Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Y580 Kulübü[GTX 660M][Yenilendi][83 Üye] (366. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.762
Cevap
35
Favori
336.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 364365366367368
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemciyi turbo boostta çalıştırmayı başardım, bu sefer crysis yerine farcry 3 ü açtım.
    Cihaz işlemci sıcaklığından kapattı kendini :)

Turboda çalışmamasının mantıklı bir açıklaması varmış bunu da anlamış olduk.
    İlginç bir not daha, işlemci turbo boost açıkken aldığım kare miktarını turbo boostsuz olarak ta verdi :) Oyun bu sefer Farcry 3 tü ancak değişen birşey yoktur heralde.
    Benim tahminimce işlemci kullanması gereken yerlerde işlemciye yükleniyor, gerekmeyen yerde ekran kartına yükleniyor. Başka türlü yorumlayamadım olayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Kubilay

İşlemciyi turbo boostta çalıştırmayı başardım, bu sefer crysis yerine farcry 3 ü açtım.
    Cihaz işlemci sıcaklığından kapattı kendini :)

Turboda çalışmamasının mantıklı bir açıklaması varmış bunu da anlamış olduk.
    İlginç bir not daha, işlemci turbo boost açıkken aldığım kare miktarını turbo boostsuz olarak ta verdi :) Oyun bu sefer Farcry 3 tü ancak değişen birşey yoktur heralde.
    Benim tahminimce işlemci kullanması gereken yerlerde işlemciye yükleniyor, gerekmeyen yerde ekran kartına yükleniyor. Başka türlü yorumlayamadım olayı

Hocam dedigime cikti yine.2.4 ghz cogu oyun icin yeterli :D yerine gode artiyodud belki :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar çok ciddi ama basit bir sorun ile başım dertte. y580 in batarya göstergesi sıfırlama işlemini gerçekleştirdim. pili tamamen doldurup sıfırladıktan sonra pc kendi kendine kapandı ve batarya full boş olduğundan açılmıyor. Hala sıfırlama işleminde kaldığı için de adaptörden de güç almıyor. ya başka bir pil ile pc yi açmam lazım ki bu pili de bulmak ciddi sıkıntı, ya da pili dışarıdan harici şarj etmem lazım ama onun içinde şarj pinleri hangileri onu kesin olarak bilmek gerek ancak onu da bilemiyorum. 3. bir seçenekte servis yolu ancak gitti mi gelmez bi de kalkar format falan atarlar içinde yedeklemem gereken bir sürü önemli bilgim var o yüzden bu son seçenek benim için!!
    bu durumla karşılaşan ve çözüm bulabilen birileri varmı aramızda ivedi desteklerinizi bekliyorum. şimdiden cvp yazan ilgi gösteren herkese sonsuz teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi es_umit -- 2 Mart 2014; 12:48:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: es_umit

arkadaşlar çok ciddi ama basit bir sorun ile başım dertte. y580 in batarya göstergesi sıfırlama işlemini gerçekleştirdim. pili tamamen doldurup sıfırladıktan sonra pc kendi kendine kapandı ve batarya full boş olduğundan açılmıyor. Hala sıfırlama işleminde kaldığı için de adaptörden de güç almıyor. ya başka bir pil ile pc yi açmam lazım ki bu pili de bulmak ciddi sıkıntı, ya da pili dışarıdan harici şarj etmem lazım ama onun içinde şarj pinleri hangileri onu kesin olarak bilmek gerek ancak onu da bilemiyorum. 3. bir seçenekte servis yolu ancak gitti mi gelmez bi de kalkar format falan atarlar içinde yedeklemem gereken bir sürü önemli bilgim var o yüzden bu son seçenek benim için!!
    bu durumla karşılaşan ve çözüm bulabilen birileri varmı aramızda ivedi desteklerinizi bekliyorum. şimdiden cvp yazan ilgi gösteren herkese sonsuz teşekkürler...

Pcyi bataryasiz ac sqrjda sinra bataryayi tak

• es_umit kullanıcısına yanıt
    konuda bir kaç kişide olmuştu bataryayı çıkarıp laptobu açmayı deneyin sonra batarayayı takın. anakartta sorun oluşuyor kalibrasyon sonrası sanırım
  • Hepsini denedim. Hicbir sekilde acmiyor. Hatta arka kapagi acip bios baglanti pil kablosu oldugunu dusundugum soketi bile soktum resetler belki diye ama nafile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elano68 kullanıcısına yanıt
    Onu da denedim hocam hicbir sekilde ac baglantisini almiyor. Batarya & adaptor ikilisinde denemedigim kombinasyon kalmadi ama cvp vermiyor alet

• Anakartta donanims problem olma igtimali yuksek
    Servise sorun derim bi

• Kalibrasyonda pil tamamen tükendiği için şarj edilmek istendiğinde kendini korumaya alıyor.
    Biran da kapandığı için anakrtta statik elektrik oluşma olasılığı çok yüksek batarya ve fişi çıkarın güç düğmesine basılı tutun biraz 5 dk sonra fişi takarak deneyin sonra bataryayı takarsınız.Eğer sadece fişi takarak da çalışmıyorsa sorununuz statik elektrik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Biran da kapandığı için anakrtta statik elektrik oluşma olasılığı çok yüksek batarya ve fişi çıkarın güç düğmesine basılı tutun biraz 5 dk sonra fişi takarak deneyin sonra bataryayı takarsınız.Eğer sadece fişi takarak da çalışmıyorsa sorununuz statik elektrik.

