Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Y580 Kulübü[GTX 660M][Yenilendi][83 Üye] (367. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.762
Cevap
35
Favori
336.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 365366367368369
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet benim bilgisayarımdada ilk sorun patlak verdi.

dahili ekran kartıyla çalışırken renkler olduğundan daha parlak, hafif sarımsı, özellikle tam ekran modunda çalışırken daha belirgin oluyor. klasör simgeleri daha açık sarı ve olması gerekenden bir ton daha şeffaf sanki. nvidia ile kullanırken bu sorun olmuyor.

sorun yeni patlak verdi ve win8.1 e yeni geçiş yaptım sayılır. geçer geçmez mi oldu daha sonramı oldu bilemiyorum. bios güncellemek geliyor aklıma şimdilik sadece onunda 8.1 e uygun olanını bulamadım. tekrar win8 e geçmekde ayrı bi külfet.

dahili/harici ekran kartı sürücüleri güncel.

fikri olan varsa sevinirim çünkü çok kafama takmaya başladım. şimdilik neysede acaba gitdikçe kötüleşir mi bide o var.
  • 8.1 de usb 3.0 olmuyor bir turlu nasil yapacagim?
    30 mb ile atiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • elano68 kullanıcısına yanıt
    Onu bende bulamadım bulursan driver ı banada atarsan sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: xTRforce

Hocam 8 deykende kafasina gore bazen calisiyor bazen calismiyirdu
    Anlamadim valla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elano68

quote:

Orijinalden alıntı: xTRforce

Hocam 8 deykende kafasina gore bazen calisiyor bazen calismiyirdu
    Anlamadim valla

Lenovo forumdaki 8 driverlari kurulu bende 100leri görüyor arada sonra 30a falan düşüyor sonra yine yukseliyor 8.1 kurulu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar thief 4 deneyen oldu mu değerler nasıl ben biraz boşladım laptopu tel. alınca açasım gelmiyo şaka bi yana :D
  • Arkadaşlar benim büyük bir sorunum var. Oyun oynarken ya da normal dolaşırken bilgisayar bir anda kasmaya başlıyor. Oyuna 120 fps ile başlayıp 20 fps ile devam ediyorum 20 dk sonra :( ve bilgisayar 90-92 derece oluyo bu sırada, kullanamaz hale geldim deli etti beni sorun ne olabilir yardımcı olabilecek var mı acaba ?
  • Hocam muhtemelen tozlanma nedeniyle bilgisayarınız soğutma daha doğrusu soğutmama sorunu yaşıyor. garanti kapsamında ise servise başvurmanızı öneririm. Garantiniz bittiyse ancak cıhazı sökerek kendiniz yapabilirsiniz. ÇOk riskli bir olay değil ama biraz hassasiyet ve tecrübe istiyor. Aynı zamanda soğutucu ve işlemcilerin arasındaki termal pastalarda zamanla özelliğini kaybediyor bu da soğutmayı olumsuz etkiliyor. O malzemenin de değiştirilmesi sağlıklı olucaktır.
    Geçici olarak bilgisayarınızın altına metal kasalı bir soğutucuyla bu sorunu çözebilirsiniz. Ancak temizlik ve bakımı yaptırmanızı yada yapmanızı öneririm.
    Bu arada bilgisayarınız bu soğutma sorunu yüzünden kısa zamanda kullanılamaz hale gelebilir aşırı ısı bilgisayarınızın işlemci ekran kartı hdd gibi hayati parçalarına zarar verebilir. Cevabımın faydası olduysa ne mutlu.
  • elano68 kullanıcısına yanıt
    2.4 ghz kitlemesinin sebebi

oyunda nvidia gpu 60 wat+i7 2.4 ghz 30 wat = 90 wat barajında tutuyor (anakart tasarımı gereği fazla ısınmaması stabil çalışması için bu mantıkla hareket ediyor)

masaüstü modunda 4 wat intel gpu+ 3.4 ghz =50 wat oluyor video dönüştür - hd videolar izle -internette 30 tane sekme aç içerisinde flash oyunda olsun - cpu testi uygula
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonsuzBalık

2.4 ghz kitlemesinin sebebi

oyunda nvidia gpu 60 wat+i7 2.4 ghz 30 wat = 90 wat barajında tutuyor (anakart tasarımı gereği fazla ısınmaması stabil çalışması için bu mantıkla hareket ediyor)

masaüstü modunda 4 wat intel gpu+ 3.4 ghz =50 wat oluyor video dönüştür - hd videolar izle -internette 30 tane sekme aç içerisinde flash oyunda olsun - cpu testi uygula

Evet oyle fakat programla bu islemci siniri sorununu cozdum ben.
    Oyunda istedigin ghzdr calisiyor ama buna bagli olarak sicakliklar da artiyor.

