB Ram beni düşündürmüştü ama günlük işler için 16Gb aratmaz bu cihaz 8GB yetiyorda artıyor.
    • Oyun performansı olarak sadece CS GO oynadım. 1080P Yüksek ayarlarda 70-80 arası fps veriyor. Gayet güzel bir sonuç full ayarlarda gayet akıcı oynanıyor.
    • Batarya konusunda daha konuşmak erken onu da bir kaç gün içerisinde test edip bu mesajı editlerim

Sonuç olarak cihaz gerçekten parasının hakkını veriyor. Kesinlikle F/P ürünü. Eğer 8GB ram sizin için takıntı değilse kesinlikle tavsiye ederim. Günlük işler için, arada sırada oyun oynamak için, dizi film izlemek için ve office kullanımı için bu cihaz yeter de artar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LacWer -- 5 Mayıs 2021; 1:13:52 >

• ürünü dün sipariş verdim heyecanla beklemedeyim gelmesini

• Uzun araştırmalar, incelemeler, videolar, karşılaştırmaların ardından ben de bu bilgisayarı aldım. En başta not ben bir uzman değilim, amatör kullanıcı olarak fikirlerimi yazıyorum:

Özetle neden aldım?

1: 2021 çıkışlı bir alet

2: Fiyatına göre çok çok iyi bir işlemciye sahip.

3: IPS ekran

4: Kaliteli ve iyi SSD

5: Mükemmel fiyat, şu dönemde bu donanımda bilgisayar bulmak çok güç

6: İşlemciye bağlı olmasına rağmen nice hariciye taş çıkaracak GPU (ekran donanımı). Güncel birçok oyunun altından hakkıyla kalıyor. Bir oyun bilgisayarı olmamasına rağmen iş için alındığında birçok oyunu keyifle oynatır

7: Isınması, rakiplerine göre çok daha iyi

8: Bütün incelemelerde alınması yönünde öneriler vardı

Kimler almamalı

1: 8 GB ram bana hayli hayli yeter. İşlemci ile uyumu benim için daha önemli. Ancak bana yetmez veya sonradan upgrade ederim diyen varsa direkt alternatiflere yönelsin çünkü ramler slotlara lehimli. Ancak 2x4 olması iyi olmuş.

2: Ethernet kablosu girişinin olmaması bence kötü yönlerinden birisi. Dönüştürücüyle falan çözeceğiz artık. Wifi harici bağlanan ve dönüştürücü istemeyen bu maddeyi dikkate alabilir.

Aldıktan sonra fikrim:

1: Ürün görselden çok daha kaliteli duruyor. Benim aklımdaki tek soru işareti, görsellerde adi plastik gibi durmasıydı. Kutusunu açınca çok daha şık, kaliteli ve dayanıklı bir malzemeyle karşılaştım. Baya şaşırdım ve sevindim açıkçası beklentimin aşırı üstünde

2: Ekran, IPS çerçeve dolayısıyla gayet başarılı

3: Tuş dizilimi, basım hissi, sessizliği başarılı

4: Touchpad'i sevmedim. Mac'ten geçtiğim için her halde dokunması bir garip geldi. Mause kullanıyorum

5: Oyun, office, photoshop, dizi-film gibi kategorilerde ısınmayla karşılaşmadım. Fan sesi duymadım

6: Açılma, kapanma, işlem hızları çok iyi

7: Sarj süresi fabrika verisine göre 1 saat daha erken bitiyor. Tabii uygulamadan uygulamaya değişiyor. Bunu kullanıcı kendi test etmeli diye düşünüyorum

8: Klavye ışığının olmaması az da olsa üzmeye devam ediyor

Sonuç: bu fiyata bu bilgisayar kesinlikle alınır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Layenkati -- 5 Mayıs 2021; 16:45:43 >

• Ürünün fiyatı artık 5500 değil 5700 tl. Daha da artacak gibi duruyor

• rain_man kullanıcısına yanıt

ayrıca lenovo vantage yazılımını kurup, güç ayarlarından "başlatmak için çevirin" ayarını aktif ederseniz laptobun kapağını kaldırdığınızda otomatik olarak açılır, güç tuşuna basmanıza gerek kalmaz.

laptop kapalıyken klavyeden space (boşluk tuşu) tuşuna basarsanız pil yüzdesini görebilirsiniz.

• vantage yazılımı nedir? Bunları nereden kuracağız? Yani aslında bütün gerekli yazılımları lenovo nın hangi sitesinden bulacağız?

• https://www.microsoft.com/store/productId/9WZDNCRFJ4MV

buradan indirebilirsiniz. bu programı kurduğunuzda bir dosya daha indirecek. sonra program açılacak.

bu program laptobun ayarlarını değiştirmenizi, driverlerin güncel kalmasını sağlayan basit bir program.

şarjda kullanıyorsanız benim gibi pil koruma modu da mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakabus_ -- 6 Mayıs 2021; 14:7:20 >
  • Ürünü ben de bir kaç gündür araştırıyorum. Bilgisayarın hiç bir donanımında yükseltme yapılamıyor yani nasıl aldıysan pili bitene kadar o şekilde kullanacaksın. Bu durum şu an ki şartlarda sorun yaratmayabilir ama ileriki dönemlerde performans olarak tatmin etmeyebilir. Ayrıca benim 8 yıllık bilgisayarımda bile klavye aydınlatması varken yeni nesil bir bilgisayarda olmaması büyük eksiklik.

• Arkadaşlar batarya performansı nasıl

• 8 çekirdek 16 thread işlemci ye 8 gb ram komik olmuş biraz.

• Merhaba arkadaşlar bende notebook bakıyorum.Bu işlemcinin
    Ekran kartı nasıl .FIFA ve pes serisini rahat oynatırmı.Ekranı ıps mi

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.