Yine de acmiyor hocam. Bataryanin sarj uclarini tespit eeebilir miyiz disaridan sarj denemek kaliyor geriye birtek

Bir elektrikçiye gidin tespit edilebilir.O şekilde olmazsa bataryayı sökecek içindeki pilleri şarj edecek.Bu sıkıntıyla karşılaşan birçok makinenin sıkıntısını giderdim sana en kolay yolunu önerdim genelde olmuyor elektriği boşaltması için bütün makineyi sökmek bile gerekebilir.Bir arkadaşımda bu sıkıntı vardı bütün makineyi söktüm eski makineydi pili yoktu muadil pil almasını önerdim şimdi hiçbir sorunu yok batarya leptop için çok önemli.Pili onarırsanız iş düzelir.
    Sizin sorunun aynısı başıma geldi ama ben ac adaptörü ile açıp sonra bataryyi takinca şarj ediyordu bu pil kalibirasyonu çok sorunlu onu kullanan kişilerin çoğu buna benzer sorunlar yaşadı. Size tavsiyem hdd çıkarip aparat ile başka pc de yedek alin ve direk mecidiyeköydeki servise kendiniz götürün en kötü ertesi gün alırsınız yada benim gibi sabah tan götürüp 2 3 saat oralarda takılın işinizin oldugunu söyleyin hemen yapiyorlar

• Ve büyük ihtimal anakartı değişecekler.

• xTRforce kullanıcısına yanıt
    sabırsızlıktan biraz da pc ve elektronik bilgimin biraz olmasından dolayı bios piline belki ulaşabilirim diye arka kapağı sabırsızlıktan açtım ama malesef bios piline ulaşamadım. diğer parçaları da sökmeye cesaret edemedim garanti muhabbeti yüzünden. arka kapak vidalarında garanti boyaları vardı. acaba servise göndersem (eskişehirdeyim) arka kapağı açtığım için garanti dışı diye başımı ağrıtır mı servis? bildiğim kadarı ile ram kapaklarını açmak yükseltme sebebi ile yapıldığından garanti dışı bırakmıyor ürünü ama her firma farklı prosedürler uygulayabilir.? lenovo da durum nedir bilginiz var mı??
    batarya muhtemelen %1 civarında kaldı bugün eskişehiri kolaçan ettim ama şarj edebilecek birtane bile lenovo cihaz bulamadım bilgisayarcılarda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: xTRforce

Ve büyük ihtimal anakartı değişecekler.

bu arada pili takıp açmaya çalıştığımda led göstergeler batarya bitik durum sinyali veriyor ( 3 kez kırmızı yanıp sönmesi) yani anakart ben sağlamım diyor gibi geldi bana ama tabi enerji verip açmadan bunu tam olarak teyit edemeyiz..
    Benim ürün servisten çıktıktan sonra baktım acaba açınca bi fark oluyormu ben açsam anlarlarmı diye hiç bir boya bir şey farkı göremedim vidaları zorlamadan açınca anlayacaklarını zannetmiyorum. Yani garanti dışı kalıcağını zannetmiyorum ordaki elemanlarda öyle uyuz tipler değildi. Bunların çalıştığı bir kargo firması vardı onun ile firma ödemeli ücretsizce halledebiliyordunuz kargo işini ama firmayı hatırlamıyorum link 'te adres numara felan var bura ile irtibata geç derim. Ama kargo ile gelmesi 1 hafta sürer gibime geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: es_umit

quote:

Orijinalden alıntı: xTRforce

Ve büyük ihtimal anakartı değişecekler.

bu arada pili takıp açmaya çalıştığımda led göstergeler batarya bitik durum sinyali veriyor ( 3 kez kırmızı yanıp sönmesi) yani anakart ben sağlamım diyor gibi geldi bana ama tabi enerji verip açmadan bunu tam olarak teyit edemeyiz..

Dediğim gibi ben bilgisayarıda açabiliyordum ama laptoplarda herşey anakarta birleşik olunca topluca değişiyorlar. Bendede led lerde azalınca veya doluyken gösteriyordu.
  • ben hiç kalibrasyon doldur boşalt falan yapmadım bi ara yıpranma %0a düşmüştü kendi kendine şimdi baktım %13 olmuş, fişe takılı kullanıyorum hep
  • quote:

Orijinalden alıntı: -b0Ni

ben hiç kalibrasyon doldur boşalt falan yapmadım bi ara yıpranma %0a düşmüştü kendi kendine şimdi baktım %13 olmuş, fişe takılı kullanıyorum hep

onun çözümüde var manuel kalibirasyon :) sen kendin full le sonra kullanarak sıfırla yıpranma düşer yeniden :D
  • 
Sayfa: önceki 364365366367368
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.