Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y570 (GT 555M GDDR5) [İnceleme ve Test Sonuçları Eklendi] (554. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.206
Cevap
28
Favori
681.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 552553554555556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tadalar

quote:

Orijinalden alıntı: Yasincap53

Hocam formatı attım ssd ye windows u kurdum. Şu anda hiçbir driver kurulu değil. Önceden 300GB lık HDD yide 32K NTFS olarak biçimlendirdim. Fakat tek sıkıntım bilgisayar bazen açılış esnasında F2 F12 Lenovo yazısı geldiği ekranda takılıp kalıyor. Kapatıp açıyorum gene aynı. Ramleri falan söküp soğumasını bekliyorum açılıyor. Acaba bunu neden yapıyor anakartta bir sıkıntımı var. Biosa falan girmiyor öyle olduğunda. Anlamadım işi. Size sorayım dedim ? SSD 60GB kingston SMS200S3 mSATA.

peki açılış ekranında o ekrankarşına geldiğinde pc den aşırı derece veya kısık seste alarm tarzı ses çıkıyor mu hiç eğer bu ses varsa veya yoksa da siz yine bir pc yi fanı söküp temizlerseniz çok iyi olur o ekran gelmesi genelde sıcaklık yüzünden oluyor veya fan devreye girmiyorsa o yüzden olabilir, kısaca genel bir toz temizliği falan yapın birde biliyorsanız aslında termal macun değiştirsenizde iyi olur ama onu bizim pc de değiştirmek çok zor kasayı komple ayırmanız gerekiyor klavye alt kasa falan

hocam aradan 12 saat geçtikten sonra bilgisayarı açtım şuan sorunsuz açılıp kapanıyor. vermiş olduğunuz driverler biraz eski versiyon olduğunu farkettim. donanımların özelliklerinden donanım kimliklerini google a kopyalayarak tek tek indiriyorum. laptobu zaten yeni söktüm temizledim komple macununa baktım vardı ama elimde macun olmadığı için yenilemeden o şekilde tekrar topladım fakat anam ağladı. :D çok zor sökülüp toplanıyor bu. fanı ve fan çıkışını süpürge makinesi ile temizlemiştim. şuan alt kapağı takmadan kullanıyorum. rahat hava çekmesi açısından. bir ara 4 kısa bip sesi geldi açılırken. boot mgr hatası falan vermişti. ama şuan sorunsuz. sanırım o gün driverleri indireyim derken laptobu uzun süre açık bırakmıştım. uyku modunu falan kapatıp. yakın zamanda gene parçalarına ayırıp macun falan değiştiricem yada harici laptobun altına fan almayı düşünüyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tadalar

quote:

Hocam formatı attım ssd ye windows u kurdum. Şu anda hiçbir driver kurulu değil. Önceden 300GB lık HDD yide 32K NTFS olarak biçimlendirdim. Fakat tek sıkıntım bilgisayar bazen açılış esnasında F2 F12 Lenovo yazısı geldiği ekranda takılıp kalıyor. Kapatıp açıyorum gene aynı. Ramleri falan söküp soğumasını bekliyorum açılıyor. Acaba bunu neden yapıyor anakartta bir sıkıntımı var. Biosa falan girmiyor öyle olduğunda. Anlamadım işi. Size sorayım dedim ? SSD 60GB kingston SMS200S3 mSATA.

peki açılış ekranında o ekrankarşına geldiğinde pc den aşırı derece veya kısık seste alarm tarzı ses çıkıyor mu hiç eğer bu ses varsa veya yoksa da siz yine bir pc yi fanı söküp temizlerseniz çok iyi olur o ekran gelmesi genelde sıcaklık yüzünden oluyor veya fan devreye girmiyorsa o yüzden olabilir, kısaca genel bir toz temizliği falan yapın birde biliyorsanız aslında termal macun değiştirsenizde iyi olur ama onu bizim pc de değiştirmek çok zor kasayı komple ayırmanız gerekiyor klavye alt kasa falan

