Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Y580 Kulübü[GTX 660M][Yenilendi][83 Üye] (358. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.762
Cevap
35
Favori
336.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 356357358359360
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu sıcaklık iyi 90 derece üzerini görenler var onlar ne yapsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: dahaka7741

arkadaşlar laptopa unclock bios attım ciddi derecede overclock la artış var oyunlarda core 1300mhz 3000mhz memory ile kullanıyorum bazı oyunlarda denedim battlefield 4 crysis 3 gibi çok stabil çalışıyo 80 C yi geçmiyo sizce bu sorun oluştururmu ilerde :D

Hocam nasil yaptigini anlatirsan cok makbule gecer :)
    Ben ugrasmistim bi ara yapamadim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elano68

tabi hocam neden olmasın öncellikle 1.10 olan voltajı kartın 1.125 v çekiyor ve hem sıcaklık hemde core 1300 ve memory 3000 de oldukça stabil ısı olarak hiçbirşey getirmedi makinayahttp://www.uploadmb.com/dw.php?id=1372379820 adres bu burdan dosyayı çekin daha sonra bios flashlama yapıcak restarttan sonra herşey tamamdır stok olarak 3000 memory ve 1000 core geliyo msı afterburnerla 300 daha eklersiniz eğer sıcaklık umduğunuz gibi olmassa eski bios flashlarsınız :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dahaka7741 -- 13 Şubat 2014; 16:39:28 >

• quote:

quote:

tabi hocam neden olmasın öncellikle 1.10 olan voltajı kartın 1.125 v çekiyor ve hem sıcaklık hemde core 1300 ve memory 3000 de oldukça stabil ısı olarak hiçbirşey getirmedi makinayahttp://www.uploadmb.com/dw.php?id=1372379820 adres bu burdan dosyayı çekin daha sonra bios flashlama yapıcak restarttan sonra herşey tamamdır stok olarak 3000 memory ve 1000 core geliyo msı afterburnerla 300 daha eklersiniz eğer sıcaklık umduğunuz gibi olmassa eski bios flashlarsınız :D

Anladim hocam
    Peki bi onceki biosa donmeyi denedinz mi oluyor mu?
    Bi de win 7 mi 8 mi?

• dahaka7741 D kullanıcısına yanıt
    Vermiş olduğunuz programla biosun nasıl flashlanacağı konusunda biraz bilgi verebilir misiniz? Windows 8.1 64bit işletim sisteminde sorun çıkar mı?
  • quote:

Vermiş olduğunuz programla biosun nasıl flashlanacağı konusunda biraz bilgi verebilir misiniz? Windows 8.1 64bit işletim sisteminde sorun çıkar mı?

bende de windows 8.1 var şuan sistem olarak bios geri dönme yöntemi var bi yabncı sitelerde de türkiyede yok eski bios yükle deyince yeni sürüm kullanıyosunuz diyor :D dosyayı rardan çıkartın bütün programları kapatın daha sonra InsydeFlash yönetici olarak çalıştırın ve bekleyin hiçbirşey yapmayın fişe takılı olsun aman :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dahaka7741 -- 14 Şubat 2014; 8:43:14 >
  • quote:

quote:

bende de windows 8.1 var şuan sistem olarak bios geri dönme yöntemi var bi yabncı sitelerde de türkiyede yok eski bios yükle deyince yeni sürüm kullanıyosunuz diyor :D dosyayı rardan çıkartın bütün programları kapatın daha sonra InsydeFlash yönetici olarak çalıştırın ve bekleyin hiçbirşey yapmayın fişe takılı olsun aman :D

Tesekkurler :)
    Peki siz doncek misiniz eski surume yani denemel icin filam?
    Bu arada fanim daha hizli calismasi gibi biseyu soz konusu mu bu biosla?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

vallaha fan normal çalışıyo siz kaç derece alıyosunuz normal de oyunlarda ben isterseniz msı lı bi oyun görüntüsü atabilirim 1 saate kadar call of duty ghost tan resim atabilirim bios geri döndürme daha farklı bişi yabancı sitelerde var anlatımı baştan flash disk le oluyomuş denemedim memnunum 2 gündür bütün oyun ve 3d mark 2013 denedim hata falan vermiyo bi sorun olsa direk oyundan atar yada lekelenmeler oluşurdu diye tahmin ediyorum :D
  • buda bios geri döndürme olayı :D

Lenovo Ideapad Y580 Insyde Bios Reset/Recovery
    For those of you who played with the BIOS (maybe flashed an unlocked BIOS like this Link) and think you bricked your system (the notebook doesn't react to anything, blank screen) this might help you - as it did help me.
    There are two methots what you can try:

1. You messed up your video settings and there is a black screen but the notebook boots the system as it should (e.g. you hear the sound of the operatng system boot):
    1.1 press F2 on startup to get in the BIOS
    1.2 to the following key presses to do a factory reset of the BIOS: left, 4x down, 4x enter
    1.3 the system shuts down. Reboot it and there should me no blank screen anymore

