Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y570 (GT 555M GDDR5) [İnceleme ve Test Sonuçları Eklendi] (553. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.206
Cevap
28
Favori
681.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 551552553554555
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamam işte alıntı yaparken sen de içinde olmuşsun :)
  • öncelikle merhabalar.
    lenovo IdeaPad y570 cihazına sahibim. cihazı 2. el olarak aldım bu yüzden fotmatlamak istedim. windows 7 ultimate x64 kurdum.
    şuandaki sorunum cihazın sağ üzerindeki dokunmatik tuşlardan sağ ikisi işlevsiz kaldı. sanırım driverlarını yüklemem gerekiyor. onekey thether ile thermal management yazıyor kullanım klavuzunda. bu tuşları çalıştırmak istiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz lütfen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emfore

Benimkinde öyle bişey yok heralde zaten

bu arada ssd hız testini kontrol etmek isterseniz şu program ile yapabilirsinizhttp://1drv.ms/1ZSahdQ buradan indiirp 64 bit versiyonunu açıp c diski seçip start dediğinde sonuçları veriyor benim sonuçlarım ise şöyle

normalde en üst kısımların 540 sağ tarafın 520 olması gerekiyor ama ben samsung magicion programından yüksek performans ve rapid modu (ramden kullanım modunu) açtığım için bu kadar yüksek çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tadalar -- 27 Ocak 2016; 10:19:39 >

• arkadaşlar win10 kurduğumuzda recovery tuşumuz çalışıyormu? pcye win 10 kurdum diyelim recovery tuşu ile sıfırlamak istiyorum,win10 ile temizlenmiş bir biçimde mi açılıyor? deneyen var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: boss016

arkadaşlar win10 kurduğumuzda recovery tuşumuz çalışıyormu? pcye win 10 kurdum diyelim recovery tuşu ile sıfırlamak istiyorum,win10 ile temizlenmiş bir biçimde mi açılıyor? deneyen var mı

windows 7 den direk yükseltip recovery denerseniz tuşa bastığınızda hata alıyorsunuz yani çalışmıyor ama güncel driverı indirip hiç denemedim hatta sadece bir kaç driver kurulu şuan onun dışında sistem zaten bana yeterli şeyleri kurduğu için hiç denemedim denemek gerekiyor
  • tadalar T kullanıcısına yanıt
    win10 çekici güzel geliyor ama pc bir gün illaki şişecek sıfırlama isticek o tuşun çalışmaması sıkıntılı mesela
  • quote:

win10 çekici güzel geliyor ama pc bir gün illaki şişecek sıfırlama isticek o tuşun çalışmaması sıkıntılı mesela

bence o tuşa hiç gerek niye diye sorarsan 8gb bir usb bul kendine ve sadece windows kurmak için kullan usb den 5-6dk format atıyorum şuan ben tabi sistemimde ssd olduğu için biraz bu kadar hızlı ama sizde yine usb den kurarsanız baya fark eder cd den format atmayı hiç denemeyim derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tadalar -- 28 Ocak 2016; 10:13:35 >
  • o tuş windows 10 da çalışıyormu yani uyumluluğunu bilmiyorum ama internette onekey recovery driver diye aratıp biraz araştırırsan bulabilirsin. ama bana kalsa windows 7 de kalmak en mantıklısı yani cihaz zaten windows 7 home premium x64 olarak geliyor. mantıken en stabil çalıştığı sürüm de o olacaktır. cihazın yorulmaması açısından. bide bu lenovonun driverları zor bulunuyor (birkaçı) özellikle üstteki dokunmatik tuşların driverını bulamadım mesela. sırf bu yüzden yurt dışından orjinal y570 recovery cd si alacağım. fiyatıda 22.90€.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasincap53

o tuş windows 10 da çalışıyormu yani uyumluluğunu bilmiyorum ama internette onekey recovery driver diye aratıp biraz araştırırsan bulabilirsin. ama bana kalsa windows 7 de kalmak en mantıklısı yani cihaz zaten windows 7 home premium x64 olarak geliyor. mantıken en stabil çalıştığı sürüm de o olacaktır. cihazın yorulmaması açısından. bide bu lenovonun driverları zor bulunuyor (birkaçı) özellikle üstteki dokunmatik tuşların driverını bulamadım mesela. sırf bu yüzden yurt dışından orjinal y570 recovery cd si alacağım. fiyatıda 22.90€.