hocam aradan 12 saat geçtikten sonra bilgisayarı açtım şuan sorunsuz açılıp kapanıyor. vermiş olduğunuz driverler biraz eski versiyon olduğunu farkettim. donanımların özelliklerinden donanım kimliklerini google a kopyalayarak tek tek indiriyorum. laptobu zaten yeni söktüm temizledim komple macununa baktım vardı ama elimde macun olmadığı için yenilemeden o şekilde tekrar topladım fakat anam ağladı. :D çok zor sökülüp toplanıyor bu. fanı ve fan çıkışını süpürge makinesi ile temizlemiştim. şuan alt kapağı takmadan kullanıyorum. rahat hava çekmesi açısından. bir ara 4 kısa bip sesi geldi açılırken. boot mgr hatası falan vermişti. ama şuan sorunsuz. sanırım o gün driverleri indireyim derken laptobu uzun süre açık bırakmıştım. uyku modunu falan kapatıp. yakın zamanda gene parçalarına ayırıp macun falan değiştiricem yada harici laptobun altına fan almayı düşünüyorum.

sorun çözüldüyse güzel aynen dediğiniz gibi bende bir defa söktüm tüm pc ye çok zor ya aslında bazı pc lerde direk işlemciye erişilebiliyor ama sanki bu pc de bilerek zorlaştırmışlar neyse, o driverlar pc ilk geldiğinde verilen driverlar eski olmaları normal ben onlar sorunsuz çalışıyor diye o şekilde saklıyorum ama şimdi yeni sürümlerine falan bulmaya çalıştım dediniz ya bulabildiğiniz yeni versiyonlar varsa acaba bana da hangi driverın yeni versiyonları var isim olarak verirseniz bende onları indirip kurarım, ben hiç bu şekilde bir arama yapmadım da bir defa 8.1 kurduğumda lenovanın kendi sitesinden bakmıştım oradaki sürümler güncel mi ama emin değilim oraya baktınız mı hiç sizhttp://support.lenovo.com/tr/tr/products/Laptops-and-netbooks/IdeaPad-Y-Series-laptops/IdeaPad-Y570?linkTrack=Homepage:Body_My Product Selected&beta=null buradan oturum açarak veya direk driverlara bakabilirsiniz, sogutucu almak isterseniz yakın zamanda bu leptop için değil ama kendime farklı bir leptop için sogutucu aldım biraz pahalı 200 küsür bir şeydi ama çok güzel 15 derece falan sogutuyor resmen oyun açık 65 lerde falan dolaşıyor isterseniz uygun fiyatlı bir şeylerde önermeye çalışırım

• Hocam benhttps://www.driveridentifier.com bu siteden driverleri indirdim. İndirme kısmını bulması biraz zor fakat sürekli güncel driverlar. Ben bütün driverlerimi burdan yükledim. Fakat aygıt yöneticisinden tek tek donanım kimliklerini kopyalayıp oraya yapıştırmalısınız ancak bu şekilde kesin sonuc çıkıyor. Sizin verdiklerinizden fan ve ekran modu driverlerini yükledim. Onların çalışan versiyonlarını internette bulamadım çünkü. Fan konusunda yardımcı olurum diyorsunuz, hayır demem açıkçası :)

Not: ha bu arada lenovo nun sitesindekiler çalışıyolar fakat 2011 yazıyor. Güncel değiller sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasincap53 -- 3 Şubat 2016; 13:08:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam benhttps://www.driveridentifier.com bu siteden driverleri indirdim. İndirme kısmını bulması biraz zor fakat sürekli güncel driverlar. Ben bütün driverlerimi burdan yükledim. Fakat aygıt yöneticisinden tek tek donanım kimliklerini kopyalayıp oraya yapıştırmalısınız ancak bu şekilde kesin sonuc çıkıyor. Sizin verdiklerinizden fan ve ekran modu driverlerini yükledim. Onların çalışan versiyonlarını internette bulamadım çünkü. Fan konusunda yardımcı olurum diyorsunuz, hayır demem açıkçası :)

Not: ha bu arada lenovo nun sitesindekiler çalışıyolar fakat 2011 yazıyor. Güncel değiller sanırım

ben şunların güncel versiyonlarına bir bakayım o zaman ya iyi olur bazen lazım oluyor, sana güzel bir fan bulursam link atarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tadalar -- 3 Şubat 2016; 13:29:50 >

