Bu lenovo vantage indirdiğimde döngü sayısı 255 gösteriyor bu nedir? 255 döngü olmuş demek mi bu kadar hakkı var demek mi çözemedim tam. |
Lenovo IdeaPad 5 Ryzen 7 5700U (5.700TL) (12. sayfa)
-
-
Bilgisayarı oyun dışı kullanım için almıştık. Hafif olması ve 14 inch olmasından dolayı tercih etmiştik.
Hellblade: Senua's Sacrifice oyununu deneme amaçlı oynayalım dedik, fps değerlerini açmamıştım ama orta seviyede gayet akıcı şekilde oynadık :)
-
255 kere pil bitip dolmuş demek. Yani mesela %100'de çıkarıp %40'a kadar kullanırsanız 0.6 döngü olur.
Bu durumda bir yanlışlık var. Yeni bilgisayarda 255 döngü olamaz. Bios güncelleme falan yapınca düzelir belki.
-
Merhaba genel kullanım için bilgisayar bakıyordum fakat günde 2-3 saat oyunda açarım diye harici ekran kartlı bir model arıyordum 14 inç yalnız yazılanlara bakılırsa çoğu oyunu oynatıyor gibi bir konuda danışmak istiyorum takip ettiğim ayrıca şöyle bir model var HP i5 8GB RAM 256 GB SSD GeForce mx 350 ekran kartı işlemci 2,4 GHz bu model daha mı memnun eder? -
Şu laptopu alicam ama ekran 14 olmasa 15'6 şu yokmu arkadaşlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
BIOS güncellemesini nereden yapacağız diye bir soru sorsam o halde? :)
-
Vantage'ın içinde yapılıyor olması lazım.
-
Bir güncelleme bulunamadı diyor. Ben kıllanmaya başladım iyice :D
-
Şu anda Dota2 oynuyorum ve gayet akıcı ve seri bir oynanma veriyor. He dota çok kasan bir oyun değil zaten ama bana yetiyor. Bilgi vereyim dedim. CsGo'ya gireceğim az sonra. Problem şu ki İşlemci %30-40 larda gezerken Ram 7 gb kullanıyor. He yavaş bir performans vermiyor ama 16 gb olsa çok değişik bir performans alınır bu bilgisayardan. Tabi fiyatı da 7-8 bin bandında gezer.
-
3 bilgisayar arasında kalıp en son bunu sipariş verdim. Bakalım umarım pişman etmez.
Dipnot: Diğer 2 bilgisayar şunlar;
-thinkbook 15 g2 i5 1135g7 mx450 8/256gb 7000₺
Buna göre artıları: ram ve hafıza arttırımı mümkün, mx450 gtx1050 gibi performanslı, klavye aydınlatması var, ekran mavi ışık filtreli, type c üzerinden şarj aleti ve thunderbolt 4 bağlantı mevcut.
Eksileri: i5 1135g7 ryzena göre %25 daha düşük performanslı, mx450 12wlık versiyonuysa vega 8den çok da bir farkı yok, ekran parlaklığı 250nit, panelde ışık sızması varmış. 256gb değişebilir de olsa düşük sonuçta. 1.7kg ile daha ağır. Fiyatı da eksi sayılır
-Asus rog zephyrus g14 ryzen 4600hs gtx1650ti 16/512gb 9445₺
Artıları, sRGB %100 120hz ekran, gtx 1650ti, ram ve depolama arttırılabilir, klavye aydınlatması, 4 hoparlör,
Eksiler, fiyatı, 14" olmasına rağmen 1.7kg, 180w kocaman adaptör
Ofis işlerim için kullanacağım. Şimdilik olmasa da ilerde belki oyun da oynarım diye Asusa gitti aklım ama rtxler çoğalırken gtx ekran kartlı bir sisteme bu kadar para vermek istemedim. Bu kadar farklı özellik ve fiyat bandındaki ürünler arasında kalacağımı da hiç düşünmezdim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar almayı düşünüyorum bu laptopu ofis ve geforcenow için yani piyasaya bakıyorum gerçekten çok uygun duruyor diğer notebooklara göre
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam benimde başta pil döngü kapasitesi 250 civarındaydı. ben bütün güncellemeleri yaptım, hatta bios güncellemesini windows güncellemeler kısmından yapınca şaşırmıştım. normalde bios güncellemeleri üreticinin kendi programı üzerinden sunulur ve yüklenir. her neyse tüm güncellemeleri yapıp tekrar baştan başlatınca pil döngü kapasitesi 1'e indi.
