Şimdi Ara

Lenovo ideapad 510 İncelemesi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
904
Cevap
25
Favori
84.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Buradaki bütün sayfaları okudum ve ardından Önceki gün teknosadan lenovo ideapad 510 modelini satın aldım. Biliyorsunuzdur Teknosa da outlet bölümünü, fiyat uygun görünce internetten aldım bilgisayar bugün teslim edilecek.
    Haftasınu biraz kurcalarım...ışık süzmesi veya fiziksel sorun var ise onu görürüz ateş fakat Ekran, pil veya hardisk kaç saat kullanılmıştır gibi bilgileri nasıl öğrenebilirim acaba?
    İnternette bazı programlar gördüm ama Belki daha yeni ve sizin bildiğiniz Güncel programlar nelerdir ne tavsiye edersiniz.
    Cayma hakkım mevcut ilken bu kontrolleri yapmak istiyorum

Not: Outlet notunda sadece kutuda sorun olduğu ver de yazılım yüklendiği belirtiyordu.

Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürün gündüz gelmiş ve yaklaşık 2 saattir. kullanıyorum.
    Outletten aldığım üründe fiziksel herhangi bir sorun şu an için görmedim.

Daha yeni ama ilk kullanımda pil beklentimin altında kaldı. %50 1 saate yakın bir kullanımda tükendi gibi.

Bunun dışında gündüz de sormuştum ama henüz kimseler müsait değil heralde :) Ekran, pil veya hardisk kaç saat kullanılmıştır gibi bilgileri nasıl öğrenebilirim acaba? Yeni programlar hangileri?
  • Ürün gündüz gelmiş ve yaklaşık 2 saattir. kullanıyorum.
    Outletten aldığım üründe fiziksel herhangi bir sorun şu an için görmedim.

Daha yeni ama ilk kullanımda pil beklentimin altında kaldı. %50 1 saate yakın bir kullanımda tükendi gibi.

Bunun dışında gündüz de sormuştum ama henüz kimseler müsait değil heralde :) Ekran, pil veya hardisk kaç saat kullanılmıştır gibi bilgileri nasıl öğrenebilirim acaba? Yeni programlar hangileri?
  • Işık sızması için değişim ya da iade talepleri ne derecede sonuçlanıyor ? ne kadar sürer ?

İlk aldığımda yoktu ya da tam olarak dikkat etmedim ama son zamanlarda alt taraftan başlayan bir ışık sızması mevcut. Çok fazla rahatsız edici değil tabi ama yinede o kadar para verip alınan bir makinede böyle ufak tefek sorunlar görmek hoş olmuyor.
  • Bir sorunumu daha sizlerle paylaşmak isterim: nVidia GeForce Experience programı sistemimde düzgün çalışmıyor sürekli durduruldu tarzı hata alıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

Bende lenovo 510 i7 12 gb lik versiyonu teknosa outletten aldım. Öncelikli olarak outletten aldığım içn bazı testler yapmıştım (aida, diagnastic tool, furmark, hdtune ve de memtest86) bunlarda herhangi bir sorun ile karşılaşmadım, ürün kozmetik olarak da uygun olduğu için kullanıma devam edeceğim.
    yaklaşık 4-5 günlük kullanımdan sonra sizlere bazı bilgileri vermek istedim.
    Ben hiç oyun oynamam ve bilgisayarı iş, borsa trade benzeri amaçlar için almıştım ve genel olarak memnunum diyebilirim.
    *Bilgisayar hafif bir bilgisayar ve taşıması kolay. Şarj aleti benim eski laptopuma göre ufak olduğu için laptop+sarj cihazı cantaya koyduğum zaman sırtımda ağır bir yük hissettirmiyor. Fakat şarj kablosu bence biraz daha uzun olabilirdi.
    *Bilgisayarın 5400 rpm olması gerçekten dezavantaj, ve yavaslık gösteriyor, özellikle ilk günlerde yeni program kurulumları, güncelleme vs derken yeni bir bilgisayar için yavas kalıyor.
    * Touchpad bana biraz sert geldi cursor çok iyi hareket algılamasına rağmen tuşa basarken zorluyor insanı.
    * Ses konusunda harman kardon kullanılmış ama bence sadece ismi var gibi, diğer laptoplardan çok büyk bir artısı yok.