• quote:

nasıl ya ben öyle bişi yapmadım açarmısın elano ben bikaç oyunda test ettim 3.2 ghz de çalışıyodu işlemci
  • quote:

Orijinalden alıntı: dahaka7741

quote:

nasıl ya ben öyle bişi yapmadım açarmısın elano ben bikaç oyunda test ettim 3.2 ghz de çalışıyodu işlemci

Hocam basta bn de oyle zannettim de bi 10 dk filan oynayinca goreceksiniz 2.4 de kaldigini
    Ben programa ister 3.4 ister 3.2 ister 2.7 ghz aanit calistiriyorum.Sizde de oyledir buyuk ihtimal

• quote:

Hocam basta bn de oyle zannettim de bi 10 dk filan oynayinca goreceksiniz 2.4 de kaldigini
    Ben programa ister 3.4 ister 3.2 ister 2.7 ghz aanit calistiriyorum.Sizde de oyledir buyuk ihtimal
    Paylaş

bi deneyeyim işlemci öyle oluyosa da çok fark etmez bence ekran kartı önemli oyunlarda
  • aida64 ile bi test yaptım bi sorun görünmüyor sanırım.

https://store.donanimhaber.com/37/5c/1f/375c1f974de8eb480f8488a86c8187b2.JPG
     Lenovo Ideapad Y580 Kulübü[GTX 660M][Yenilendi][83 Üye]

• Kitleme sebebi kesin olarak ısının artması. Turbo olarak calistirmayi basariyoruz ama sicaklik izin vermiyor. Bir arkadasimda Y510p SLI var ve 170W adaptörü var isterseniz deneriz ama çözüm olmayacak. Soğumadiktan sonra o hizda calisamayacak zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: aLTaR_07

aida64 ile bi test yaptım bi sorun görünmüyor sanırım.

https://store.donanimhaber.com/37/5c/1f/375c1f974de8eb480f8488a86c8187b2.JPG
     Lenovo Ideapad Y580 Kulübü[GTX 660M][Yenilendi][83 Üye]

Hocam zaten oyun disinda sorun yok boost oluyor
    Oyunlarda 2.4 e kilitliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: dahaka7741

quote:

Paylaş

bi deneyeyim işlemci öyle oluyosa da çok fark etmez bence ekran kartı önemli oyunlarda

Aynen oyle

• ANTHYPATHY kullanıcısına yanıt
    Soğutucu olduğu halde bu şekildeyim. Haklısınız galiba zaten ısındımı işlevsizmiş gibi oluyor ekran kartı işlemci felan, ben bir gösteriyim bilgisayarı garantiye. Teşekkürler cevabınız için.
  • Mac yükleyemedim. Satmak istiyorum 1600 tl. Istanbul ici elden teslim. Sahibindene ilan koydum. Forumdada ilanim var. Tek cizik yok. 32gb ssd 750 gb hd. Mac alıcam.

• Arkadaşlar lenovo y580 bilgisayarım harddisk sorunu nedeniyle servisteydi. 20 işgünü içinde tamir edemediler, ben de yasal hakkımı kullanarak para iadesi istedim. Özellikleri şöyleydi:
    i7 3610QM
    8 gb ram
    32 gb ssdli hibrit harddisk

Bana şuan y580i aratmayacak yeni bir bilgisayar önerir misiniz?

Mühendislik programları kullanıyorum. (Solidworks, ansys, matlab vs) Bunlara ek olarak işim internetle oyun falan hiç oynamam.
    Ekran önemli full hd almak istiyorum. İşlemci i5 yeter 2000lik bir bilgisayar al geç derseniz ona da varım. Bütçe en fazla 3000 tl.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 365366367368369
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.