merhaba arkadaşlar bende siz gibi y550 kullananlardanım benim ekran kartım gt 130m 512 mb oyun oynarken(call of duty vb) ekran gidiyor sonra sarı mavi yeşil beyaz ekran geliyor ve böyle kalıyor ama arka planda sesler devam ediyor nvidia denetim masassı çalışmayı durdurdu diyor ne yapmalıyım şimdideen teşekkürler
Sürücünü güncel mi ne zamandan beri bu sıkıntıyı yaşıyorsunuz?Ekran kartı problemi ama yazılımsal mı donanımsal mı anlamak için sorularımı cevaplayın.Sürücü güncelledikten sonra olduysa bir önceki sürücüye dönün.Hepsinde aynı hatayı alıyorsanız ekran çipiniz zarar görmüş olabilir özellikle aşırı ısınmadan bu arada ısınma durumunuz nedir?Hw monitörle ölçün hiç temizlik yaptınız yada yaptırdınız mı ısınmadan da ileri gelebilir.
ekran kartım güncel geri döndüm fakat bir şey fark etmedi yaklaşık 5-6 aydan beri bu hatayı alıyorum çok ısınma var oyun oynarken 80 derece yi görüyor temizlik yapmadım fan kapağını açtım üfledim sadece fanı söktüm taktım ama hala aynı bilgisayarcıya götürdüm ekran kartı çipi bozulmuştur dedi
Sıcaklıktan dolayı ekran çipi lehimleri gevşemiştir işi iyi yapabilen bir bilgisayarcıya ekran kartını anakarta zarar vermeden fırınlama tekniğiyle ısıtıp bu sıkıntıyı giderebilir.
eywallah kardeşim fiyatı nekadar tutar tahmin olarak yada çip değiştirme fiyatı ne kadardır
Sırf bu konu hakkında hiçbir yerde bilgi bulamadığım için üyelik yaptım forumu aratayım diye ama yine bulamadım sanırım bu sorun sadece bende bulunuyor.
Klavyemde benim anlayamadığım ve bilgisayar tamircisi sıfatı olan 3 kişi ve ayrıca Lenovo servisinde bile çözümünün bulunmadığı bir durum söz konusu. Enter tuşu dahilinde alt kısımda ki Z,X,C,V,M,Ö,Ç ve Nokta tuşunun bulunduğu bölüm hiçbir tepkime vermiyor anca aşırı derece bir baskı uygulayarak rica minnet arada işlem gösteriyor bilgisayarı açıp tozlarını ve bilimum pisliği temizlememe rağmen hatta tuş takımının içinden tepki vermesi için kalem olsun elimle olsun her şekilde basarak yine bir işlem göremedim. Klavye değiştirdin mi diye soracaksanız eğer evet değiştirdim bir kaç gün sorun olmadı hatta yanımda denettirmelerine rağmen bir kaç defa zorlandı ama iş görür durumdaydı bir kaç gün sonrasında yine aynı şekilde iş görmemeye başladı bu sorunu çözebilecek ya da bir fikir verebilecek olan varsa rica ediyorum hatta salya sümük yalvarıyorum yardımcı olsun.
OguzhanSnglO
kullanıcısına yanıt
Klavye değişmene rağmen düzelmedi diyorsun format attınız heralde yazılımsal olup olmadığını anlamak açısından klavye soketinde sıkıntı olabilirmi diye düşünüyorum yeni klavye ilk takıldığında zorlandı demişsin klavye soketinde sıkıntı olabilir anakart hiç değiştiniz mi?
Cengaver53C
kullanıcısına yanıt
Yani zorlandıdan kasıt Enter'a ve diğer arızalı olan tuşlara baskı uygulayınca yazıyordu o bakımdan zorlanma oldu ama sonradan yine tamamen işlevsiz hale geldi. Klavye değiştim klavyedendir sorun diye hatta baya bir bakıma sokun nesi varsa nesi yoksa halledin dedim sorunsuz olsun ama bir kaç gün sonra klavyenin o tuşları işlevsiz hale geldi. Anakart hiç değişmedi klavye harici hepsi alındığı gibi.
Tek tek tuşları söktüm sıkıntı nedir diye hatta bizzat kendim çıkartıp silikonları dahil herşeyi temizledim ancak yinede hiçbir gelişme yok aynı tuşlar pert. Yalnız asıl sıkıntı şimdi alt kısımda ki tuşların tamamının gitmesi lazımken arada kalan B ve N tuşları sorunsuz çalışıyor bu kafamı kurcalıyor.
O tarafta sıkıntı mevcut hep aynı bölgenin bozulması sıkıntı olan tarafı bu yeni klavyede de olduysa sokete bağlıyorum ben olayı format attın mı formattan sonra direkt bir düzelme olup sonradan bozuldu mu yazılımsal tarafını elemek için soruyorum.
snakekralS
kullanıcısına yanıt
Ekran kartı çiplerinin fiyatı değişir mesela geçende bir arkadaş değiştirmişti hd4650m ekran kartı 130tl almıştı galiba değişken olduğu için sağlam bir şey diyemem
Cengaver53C
kullanıcısına yanıt
Klavye değiştirdiğim zaman bir format atıldı o zaman düzeldi ama yine takılıyordu filan ama yazıyordu aşırı güç uygulayınca tuşa. Sonrasında ise tamamen bitti bugünde format attım ancak bu sefer hiç çalışma belirtisi göstermedi.
bana kalırsa soketten kaynaklı olabilir yazılımsal olsa düzelirdi
Cengaver53C
kullanıcısına yanıt
Klavye soketindede temizlik yapıp tak sök yaptığım halde olmuyor değişmesimi lazım bunun ?
OguzhanSnglO
kullanıcısına yanıt
Evet,onun içinde genelde anakart değişir anakarta bağlı olduğu için
Cengaver53C
kullanıcısına yanıt
Mesela şimdi denedim Q,W,E,R,U,I,O,P tuşlarıda diğerlerinde olduğu gibi zorlayınca yazıyor bunlarında işlemi bitiyor.
OguzhanSnglO
kullanıcısına yanıt
Zorlayınca oluyorsa klavye yapısı işe yaramaz temassızlık yapıyor demek ki yeni takılan klavye orijinal mi sıkıntı yapıyorsan masrafa da girme usb klavye al derim
Cengaver53C
kullanıcısına yanıt
Evet yeniside orjinal temazsızlık kesin açtım kalem filan soktum o silikonlu kısıma temas ediyorsa ona göre işlem yapayım diye yok illallah etmiş tık etmedi.
konu hort oldu ama neyse ben bir tane 385 tlye buldum beyazını cihazın bazen açılıp bazen açılmıyormuş kaç tlye ortalama giderilir izmirdeyim
Beyler biri bana GT 130m'li Y550'nin masa üstünde sağ tıklayıp Nvidea denetim masasın'a tıklayıp yardım bölümünden sistem bilgisi bölümünü açıp ss atabilir mi.. Benim ekran kartı chipi sorunu vardı değiştide şimdi 512mb olan ekran kartı 256mb gösteriyor. Cuda Çekirdek sayısı sizde de 16 mı ? Benimki gibi SS alırsanız sevinirim. Sağolun şimdiden..
sizin ekran kartının özellikleri bu öncesindeki özellikleri biliyormusunuz farklı bir çip takmış olabilirler koymuş olduğunuz resimdeki özellikler bu linktekiyle özdeşleşmiyor gpu-z programını kurun ekran kartının kimliği daha detaylı gözükür hangi ekran kartı olduğunu öğrenelim