* Pili normal kullanımda gayet iyi gidiyor. Ben 5 saate yakın bir kullanım aldım. Fakat pilin gömülü olması hoşuma gitmedi. Sürekli sarjda kullanacaksanız çıkartamıyorsunuz(levono app ler ile pil doldurmadan sadece elektrikten güç almasını sağlayabilirsiniz ) biriki sene sonra pil performansı düştüğünde, değiştirmek istediğimizde elimiz mahkum servise gidecek.

Kısaca fiyatına göre beni tatmin eden bir bilgisayar. daha iyileri illa ki mevcuttur yeterki istediğinizi karşılasın

• quote:

Orijinalden alıntı: The Arc Reactor

arkadaşlar bu geforce experince hep something went wrong deyip kapanıyor. sürücüleri de güncelleyemiyorum. yardım eder misiniz?

sorunun çözümü çok kolay bende çok sıkılmıştım o sorundan en sonunda windowsun driver ları nere ye indirdiğini buldum windows updateyi kapattım gfe sildim eski sürümünü yükledim düzeldi ama eski görünüm oluyor

öncelikle sileceksin programı sadece gfe yi.sonra arama yerine gelip windows updateyi bulacaksın sağ tıklayıp durdur dedikten sonra özelliklerine gireceksin ve devre dışı bırakacaksın uygula diyip çıkacaksın ardından bilgisayarım c program data(bulamazsan dosya giriş falan yazar üstte ordan görünüme tıklayacaksın gizli öğeleri göstere tıklayacaksın) ondan sonra nvidia corporation u bulacaksın geforce experience update klasörünü aç setup un ismini değiştir örn (setup_stop)ve eski driver ı kuracaksın bu kadar eğer tekrar gelirse setup_stop işlemini tekrar yap

• emrekosem E kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Arc Reactor

çok teşekkür ederim

Ne Demek :D
  • Arkadaşlar, pil performansı konusunda ne düşünüyorsunuz? Bana Yen'i bilgisayar için az geldi. Dah önceki yorumumu biraz erken yapmışım sanırım.
    Benim 3-3.5 saat arasındaki gidiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar uefi kurulumu destekliyor mu?

• FIFA 17 deneyen var mı? Ona göre almayı düşünüyorum. FIFA 17 aldık PC bozuldu. :/
  • Mustafa3509 M kullanıcısına yanıt
    destekliyor hocam

• bu fan sesi acayip rahatsız edici. bilgisayar daha 1 aylık bile değil ama sanki 3-4 yıldır kullanıyorum da fan sizlere ömürmüş gibi bir ses çıkıyor. ışık sızması olayı da cabası zaten. iade talep etsem kabul edilir mi bilgisi olan var mı ? yoksa değişim mi verirler.
  • Merhaba ben de bu laptoptan almayı düşünüyorum ses ve ekran kalitesi Nasıl? Daha çok multimedya arada da oyun oynamak için almayı düşünüyorum ne dersiniz?

• licinia L kullanıcısına yanıt
    ses olarak harman kardon güya ayarlamış ama hiç bi ekstrası yok. ekran mat ekran görüntü ve renkler sıcak ve güzel. ama windows açılırken full siyah ekranda alttan ışık sızması var fakat sadece o zaman görüyorum ben başka zaman normal masaüstünde hiç bir şekilde hissedilmiyor. güncel oyunları oynarsınız zaten arada oyun genelde multimedya demişsiniz. kısacası bu cihaz sizi üzmez.
  • Işık sızması olayını gidip canlı incelemek lazım galiba eğer internetten cihazı sipariş edersem ve öyle gelirse üzülürüm. Biraz da şans gerçi bu işler. Cevabınız için teşekkür ederim. Sanırım bu cihazı alacağım uygun fiyatlı bir tanesi denk gelirse. :)

• oyunlarda aşırı ısınma sorunu devam ediyor mu?
  • ReNeCaN R kullanıcısına yanıt
    Ben ışık sızması sebebiyle servise kurban bayramından 2 gün önce gönderdim kargoda kurban bayramını geçirdikten sonra lenovo ya ulaşınca bir hafta içinde değişim iade talebi onaylandı.

• bu son güncellemeyle disk kullanımı hep %90 üstü boştayken. Bu yüzden fan sürekli dönüyor. Rahatsız edici. Yok mudur bunun bir yolu arkadaşlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.