2. You messed up your video settings and there is a black screen but the notebook won't do anything OR method 1. doesn't work:
    2.1. Get the latest official version of the BIOS for Y580 from the lenovo website (e.g. 5dcn40ww.exe)
    2.2. extract it with Winrar. You get a file called *.ROM (e.g. QIWY3207.ROM)
    2.3. Download andy's tool for identifying the correct filename of the BIOS for recovery (andy's tool)
    2.4. Load the *.ROM file with andy's tool. A Message box will popup. It will show a filename you should use.
    2.5. For me the file was called "QIWY.bi?". I formatted a usb flash drive (1GB) with a FAT filesystem (FAT32 should work fine as well) and put a few copies of the QIWY3207.ROM file on the drive. I used some variations of the filename because the character "?" is not allowed in filenames. So it put *.bi, *.bin, *.ROM and *.fd on the drive (don't know which one acutally worked).
    2.6. Disconnect the battery and AC adapter from the laptop.
    2.7. Put the usb drive on the usb port on the right side of the notebook
    2.8. connect ac adapter
    2.9. press Fn+b (press this the whole time!)
    2.10. power on the notebook
    2..11 The fan speeds up and after a short while the notebook starts to beep periodically. Don't get annoyed - that's normal i think ;) After some time (i think 2, 3 minutes) the notebook should shutdown itself.
    Now your finished. Disconnect the usb drive and start the notebook once more. If you're lucky the bios should be restored.

• quote:

quote:

vallaha fan normal çalışıyo siz kaç derece alıyosunuz normal de oyunlarda ben isterseniz msı lı bi oyun görüntüsü atabilirim 1 saate kadar call of duty ghost tan resim atabilirim bios geri döndürme daha farklı bişi yabancı sitelerde var anlatımı baştan flash disk le oluyomuş denemedim memnunum 2 gündür bütün oyun ve 3d mark 2013 denedim hata falan vermiyo bi sorun olsa direk oyundan atar yada lekelenmeler oluşurdu diye tahmin ediyorum :D

Hocam cok sagolun.
    Msi afterburner ile hw monitor goruntusu alsaniz cok makbule gecer:)
    Islemciyi etkiliyor mu merak ediyorum :D

• 20 dk cod ghost fps ve sıcaklık değerleri :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dahaka7741 -- 14 Şubat 2014; 10:15:06 >

• quote:

15 dk cod ghost ve 10 dk assasian creed ve fps ve sıcaklık değerleri :D

Hocam resim gelmedi ama
    Bi 30 dk olsa zahmet oluru size
    Daha iyi olur da bi 30 dk:)

• quote:

Hocam resim gelmedi ama
    Bi 30 dk olsa zahmet oluru size
    Daha iyi olur da bi 30 dk:)

hocam yukarıda paylaştım görüntüleri fazla oynuyamıyorum işte olduğum için değerler böyle bu arada oluyo hep işlemci nedense ısınmaz oldu bu biostan sonra eskiden 80-85 C di şimdi 65-75 C arası gidiyo geliyo :D
  • quote:

20 dk cod ghost fps ve sıcaklık değerleri :D

Hocam degerler cok iyi
    Hw monitor programini oyundan once mi sonra mi actiniz?
    Islemci cok dusuk geldi :)
    Bu arada fpsler artti mi?
    Islemci isini anlamadim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elano68 -- 14 Şubat 2014; 10:34:41 >

• quote:

Hocam degerler cok iyi
    Islemci isini anlamadim

hw monitör ve msı oyun girmeden açtım açıktı 2 side değerler böyle 2-3 saatte oynasam 77 C değilde max 80-82 C oluyo çokta oynamıyo emin ol :D
  • quote:

quote:

Hocam degerler cok iyi
    Islemci isini anlamadim

hw monitör ve msı oyun girmeden açtım açıktı 2 side değerler böyle 2-3 saatte oynasam 77 C değilde max 80-82 C oluyo çokta oynamıyo emin ol :D

Hocam gercekten cok iyi sicakliklar.Belki bu biosda fani hizlandirmiislardir .Bu yuzde. Daha dusuk olabilir :)
    Asil sorum ise islemci.Islemcioyle ilgili sikinti yasadiniz mi?
    Yani turbo boost oluyor mu mesela 3.3 e.Bu arada playclaw programiyla fps cpu kullanimi gpu kullanimi gorebilirsin

• quote:

Hocam gercekten cok iyi sicakliklar.Belki bu biosda fani hizlandirmiislardir .Bu yuzde. Daha dusuk olabilir :)
    Yani turbo boost oluyor mu mesela 3.3 e.Bu arada playclaw programiyla fps cpu kullanimi gpu kullanimi gorebilirsin

evet oluyo zaten ilk baktığım konulrdan biri konu açmıştı geçenlerde dar boğaz yaşanıyo diye baktım onlarada dün 3300 mhz yakın tam çalışıyo bi sorun yok ondada :D
  • quote:

quote:

evet oluyo zaten ilk baktığım konulrdan biri konu açmıştı geçenlerde dar boğaz yaşanıyo diye baktım onlarada dün 3300 mhz yakın tam çalışıyo bi sorun yok ondada :D

Valla cok iyi ya.
    Oyun performansi yuzde 25 artmistir herhalde minimum.
    :D

• quote:

Valla cok iyi ya.

yani bi gtx675m ile gtx 675mx arasında performansa geldi :D
  • quote:

quote:

Valla cok iyi ya.

yani bi gtx675m ile gtx 675mx arasında performansa geldi :D

Cok iyi be
    Resimdeki ghostsu hangi ayarlarda oynuyordunuz ?
    Bu arada bu hizlari kendimiz direk dusuerbiliyor muyuz 950mhzye

• 
Sayfa: önceki 356357358359360
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.