• quote:

Hocam benhttps://www.driveridentifier.com bu siteden driverleri indirdim. İndirme kısmını bulması biraz zor fakat sürekli güncel driverlar. Ben bütün driverlerimi burdan yükledim. Fakat aygıt yöneticisinden tek tek donanım kimliklerini kopyalayıp oraya yapıştırmalısınız ancak bu şekilde kesin sonuc çıkıyor. Sizin verdiklerinizden fan ve ekran modu driverlerini yükledim. Onların çalışan versiyonlarını internette bulamadım çünkü. Fan konusunda yardımcı olurum diyorsunuz, hayır demem açıkçası :)

evdeki leptoba şunu almışızhttp://www.vatanbilgisayar.com/zm-nc1000b-156-notebook-sogutucu-3mm-fan-siyah.html?srt=PU#genel-bakis biraz pahalı ama hakkediyor gerçekten pc soğutucunun üzerinde iken bile soğutucu ile pc arasından bize doğru soğuk hava geliyor yani etkisini baya gösteriyor pc oyun oynarken falan baya fark ettiriyor biz bunu abimin pc sine aldık ama şuan bir tanede kendime almak istiyorum, bu arada biz n11 sitesinden aldık eve direk kargolu ve şuan orada daha uygun fiyatlı siyah ve beyaz renkli olarak 2 modeli var istediğinizi alabilirsiniz bunu alıp pişman olan yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tadalar -- 4 Şubat 2016; 22:52:32 >

• arkadaşlar merhaba,
    Euro Truck Simulator 2 v1.22.0.3 sürümünü kurdum. daha önceki sürümü silmiştim. Sıfırdan kurdum. Oyun açılıyor. profil oluşturma kısmında donup kalıyor. ekranda hiç bişey görünmüyor sadece arkadan müzik geliyor. ekran kartı sürümüm: 361.75
    oyunu açabilmem için önerisi olan var mı? Eski ekran kartı sürümü vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cewoo

arkadaşlar merhaba,
    Euro Truck Simulator 2 v1.22.0.3 sürümünü kurdum. daha önceki sürümü silmiştim. Sıfırdan kurdum. Oyun açılıyor. profil oluşturma kısmında donup kalıyor. ekranda hiç bişey görünmüyor sadece arkadan müzik geliyor. ekran kartı sürümüm: 361.75
    oyunu açabilmem için önerisi olan var mı? Eski ekran kartı sürümü vs.

oyunun nvdia ekran kartı ile açıldığına eminsin değil mi acaba intel ile açıyor olmasın
  • lenovanın yeni pc si sonunda çıktı y700 adında windows 10 skylake 6700hq i7 3.5ghz 16gb ddr4 ram 4gb gtx 960 nvdia ekran kartı 1tb ve 128gb ssd li model ama çok fazla detaylı bilgi yok detaylı incelemesini daha türklerden yapan yok galiba hep yabancı forumlarda falan görüyorum ama baya iyi pc olmuş bence
  • arkadaşlar win10 geçmek istiyorum baya soru sordum bu konuda ama geçince şu dokunmatik tuşların çalışmasını nasıl sağlarız bulundu mu? aklıma takılan başka bi soru ise hadi o recovery tuşu çalışmıcak tamam win10 içeriğinde sıfırla diye bi bölüm varmış ordan sıfırladık diyelim tüm driverları biz kendimiz kurmak zorunda kalacağız galiba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boss016

arkadaşlar win10 geçmek istiyorum baya soru sordum bu konuda ama geçince şu dokunmatik tuşların çalışmasını nasıl sağlarız bulundu mu? aklıma takılan başka bi soru ise hadi o recovery tuşu çalışmıcak tamam win10 içeriğinde sıfırla diye bi bölüm varmış ordan sıfırladık diyelim tüm driverları biz kendimiz kurmak zorunda kalacağız galiba?