bendeki bios sürümü G5CN16WWV1.04
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakabus_ -- 14 Mayıs 2021; 7:29:51 > -
valla hocam alacaksanız ve müsaitseniz bir an önce alın. malum herşeyin fiyatı yükseliyor şuanda. bana da iyi denk geldi, işlemciyi görünce benim için önemli olan aydınlatmalı klavye vb. gibi bazı şeylerden feragat ettim açıkçası. bende oyun delisi bir insan değilim. hiç oynamıyorum desem yeridir. oynamaya başladığım zaman kopamıyorum, bağımlılık yapıyor, en iyisi hiç bulaşmamak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakabus_ -- 14 Mayıs 2021; 7:35:53 > -
senin işi şu set çözer hocam.
https://mcdodo.com.tr/hdmi-aktarim-kablosu-3m
https://mcdodo.com.tr/sarj-aleti/mini-gan-65w-hizli-sarj-3-port-sarj-adaptoru
400 TL'nin üzerinde bir masrafı var ve bence gereksiz bir yatırım şuan için. adaptör bozulursa o zaman düşünülür.
-
Ben 1 senedir şu iki ürünü kullanıyorum laptopumda ve memnunum. Toplamda 200TL'yi bile bulmuyor.
https://www.teknosa.com/preo-my-mobile-mmu37-quick-charge-40-60w-pd-notebook-sarj-aleti-p-145058972
https://urun.n11.com/kablo/baseus-cafule-series-type-c-pd20-60w-qc30-2m-sarj-kablosu-catk-P367223459
-
Bir tanıdığıma aldık gayet hızlı ve hafif. Ofis türü işlerde kullanacak kişiler için ideal.
-
Hocam teşekkürler dün akşam tam kapatırken güncelleştirme var dedi Windows. Yeniden başlatıp bakınca gördüm. Döngü 1 e indi. Zaten 1 kere şarj ettim dün pil tembelleşmesin diye. Malum bu sıralar evde olduğumuzdan hep laptop prizde kullanıyorum. Ventage te de bu konuda bir iyileştirme varmış %60 ta tutuyor şarjı. Ne fark ediyor hala anlamadım ama uzun pil ömrü maden böyle oluyor bende hayır diyemedim. :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: VYC MajorisBen 1 senedir şu iki ürünü kullanıyorum laptopumda ve memnunum. Toplamda 200TL'yi bile bulmuyor.
https://www.teknosa.com/preo-my-mobile-mmu37-quick-charge-40-60w-pd-notebook-sarj-aleti-p-145058972
https://urun.n11.com/kablo/baseus-cafule-series-type-c-pd20-60w-qc30-2m-sarj-kablosu-catk-P367223459
Type c olunca şarjda ne gibi bir fark olur hocam?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şarjda bir fark olmaz ama yanınızda laptopun büyük ve ağır adaptörünü taşımanıza gerek kalmaz. Tatile falan çıkınca tek adaptör ile hem laptop hem de telefon falan şarj edilebilir.
Prizden uzak zamanlarda powerbank ile laptop şarj edilebilir ayrıca. Bu da büyük bir avantaj.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Telefonumun adaptörü 40w acaba denesem bilgisayar şarj olur mu
Edit : 40w adaptör + typc e kablo ile denedim şarj olmadı. Power bank ile hiç olmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Japonya -- 14 Mayıs 2021; 17:59:55 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X