Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad 5 Ryzen 7 5700U (5.700TL) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
497
Cevap
10
Favori
54.699
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Şarjda bir fark olmaz ama yanınızda laptopun büyük ve ağır adaptörünü taşımanıza gerek kalmaz. Tatile falan çıkınca tek adaptör ile hem laptop hem de telefon falan şarj edilebilir.

Prizden uzak zamanlarda powerbank ile laptop şarj edilebilir ayrıca. Bu da büyük bir avantaj.

powerbank desteklemeli sanırım. yukarı verdiğin adaptörden ben de aldım. bir kenarda dursun. dediğin gibi bir işe yarar. fiyat da uygun geldi. 70tlden aldım. bir de kablo alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Japonya

Telefonumun adaptörü 40w acaba denesem bilgisayar şarj olur mu

Edit : 40w adaptör + typc e kablo ile denedim şarj olmadı. Power bank ile hiç olmaz

İki tarafı da type-c olan bir kablo ile ve PD özellikli şarj aletiyle mi denediniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 14 Mayıs 2021; 18:26:46 >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    PD özellikte haberdar değilim hocam. Oneplus marka telefonum var. Onun adaptörü USB girişli çıkışı type-c onunla denedim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Japonya kullanıcısına yanıt

Öyle olmuyor işte. Type-c çıkışa sahip bir adaptör ile şarj edebilirsiniz. Benim yukarıda linkini attığım gibi bir adaptörle yani.

Aynı şekilde type-c çıkışlı ve PD özellikli powerbank ile de şarj olur. Xiaomi'nin 45W çıkışlı 20000mah powerbanki gibi mesela.

"Power bank ile hiç olmaz" diye bir şey yok yani. Ben sürekli Lenovo marka laptopumu şarj ediyorum powerbank ile.

Type çıkışlı var İPhone da kullanıyorum fakat onun da pc ye bakan tarafı lightining mi neydi. Bu attığınız linkteki ürünü alıyorum. Çok teşekkürler en azından tek adaptör taşırım telefonu da hızlı şarj ederse

• quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Öyle olmuyor işte. Type-c çıkışa sahip bir adaptör ile şarj edebilirsiniz. Benim yukarıda linkini attığım gibi bir adaptörle yani.

Aynı şekilde type-c çıkışlı ve PD özellikli powerbank ile de şarj olur. Xiaomi'nin 45W çıkışlı 20000mah powerbanki gibi mesela.

"Power bank ile hiç olmaz" diye bir şey yok yani. Ben sürekli Lenovo marka laptopumu şarj ediyorum powerbank ile.

ben de şunu sorayım hocam. senin önerdiğin cihaz 60w bu laoptoplar kaç ile şarj olur pd desteği olan cihazlarda mesela 18w var 40w 30w var?

• bekmez B kullanıcısına yanıt

Markadan markaya değişir ama Lenovo'da en az 30W falan gerekiyor herhalde. PD destekli 18W'lık powerbank ile şarj olmuyor mesela. Garanti olsun diye 45W idealdir. Eğer daha da hızlı olsun ve 2 kere şarj edebileyim diyen varsa 65W 30000mah Baseus marka powerbank var. Fiyatı biraz tuzlu ama laptopun şarjını 3 katına çıkardığı düşünülünce fiyatına değer aslında.

Yok powerbank değil, şarj cihazı için sordum. Hız ne fark eder? 64w 40w

Bu bilgisayarın çeşitli depolama seçenekleri satışa çıkmış. 2li ssd olan bile var. Demek ki biz de 2.yi takabileceğiz diye düşündüm ben de 

Örnek; https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-lenovo-ideapad-5-82lm006etx03-ryzen7-5700u-8gb-1tbssd-256ssd-14-fullhd-freedos-tasinabilir-bilgisayar-fiyati,1164803652.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam çok basit normalde 65wlık şar aletiyle 1 saatte doluyorsa 40wlık ile yaklaşık 1.5-2 saatte şarj eder(voltajı kurtarırsa tabi, 20v gerilim sağlayabiliyorsa şarj eder ama daha düşük voltajlarda W'dan bağımsız olarak etmeyebilir)

• mura2163 kullanıcısına yanıt
    Birinin alıp içini açması lazim😁

• Bilgisayarın indirimini kaldırmışlar. 6719 tl şu anda. Muhtemelen artan kurdan ötürü.

• Dün 5700e aldım. Bu fiyata almazdım. Ofis düşünülürse Thinkbook var 7000e, oyuncu dizüstüleri de bu fiyat bandından başlıyor zaten.

Ekleme; n11de hala 5750₺ almak isteyenler oraya baksınlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mura2163 -- 15 Mayıs 2021; 1:36:42 >

linkte atın istiyorsanız ben baktım 6100 tl olan çıkıyor bulamadım dediğinizi.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alcak arkadaşların görmesi açısından güzel oldu. Bu da tükenmek üzere yazıyor. Muhtemelen 1-2 tane satıp kaldıracaklar

Laptopmania diye bir sitede incelemesini buldum. Demişler ki "In terms of storage, there are two M.2 slots – one of them fits 2242 units with speeds of PCIe x2, while the other can hold 2280 device, running with 4 PCIe lanes. According to Lenovo, they can work only one at the time, but we can’t confirm that."

Yani 2 ayrı m2 portu var fakat lenovo aynı anda sadece birisini çalışabileceğini söylemiş fakat internette yorumlarda 2 ayrı porta da takıp çalıştıran insanlar var. Bu satılan modellerde de 2 ayrı ssd seçeneğinin olması bizim modelin de arttırılabilme ihtimalini güçlendiriyor.  

• Dolar 20 - 30 kuruş arttı diye de 1.000,00 TL arttırmazsın be ve üstelik bunu yapan hepsiburada bile yapıyorsa küçük satıcılar ne yapmaz! Bunun adı fırsatçılıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4giyotin -- 15 Mayıs 2021; 6:54:45 >
    Laptopu alan çok kişi oldu bu da iyi bir şey illaki birileri uğraşacaktır. Bu soruların cevabı kısa zamanda düşer önümüze :)

lenovo destek sitesinden laptop seri numarasını yazarak parçalar sekmesinden anakartın değişik fotograflarına ulaşabilirsiniz hocam. aşağıdaki linkte anakart fotografı mevcut.

https://download.lenovo.com/Images/Parts/5B21C13065/5B21C13065_A.jpg

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.