windows 10 da driver pek kurmana gerek yok ekstra bir kaç özellik için kurmak lazım tabiki ama mesela kurmak isterseniz o özellik "energery manager" driverlarını kurman gerekiyor recovery dediğin gibi çalışmıyor galiba o ayar şeklinde sıfırlarsan sana soruyor driverları silip mi kurayım yoksa silmeden mi falan seçenekler var istediğinizi seçip sıfırlıyabilirsin
  • tadalar T kullanıcısına yanıt
    tabi ki canım o kadar da değil hatta sağ tık Nvdia ile çalıştır diyorum ama yinede aynısını yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cewoo

tabi ki canım o kadar da değil hatta sağ tık Nvdia ile çalıştır diyorum ama yinede aynısını yapıyor.

nvdia ekran kartını komple sil pc'yi baştan başlat daha sonra netten yeni nvdia driver'ını indirip tekrar deneyebilir misiniz. Bu arada başka oyunlarda nvdia ile girebiliyormusunuz sorunsuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tadalar -- 13 Mart 2016; 17:05:57 >
  • Arkadaşlar, Lenovo Y570 bilgisayarımı satıyorum, ilgilenen arkadaşlar pm atabilir. İş yerinden verdikleri bilgisayarı kullandığım için evde öylece duruyor, sıfır ayarında çok az kullanıldı.
  • Arkadaşlar benim laptobun ekran kartı açma tuşu bozuldu galiba çalışmıyor.Sadece bir kere çalışmıştı ve o seferde kapanmamıştı sonra şarjı da çok yiyor diye biostan kapattım.Tekrar açtıktan sonra tabi kide yine çalışmıyordu.Başına gelen var mı acaba yada yardım edecek birileri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burhan95

Arkadaşlar benim laptobun ekran kartı açma tuşu bozuldu galiba çalışmıyor.Sadece bir kere çalışmıştı ve o seferde kapanmamıştı sonra şarjı da çok yiyor diye biostan kapattım.Tekrar açtıktan sonra tabi kide yine çalışmıyordu.Başına gelen var mı acaba yada yardım edecek birileri.

ben pc yi full söktüğümde bende de çalışmıyor gibiydi sonra zorla bastırınca bir defa çalıştırdım o şekilde bıraktım şuan çalışıyor ama çok sert bastırmak gerek belki sizde de öyledir, çok sert bastırın ve sağa çektiğinizde 15-20sn bekleyin belki açılır
    Yok, bastırıyorum bastırıyorum olmuyor. :(
    Bu switch bozuk orası çok belli ve bu switch anakarttan ayrı küçük bir kartın üzerinde 2 usb 3.0 girişiyle birlikte bağlı.Tüm parçayı bir switch yüzünden değiştirmek çok saçma.Switchi tamir edecek birini bulmam gerekiyor galiba. :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: burhan95

Yok, bastırıyorum bastırıyorum olmuyor. :(
    Bu switch bozuk orası çok belli ve bu switch anakarttan ayrı küçük bir kartın üzerinde 2 usb 3.0 girişiyle birlikte bağlı.Tüm parçayı bir switch yüzünden değiştirmek çok saçma.Switchi tamir edecek birini bulmam gerekiyor galiba. :(

direk genel merkeze yaptıra bilirsin çok büyük bir sorun değil bence fazlada tutmaz birebir görüşmek için "02129120134" şu numarayı aramız gerekiyor merkez İstanbul da
  • arkadaşlar sorunsuz win 10 kullanabiliyor musunuz bu makinada ben çok kararsız kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tavernac1

arkadaşlar sorunsuz win 10 kullanabiliyor musunuz bu makinada ben çok kararsız kaldım.

bazı dravları feda ederek kullanılıyor ben mesela hiç bir driver kurmuyor zaten ses kamera olsun herşey çalışıyor sadece ekran kartını kurmak gerekiyor ama windows 10 un ufak tefek bazı hataları var yani yok değil
    Teşekkürler geçmeye değmez hala o zaman. Sanırım en iyisi win 7 bu pc için. Daha yıllarca kullanırım bunu çünkü ssd takınca gerçekten günlük performansı daha ne olabilir seviyesine geliyor. Oyun performansı da fena değil hala. win 10 a direnmeye devam.
  • 
Sayfa: önceki 552553554555556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.