para niye veriyorsun sen ya sende şuan windows 7 kurulu ise sende şuan sadece ses tuşlarımı yoksa fan ile ekran modumu hangisi çalışmıyor bende hepsi var sana paylaşayım, valla bence 1 yıl içinde geçiş ücretsiz ne yapın edin geçin çünkü windows 7 ninde sonu yakındır güncelleme gelmezse ve sisteme bir sürü virüs bulaştığınızda o stabil sistemden hiç bir iz kalmaz ve şuan windows 10 son yapıda baya iyi hiç sorun yok, ama tabiki tüm driverlerı kurmak isterseniz bazılarında sorun yaşarsınız ama onlarda çok lazımlı şeyler değil günlük bir kullanıcı windows 10 da sadece nvdia ekran kartını kurup devamlı aktif etmesi sadece yeterli bence başka hiç bir drivıra gerek yok

Al sana tüm driver paketihttp://1drv.ms/1SdSPl8 bunların içinde 2 tane de benim logitec mausum ve ssd programı var onları kurmazsın sen içinden gerekli istediğin kurulum paketleri indir daha sonra bana bilgi verirsen linki iptal edicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tadalar -- 28 Ocak 2016; 18:54:47 >

• hocam çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. sağ üstteki fan tuşu ile o ekranı film moduna falan almak için olan tuşun drıverlarını bulamadım. buldumda düzgün çalışmadı tek sıkıntım o. diğer driverları bulabiliyorum zaten. şuan indiriyorum. bir usb ye aktarıcam ssd geldiği zaman sistemi ona kurarken lazım olacaktır tekrardan çok teşekkürler...
  • quote:

hocam çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. sağ üstteki fan tuşu ile o ekranı film moduna falan almak için olan tuşun drıverlarını bulamadım. buldumda düzgün çalışmadı tek sıkıntım o. diğer driverları bulabiliyorum zaten. şuan indiriyorum. bir usb ye aktarıcam ssd geldiği zaman sistemi ona kurarken lazım olacaktır tekrardan çok teşekkürler...

hepsini indir indirme bitince bilgi verirsen sevinirim bu arada fan modu ve ses tuşlarının çalışması için "Energy_Management" driverını kurmak gerekiyor ekran modu için ise "OneKeyTheater" bunu kurmak lazım sondaki driver "Touchpad" klasörü içinde ancak windows 10 da ekran modunu ben dah önceki yapılarda kurduğumda devamlı sorun çıkıyordu bu nedenle sadece fan madonu ve ses tuşlarını kurup kullanıyordum siz isterseniz tekrar deneyin bir sorun çıkartıyor mu eğer sorun çıkarsa aygıt yönetici kısmından kurduğun driverını silersiniz

• Hocam indirmeye devam ediyorum adil kullanımı aştığı için yavaşladı internetim.
    Fan driverını kurdum ve sorunsuz akıcı şekilde çalışıyor. ses tuşlarıda aynı şekilde.
    Birde SSD aldım kingston dan 60 GB lık. Bunu direk takıp biostan ayarlayıp sistemi kurabilirmiyim ? bir sorun çıkartır mı acaba ? Driverlarınızı paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim. beni büyük dertten kurtardınız :)
    İndirmem tamamlandığında size iletirim :)
  • tadalar T kullanıcısına yanıt
    usb ile nasıl format atıcam ki?
  • quote:

Hocam indirmeye devam ediyorum adil kullanımı aştığı için yavaşladı internetim.
    Fan driverını kurdum ve sorunsuz akıcı şekilde çalışıyor. ses tuşlarıda aynı şekilde.
    Birde SSD aldım kingston dan 60 GB lık. Bunu direk takıp biostan ayarlayıp sistemi kurabilirmiyim ? bir sorun çıkartır mı acaba ? Driverlarınızı paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim. beni büyük dertten kurtardınız :)
    İndirmem tamamlandığında size iletirim :)

ssd aldınız ama 60gb bu 2.5 inçlik büyük ssd mi yoksa msata (küçük ssd'lerden mi) aldınız keşke bir üst hafıza modeli 120gb olanı alsaydınız neyse eğer

2.5 içlik ssd ise direk normal harici'yi çıkartıp onu takmanız gerekiyor ondan sonra cd den veya usb den direk o hariciye sistem kurarsınız tabiki bunu yaptıktan sonra diğer hariciden sistemi silip bütün parçaları birleştirebilirsiniz,

Ama eğer msata ssd ise yine montajını yaptıktan sonra format cd sini takıp tabi bundan önce bilgisayarım kısmından c-d kısmına farklı isimler verin anlaşılması kolay olsun daha sonra format cd sini veya usb takıp ssd kısmına sistemi kur diyeceksiniz

not: format sırasında hangi sisteme kurmak istediğiniz kısımda bir çok parça olacak eğer haricinizde d kısmında bir şey varsa ona verdiğiniz ismindeki parçanın dışındaki tümünü sıfırlayın her sıfırlama sonra 2 parça 1 parça olarak birleşecek daha sonra ssd yide biçimlendirip ssd üzerine sistem kur diyeceksiniz, bu arada size tavsiyem bilgisayarıma girdiğinizde 3 parça oluşturun bir ssd 2 yedek d klasörü birde program kurmak için c tarzında bir şey oluşturun ssd ye porgram kurmak için büyük ihtimal fazla alan kalmayacak programları farklı yerlere kurarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tadalar -- 30 Ocak 2016; 19:48:40 >

• quote:

usb ile nasıl format atıcam ki?

normalde bunu yapmak için ayrı bir program var rufus diye veya birde windows 10 u ilk defa kurarken "MediaCreationToolx64" dan direk usb ye atma özelliği var bunu şuan yapamazsınız son çıkan yapıda bu program üzerinden sistem indirilmiyor hata veriyor,

Ben size ilk yöntemi anlatayımhttps://www.microsoft.com/en-us/software-download/techbench ilk olarak bu linkten orijinal windows 10 son yapısını indirebilirsiniz daha sonra usb atma programıhttps://rufus.akeo.ie/ buradan indireceksiniz program basit zor bir şey değil bir iki ayar yapıp hemen yapılıyor ben sana detaylı programı anlatan bir link var onu vereyim oradan bakarsın şimdi hepsini buraya yazmayayımhttp://turktechreview.blogspot.com.tr/2014/04/rufus-yazlmn-kullanarak-onyuklemeli-usb.html

Daha sonra cd den açar gibi pc başlangıcında uyarı çıkıyor çıkmazsa biosdan usb markasından direk çalıştır diyorsunuz sistem normal olarak kuruyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tadalar -- 30 Ocak 2016; 19:57:13 >

• Hocam formatı attım ssd ye windows u kurdum. Şu anda hiçbir driver kurulu değil. Önceden 300GB lık HDD yide 32K NTFS olarak biçimlendirdim. Fakat tek sıkıntım bilgisayar bazen açılış esnasında F2 F12 Lenovo yazısı geldiği ekranda takılıp kalıyor. Kapatıp açıyorum gene aynı. Ramleri falan söküp soğumasını bekliyorum açılıyor. Acaba bunu neden yapıyor anakartta bir sıkıntımı var. Biosa falan girmiyor öyle olduğunda. Anlamadım işi. Size sorayım dedim ? SSD 60GB kingston SMS200S3 mSATA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasincap53 -- 31 Ocak 2016; 19:57:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam ahali,

benim makinanın entegre olan nvdia ekran kartı 2 senedir bozuk ve çalışmıyor. pc de onu artık görmüyo bile intel 'in ekran kartını kullanıyorum dolayısı ile. yaptırmaya götürdüğümde anakarta müdahale edilecek makinanın bir daha uyanmama ihtimalinden bahsedildi bende istemedim.

o yüzden şimdi pc'me yeni bir ekran kartı alıp takmam mümkün müdür ? anakarta entegre olan intel in ekran kartı değil miydi ?

tşk ler
  • quote:

Orijinalden alıntı: jcruelf

selam ahali,

benim makinanın entegre olan nvdia ekran kartı 2 senedir bozuk ve çalışmıyor. pc de onu artık görmüyo bile intel 'in ekran kartını kullanıyorum dolayısı ile. yaptırmaya götürdüğümde anakarta müdahale edilecek makinanın bir daha uyanmama ihtimalinden bahsedildi bende istemedim.

o yüzden şimdi pc'me yeni bir ekran kartı alıp takmam mümkün müdür ? anakarta entegre olan intel in ekran kartı değil miydi ?

tşk ler

aleyküm selam usta. malesef bunların ekran kartları çıkmıyor ana karta lehimli. yeni bir gt555m entegre graphic kart alıp anakarta lehimlenmesi gerekicek. deneyimli ve profesyonel olan kişilerden başkasına yaptırmanı tavsiye etmiyorum.yapılmayacak birşey değil fakat biraz fiyatı tuzlu olabilir. makinede oyun oynamıyorsan yaptırmanı tavsiye etmem. halbuki ekran kartlarıda onboard değil de işlemci gibi bi vida ile sökülebilse muhteşem olurdu :)

• quote:

Hocam formatı attım ssd ye windows u kurdum. Şu anda hiçbir driver kurulu değil. Önceden 300GB lık HDD yide 32K NTFS olarak biçimlendirdim. Fakat tek sıkıntım bilgisayar bazen açılış esnasında F2 F12 Lenovo yazısı geldiği ekranda takılıp kalıyor. Kapatıp açıyorum gene aynı. Ramleri falan söküp soğumasını bekliyorum açılıyor. Acaba bunu neden yapıyor anakartta bir sıkıntımı var. Biosa falan girmiyor öyle olduğunda. Anlamadım işi. Size sorayım dedim ? SSD 60GB kingston SMS200S3 mSATA.

peki açılış ekranında o ekrankarşına geldiğinde pc den aşırı derece veya kısık seste alarm tarzı ses çıkıyor mu hiç eğer bu ses varsa veya yoksa da siz yine bir pc yi fanı söküp temizlerseniz çok iyi olur o ekran gelmesi genelde sıcaklık yüzünden oluyor veya fan devreye girmiyorsa o yüzden olabilir, kısaca genel bir toz temizliği falan yapın birde biliyorsanız aslında termal macun değiştirsenizde iyi olur ama onu bizim pc de değiştirmek çok zor kasayı komple ayırmanız gerekiyor klavye alt kasa falan

• quote:

Orijinalden alıntı: jcruelf

selam ahali,

tşk ler

aleyküm selam istanbulda Lenova genel merkezi var servis ağı orada herşeyi yapıyorlar eğer böyle bir sorunun varsa keşke garanti süreci içinde gönderseydiniz ama isterseniz yine gönderebilir isterseniz aynı ekran kartı veya uygun daha kaliteli bir model varsa onun değişme sürecini konuşabilirsiniz ama tabiki bunların hepsi ücretli olacak ben size telefon numarasını vereyim "02129120134" sana tavsiyem yaptıracaksan sadece buraya yaptır sakın başka yere yaptırma

• 
Sayfa: önceki 551552553554555
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.